Επέστρεψε στο Παίδων το βρέφος που άρπαξε η μητέρα του

Η 35χρονη είχε κριθεί πριν από περίπου δύο χρόνια, ακατάλληλη μητέρα για τη μεγαλύτερη κόρη της, η οποία -λόγω ηλικίας- ήταν σε θέση να αποκαλύψει το πρόβλημα.

epestrepse-sto-paidwn-to-brefos-pou-arpakse-i-mitera-tou
SHARE THIS
0
SHARES

Μέσα από το νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία άρπαξε η 35χρονη μητέρα- ανενόχλητη χωρίς να την σταματήσει κανείς- το 14 μηνών βρέφος της, το οποίο είχε διασωθεί πριν από δύο βδομάδες, από φλεγόμενο διαμέρισμα στην πλατεία Αττικής, από πυροσβέστες.

Χθες το μεσημέρι η  γυναίκα εντοπίστηκε τελικά από αστυνομικούς του Τμήματος Ανηλίκων της ΕΛ.ΑΣ., μετά από εντολή του Εισαγγελέα και το ανήλικο επέστρεψε στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατάφερε να φτάσει στο δωμάτιο του παιδιού και να το πάρει- χωρίς να γίνει αντιληπτή από γιατρούς και νοσηλευτές- υπό τον φόβο πως ο Εισαγγελέας θα της αφαιρούσε την επιμέλεια, καθώς επρόκειτο να πάρει εξιτήριο, εντός ολίγων ημερών.

Η φωτιά από το αερόθερμο

Μετα τη φωτιά εις βάρος της μητέρας είχε σχηματιστεί   δικογραφία, ενώ το βρέφος εισήχθη στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση όχι από τα εγκαύματα που έχει υποστεί διότι αυτά είναι μικρής έκτασης, στο πρόσωπο, στα χέρια και τα πόδια αλλά εξαιτίας του γεγονότος ότι είχε εισπνεύσει καπνό για ώρα.

Το ανήλικο τη στιγμή της πυρκαγιάς ήταν μόνο του μέσα στο σπίτι, καθώς η μητέρα του έλειπε μαζί με τα άλλα δύο ανήλικα παιδιά της. Η θεία του παιδιού συνόδευσε το παιδί στο νοσοκομείο Παίδων, ενώ μετά από λίγες ώρες εμφανίστηκε και η μητέρα του. Αιτία της πυρκαγιά ήταν ενα αερόθερμο, που ήταν αρκετά κοντά στην κούνια, όπου κοιμόταν το μωρό.

Οι καταγγελίες για κακοποίηση και παραμέληση

Η 35χρονη μητέρα είχε κατηγορηθεί και κατά το παρελθόν, από την 16χρονη κόρη της, που είχε εμφανιστεί μόνη της στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και την είχε καταγγείλει για κακοποίηση και παραμέληση. Το «Χαμόγελο του Παιδιού» είχε ασχοληθεί τότε με την υπόθεση, ενώ ο Εισαγγελέας Ανηλίκων είχε απομακρύνει το ανήλικο από την οικογένειά του και είχε αναθέσει την επιμέλειά του στη γιαγιά. Πίσω όμως είχαν μείνει δύο ακόμη ανήλικα, 3 και 4 ετών σήμερα.

«Μετά την καταγγελία της μικρής διαπιστώθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα, οπότε οποιαδήποτε υπηρεσία πρόνοιας έχει επιληφθεί της διαδικασίας αυτής έπρεπε να καταλάβει ότι τα μωρά έπρεπε να φύγουν από τη μητέρα και να πάνε σ’ ένα ασφαλές περιβάλλον, αυτό κρίνεται από την έρευνα που γίνεται και σε συνέχεια να επιβεβαιωθεί ότι τα παιδιά θα συνεχίσουν τη ζωή τους χωρίς να κινδυνεύουν», δήλωσε ο Πρόεδρος του «Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος.

Η 35χρονη είχε κριθεί  πριν από περίπου δύο χρόνια, ακατάλληλη μητέρα για τη μεγαλύτερη κόρη της, η οποία -λόγω ηλικίας- ήταν σε θέση να αποκαλύψει το πρόβλημα στις αρχές.  

 «Η πρόνοια δεν έχει τη δυνατότητα, δεν έχει το χρόνο και δε συνεχίζει να παρακολουθεί οικογένειες που βρίσκονται σε κρίση. Δυο τρεις κοινωνικοί λειτουργοί για κάποια εκατομμύρια κόσμο δεν προλαβαίνουν. Αν αποφασίσουν να πάρουν προσωπικό, να οργανωθούν τότε θα μπορούσαμε να πούμε πως σώζονται παιδιών και ανθρώπων που κινδυνεύουν, ακόμα και των παππούδων και των γιαγιάδων που βασανίζονται» προσθέτει ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος.

 

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook