Επέκταση και διαμόρφωση του μώλου στη Σκάλα Αγκιστρίου

Με την ολοκλήρωση του έργου, θα καλυφθούν πλήρως οι αυξημένες ανάγκες του νησιού, ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο.

epektasi-kai-diamorfwsi-tou-mwlou-sti-skala-agkistriou
SHARE THIS
0
SHARES

Ένα σημαντικό έργο υποδομής και ανάπτυξης για έναν νησιωτικό δήμο, αυτό της κατασκευής επέκτασης και διαμόρφωσης μώλου στη Σκάλα Αγκιστρίου, έχει ξεκινήσει με χρηματοδότηση ύψους 2.215.000 ευρώ της Περιφέρειας Αττικής, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου.

Με την ολοκλήρωση του έργου, θα καλυφθούν πλήρως οι αυξημένες ανάγκες του νησιού, ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο. Η δυναμικότητα του λιμανιού πρακτικά διπλασιάζεται καθώς παρέχεται η δυνατότητα αγκυροβολίας σύγχρονων σκαφών μήκους 100 μέτρων, όπως και η εξυπηρέτηση μικρότερων σκαφών σε σύγχρονες εγκαταστάσεις,

Τι περιλαμβάνει το έργο

Ο υφιστάμενος μώλος στις βορειοανατολικές ακτές του νησιού θα επεκταθεί κατά 70 περίπου μέτρα και θα διαπλατυνθεί, προκειμένου να διαμορφωθεί συνολικά ενιαίος μώλος με δυνατότητα αμφίπλευρης πρόσδεσης σκαφών μήκους 100 μ. και πλάτους 25 μ. Στην περιοχή του μώλου, διαμορφώνεται νέο παραλιακό μέτωπο πρόσδεσης σκαφών δημιουργώντας μια δεύτερη θέση πρυμνοδέτησης. Παράλληλα θα διαμορφωθεί και παραλιακό κρηπίδωμα με σκοπό τη διεύρυνση της οδού πρόσβασης από και προς τον μώλο.

Το έργο περιλαμβάνει επίσης την κατασκευή ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, και συγκεκριμένα, εγκαταστάσεις πυρόσβεσης, ύδρευσης και ηλεκτροδότησης την παροχή πόσιμου νερού και ρεύματος στα σκάφη που θα ελλιμενίζονται.

 

ΦΩΤΟ: EUROKINISSΙ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook