X

Επεισόδια στο Ρέντη: Νέο βίντεο ντοκουμέντο - Στο στόχαστρο 4 επικεφαλής συνδέσμων σε Δυτ. Αττική, Πειραιά και Ν. Προάστια

Στο βίντεο διακρίνονται δύο άτομα να φεύγουν από το σημείο μετά τον τραυματισμό του αστυνομικού - Τα κινητά θα "κάψουν" την ομάδα κρούσης

Γράφει: TheToc team

Νέο βίντεο ντοκουμέντο έρχεται στο φως από τα επεισόδια στο Ρέντη την περασμένη Πέμπτη, που είχαν ως συνέπεια τον σοβαρό τραυματισμό ενός άνδρα των ΜΑΤ ο οποίος δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Στο βίντεο που δημοσιοποίησε ο Alpha, διακρίνονται δύο άτομα να φεύγουν από το σημείο μετά τον τραυματισμό του αστυνομικού. Ο ένας κρύβεται πίσω από σταθμευμένο όχημα και ο άλλος τρέχει να απομακρυνθεί από το σημείο.

Το βίντεο, μαζί με άλλα, εξετάζεται από τις Αρχές οι οποίες είναι κοντά στην ταυτοποίηση και άλλων προσώπων πουν φέρονται να συμμετείχαν στα επεισόδια.

Οι Αρχές ερευνούν 4 άτομα από συνδέσμους σε Δ. Αττική, Πειραιά και Νότια Προάστια

Στο μικροσκόπιο των αστυνομικών βρίσκονται 4 πρόσωπα από συνδέσμους οπαδών σε Δυτική Αττική, Πειραιά και Νότια Προάστια. Στελέχη της ΕΛΑΣ εκτιμούν ότι εκείνοι οργάνωσαν τα επεισόδια και είναι οι "καθοδηγητές".

Διαβάστε Επίσης

Και για τους 4, οι αρμόδιοι αξιωματικοί επιχειρούν να συλλέξουν επιβαρυντικές μαρτυρικές καταθέσεις, αποτυπώσεις τους σε επίμαχο βιντεοληπτικό υλικό, στοιχεία από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου, την σάρωση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας και κυρίως τηλεφωνικές επικοινωνίες, ανταλλαγή μηνυμάτων σε εφαρμογές επικοινωνίας και ομαδικές συνομιλίες.

Παράλληλα, οι Αρχές ερευνούν ποιοι χρημοτοδοτούν τους συνδέσμους και ποιοι τους προμηθεύουν με τα "πολεμοφόδια" που χρησιμοποιούν στα επεισόδια.

Τα κινητά θα "κάψουν" την ομάδα κρούσης

Σημαντικές πληροφορίες που θα αναδείξουν τους καθοδηγητές θα δοθούν από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου και την σάρωση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας στο γήπεδο Μελίνα Μερκούρη και ενδεχόμενη διάταξη του Εισαγγελέα για τις τηλεφωνικές συνδέσεις υπόπτων που θα αναδεικνύονται από την έρευνα. Από το κινητό τηλέφωνο του 18χρονου αναμένεται η άντληση σημαντικών στοιχείων για την εξέλιξη της έρευνας, καθώς θα αναδειχθούν οι επαφές του, τηλεφωνικές επικοινωνίες του, η ανταλλαγή μηνυμάτων σε εφαρμογές επικοινωνίας, πριν, κατά τη διάρκεια, και μετά τα όσα θλιβερά εξελίχθηκαν στο γήπεδο Μελίνα Μερκούρη.

Διαβάστε Επίσης

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, έχουν εντοπίσει μια ομάδα περίπου 120 ατόμων να βγαίνει μαζικά από το γήπεδο όταν δόθηκε το σύνθημα από τους υποκινητές. Ωστόσο μια ομάδα 20-25 ατόμων φαίνεται να ήταν η βασική ομάδα κρούσης, που προμηθεύτηκε βαρύτερο οπλισμό από το όχημα "οπλαποθήκη" και εκδήλωσε τις επιθέσεις. Από το βιντεοληπτικό υλικό εσωτερικά και εξωτερικά του γηπέδου, από το παρελθόν των προσαχθέντων, από τις απαντήσεις των εγκληματολογικών εργαστηρίων σχετικά με τα πειστήρια και το κινητό τηλέφωνο του 18χρονου, οι αρμόδιοι αξιωματικοί εκτιμούν ότι θα ταυτοποιήσουν τους καθοδηγητές των επιθέσεων αλλά και σημαντικό αριθμό εκείνων που συμμετείχαν σε αυτές.