Follow us

Ένωση "Μαζί για το Παιδί": Εγκαίνια Ξενώνα Irina από τη Δόμνα Μιχαηλίδου για τα παιδιά και τις μητέρες από την Ουκρανία

Ο ξενώνας, δυναμικότητας 20 ατόμων, λειτουργεί σε προσφάτως ανακαινισμένο, σύγχρονο κτιρίο, 370 τ.μ., επί της οδού Μιχαήλ Βόδα 143.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Ξενώνας - Δόμνα Μιχαηλίδου

Η Ένωση "Μαζί για το Παιδί" παρουσία της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνας Μιχαηλίδου εγκαινίασε σήμερα τον ξενώνα Irina στο κέντρο της Αθήνας για τα παιδιά και τις μητέρες τους πρόσφυγες από την Ουκρανία.

Ο ξενώνας, δυναμικότητας 20 ατόμων, λειτουργεί σε προσφάτως ανακαινισμένο, σύγχρονο κτιρίο, 370 τ.μ., επί της οδού Μιχαήλ Βόδα 143, το οποίο ζητήθηκε και παραχωρήθηκε από το ΚΕΑΤ, εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με πρωτοβουλία της Δόμνας Μιχαηλίδου.

Η Ένωση "Μαζί για το Παιδί" με τη συνεργασία της ΑΜΚΕ "Ιατρική Παρέμβαση" έχουν αναλάβει πλήρως τις δαπάνες για τη στέγαση και φροντίδα των ανηλίκων και των μητέρων τους, αλλά και για την προσφορά των απαραίτητων σε κάθε παιδί υπηρεσιών (ιατρούς, ψυχολόγους, διερμηνείς κ.λπ.). Σκοπός της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι να παρέχει πρόσβαση στα παιδιά και τις μητέρες τους σε βασικά αγαθά και φιλοξενία, σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

Ένωση "Μαζί για το Παιδί":  Εγκαίνια Ξενώνα Irina από τη Δόμνα Μιχαηλίδου για τα παιδιά και τις μητέρες από την Ουκρανία

Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε ότι: "Σήμερα, είναι μια ιδιαίτερη μέρα για εμάς. Γιατί εγκαινιάζουμε τον ξενώνα Ιρίνα. Παραχωρούμε ένα πλήρως ανακαινισμένο κτήριο στο "Μαζί για το παιδί", για να φιλοξενηθούν μητέρες και παιδιά από την Ουκρανία. Αποδεικνύουμε με έργα και όχι με λόγια, ότι οι συνέργειες του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, δεν είναι απλά ωφέλιμες, αλλά δρουν πολλαπλασιαστικά, με έναν και μόνο στόχο, να προστατεύουμε όλους όσοι έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. ‘Αλλωστε, από την πρώτη μέρα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, θεωρήσαμε χρέος μας να δείξουμε ως άνθρωποι αλλά και ως Πολιτεία την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στα θύματα του πολέμου. Γι’ αυτό, με δική μας παρέμβαση, το Συμβούλιο Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδιων για την παιδική προστασία, ομόφωνα αποφάσισε άμεσα να προχωρήσει στην εκπόνηση ενός σχεδίου δράσης που θα εξασφαλίζει σε ευρωπαϊκό επίπεδο τους αναγκαίους χώρους φιλοξενίας και φροντίδας για τα 90.000 παιδιά που φιλοξενούνται σε ιδρύματα στην Ουκρανία. Ήδη η χώρα μας έχει ανοίξει τα σύνορα της σε περίπου 19.000 Ουκρανούς πρόσφυγες, για να τους προσφέρει για όσο χρειαστεί, μια προσωρινή πατρίδα. Γιατί για εμάς η διασφάλιση των θεμελιωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων όπως η στέγαση, ήταν και παραμένει προτεραιότητά μας".

Η Αλεξάνδρα Μαρτίνου, Πρόεδρος της Ένωσης "Μαζί για το Παιδί", ανέφερε ότι: "Στο "Μαζί για το Παιδί" εργαζόμαστε καθημερινά για την ευημερία των παιδιών που βρίσκονται σε ανάγκη. Στο πλαίσιο αυτό δημιουργήσαμε τον ξενώνα Irina. Αγκαλιάζουμε τα παιδιά και τις μητέρες τους που προσέφυγαν στη χώρα μας από την εμπόλεμη ζώνη σε συνεργασία με την "Ιατρική Παρέμβαση". Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, που κατόπιν πρωτοβουλίας της παραχωρήθηκε το κτήριο που στεγάζεται ο ξενώνας. Ευχαριστούμε πολύ τους χορηγούς μας για την πολύτιμη συμβολή τους στη δημιουργία και λειτουργία αυτού του ξενώνα".

Η Ελπίδα Ευθυμιάτου, εκπρόσωπος της Ιατρικής Παρέμβασης, δήλωσε: "Ευχαριστούμε θερμά την Υφυπουργό Εργασίας κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου καθώς και τη διοικήτρια του ΚΕΑΤ κυρία Σοφία Χαμονικολάου όπου βοήθησαν στο έργο που παρέχει η οργάνωσή μας σε συνεργασία με την Ένωση "Μαζί για το Παιδί", εστερνίζοντας τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουν οι εκτοπισθέντες από την Ουκρανία, παραχωρώντας μας το κτίριο για τη δημιουργία του ξενώνα IRINA. Ευχαριστούμε θερμά και την Ένωση "Μαζί για το Παιδί" για την εξαιρετική συνεργασία και τη συμβολή της για τη δημιουργία του ξενώνα, όπου χωρίς αυτή δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί. Η συμβολή όλων είναι πολύτιμη και μας δίνετε τη δύναμη να συνεχίζουμε τις δράσεις προσφοράς μας προς κάθε ευάλωτο πληθυσμό."

Ξενώνας - Δόμνα Μιχαηλίδου

Ο κύριος Ορέστης Τσακαλώτος, Προέδρος του Qualco Foundation, χορηγού του ξενώνα, ανέφερε: "Για εμάς στο Qualco Foundation, το δικαίωμα κάθε παιδιού σε μία ασφαλή και υγιή παιδική ηλικία αποτελεί αδιαπραγμάτευτη συνθήκη. Με το βλέμμα σε ένα μέλλον αλληλεγγύης, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που συμβάλλουμε στη συντονισμένη προσπάθεια του "Μαζί για το Παιδί" για ένα "καταφύγιο ελπίδας" για τα παιδιά και τις μητέρες τους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την Ουκρανία και να ζήσουν τη φρίκη του πολέμου."

Θερμές Ευχαριστίες:

O Ξενώνας Irina λειτουργεί με την ουσιαστική στήριξη των: BWIN, Qualco Foundation, The Hellenic Initiative, Astra Shipmanagement INC., Φλωρίκα Κυριακοπούλου, Δημήτριος Κ. Φωτεινάκης Ε.Π.Ε., Cambiaso Risso Marine S.P.A., Δούκισσα Νομικού, Ελένη Μαρτίνου, Ίδρυμα Ντέπυ Βασιλειάδη, Kleemann, Οικογένεια Δημητρίου Μπεζεντάκου, IKEA, καθώς και των δωρητών μέσω της crowdfunding πλατφόρμας www.supportmazi.gr.

ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

‘’ΠΟΛΕΜΗΘΗΚΑ’’ 21 Νοε 2022 | 18:51

Μιχαηλίδου: Δεν είχαν ψηφίσει και οι 300 τη διάταξη που επέτρεψε αλλαγή διοίκησης στην ‘’Κιβωτό του Κόσμου’’ [Βίντεο]

‘’Ναι’’ ψήφισε η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ, ενώ ‘’Παρών’’ ψήφισε το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25 και ‘’Όχι’’ η Ελληνική Λύση’’ ανέφερε η Δόμνα Μιχαηλίδου στη Βουλή.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 21 Νοε 2022 | 12:15

Πικραμμένος για Κιβωτό του Κόσμου: Τα ιδρύματα ανήκουν στον περασμένο αιώνα - Να στηρίξουμε την ανάδοχη οικογένεια

"Πρέπει να ψάξουμε και να βρούμε άλλους τρόπους προστασίας αυτών των παιδιών", τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος

''ΘΥΕΛΛΑ'' ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ 20 Νοε 2022 | 18:24

Κιβωτός του Κόσμου: Έκτακτη σύσκεψη τη Δευτέρα στο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Στο επίκεντρο της σύσκεψης θα βρίσκεται το πλαίσιο στο οποίο θα μπει η δομή έως ότου ξεκαθαρίσει η κατάσταση με τον πατέρα Αντώνιο.

ΕΚΕΙ ΚΑΙ Η ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΚΑΙ Η ΔΟΜΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ 19 Νοε 2022 | 23:21

Δανάη Μπάρκα: Δόμνα Μιχαηλίδου και Νίκη Κεραμέως στο πάρτι γενεθλίων της παρουσιάστριας [εικόνες - βίντεο]

Η Δανάη Μπάρκα έκλεισε τα 30 και το γιόρτασε με ένα ξέφρενο πάρτι. Μεταξύ των καλεσμένων, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι αλλά και πολιτικοί.

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 19 Νοε 2022 | 11:42

Μιχαηλίδου: Δεν γνώριζα καμία καταγγελία για την "Κιβωτό του Κόσμου" - Είμαι φορτισμένη

Η υφυπουργός Εργασίας διέψευσε κατηγορηματικά την είδηση αναφορικά με τη συμμετοχή της σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2022.

ΚΑΙ Η ΔΟΜΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ 18 Νοε 2022 | 18:27

DuoDay για τον Κυριάκο Μητσοτάκη: Ο νεαρός Γιώργος συνόδευσε τον πρωθυπουργό στις υποχρεώσεις του [Εικόνες - Βίντεο]

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Γιώργο, έναν νεαρό με αναπηρία, ο οποίος μετείχε όσο το δυνατόν περισσότερο στις εργασίες του πρωθυπουργού.

ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΟΜΕΣ 17 Νοε 2022 | 21:01

Δόμνα Μιχαηλίδου για Κιβωτό και Παίδων: "Δεν φοβάμαι τίποτα, ήμουν η πρώτη που έβαλε το μαχαίρι στο κόκαλο"

Η Δόμνα Μιχαηλίδου δήλωσε πως είναι ενήμερη για την τελευταία εξέλιξη και βρίσκεται σε επικοινωνία και με τη Δικαιοσύνη και με την Αστυνομία

Η ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ 16 Νοε 2022 | 15:37

Συγκλόνισε ο Κριστιάνο Ρονάλντο για τον χαμό του γιου του: "Έχω τις στάχτες του και του μιλάω όλη την ώρα" [Βίντεο]

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μετά βίας δεν ξέσπασε σε λυγμούς μιλώντας για τον χαμό του γιου του

ΤΙ ΛΕΕΙ ΠΗΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥΣ 14 Νοε 2022 | 12:10

Ηχηρή επανασύνδεση: Ιρίνα Σάικ & Μπράντλεϊ Κούπερ είναι ξανά μαζί και προσπαθούν να κάνουν δεύτερο παιδί

Πηγές από το περιβάλλον της Ιρίνα Σάικ και του Μπράντλεϊ Κούπερ αποκάλυψαν πως το ζευγάρι που χώρισε το 2019, είναι και πάλι μαζί.

05 Δεκ 2022 | 00:05

Στάση εργασίας για δάσκαλους και νηπιαγωγούς στις 15 Δεκεμβρίου: Ποια τα αιτήματά τους

Απεργιακή κινητοποίηση για την Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου ανακοίνωσαν οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί. Η ανακοίνωση της ΔΟΕ.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 04 Δεκ 2022 | 22:20

Σάλος στην Ερέτρια: Περιέφεραν ελαφάκια σε κλουβί σαν αξιοθέατο [Βίντεο]

"Τι έμαθαν τα εκατοντάδες παιδάκια που προσπαθούσαν να δουν στριμωγμένα τα δυο τρομοκρατημένα ζωάκια; Προσφέρουμε "άρτον και θεάματα" και όλα καλά;" ανέφερε ο Φιλοζωϊκός σύλλογος.

ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ 04 Δεκ 2022 | 22:08

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Καραμπόλα τριών αυτοκινήτων με έναν άντρα νεκρό

Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 19:30 το απόγευμα της Κυριακής (4/12) κάτω από τη γέφυρα επί της Λεωφόρου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη.

ΟΔΗΓΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ 04 Δεκ 2022 | 22:01

Καστοριά: Δημοτική σύμβουλος θα "έσπρωχνε" 66 κιλά κάνναβης- Πιάστηκε "στα πράσα"

Ύστερα από αστυνομική επιχείρηση που ακολούθησε, συνελήφθη και ο άνθρωπος που θα παραλάμβανε τη μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών στη Θεσσαλονίκη.