Ένταση επικράτησε στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου στις 15:30 το μεσημέρι με την αστυνομία να προχωρά σε 17 προσαγωγές.
Ομάδα ατόμων πραγματοποίησε συγκέντρωση αντιδρώντας στην επιχείρηση εκκένωσης τα ξημερώματα, στη σχολή χημικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΛ.ΑΣ ενημερώθηκε για άτομα τα οποία προκαλούσαν φθορές εντός του πανεπιστημιακού χώρου. Άμεσα στο σημείο μετέβησαν άνδρες των ΜΑΤ, που δέχτηκαν επίθεση με πέτρες και αντικείμενα. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και κατά το κυνηγητό που ακολούθησε, προσήγαγαν 17 άτομα.
Υπενθυμίζεται πως το πρωί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής εκκένωσε κατειλημμένο χώρο στη Σχολή Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Ο χώρος αποδόθηκε στον Κοσμήτορα της Σχολής μετά από είκοσι περίπου χρόνια. Το υλικό που βρέθηκε εντός της κατάληψης εξετάζεται στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.
Στην επιχείρηση, συμμετείχαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης, της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης, καθώς και ομάδες της ΔΙ.ΑΣ της ΔΡΑΣΗ και της Ο.Π.Κ.Ε..
Από τις έρευνες που έχουν μέχρι τώρα ολοκληρωθεί, βρέθηκαν κράνη, κοντάρια, αφίσες και πανό. Οι έρευνες συνεχίζονται για την εξακρίβωση των στοιχείων των εμπλεκομένων, ενώ προανάκριση διενεργείται από την Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής.