Follow us

Ενταση στα εγκαίνια του σταθμού απορριμάτων στην Ευκαρπία

Εγκαινιάστηκε, εν μέσω αντιδράσεων από κατοίκους, ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην Ευκαρπία

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Ενταση στα εγκαίνια του σταθμού απορριμάτων στην Ευκαρπία

«Υπάρχει μια δημόσια δέσμευση ότι το έργο αυτό, ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) της Ευκαρπίας, δεν έχει καμία σχέση με το Τιτάν και με τη διαχείριση απορριμμάτων ή οποιαδήποτε διαχείριση απορριμμάτων στον Τιτάνα. Δεν υπάρχει περίπτωση, ούτε ένα κιλό απορριμμάτων να αποθηκεύεται στον ΣΜΑ Ευκαρπίας και δεν υπάρχει καμία περίπτωση από τον ΣΜΑ Ευκαρπίας να υπάρχει σύνδεση με τον Τιτάνα». Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, στα εγκαίνια του ΣΜΑ, που πραγματοποιήθηκαν εν μέσω αντιδράσεων για τη λειτουργία του από κατοίκους και φορείς της περιοχής.

Ενταση στα εγκαίνια του σταθμού απορριμάτων στην Ευκαρπία

Συγκεκριμένα, λίγο πριν από τα εγκαίνια, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της λειτουργίας του ΣΜΑ, ενώ εκπρόσωποι των φορέων και συλλόγων που συγκεντρώθηκαν έξω από την πύλη εισόδου του, όπου υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις, ζήτησαν να τους δοθεί η άδεια λειτουργίας του σταθμού, αλλά και της μονάδας βιολογικής επεξεργασίας που διαθέτει. Κάποια στιγμή επικράτησε ένταση, όταν οι συγκεντρωμένοι προσπάθησαν να περάσουν από τον αστυνομικό κλοιό και να εισέλθουν στο χώρο του ΣΜΑ, ωστόσο αυτό δεν τους επιτράπηκε. Ορισμένοι από τους συγκεντρωμένους αποδοκίμασαν τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, την ώρα που προσερχόταν στο σημείο αυτό για τα εγκαίνια.

Ενταση στα εγκαίνια του σταθμού απορριμάτων στην Ευκαρπία - εικόνα 2

Σε δηλώσεις της, η περιφερειακή σύμβουλος της «Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας» στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, ανέφερε ότι η κατασκευή του ΣΜΑ Ευκαρπίας προκάλεσε την οργή και την αγανάκτηση των κατοίκων, καθώς «συνδέεται με την καύση σκουπιδιών, γιατί το έργο αυτό έγινε ακριβώς δίπλα από τον Τιτάνα και ο Τιτάνας έχει πάρει άδεια για την καύση σκουπιδιών». Ο κάτοικος της περιοχής, Θεόδωρος Μαυρίδης, επισήμανε ότι τα σκουπίδια θα δοθούν σε επιχειρηματίες εργολάβους και στον Τιτάνα για να τα καίει, ενώ ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Παύλου Μελά, Γιώργος Βούρτσας, ανέφερε ότι θα συνεχιστεί ο αγώνας κατά της λειτουργίας του ΣΜΑ.

Ενταση στα εγκαίνια του σταθμού απορριμάτων στην Ευκαρπία - εικόνα 3

«Το έργο θα έχει τον απαιτούμενο κοινωνικό έλεγχο»

Λίγη ώρα αργότερα, μιλώντας στην τελετή των εγκαινίων, ο κ. Φάμελλος έκανε λόγο για ένα πολύ σημαντικό έργο, που παραδίδεται με μεγάλη καθυστέρηση και θα συμβάλλει στη μείωση του κόστους μεταφοράς των απορριμμάτων κατά 60%. «Η Θεσσαλονίκη εδώ και πάρα πολλά χρόνια είχε τον ΣΜΑ ανατολικού τομέα και το έργο αυτό συμπληρώνει τις υποδομές μεταφόρτωσης στον δυτικό τομέα, ώστε να μην υπολείπεται η δυτική Θεσσαλονίκη» είπε και πρόσθεσε: «Το έργο αυτό θα έχει τον απαιτούμενο κοινωνικό έλεγχο και ταυτόχρονα θα υπάρξει γύρω από το ΣΜΑ μια περιβαλλοντική υποδομή, ένα περιβαλλοντικό πάρκο που θα βελτιώσει τις συνθήκες στην περιοχή».

Ενταση στα εγκαίνια του σταθμού απορριμάτων στην Ευκαρπία - εικόνα 4

Ειδικότερα, τόνισε ότι σχετική πρόταση προβλέπει «να υπάρχει επιτροπή κοινωνικού ελέγχου της λειτουργίας του ΣΜΑ και αυτό μπορεί να γίνει και έξω από τα δημοκρατικά όργανα του φορέα, με μια επιτροπή, που εκτός από τους αυτοδιοικητικούς που είναι στην Εκτελεστική Επιτροπή και το ΔΣ, μπορεί να έχει τοπική εκπροσώπηση».

Παράλληλα σημείωσε, ότι πρέπει να υπάρξει δέσμευση και από την πλευρά της πολιτείας και από την πλευρά της περιφέρειας, για την ενίσχυση του περιβαλλοντικού ελέγχου.

Με αφορμή τις αντιδράσεις των κατοίκων σημείωσε, ότι ο ΣΜΑ δεν πολλαπλασιάζει αλλά μειώνει τα δρομολόγια, δεν δημιουργεί ρύπανση, δεν προβλέπεται πουθενά παραμονή απορριμμάτων σε αυτόν τον σταθμό και δεν έχει καμία σχέση με τον Τιτάνα. Για τις επισημάνσεις πολιτών περί φαραωνικού έργου, είπε: «Το έργο αυτό, που ήταν υπερδιαστασιολογημένο, έχει ήδη από την άδειά του μειώσει τη δυναμικότητά του κατά 40%». Υπογράμμισε ακόμη, ότι το έργο έχει την καλύτερη τεχνολογία αντιρύπανσης, ώστε να μην υπάρχει καμία επίπτωση στο περιβάλλον και αναγνώρισε ότι στο νομό Θεσσαλονίκης και στην περιφέρεια υπήρξαν καθυστερήσεις «στην αποκατάσταση της αξιοπιστίας των φορέων έναντι των πολιτών στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων».

Ενταση στα εγκαίνια του σταθμού απορριμάτων στην Ευκαρπία - εικόνα 5

Συμφωνήθηκε η εκπόνηση μελετών ηχορύπανσης και κατασκευής ηχοπετασμάτων

«Από την πλευρά της πολιτείας και εμείς οφείλουμε να δημιουργήσουμε μια βελτίωση του κλίματος συζήτησης. Και είναι συγκεκριμένα τα μέτρα που έχουν ήδη προετοιμαστεί. Σε συνεννόηση με τη διοίκηση της Εγνατίας Οδού, ήδη έχουμε συμφωνήσει για την εκπόνηση μελέτης ηχορύπανσης και μελέτης κατασκευής ηχοπετασμάτων στα όρια της περιοχής της Ευκαρπίας, ώστε να μην υπάρχει επίπτωση, όχι από το σταθμό μεταφόρτωσης, αλλά από το υφιστάμενο, έτσι κι αλλιώς, κυκλοφοριακό φορτίο της περιφερειακής οδού, γιατί είναι κάτι που η περιοχή όφειλε να το συζητήσει. Ήδη, έχει αδειοδοτηθεί το έργο της αποκατάστασης των εκμεταλλεύσεων του Τιτάνα στην περιοχή της περιφερειακής οδού, ολοκληρώνεται το ένα τμήμα και υπάρχει μια συζήτηση με τον Τιτάν για την μεταφορά αδρανών αποβλήτων κατασκευών και κατεδαφίσεων για να μπορέσει να γίνει η αποκατάσταση και του άλλου μετώπου, ανεβαίνοντας από το Παπαγεωργίου δεξιά. Προχωρά και ένα παράλληλο λοιπόν μέτωπο παρεμβάσεων, ώστε να μην υπάρχει κανένα θέμα ποιότητας ζωής και περιβάλλοντος στην περιοχή» πρόσθεσε.

Ενταση στα εγκαίνια του σταθμού απορριμάτων στην Ευκαρπία - εικόνα 6

Πρόστιμα μέχρι και 70 εκατ. ευρώ για την ανεξέλεγκτη διαχείριση απορριμμάτων

Ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η χώρα μας βαρύνεται ακόμη και σήμερα με υψηλά πρόστιμα ανεξέλεγκτης διαχείρισης των απορριμμάτων, που φτάνουν μέχρι και τα 70 εκατ. ευρώ σε μια περίοδο δημοσιονομικού ελλείμματος και κρίσης. Τόνισε ότι ο ΣΜΑ Ευκαρπίας μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία των αλλαγών μέσα στο νέο περιφερειακό σχέδιο και επανέλαβε ότι το 50% της διαχείρισης απορριμμάτων περιλαμβάνει την ανάκτηση υλικών, την ανακύκλωση και τη διαχείριση στην πηγή. Κάλεσε, άλλωστε, τους δήμους να βοηθήσουν, ώστε να προχωρήσουν έργα επεξεργασίας του οργανικού κλάσματος και έργα δημιουργίας μικρών ΣΜΑ που πρέπει να συμπληρώσουν τον ΣΜΑ της Ευκαρπίας.

Ενταση στα εγκαίνια του σταθμού απορριμάτων στην Ευκαρπία - εικόνα 7

Με αφορμή την επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη, προ ημερών στον χώρο του ΣΜΑ της Ευκαρπίας, είπε ότι δεν τον ενδιαφέρει η κομματική ανάγνωση των έργων απορριμμάτων και η κομματική ανάγνωση της αυτοδιοικητικής ατζέντας. Και τόνισε: «Δεν υπάρχει κανένα λάθος στην πολιτική του υπουργείου Περιβάλλοντος, όσον αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων, που προβλέπει και στον εθνικό σχεδιασμό και στους περιφερειακούς, την κατά προτεραιότητα ανάκτηση και αξιοποίηση στην πηγή, διότι αυτό είναι η Ευρωπαϊκή Οδηγία. Δεν μπορούμε να μιλάμε σήμερα στην Ελλάδα μόνο για την περιφερειακή διάσταση, γιατί είχε προκύψει αυτό από δηλώσεις, στη διαχείριση απορριμμάτων. Στο περιφερειακό επίπεδο θα πρέπει να παραμένουν μόνο τα στερεά απόβλητα που δεν μπορούν να αξιοποιηθούν, ανακτηθούν, ανακυκλωθούν και επαναχρησιμοποιηθούν στην πηγή. Εγκρίθηκε στον Περιφερειακό Σχεδιασμό η δυνατότητα ανάκτησης του 50% με βάση την οδηγία 98 του 2008».

Ενταση στα εγκαίνια του σταθμού απορριμάτων στην Ευκαρπία - εικόνα 8

Για τους συμβασιούχους στους φορείς διαχείρισης απορριμμάτων

Για τους συμβασιούχους εργαζόμενους στους φορείς διαχείρισης απορριμμάτων, σχολίασε: «Δική μας πολιτική πρωτοβουλία ήταν να παρατείνονται οι συμβάσεις των εργαζομένων στους φορείς και τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και να μένουν στην εργασία τους και να στηρίζουν με τεχνογνωσία τον χώρο της αυτοδιοίκησης που τον έχει ανάγκη. Και αυτό έγινε σε αρκετούς δήμους του νομού Θεσσαλονίκης. Πρέπει να επιλύσουμε και το ζήτημα με τους συμβασιούχους των οποίων διακόπηκε η συνεργασία τους και δεν παρατάθηκε. Είμαστε από την πλευρά της κυβέρνησης στη διάθεσή σας και με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που πήραμε για το Ελεγκτικό Συνέδριο και με οτιδήποτε προτείνετε εσείς».

Επ’αυτού, ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Κεντρικής Μακεδονίας, Μιχάλης Γεράνης, είπε ότι ο φορέας είναι ανοιχτός στο θέμα των εργαζομένων, αρκεί να τηρούνται οι αποφάσεις της δικαιοσύνης. Αναφερόμενος στον ΣΜΑ, ο κ. Γεράνης είπε ότι είναι κομβικό έργο για τη διαχείριση των απορριμμάτων, πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο μετά τον ΧΥΤΑ της Μαυροράχης, σημείωσε ότι θα υπάρξουν οφέλη, καθώς οι πολίτες δεν θα δουν να αυξάνονται τα τέλη διαχείρισης απορριμμάτων και έκανε αναφορά σε όλους όσους συνέβαλαν στη δημιουργία του έργου, στους οποίους απονεμήθηκαν αναμνηστικές πλακέτες.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Λάζαρος Κυρίζογλου, τόνισε ότι η αυτοδιοίκηση απέδειξε ότι ενωμένη μπορεί να πετύχει και πρόσθεσε ότι είναι ώρα να γίνει και στην Κεντρική Μακεδονία η ενεργειακή αξιοποίηση των απορριμμάτων που γίνεται εδώ και δεκαετίες στην Ευρώπη.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, δήλωσε ότι εγκαινιάστηκε σήμερα ένα πολύ σημαντικό έργο για τη Θεσσαλονίκη, από το οποίο θα προκύψει μείωση των δημοτικών τελών. Απαντώντας σε ερώτηση για τις αποδοκιμασίες που δέχτηκε από ορισμένους κατοίκους, είπε: «Οι άνθρωποι αυτοί που βρίσκονται σήμερα έξω, δεν φταίνε για το ότι είναι εδώ. Φταίνε όλοι εκείνοι που τους υποκίνησαν τα χρόνια αυτά και τους παραπληροφόρησαν για το συγκεκριμένο έργο. Και χαίρομαι ιδιαίτερα που σήμερα, στα εγκαίνια του έργου αυτού, κάποιοι από εκείνους που βρίσκονταν στους δρόμους εκείνη την εποχή και υποκινούσαν τους συμπολίτες μας, σήμερα βρίσκονται εδώ εντός του κτιρίου. Εννοώ εκείνους που επί επτά χρόνια παραπληροφορούσαν τους συμπολίτες μας για τη σπουδαιότητα αυτού του έργου και για το γεγονός ότι το έργο αυτό δεν είναι τίποτε άλλο, παρά αυτό που λέει ο τίτλος του: ένα σημείο μεταφόρτωσης απορριμμάτων».

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Ένα από τα πιο τίμια σουβλάκια της Αθήνας: Γιατί όλοι τρώνε σε αυτό το μέρος στο Κουκάκι

Ένα κλασικού τύπου, παραδοσιακό σουβλατζίδικο στην οδό Πετμεζά κάνει εσχάτως σουξέ.

40-45 ΕΤΩΝ 28 Σεπ 2025 | 12:46

Αυτοκίνητο παρέσυρε πεζή στη Θεσσαλονίκη: Με βαριές κακώσεις στο νοσοκομείο η γυναίκα

Πρόκειται για γυναίκα ηλικίας 40-45 ετών. Η τραυματίας μεταφέρθηκε διασωληνωμένη

ΠΥΡΚΑΓΙΑ 27 Σεπ 2025 | 15:52

Φωτιά στη Θεσσαλονίκη: Καίγεται δασική έκταση στο Εξαμίλι Λαγκαδά

Άμεσα κινητοποιήθηκαν και επιχειρούν για την κατάσβεσή της 41 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 2ης ΕΜΟΔΕ και 12 οχήματα - Από αέρος συνδράμουν στην κατάσβεση δύο ελικόπτερα

ΤΡΟΧΑΙΟ 27 Σεπ 2025 | 11:28

Θεσσαλονίκη: 37χρονος οδηγός έπεσε πάνω σε σταθμευμένα ΙΧ - Αρνήθηκε να υποβληθεί σε αλκοτέστ

Σύμφωνα με τη Αστυνομία, οδηγώντας επικίνδυνα στην οδό Ούλωφ Πάλμε, έπεσε πάνω στα οχήματα ενώ αρνήθηκε να υποβληθεί σε έλεγχο για την ύπαρξη οινοπνεύματος στον οργανισμό του.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 26 Σεπ 2025 | 14:35

Θεσσαλονίκη: Καραμπόλα πέντε οχημάτων - Δύο ελαφρά τραυματίες - Έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα [εικόνες - βίντεο]

Κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, ένα φορτηγό συγκρούστηκε με τέσσερα επιβατικά αυτοκίνητα - Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν ελαφρά ένας άνδρας και μία γυναίκα

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 26 Σεπ 2025 | 12:50

Πάνοπλοι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ κάνουν εντυπωσιακή έφοδο σε σπίτι 62χρονου - Επειδή εκοβε ξύλα παράνομα [βίντεο]

Μεγάλη επιχείρηση με πάνοπλους αστυνομικούς της ΟΠΚΕ σε οικία 62χρονου στη Βόλβη Θεσσαλονίκης. Έκοβε ξύλα από το δάσος και τα πουλούσε.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 25 Σεπ 2025 | 07:01

Καταγγελία από τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης για την ύπαρξη ψευδούς προφίλ του Μητροπολίτη Φιλόθεου στο Facebook

Την ύπαρξη ψευδούς προφίλ του Mητροπολίτη Φιλόθεου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταγγέλλει η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης με ανάρτησή της στο Facebook.

ΚΡΕΜΑΣΑΝ ΠΑΝΟ 24 Σεπ 2025 | 19:42

Θεσσαλονίκη: Τρικάκια πέταξε ο Ρουβίκωνας στο προξενείο των ΗΠΑ - 5 προσαγωγές [βίντεο]

Σε πέντε προσαγωγές προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία μετά από την παρέμβαση του Ρουβίκωνα.

ΑΝΑΠΛ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ 24 Σεπ 2025 | 16:25

Κώστας Κυρανάκης: Σε 11 μήνες διπλή σιδηροδρομική γραμμή από Πειραιά μέχρι Θεσσαλονίκη

Ο Κώστας Κυρανάκης παρουσίασε στο 8ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών ITC 2025 τις βελτιωτικές παρεμβάσεις από το υπουργείο Μεταφορών

ΑΠΟΛΟΓΗΘΗΚΕ 24 Σεπ 2025 | 15:39

Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέος ο 50χρονος αδελφοκτόνος - Δήλωσε συντετριμμένος και μετανιωμένος

Ο κατηγορούμενος φέρεται να απολογήθηκε πως θόλωσε εν μέσω έντονης συναισθηματικής διαταραχής μετά από δύο παρατηρήσεις που του έκανε το θύμα σε έντονο ύφος για ζητήματα καθαριότητας

ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΣΕΡΡΕΣ 24 Σεπ 2025 | 15:14

Μόρφη Τσαλπαρά, η γυναίκα που στήριξε με αίμα εκατοντάδες ανθρώπους

Η Μόρφη Τσαλπαρά κατόρθωσε να βοηθήσει εκατοντάδες ανθρώπους στη Θεσσαλονίκη και το Αχλαδοχώρι Σερρών, συγκεντρώνοντας άοκνα φιάλες αίματος.

24 Σεπ 2025 | 12:15

Kapani Project 2025: Η ιστορική αγορά της Θεσσαλονίκης μεταμορφώνεται ξανά

Στην ιστορική αγορά Καπάνι διοργανώνεται εδώ και 8 χρόνια το Kapani Project – το Φεστιβάλ που κατάφερε να μεταμορφώσει έναν από τους πιο αυθεντικούς χώρους της πόλης σε σημείο συνάντησης πολιτισμού, τέχνης και γαστρονομίας.

ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ Η ΔΙΚΗ 24 Σεπ 2025 | 11:46

Θεσσαλονίκη: 52χρονη κατηγορείται για τη δολοφονία του 60χρονου συζύγου της με υδράργυρο

Τον Ιανουάριο η δίκη της 52χρονης που διώκεται για τη δολοφονία του 60χρονου συζύγου της με υδράργυρο, στη Θεσσαλονίκη.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΛ.ΑΣ. 24 Σεπ 2025 | 10:46

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 38χρονος που μπάζωσε κοίτη ρέματος για να φτιάξει γήπεδο ποδοσφαίρου

Πρόκειται για υπεύθυνο και συνδιαχειριστή επιχείρησης, εις βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβίαση της νομοθεσίας που αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 24 Σεπ 2025 | 09:25

Θεσσαλονίκη: Απολογείται στον ανακριτή ο 50χρονος αδελφοκτόνος - Σήμερα η κηδεία της 59χρονης

Σήμερα η κηδεία της 59χρονης γυναίκας που βρήκε φρικτό θάνατο στα χέρια του αδερφού της.

ΤΟ ΠΡΩΙ 24 Σεπ 2025 | 08:59

Τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Καραμπόλα τριών οχημάτων, σοβαρά τραυματίας ένας οδηγός [βίντεο]

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Τετάρτης, στη λεωφόρο Θεσσαλονίκης - Μηχανιώνας, στο ύψος της Αγίας Τριάδας.

ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΒΟΛΒΗΣ 23 Σεπ 2025 | 15:49

Δίωξη στον 18χρονο που συνελήφθη για απαγωγή και ληστεία 15χρονου - Έρευνες για τον οδηγό του λευκού βαν

Δύο κουκουλοφόροι ανάγκασαν τον 15χρονο να επιβιβαστεί σε λευκό βανάκι, τον λήστεψαν και αποπειράθηκαν να τον εκβιάσουν ζητώντας 10.000 ευρώ.

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΙΑΣΩΝΙΔΟΥ 23 Σεπ 2025 | 13:18

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρός 38χρονος που έπεσε από μπαλκόνι

Η αστυνομία ερευνά τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες ο 38χρονος βρέθηκε στο κενό.

ΔΕΚΑ ΜΗΝΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗ 23 Σεπ 2025 | 11:38

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε εκπαιδευτικός που πήγε στο σχολείο χωρίς αρνητικό self-test εν μέσω κορονοϊού

Δέκα μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή είναι η ποινή που επιβλήθηκε στον εκπαιδευτικό που το 2021 είχε πάει στο σχολείο χωρίς να προσκομίσει αρνητικό self-test.

ΤΙ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥ 23 Σεπ 2025 | 10:32

Θεσσαλονίκη: 17χρονος με κλεμμένη μοτοσικλέτα έπεσε πάνω σε περιπολικό

Ο νεαρός οδηγούσε κλεμμένη μοτοσικλέτα και, κατά την προσπάθεια να αποφύγει αστυνομικό έλεγχο, συγκρούστηκε με περιπολικό.

ΠΩΣ ΞΕΦΥΓΕ 23 Σεπ 2025 | 07:47

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Απήγαγαν, χτύπησαν και εκβίασαν 15χρονο μαθητή

Επίθεση δέχθηκε το πρωί της Δευτέρας, ένας 15χρονος μαθητής, στη Θεσσαλονίκη, την ώρα που πήγαινε στο σχολείο του.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 22 Σεπ 2025 | 17:54

"Θόλωσα γιατί μου έκανε παρατήρηση για την καθαριότητα": Η ομολογία σοκ του 50χρονου που σκότωσε την αδερφή του

Ισχυρίστηκε ότι η ψυχική φόρτιση αλλά οι αλλεπάλληλοι καβγάδες που είχε με την 59χρονη αδερφή του ήταν η βασική αιτία που τον ώθησαν να της αφαιρέσει τη ζωή

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 22 Σεπ 2025 | 16:55

Θεσσαλονίκη: 36χρονος φέρεται να παρενόχλησε σεξουαλικά και απείλησε τέσσερα ανήλικα αγόρια σε δημοτικό σχολείο

Ο ίδιος φαίνεται πως βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης, καθώς ομολόγησε ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ, αλλά αρνείται τις υπόλοιπες πράξεις και γι' αυτό ζήτησε να συγκεντρωθεί υλικό από κάμερες της περιοχής.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 22 Σεπ 2025 | 16:45

Πέθανε σε ηλικία 71 ετών ο αρχαιολόγος Κωνσταντίνος Σισμανίδης

Η ανάρτηση στο facebook της Εφορείας Αρχαιοτήτων Περιφέρειας Θεσσαλονίκης για τον Κωνσταντίνο Σισμανίδη

ΣΤΟ STAR 22 Σεπ 2025 | 15:21

Αδελφοκτονία στη Θεσσαλονίκη: "Μας τυράννησε πολύ - Τον βασάνισε" - Ο πατέρας της 59χρονης στηρίζει τον γιο του

"Ήταν πολύ δύσκολος χαρακτήρας. Ήταν αγχωτική και σου μετέδιδε το άγχος της - Τηλεφωνούσε στον αδερφό της πρωί, μεσημέρι, βράδυ, αγανάκτησε" αναφέρει ο πατέρας δράστη και θύματος

ΤΙ ΕΔΕΙΞΕ Η ΝΕΚΡΟΨΙΑ 22 Σεπ 2025 | 13:23

Αδελφοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Η νεκροτομή έδειξε ότι η 59χρονη πάλεψε για να σωθεί από τα χέρια του αδελφού της

Η 59χρονη παρότι έχασε τη ζωής της μέσα σε ελάχιστο χρόνο, προσπάθησε να ξεφύγει από τον βρόγχο που είχε δημιουργήσει στο λαιμό της ο 50χρονος αδερφός της.

ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ 22 Σεπ 2025 | 13:06

Θεσσαλονίκη: Έσφαξε αρνί στο Σέιχ Σου για να τιμήσει το κουρμπάνι - Κακουργηματική δίωξη σε 51χρονο

Αστυνομικοί εντόπισαν το ζώο κρεμασμένο σε κλαδί δέντρου και συνέλαβαν τον άντρα, ενώ δίπλα του εντόπισαν και το μαχαίρι.

ΣΟΚ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 22 Σεπ 2025 | 09:09

Αδελφοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Βίντεο της 59χρονης μέσα από το νοσοκομείο - "Έτυχε να λείπει ο αγαπημένος μου αδερφός..."

Σοκ προκαλεί η δολοφονία της 59χρονης από τον ίδιο τον αδερφό της το μεσημέρι του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη.

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 21 Σεπ 2025 | 19:40

Θεσσαλονίκη: Tο προφητικό βίντεο της γυναίκας που σκότωσε ο αδερφός της - Το είχε αναρτήσει από το νοσοκομείο

Ο 50χρονος ζήτησε και πήρε προθεσμία για την Τετάρτη ώστε να απολογηθεί

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ 21 Σεπ 2025 | 16:33

Αδελφοκτονία Θεσσαλονίκη: Κλαίω εδώ πέρα…Εγώ και ο γιος μου τη στηρίζαμε - Συγκλονίζει ο τραγικός πατέρας

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των γειτόνων, ο 50χρονος είχε αφήσει σημείωμα στην πολυκατοικία παρακαλώντας τους ενοίκους να φέρονται καλά στην αδερφή του, γιατί ήταν πολύ ευάλωτη.

ΑΓΡΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ 21 Σεπ 2025 | 12:55

Αδελφοκτόνος Θεσσαλονίκης: "Τώρα συνειδητοποιώ τι έχω κάνει" - "Ηταν πάντα δίπλα της", λέει οικογενειακή τους φίλη

Προθεσμία για την Τετάρτη πήρε ο 50χρονος άνδρας που ομολόγησε την δολοφονία της 59χρονης αδερφής του, μέσα στο σπίτι της, στη Θεσσαλονίκη.

Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΦΙΛΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ 21 Σεπ 2025 | 11:07
21 Σεπ 2025 | 08:29

Θεσσαλονίκη: Πώς έγινε η στυγερή δολοφονία της 59χρονης από τον αδελφό της - Το σημείωμα που άφησε ο δράστης

Νέες συγκλονιστικές λεπτομέρειες έρχονται στο φως για την αδελφοκτονία που σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη το μεσημέρι του Σαββάτου.

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Ο ΑΔΕΛΦΟΚΤΟΝΟΣ 20 Σεπ 2025 | 21:56

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Έπνιξε την αδελφή του με μια πλαστική σακούλα - Λίγο πριν την είχε συνοδεύσει στο σπίτι από το νοσοκομείο

Οι αρχές εκτιμούν ότι τα δύο αδέρφια είχαν προσωπικές οικογενειακές διαφορές, χωρίς ωστόσο να έχουν αποσαφηνιστεί μέχρι στιγμής τα κίνητρα του δράστη

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 20 Σεπ 2025 | 18:42

Οικογενειακή τραγωδία: Ετεροθαλή αδέλφια δράστης και θύμα - Η 59χρονη επέστρεψε στο σπίτι της από δωδεκαήμερη νοσηλεία

Αδιανόητη τραγωδία σημειώθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη. 50χρονος δολοφόνησε την αδερφή του με σακούλα

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ 20 Σεπ 2025 | 17:25

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Έπνιξε την αδερφή του με σακούλα - Κάλεσε στο 100 και ομολόγησε το έγκλημα

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο άνδρας ήταν εκείνος που κάλεσε στο 100 και ενημέρωσε την Αστυνομία για το έγκλημα.

ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ 20 Σεπ 2025 | 15:03

Θεσσαλονίκη: Πέντε συλλήψεις για την επίθεση με αθλητικό υπόβαθρο σε 16χρονο

Του επιτέθηκαν με γροθιές και κλωτσιές, ενώ παράλληλα επιχείρησαν να του βγάλουν τη μπλούζα που είχε τα διακριτικά άλλης αθλητικής ομάδας

ΜΕΓΑΛΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 20 Σεπ 2025 | 11:40

Θεσσαλονίκη: Σε επιχείρηση με σκάφη η φωτιά στο Κάτω Σχολάρι - Τραυματίστηκε ένας υπάλληλος

Aπό τη φωτιά τραυματίστηκε ένας υπάλληλος της επιχείρησης και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Θέρμης

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ 3 19 Σεπ 2025 | 18:23

Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέος ο 54χρονος οδηγός νταλίκας για τον θάνατο 29χρονου μοτοσικλετιστή

Για την υπόθεση ο εισαγγελέας είχε απαγγείλει κακουργηματική δίωξη για επικίνδυνη οδήγηση και επικίνδυνες παρεμβάσεις στην οδική συγκοινωνία

ΣΧΗΜΑΤΙΣΘΗΚΕ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ 19 Σεπ 2025 | 10:41

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 47χρονος που είχε δεμένα με αλυσίδα 14 σκυλιά και μια γάτα σε κλουβί

Είχε δεμένα με αλυσίδα 14 σκυλιά και μία γάτα σε κλουβί ο 47χρονος στη Θεσσαλονίκη.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 18 Σεπ 2025 | 16:04

Τραγικό εργατικό δυστύχημα στη Θεσσαλονίκη: 35χρονος καταπλακώθηκε από μηχάνημα παλετοποίησης

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 35χρονος τραυματίστηκε θανάσιμα όταν, υπό συνθήκες που ερευνώνται, χτυπήθηκε από μηχάνημα παλετοποίησης.

ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ 18 Σεπ 2025 | 13:44

Βίντεο ντοκουμέντο: H στιγμή της σφοδρής σύγκρουσης μοτοσικλέτας με νταλίκα στη Θεσσαλονίκη – Νεκρός 29χρονος

Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της σύγκρουσης μοτοσικλέτας - νταλίκας.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ 18 Σεπ 2025 | 09:58

Θεσσαλονίκη: Ετσι θα γίνει η Νέα Παραλία - Σαν ξύλινο κατάστρωμα, από τον Λευκό Πύργο ως το Λιμάνι [εικόνα]

Ένα σκάφος το οποίο "άραξε" κατά μήκος της Παλιάς Παραλίας θα θυμίζει το ξύλινο ντεκ που αναμένεται να κατασκευαστεί στη Θεσσαλονίκη, στο κομμάτι από το ύψος του Λευκού Πύργου έως το Λιμάνι

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ 17 Σεπ 2025 | 23:36

Θεσσαλονίκη: Νεκρός 29χρονος δικυκλιστής σε θανατηφόρο τροχαίο στη Λεωφόρο Γεωργικής Σχολής

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε σοβαρά ο 29χρονος οδηγός, ο οποίος μεταφέρθηκε με σταθμό ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο της πόλης, όπου μεσημβρινές ώρες κατέληξε

ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΤΟ 2022 17 Σεπ 2025 | 14:29

Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι όλοι οι αστυνομικοί για το έλλειμμα άνω των 700.000

Για όλους αποφασίστηκε να μην επιβληθεί κανένας περιοριστικός όρος.

ΜΕ ΟΡΟ 17 Σεπ 2025 | 13:08

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο 26χρονος που καταγγέλθηκε από 20χρονη για βιασμό

O ίδιος φαίνεται ότι διατηρούσε περιστασιακά σχέση με την 20χρονη.

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 17 Σεπ 2025 | 10:56

Σοβαρό επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας στη Θεσσαλονίκη: Την άρπαξε από τον λαιμό και την πέταξε στο έδαφος

Το περιστατικό καταγράφηκε λίγο μετά τις 10 το βράδυ, στην περιοχή της Χαριλάου, στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

16 Σεπ 2025 | 08:16

Bullying διαρκείας σε 15χρονο στη Θεσσαλονίκη: Τον χτύπησαν και τον απειλούσαν - Κατέγραψαν την επίθεση με κινητό

Εφιαλτικές στιγμές ζει από τον περασμένο Αύγουστο ένας 15χρονος στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος έπεσε θύμα σκληρού εκφοβισμού από συνομήλικούς του.

ΕΡΕΥΝΕΣ 15 Σεπ 2025 | 22:28

Θρίλερ στη Θεσσαλονίκη: Δεύτερη σορός άντρα εντοπίστηκε μέσα σε λίγες ώρες στο Θερμαϊκό Κόλπο

Πρόκειται για αγνώστων στοιχείων άντρα, ηλικίας 20-25 ετών και ύψος περίπου 1,70 μέτρων, σύμφωνα με πληροφορίες από το Λιμενικό που τον ανέσυρε το απόγευμα.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 15 Σεπ 2025 | 16:37

Θεσσαλονίκη: Ποινική δίωξη στην 36χρονη που λήστεψε και μαχαίρωσε τον 34χρονο Τούρκο οδηγό φορτηγού

Σύμφωνα με την αστυνομική προανάκριση, η 36χρονη φέρεται να λήστεψε τον 34χρονο μέσα στο σταθμευμένο φορτηγό, αρπάζοντας τα χρήματα και το κινητό του τηλέφωνο

25 ΕΩΣ 20 ΕΤΩΝ 15 Σεπ 2025 | 12:17

Θεσσαλονίκη: Σορός νεαρού άνδρα βρέθηκε στον Θερμαϊκό

Η σορός που βρέθηκε στον Θερμαϊκό ανήκει σε άνδρα 25 έως 30 ετών, ύψους 1,80

ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ 14 Σεπ 2025 | 12:53

Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο ανήλικη μετά από κατανάλωση αλκοόλ - Συνελήφθη ιδιοκτήτης καταστήματος

Ο 53χρονος επέτρεψε σε ανήλικη ημεδαπή, η οποία δεν συνοδευόταν από ενήλικο, να καταναλώσει αλκοολούχο ποτό.

"ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ" 13 Σεπ 2025 | 22:07

Νίκος Ανδρουλάκης στην 89η ΔΕΘ: Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική αλλαγή και το μόνο κόμμα που μπορεί να τη φέρει είναι το ΠΑΣΟΚ

"Το πρόγραμμά μας δεν το κατάρτισαν επικοινωνιολόγοι, αλλά η ίδια η κοινωνία", τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ 13 Σεπ 2025 | 21:27

Θεσσαλονίκη: Ανήλικη εκδιδόταν μέσω του διαδικτύου - Την παρότρυνε φίλη της - Συνελήφθη 30χρονος "πελάτης"

Μία ενήλικη στη Θεσσαλονίκη παρότρυνε την ανήλικη φίλη της να εκδίδεται μέσω του διαδικτύου.

ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΕ ΣΕ ΑΛΛΕΡΓΙΑΚΟ ΣΟΚ 13 Σεπ 2025 | 18:51
ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ 13 Σεπ 2025 | 11:15

Θεσσαλονίκη: Ανήλικοι χτύπησαν και απείλησαν με σουγιά 15χρονο - Βιντεοσκόπησαν την επίθεση με κινητό

Σε βάρος των δύο ανηλίκων σχηματίζεται δικογραφία για απειλή, παράνομη βία, καθώς και για παράβαση των Νόμων περί προσωπικών δεδομένων και περί όπλων.

ΠΩΣ ΣΥΝΕΒΗ 13 Σεπ 2025 | 10:06

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Τροχαίο με 79χρονη νεκρή και δύο τραυματίες σε επαρχιακή οδό στον Λαγκαδά

Το τροχαίο σημειώθηκε στην επαρχιακή οδό Ζαγκλιβερίου – Καλαμωτού, του δήμου Λαγκαδά στη Θεσσαλονίκη.

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ 12 Σεπ 2025 | 19:47

Θεσσαλονίκη: Διαφωνία ανακρίτριας - εισαγγελέα για την προφυλάκιση του 18χρονου που κατηγορείται για τον άγριο ξυλοδαρμό 13χρονου

Η ανακρίτρια, ενώπιον του οποίου ο 18χρονος απολογήθηκε, είχε την άποψη ότι θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ενώ η εισαγγελέας γνωμοδοτήσεων ήταν υπέρ της προφυλάκισής του.

11 Σεπ 2025 | 13:02

Ενα διαμέρισμα της δεκαετίας του’ 60 στη Θεσσαλονίκη μέσα από τα μάτια των αρχιτεκτόνων με "αστική ψυχή"

Πρόκειται για τη ριζική ανακαίνιση ενός τυπικού διαμερίσματος της δεκαετίας του ’60, πάνω στο παραλιακό μέτωπο της πόλης.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 11 Σεπ 2025 | 10:03

Ανδρουλάκης από Θεσσαλονίκη: Προτεραιότητά μας η δημόσια Παιδεία - Να στηρίξουν τα κόμματα το Εθνικό Απολυτήριο

"Η αγωνία μας για μία ισχυρή δημόσια Παιδεία μας οδήγησε να προτείνουμε επίσημα την έναρξη του διαλόγου για το Εθνικό Απολυτήριο", ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΑΝΑΤΡΑΠΗΚΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 10 Σεπ 2025 | 16:57

Καρέ - καρέ τρομακτικό τροχαίο στη Θεσσαλονίκη – O οδηγός βγήκε από το πορτ μπαγκάζ

Το τροχαίο συνέβη στις 6:30 το πρωί της Τρίτης στη συμβολή των οδών Μαιάνδρου και Σωκράτους στον Εύοσμο.

ΑΝΑΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΕΛΑΣ 10 Σεπ 2025 | 16:19
ΤΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΦΕΡΝΕΙ 10 Σεπ 2025 | 14:58

Θεσσαλονίκη: Η πρώτη απογευματινή λαϊκή αγορά της Ελλάδας είναι γεγονός [βίντεο]

​Η νέα αγορά φιλοδοξεί να αποτελέσει πρότυπο για όλη τη χώρα, ενσωματώνοντας μια σειρά από σύγχρονα χαρακτηριστικά - Φιλική σε άτομα με προβλήματα όρασης

ΣΤΟ MEGA 10 Σεπ 2025 | 14:49

Θεσσαλονίκη: Ξεσπά ο πατέρας του 13χρονου - "Λείπει κομμάτι από το κεφάλι του - Είναι γεμάτος τρύπες 15 πόντων" [βίντεο]

Σύμφωνα με τον πατέρα του και όσα κατήγγειλε ο ίδιος, ξαφνικά ο γιος του δέχθηκε επίθεση με σίδερα από κουκουλοφόρους.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΑΣ 10 Σεπ 2025 | 14:09

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 55χρονος με χιλιάδες χάπια Ecstasy

Οι αστυνομικοί πιστοποίησαν την εγκληματική του δράση, τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν.

EUROBASKET 2025 10 Σεπ 2025 | 10:08

Η στιγμή που ο Αργυρός διέκοψε τη συναυλία του για την Εθνική: "Εντάξει νικήσαμε, να το αφήσω και άλλο;"

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός διέκοψε τη συναυλία του στη Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσουν τα τελευταία δευτερόλεπτα της αναμέτρησης Ελλάδας-Λιθουανίας για τα προημιτελικά του Eurobasket.

ΣΥΚΙΕΣ 10 Σεπ 2025 | 08:38

Θεσσαλονίκη: Άγρια επίθεση με ξύλα σε βάρος 13χρονου - Τον έστειλαν στο νοσοκομείο επειδή μίλησε σε κορίτσια

Ένα 13χρονο αγόρι τραυματίστηκε σοβαρά έπειτα από άγρια επίθεση που δέχθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη.

ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ 09 Σεπ 2025 | 18:05

Απίστευτο: 33χρονος χτύπησε την οικογένειά του επειδή έφεραν παπά στο σπίτι για ευχέλαιο

"Καθόμασταν στο τραπέζι και κάποια στιγμή ο ιερέας είπε να διαβάσει μια "ευχούλα". Τη στιγμή που σηκώθηκε, ο γιος μου αντέδρασε κι άρχισε να φωνάζει"

ΕΞΙΧΝΙΑΣΗ 09 Σεπ 2025 | 13:27

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 39χρονος που είχε πυροβολήσει 25χρονο έξω από καντίνα

Την εξιχνίαση απόπειρας ανθρωποκτονίας, που τελέστηκε στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, με θύμα 25χρονο ο οποίος δέχθηκε πυροβολισμούς έξω από καντίνα

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 09 Σεπ 2025 | 11:33

Θεσσαλονίκη: 34χρονος γρονθοκόπησε δημοτικό υπάλληλο που έκοβε δέντρα

Δημοτικός υπάλληλος δέχθηκε επίθεση εν ώρα υπηρεσίας από 34χρονο, στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης.

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 09 Σεπ 2025 | 10:44

Ασύλληπτο: 49χρονος απείλησε με καραμπίνα ανήλικους, επειδή έκαναν φασαρία

Ο άνδρας απείλησε με καραμπίνα παρέα ανηλίκων, επειδή έκαναν φασαρία σε πάρκο στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 08 Σεπ 2025 | 18:45

Θεσσαλονίκη: Άγριος καβγάς σε μνημόσυνο - Στο αυτόφωρο ένας 55χρονος και η 54χρονη γυναίκα του

Κατά τη δεξίωση σε χώρο του ναού ξέσπασε καβγάς ανάμεσα σε συγγενικά πρόσωπα, με αποτέλεσμα ένα ανδρόγυνο να καταλήξει στο αυτόφωρο

ΤΙ ΦΩΝΑΖΕ 07 Σεπ 2025 | 23:19

Απίστευτο: Άνδρας απειλεί παιδιά με καραμπίνα στη Θεσσαλονίκη [βίντεο]

Κρατώντας την καραμπίνα, ο άνδρας περπατούσε στο δρόμο της Σταυρούπολης κατευθυνόμενος προς το πάρκο και φώναζε: "έλα εδώ, έλα".

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 07 Σεπ 2025 | 18:13

Θεσσαλονίκη: Επεισόδιο με πυροβολισμό έξω από μαγαζί στον Εύοσμο - Έρευνες για τους δράστες

Άγνωστοι δράστες, οι οποίοι επέβαιναν σε διαφορετικά αυτοκίνητα βρέθηκαν έξω από μαγαζί υγειονομικού ενδιαφέροντος

ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 07 Σεπ 2025 | 14:50

Τετ α τετ Φάμελλου με Δούκα στη Θεσσαλονίκη - Τι συζήτησσαν

Στη διαδήλωση της Θεσσαλονίκης βρέθηκαν το Σάββατο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος και ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, όπου είχαν ένα τετ α τετ.

ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ 07 Σεπ 2025 | 09:09

Εκτός λειτουργίας ολόκληρη η γραμμή του Μετρό Θεσσαλονίκης

Για τεχνικούς λόγους, η λειτουργία του Μετρό Θεσσαλονίκης έχει ανασταλεί σε ολόκληρο το μήκος της γραμμής και δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια

ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ 06 Σεπ 2025 | 18:37

Διαδηλώσεις έξω από τη ΔΕΘ: Ακρίβεια, στεγαστικό και Γάζα στην πρώτη γραμμή [εικόνες - βίντεο]

Τα κύρια αιτήματα των φετινών κινητοποιήσεων αφορούσαν στην ακρίβεια και τη στεγαστική κρίση, αλλά και ζητήματα όπως την τραγωδία στα Τέμπη και τον πόλεμο που μαίνεται στη Γάζα

ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 06 Σεπ 2025 | 17:02

Σκληρή γεωπολιτική κόντρα για το στρατόπεδο Γκόνου στη Θεσσαλονίκη - Ποιοι στήνουν ανάχωμα στον Ιβάν Σαββίδη

Ποιες είναι οι τρεις εταιρείες που δίνουν μάχη με το Ρώσο επιχειρηματία για το νέο logistics center.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ 06 Σεπ 2025 | 08:34

Αστακός το κέντρο της Θεσσαλονίκης για τη ΔΕΘ - "Αίαντας", 2.500 αστυνομικοί, drones και κάμερες

Θα βρίσκονται επί ποδός όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις της Θεσσαλονίκης, ενώ διμοιρίες μετακινήθηκαν από γειτονικούς νομούς, αλλά κι από υπηρεσίες της Αττικής.

5Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 05 Σεπ 2025 | 18:39

Γεωργιάδης στο Συνέδριο του Economist: "Η ελληνική κοινωνία δεν ασχολείται με τα μεγάλα αλλά μόνο με τα μικρά"

Ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο για χιλιάδες νέες καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, σημαντική προσέλκυση ταλέντων στην επιστήμη και στην καινοτομία, που αντί να φύγουν από την Ελλάδα, μένουν εδώ

39 ΚΑΙ 42 ΕΤΩΝ 05 Σεπ 2025 | 18:14

Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκαν οι ληστές με τις σύριγγες - "Τρύπωσαν" στο σπίτι 26χρονης, επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Στη θέα των αστυνομικών, επιχείρησαν να διαφύγουν, ενώ κρατώντας σύριγγες κινήθηκαν εναντίον τους χωρίς όμως να τους τραυματίσουν

9 ΑΞΟΝΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΤΑΞΗΣ 05 Σεπ 2025 | 18:08

Τσίπρας στο συνέδριο του Economist: Να υπάρξουν αποφάσεις, τώρα, γιατί οδηγούμαστε στα βράχια αν δεν αλλάξουμε ρότα

Ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε, μεταξύ άλλων, ένα Ταμείο για στήριξη των Νέων Γενεών μέσα από μια Πατριωτική Εισφορά στα πολύ υψηλά εισοδήματα.

ΜΟΝΟ ΓΙΑ "ΣΚΟΥΡΟΧΡΩΜΟΥΣ" 05 Σεπ 2025 | 15:56

Θεσσαλονίκη: Σάλος μετά την καταγγελία για νυχτερινά δρομολόγια μόνο για αλλοδαπούς - Τι απαντούν ΚΤΕΛ και ΕΛΑΣ

Τι δημοσιοποίησε ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Νάσος Ηλιόπουλος για τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης

Η ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΙΠΑΝ 05 Σεπ 2025 | 15:28

Θεσσαλονίκη: Υπό κράτηση μέχρι να δικαστούν οι γονείς των μωρών που έκοβαν βόλτες μόνα τους στον δρόμο

Τα μωρά εντόπισε διερχόμενος οδηγός που ειδοποίησε την Άμεση Δράση

ΑΡΠΑΓΗ ΑΝΗΛΙΚΟΥ 05 Σεπ 2025 | 10:21

Ξάνθη: 19χρονος άρπαξε 15χρονη και επιχείρησε να φύγει για Τουρκία - Συνελήφθη στο αεροδρόμιο

Συνελήφθη ενώ επιχειρούσε να εκδώσει εισιτήρια για να ταξιδέψει για Τουρκία με 15χρονη, για την οποία είχε δηλωθεί εξαφάνιση τα προηγούμενα 24ωρα από την οικογένεια.

ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΣΟΒΑΡΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ 05 Σεπ 2025 | 09:55

Τροχαίο σοκ στη Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο τούμπαρε και πέρασε στο αντίθετο ρεύμα της Εγνατίας – Ένας νεκρός

Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στην Εγνατία Οδό, στο ύψος του Δερβενίου Θεσσαλονίκη, με τραγικό απολογισμό έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία.

05 Σεπ 2025 | 09:43

Θεσσαλονίκη: Δύο αδελφάκια 1 και 2 ετών εντοπίστηκαν να μπουσουλάνε σε δρόμο - Συνελήφθησαν οι γονείς

Δύο μωρά, 1 και 2 ετών, εντοπίστηκαν χθες, στις 9.50 το βράδυ, να κινούνται μόνα τους στη Χαριλάου Θεσσαλονίκης, εκτεθειμένα σε δρόμο.

ΑΜΕΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 04 Σεπ 2025 | 14:52

Θεσσαλονίκη: Μάχη με φωτιά σε δασική έκταση στην Πυλαία - Ήχησε το 112 - Σηκώθηκαν 7 εναέρια μέσα

Ισχυρή επίγεια και εναέρια δύναμη κινητοποιήθηκε άμεσα για την κατάσβεση της φωτιάς στη Θεσσαλονίκη

ΣΤΟ ΚΑΥΤΑΝΖΟΓΛΕΙΟ 04 Σεπ 2025 | 07:58

Ο ΛΕΞ ετοιμάζεται για sold out εμφάνιση στην πόλη του - Ανακοίνωσε συναυλία στη Θεσσαλονίκη

Ανακοινώθηκε η ημερομηνία της μεγάλης συναυλίας του ΛΕΞ στη Θεσσαλονίκη, ενώ άνοιξε και η προπώληση των εισιτηρίων με χιλιάδες να... στήνονται στην διαδικτυακή ουρά.

ΣΤΟ MEGA 03 Σεπ 2025 | 18:40

Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο - Οι ληστές με τις σύριγγες μπαίνουν στην πολυκατοικία της 26χρονης

Οι κακοποιοί κατά τη σύλληψή τους όχι μόνο προέβαλαν αντίσταση αλλά κατάφεραν να τραυματίσουν και έναν από τους αστυνομικούς με τις σύριγγες που κρατούσαν.

03 Σεπ 2025 | 10:54
ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΛΗΣΤΕΙΑΣ 02 Σεπ 2025 | 18:58

Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις 24χρονων για οπαδική βία - Αποπειράθηκαν να κλέψουν μπλούζα από οπαδό αντίπαλης ομάδας

Εις βάρος των δύο 24χρονων ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ληστείας, σωματικές βλάβες, απειλή και εξύβριση

02 Σεπ 2025 | 13:22

Μετρό Θεσσαλονίκης: Σε λειτουργία τα εκδοτήρια με POS - Πώς βγαίνει το εισιτήριο με τραπεζική κάρτα

Με την τοποθέτηση 104 ειδικών τερματικών, που θα τεθούν σε πλήρη λειτουργία προ των εγκαινίων της ΔΕΘ, οι επιβάτες θα μπορούν να εκδίδουν εισιτήριο ή να φορτίζουν την κάρτα τους χωρίς μετρητά.

ΕΘΝΙΚ 02 Σεπ 2025 | 11:10

Θεσσαλονίκη: Τέσσερα ψαγμένα παντοπωλεία με προϊόντα από όλο τον κόσμο - Για όλα τα γούστα

Η Θεσσαλονίκη, σταυροδρόμι λαών και πολιτισμών στον ρου της Ιστορίας, συνεχίζει να αναδεικνύει τον πολυπολιτισμικό της χαρακτήρα (και) μέσα από τις γαστρονομικές της γειτονιές.

ΤΡΟΜΟΣ 02 Σεπ 2025 | 09:50

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 45χρονος που κατείχε και διακινούσε το "χάπι του βιασμού"

Ένας 45χρονος συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη κατηγορούμενος για κατοχή και διακίνηση της ναρκωτικής ουσίας GHB, γνωστού ως "χάπι του βιασμού".

ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΕ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 02 Σεπ 2025 | 09:08

Θεσσαλονίκη: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους - 35χρονος γρονθοκόπησε συνεπιβάτη του

Αναγκαστική προσγείωση στον διεθνή αερολιμένα "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης έκανε, χθες το βράδυ, αεροσκάφος που εκτελούσε πτήση από το Μάντσεστερ προς την Αττάλεια.

ΑΠΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ 02 Σεπ 2025 | 08:00

Θεσσαλονίκη: Με πάνω από 160 χλμ έτρεχε η 45χρονη με την Porsche - "Δεν κατάλαβα ότι είχα συγκρουστεί με άλλο όχημα"

Στην εντατική παραμένει η 26χρονη που χτυπήθηκε από την Porsche καθώς αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα μετά τον τραυματισμό της. Απολογείται σήμερα η 45χρονη οδηγός.