
Τεστ κορονοϊού από το αυτοκίνητο γίνονται σήμερα, Τρίτη, σε άλλες πέντε Περιφερειακές Ενότητες της χώρας.
Σε ποιες περιοχές γίνονται τεστ κορονοϊού
Όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ:
Σήμερα, Τρίτη 8 Δεκεμβρίου, κλιμάκια του ΕΟΔΥ αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) πραγματοποιούν δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), μέσα από το αυτοκίνητο (drive through), στις ακόλουθες περιοχές της χώρας:
- ΠΕ Πιερίας: Καρίτσα Πιερίας, Κατερίνη, 11:30-14:30
- ΠΕ Πιερίας: Βρόντου Πιερίας, Κατερίνη, 10:00-14:00
- ΠΕ Ημαθίας: Δημοτικό Κολυμβητήριο Αλεξάνδρειας, 09:00-14:00
- ΠΕ Αργολίδας: Νέο Ροεινό, Ναύπλιο, 09:00-14:00
- ΠΕ Πρέβεζας: Πλατεία Γεννηματά Φιλιππιάδας, 10:00-14:00
- ΠΕ Λάρισας: Γ. Παπανδρέου 14, 10:00-16:00.

Τσιόδρας: Τα μυστικά του ελληνικού rapid test
Στην παραγωγή αντισωμάτων από την ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Αθηνών υπό τον καθηγητή Βασίλη Γοργούλη, αναφέρθηκε ο Σωτήρης Τσιόδρας, μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή "Ειδικές Αποστολές".
Στην αποκλειστική του συνέντευξη, ο επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας των λοιμοξιολόγων, αφού πρώτα εξήγησε ότι βοηθά πολύ την ίαση ενός ασθενή που έχει νοσήσει από κορονοϊό αν χορηγηθούν γρήγορα μονοκλωνικά αντισώματα, πρόσθεσε ότι "η ερευνητική ομάδα του κ. Γοργούλη βοηθά όχι μόνο στα μονοκλωνικά αντισώματα, αλλά και στη διαγνωστική του ιού, στη μοριακή αλληλούχιση, δηλαδή να στο να δούμε το RNA του ιού και να βρούμε τρόπους που ο ιός εξελίσσεται ώστε να τον αντιμετωπίσουμε και να παρακολουθήσουμε ακόμα καλύτερα τον κορονοϊό".

Επίσης, σημείωσε πως "τα μονοκλωνικά αντισώματα όταν τα αναπτύξει μια χώρα από μόνη της δίνει έναν άλλον αέρα, το να τα προωθήσει στη διαγνωστική φτιάχνοντας φθηνά τεστ που μπορεί να χρησιμοποιηθούν στον ελληνικό χώρο και βεβαίως σε συνεργασία και με πανεπιστήμια του εξωτερικού, διότι είναι πιο δύσκολο, να αναπτυχθούν θεραπευτικές εφαρμογές".
Τα αντισώματα που κατασκεύασε η ερευνητική ομάδα του Βασίλη Γοργούλη μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για θεραπευτικούς σκοπούς. Πιστοποιήθηκε μάλιστα η θεραπευτική τους ικανότητα από την εταιρεία Regeneron. "Από τα οκτώ αντισώματα που στείλαμε στη Regeneron ανακάλυψαν πως τρία έχουν πολύ καλή εξουδετερωτική ικανότητα του ιού" τόνισε ο κ. Γοργούλης που πρόσθεσε πως "μαθαίνουμε τη νόσο κάθε μέρα. Είχαμε άλλη αντίληψη στην αρχή. Λέγαμε, παραδείγματος χάρη, ότι δεν κυκλοφορεί ο ιός στο αίμα. Ενδεχομένως αυτό να μην είναι σωστό".
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr