Ενοχος για συμμετοχή στον ISIS ο τζιχαντιστής της Αλεξανδρούπολης

Ενοχος για συμμετοχή στον ISIS κρίθηκε από το δικαστήριο της Κομοτηνής ο 33χρονος Σύρος που είχε συλληφθεί τον Οκτώβριο στην Αλεξανδρούπολη.

enoxos-gia-summetoxi-ston-isis-o-tzixantistis-tis-aleksandroupolis
SHARE THIS
0
SHARES

Ενοχος για συμμετοχή στον ISIS κρίθηκε από το δικαστήριο της Κομοτηνής ο 33χρονος Σύρος που είχε συλληφθεί τον Οκτώβριο στην Αλεξανδρούπολη. Το δικαστήριο τον καταδίκασε επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης οκτώ ετών. 

Ωστόσο, αθώωσε τον 33χρονο για τις κατηγορίες που αφορούσαν εμπλοκή του σε φόνο και χρήση εκρηκτικών στο πλαίσιο της δράσης του στην οργάνωση, σύμφωνα με την ανακοίνωση του δικηγόρου του.

O 33χρονος αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με το ΙΚ, σημειώνοντας ότι υπήρξε μέλος του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), o οποίος μάχεται εναντίον του καθεστώτος Άσαντ.

Η σύλληψη του έλαβε χώρα τον Οκτώβριο, όταν οι αρχές εντόπισαν στο κινητό του τηλέφωνο υλικό με δράσεις μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, ενώ ο ίδιος είχε ήδη αιτηθεί άσυλο στη χώρα.

Ο 33χρονος είχε εισέλθει στη χώρα ως πρόσφυγας από την Τουρκία, μαζί με τη σύζυγο και τα παιδιά του, διασχίζοντας το Αιγαίο με βάρκα μέσω της Λέρου, το 2016.


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook