Επέλαση του χιονιά σε Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο

Πυκνή χιονόπτωση επικρατεί σε αρκετές περιοχές της χώρας, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Πυκνή χιονόπτωση επικρατεί σε αρκετές περιοχές της χώρας, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο. Τα χιόνια έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε Θεσσαλία, όπου χιονίζει και μέσα στην πόλη της Λάρισας, στη Στερεά, σε Λαμία και Καμένα Βούρλα, στην Αργολίδα, στην ορεινή Κορινθία και στην Αχαϊα. 

Στην περιοχή της Στερέας και Φθιώτιδας, η χιονόπτωση εντοπίζεται κυρίως στην περιοχή των Καμένων Βούρλων, ενώ χιονίζει και μέσα στη Λαμία.

Επέλαση του χιονιά σε Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο
 

Αν και προς το παρόν δεν υπάρχουν προβλήματα, στο δρόμο Λαμίας - Δομοκού έχουν ληφθεί έκτακτα μέτρα. Το ίδιο και στον Λαμίας - 'Αμφισσας.

Χωρίς προβλήματα γίνεται η κίνηση και στο δρόμο Λαμίας-Καρπενησίου.

Σημειώνεται ότι το σύνολο των εκχιονιστικών των δήμων και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας βρίσκονται σε συναγερμό, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία, οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν μετά το μεσημέρι.

Πίνδος
Πίνδος

Ίδια είναι η εικόνα και σε πολλές περιοχές του νομού Λάρισας, με αποτέλεσμα η Περιφέρεια Θεσσαλίας να βρίσκεται σε ετοιμότητα. Όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Παπαδημόπουλος έχει δοθεί εντολή σε μηχανήματα με αλάτι να βρίσκονται στη περιοχή της Μελούνας, στις περιοχές Καλλιπέυκη, Αμπελάκια αλλά και στη Ραψάνη και την Σπηλιά.

Πίνδος
Πίνδος

Επίσης, σε ετοιμότητα σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη βρίσκονται και τα εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας εφόσον υπάρξει επιδείνωση του καιρού και ενταθεί η χιονόπτωση κατά τη διάρκεια των επόμενων ημερών.

Υπενθυμίζεται πως από το πρωί χιονίζει και μέσα στη πόλη της Λάρισας με τις θερμοκρασίες να είναι αρκετά χαμηλές.

Λιβάδι Ελασσόνας
Λιβάδι Ελασσόνας

Χιονίζει και στην Πελοπόννησο σε Αργολίδα και Αχαϊα

Χιονίζει από τα ξημερώματα σε πολλές περιοχές της ημιορεινής και ορεινής Αχαΐας, με αποτέλεσμα να είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Ειδικότερα, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται όσοι οδηγοί κινούνται στις εθνικές οδούς Πατρών - Καλαβρύτων, μέσω Χαλανδρίτσας και Καλαβρύτων - Αιγίου, μέσω Πτέρης, καθώς και στις επαρχιακές οδούς Καλαβρύτων - Διακοπτού, μέσω Μεγάλου Σπηλαίου, Καλαβρύτων - Κλειτορίας, μέσω Πριόλιθου και μέσω Λουσών, όπως και στον δρόμο που συνδέει τα Καλάβρυτα με το χιονοδρομικό κέντρο.

Αργολίδα
Αργολίδα

Πάντως, μηχανήματα της περιφέρειας και των δήμων βρίσκονται σε ετοιμότητα, ώστε να κρατήσουν ανοικτούς τους δρόμους. Επίσης, χιονόπτωση σημειώνεται και στην ορεινή Ναυπακτία, αλλά οι δρόμοι είναι ανοικτοί, ενώ τα μηχανήματα εργάζονται συνεχώς, ώστε να απομακρύνουν τον πάγο από το δρόμο που συνδέει το Αγρίνιο με το Καρπενήσι.

Κλειστός είναι ο δρόμος στην ορεινή Κορινθία στο διάσελο της Καστανιάς. 

 

Στους δύο νομούς της Δυτικής Θεσσαλίας, Τρικάλων και Καρδίτσας, χιονίζει από τις πρωϊνές ώρες, ενώ το κρύο είναι αισθητό τόσο στα ορεινά, όσο και στις πεδινές περιοχές. Εικοσιπέντε μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, επιχειρούν για να καθαρίσουν το χιόνι στο οδικό δίκτυο, ρίχνοντας παράλληλα αλάτι.

Κλεινοβός, Καλαμπάκας
Κλεινοβός, Καλαμπάκας

Μέχρι τώρα το οδικό δίκτυο δεν παρουσιάζει προβλήματα και είναι ανοικτό, σύμφωνα με όσα δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μιχαλάκης. Χιονόπτωση και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, στα ορεινά και πεδινά, έχουμε και στο νομό Καρδίτσας. Η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Τσιάκο, συνδράμει στο καθαρισμό του χιονιού με 24 μηχανήματα. Μέχρι τώρα στο οδικό δίκτυο του νομού Καρδίτσας δεν παρουσιάζονται προβλήματα και είναι ανοικτό.

Αράχωβα
Αράχωβα

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Φωτό: svouranews.gr, lamiareport.gr, arahovameteo group