Επανεμφάνιση Εφραίμ με μήνυμα για τις δοκιμασίες του λαού

Αναφορές από τον Εφραίμ στις δοκιμασίες του λαού και ρόλο των πνευματικών- Ομιλία σε εκδήλωση- συναυλία στη Θεσσαλονίκη

epanemfanisi-efraim-me-minuma-gia-tis-dokimasies-tou-laou
SHARE THIS
0
SHARES

Ομιλία για τα Χριστούγεννα απηύθυνε ο ηγούμενος της μονής Βατοπαιδίου, Εφραίμ, σε εκδήλωση - συναυλία στο συνεδριακό κέντρο της Helexpo στη Θεσσαλονίκη

«Εύχομαι να μας βοηθήσει η χάρις, παρά τις αμαρτίες, παρ' όλα τα λάθη μας, να αγαπήσουμε τον Χριστόν» τόνισε ο ηγούμενος Εφραίμ και αναφερόμενος στα «σημερινά προβλήματα και τις δοκιμασίες του λαού, που -όπως είπε- είναι «υπαρκτά και τα  αφουγκράζονται και οι πνευματικοί», υπογράμμισε ότι «ο πιστός μπορεί να οδυνάται, αλλά είναι μαζί με τον Χριστόν».

 Σημείωσε, ότι δεν είναι τυχαίο ότι στην Ελλάδα και στο 'Αγιο Όρος, που είναι αναπόσπαστο τμήμα του ελληνικού κράτους, έρχονται επισκέπτες από όλο τον κόσμο και ευχήθηκε «το Άγιο Όρος να συνεχίσει να παραδίδει αγίους στην Εκκλησία».

 Πρόσθεσε τέλος, ότι η παρουσία ρωσικής καταγωγής μοναχών στην εκδήλωση υποδηλώνει και συσφίγγει περαιτέρω τις πνευματικές σχέσεις των δύο χωρών.

Η ηγουμένη ρωσικής μονής, που ήταν στην εκδήλωση, χαιρέτισε τον ηγούμενο Εφραίμ εκφράζοντας μεταξύ άλλων και τη συμπαράστασή της για τις προσωπικές «δυσκολίες», που αντιμετώπισε μετά το 2011, ενώ η χορωδία απέδωσε κι ένα μελοποιημένο ποίημα Ρώσου δημιουργού, που ήταν αφιερωμένο στον ηγούμενο της μονής Βατοπαιδίου.

Στην εκδήλωση χαιρέτισε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος και παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ιεράρχες από τη Β. Ελλάδα και αγιορείτες μοναχοί.

 

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook