Μάχες αντεξουσιαστών με ΜΑΤ σημειώθηκαν στα Εξάρχεια στις οδούς Μπουμπουλίνας, Τοσίτσα και Σπ. Τρικούπη με αποτέλεσμα τον τραυματισμό μιας γυναίκας και 20 προσαγωγές.
Οι συγκρούσεις ξεκίνησαν λίγο μετά τις 8 το απόγευμα, λίγο αφού είχε ολοκληρωθεί η μεγάλη πορεία για τα θύματα του Πολυτεχνείου.
Οι αντεξουσιαστές πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ στους αστυνομικούς, που απάντησαν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.
Από τα επεισόδια τραυματίστηκε στο γόνατο μια διερχόμενη γυναίκα δικηγόρος, η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.
Η εγκληματολόγος τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι από φωτοβολίδα στη συμβολή των οδών Νοτάρα και Κουντουριώτη.
Την γυναίκα, που σφάδαζε από τους πόνους, παρέλαβε ασθενοφόρο και την μετέφερε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου διαπιστώθηκε πως έχει σπάσει το πόδι της.
Στην πορεία τα επεισόδια μεταφέρθηκαν στην πλατεία Εξαρχείων. Εκει βρίσκονταν 100 άτομα που δημιούργησαν μπλόκα με κάδους απορριμάτων, ενώ κατόπιν έβαλαν φωτιά σε ένα αυτοκίνητο στην οδό Σπ. Τρικούπη 39.
To ρωσικό πρακτορείο Ruptly μεταδίδει live εικόνα από τα επεισόδια στα Εξάρχεια:
Νωρίτερα, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας στο ύψος του Θεάτρου Λαμπέτη, δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών και βολίδων κρότου λάμψης σε μπλοκ αντιεξουσιαστών, το οποίο κατευθυνόταν προς τα Εξάρχεια.
Ακόμη, σύμφωνα με την Αστυνομία, άγνωστα άτομα που ήταν συγκεντρωμένα μπροστά στον σύνδεσμο του Παναθηναϊκού και δεν είχαν σχέση με την πορεία, πέταξαν φωτοβολίδες εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ που ακολουθούσε τους διαδηλωτές, οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών.
Μάχη αντιεξουσιαστών και ΜΑΤ και στην Θεσσαλονίκη
Ένταση επικρατεί έξω από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, όπου άτομα που συμμετείχαν στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ, πέτρες, κ.ά. αντικείμενα. Οι αστυνομικοί απάντησαν κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικών, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Εγνατία.
Ενώ ο κύριος όγκος της πορείας διαλύθηκε, στο ύψος της πλατείας Σιντριβανίου, η ομάδα των διαδηλωτών, που πρόσκεινται στον ευρύτερο αντεξουσιαστικό χώρο, κατέληξε στην Πολυτεχνική Σχολή, όπου νεαρά άτομα έβγαλαν από το κτίριο της σχολής τραπέζια, καρέκλες και άλλα αντικείμενα στο οδόστρωμα, με στόχο να αποκλείσουν το δρόμο. Ταυτόχρονα, μια άλλη ομάδα άρχισε να εκτοξεύει βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες ευθείας τροχιάς με πιστόλι εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι είχαν παραταχθεί στο ύψος του Παλέ Ντε Σπορ.
Μέχρι αυτοί την ώρα οι νεαροί κατά διαστήματα εξέρχονται από τους χώρους του ΑΠΘ, εκτοξεύουν αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι απαντούν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.