Ξύλο από τα ΜΑΤ μετά το ΟΧΙ από τον Αρειο Πάγο

Δυνάμεις των ΜΑΤ απώθησαν τις καθαρίστριες από την είσοδο του υπουργείου. Οικονομικών. Επεισόδια και τραυματισμοί. Προηγήθηκε απόφαση του Αρείου. Πάγου που ανέστειλε την επαναπρόσληψή τους.

SHARE THIS
0
SHARES

Σκηνές έντασης με συμπλοκές και ξύλο από τα ΜΑΤ εκτυλίχθηκαν για άλλη μια  φορά έξω από το υπουργείο Οικονομικών, στην οδό Νίκης. Οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας επενέβησαν για να ταπωθήσουν τις απολυμένες καθαρίστριες από την είσοδο του υπουργείου στο πεζοδρόμιο.

Τουλάχιστον τρεις καθαρίστριες τραυματίσθηκαν και μάλιστα μια εξ αυτών παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τραυματίσθηκε και μια φωτορεπόρτερ. Νωρίτερα ο Αρειος Πάγος  είχε αναστείλει την απόφαση για την επαναπρόσληψή τους κάνοντας δεκτή την αίτηση αναστολής του υπουργείου.

 
 
 

ΣΥΡΙΖΑ:Οι αποφάσεις των δικαστηρίων κρίνονται και ηθικά

«Οι αποφάσεις των δικαστηρίων δεν είναι αλήθεια ότι δεν κρίνονται. Κρίνονται όχι μόνο με βάση το δίκαιο και τις γενικές αρχές του Συντάγματος, αλλά κυρίως ηθικά και κοινωνικά, ιδιαίτερα όταν πλήττουν θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων, απειλώντας την ίδια τους την επιβίωση» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ

Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων

Την αμέριστη συμπαράστασή της στον δίκαιο αγώνα των απολυμένων καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων και καταδικάζει «με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη χρησιμοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας για να καμφθεί αυτός ο αγώνας». Παράλληλα επισημαίνει στους «συναδέλφους μας των ειδικών δυνάμεων, ότι ναι μεν μπορεί να εκτελούν εντολές, πρέπει ωστόσο να μην εκφεύγουν των νομίμων πλαισίων άσκησης της νόμιμης βίας και κυρίως να λαμβάνουν υπόψη τους το γεγονός ότι έχουν απέναντί τους συμπολίτες μας που διεκδικούν δίκαια αιτήματα, το ίδιο όπως κι εμείς όταν συμμετέχουμε σε ένστολες κινητοποιήσεις μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook