Ένταση επικράτησε στη Θεσσαλονίκη μετά την ολοκλήρωση της πορείας για τον θάνατο του 16χρονου Ρομά από αστυνομικά πυρά.
Στην πλατεία Καμάρας κουκουλοφόροι πέταξαν αυτοσχέδιες βόμβες (μολότοφ) προς τις αστυνομικές δυνάμεις που ήταν παραταγμένες στην Εγνατία οδό και απάντησαν με περιορισμένη χρήση βομβίδων κρότου λάμψης.
Στη συνέχεια οι δράστες κινήθηκαν προς τα στενά της Ροτόντας. Η πορεία είχε ξεκινήσει μετά τις 7 το απόγευμα απο την Καμάρα και κινήθηκε μέσω κεντρικών δρόμων της πόλης προς το ΥΜΑΘ.
![Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη: Μολότοφ και κρότου λάμψης μετά την πορεία για τον 16χρονο [Βίντεο - Εικόνες]](https://www.thetoc.gr/Content/ImagesDatabase/24/24ae58aa599040a5bdebdddf3b4aed00.jpg?v=1&maxwidth=650&)
Στο σημείο αυτό μεγάλο μέρος απο το σώμα της πορείας αποχώρησε και συνέχισαν τα μπλοκ του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Στο κάλεσμα που είχαν απευθύνει οι διοργανωτές συμμετείχαν φοιτητικές οργανώσεις, συλλογικότητες, κόμματα της αριστεράς και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.



Στην πορεία συμμετείχαν μέλη φοιτητικών οργανώσεων, συλλογικοτήτων, κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.
Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Καμάρας απ όπου ξεκίνησαν την πορεία. Κυριαρχούν τα συνθήματα κατά της αστυνομίας.
Συγκέντρωση στο άγαλμα Ελ. Βενιζέλου πραγματοποίησαν νωρίτερα εργατικά Σωματεία και Φοιτητικοί Σύλλογοι, καταγγέλλοντας τον πυροβολισμό του 16χρονου ρομά από αστυνομικές δυνάμεις.
"Δεν θα συνηθίσουμε σε τέτοιες εικόνες φρίκης! Δε θα συμβιβαστούμε με τη βαρβαρότητα!", τονίζουν σε ψήφισμά τους οι Φοιτητικοί Σύλλογοι.
Οι συγκεντρωθέντες πραγματοποίησαν στη συνέχεια πορεία σε κεντρικούς δρόμους που κατέληξε στο ΥΜΑΘ όπου φώναξαν συνθήματα και έγραψαν με κόκκινη μπογιά στον δρόμο, στην είσοδο του υπουργείου, "Φτώχεια, βαρβαρότητα , καταστολή, το σύστημα της σήψης δολοφονεί".
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr
![Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη: Μολότοφ και κρότου λάμψης μετά την πορεία για τον 16χρονο [Βίντεο - Εικόνες] - εικόνα 6](/Content/ImagesDatabase/p/300x200/crop/both/fe/fe54cea1f620405f8d48cfb8d8da7f4c.jpg?anchor=topcenter)