Επιδημία πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού: Πληθαίνουν οι καταγγελίες σε όλη τη χώρα - Τσουχτερά πρόστιμα και κυρώσεις

Μπαράζ ελέγχων σε εμβολιαστικά κέντα και κέντρα υγείας της περιφέρειας για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Το περιστατικό στο Κέντρο Υγείας στον Παλαμά Καρδίτσας με τη διοικητική υπάλληλο που παραδέχθηκε πως χορηγούσε πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού - σύμφωνα με το πόρισμα της ΕΔΕ, συνολικά είχε κάνει εικονικούς εμβολιασμούς σε 34 άτομα, συγγενείς και φίλους της – όπως όλα δείχνουν, δεν είναι το μόνο.

Τις τελευταίες ώρες οι καταγγελίες για περιστατικά έκδοσης "μαϊμού" πιστοποιητικών, όχι μόνο σε πολίτες που ήθελαν το πιστοποιητικό χωρίς να εμβολιαστούν, αλλά και σε υγειονομικούς για να γλιτώσουν την αναστολή εργασίας, παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας και όπως λένε οι πληροφορίες, θα έρθουν στο φως και άλλα στοιχεία.

Τα περιστατικά δεν αφορούν μόνο πλαστές βεβαιώσεις εμβολιασμού, αλλά και πλαστά πιστοποιητικά νόσησης και αρνητικών εργαστηριακών τεστ.

Είναι μάλιστα τέτοιες οι διαστάσεις της υπόθεσης με τα εικονικά πιστοποιητικά εμβολιασμών στο Κέντρο Υγείας στον Παλαμά, που η διερεύνηση της, καθώς και οι προεκτάσεις της, έχουν ανατεθεί στην Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

"Δυστυχώς, προέκυψε ότι μέσα σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν και υγειονομικοί και περιπτώσεις από άλλες Υγειονομικές Περιφέρειες. Ενημέρωσα τον Διοικητή της 3ης ΥΠΕ να κάνει την ΕΔΕ και παράλληλα να αναστείλει τα καθήκοντά τους, διότι χρησιμοποίησαν αυτό το δίκτυο κάποιοι υγειονομικοί, προκειμένου να φαίνονται εμβολιασμένοι ώστε να μην τεθούν σε αναστολή και αυτό έχει σχέση και με την τροπολογία.

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο είναι ξεκάθαροι. Το μέτρο της αναστολής θα εφαρμοστεί. Οι υγειονομικοί οι οποίοι δεν θέλουν να εμβολιαστούν και είναι σεβαστή η επιθυμία τους, επειδή είναι επικίνδυνοι για τη Δημόσια Υγεία, δεν θα μπορούν να είναι στο σύστημα μέχρι να εμβολιαστούν", είπε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης από το βήμα της Βουλής χθες.

Από την Καρδίτσα και την Κοζάνη μέχρι την Ικαρία

Οι αρχές εξετάζουν σε συνεργασία με την 3η Υγειονομική Περιφέρεια το ενδεχόμενο εμπλοκής και νοσηλεύτριας του Μαμάτσειου νοσοκομείου Κοζάνης στα άτομα που φέρονται να έχουν λάβει πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού και πιο συγκεκριμένα μιας αρνήτριας νοσηλεύτριας που φέρεται να έχει εμβολιαστεί και εκείνη εικονικά στο κέντρο της Καρδίτσας.

Φαίνεται μάλιστα στο εν λόγω νοσοκομείο να ερευνώνται ακόμη δύο περιστατικά υγειονομικών με πλαστά πιστοποιητικά, ενός γιατρού και μιας νοσηλεύτριας. Στο νοσοκομείο γίνεται εξονυχιστική έρευνα από τη διοίκηση.

Και στο νοσοκομείο "Γεννηματάς" στη Θεσσαλονίκη εξετάζονται τέσσερις περιπτώσεις πλαστών πιστοποιητικών, με τη μία μάλιστα να αφορά την αδερφή της γυναίκας από την Καρδίτσα.

Διαβάστε Επίσης

Καταγγελία για εικονικούς εμβολιασμούς υπάρχει και στην Ικαρία, και σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου του νησιού, δύο εργαζόμενοι έχουν πλαστό πιστοποιητικό.

Όπως λένε οι πληροφορίες, γίνεται μπαράζ ελέγχων σε εμβολιαστικά κέντα και κέντρα υγείας της περιφέρειας, για να διαπιστωθεί εάν έχει περισσέψει κάποια δόση ή αν καταγράφηκε υψηλότερος αριθμός εμβολιασμών από τα συνηθισμένα ραντεβού.

Πλαστά τεστ στη Σαντορίνη

Γιατρός του νοσοκομείου καταγγέλλει ότι έχει εντοπίσει την έκδοση βεβαιώσεων αρνητικών τεστ ανθρώπων που δεν έχουν καταχωρηθεί στο σύστημα του νοσοκομείου, ούτε τα δείγματά τους έχουν επεξεργαστεί στο μικροβιολογικό τμήμα.

Με επιστολή που απέστειλε στις 3 Αυγούστου η γιατρός ενημέρωσε τη διοίκηση του νοσοκομείου Σαντορίνης ότι στις βεβαιώσεις που διαθέτουν το λογότυπο του νοσοκομείου, αναγράφεται ότι η δειγματοληψία έχει γίνει στις 20:30 ενώ στο νοσοκομείο γίνονται μέχρι τις 15:00. Η ίδια προσθέτει ότι οι εν λόγω βεβαιώσεις έχουν σταλεί στη 01:00 τα ξημερώματα από ηλεκτρονική διεύθυνση που δεν ανήκει στο νοσοκομείο, ενώ στις βεβαιώσεις δεν αναγράφεται ούτε ο μοναδικός αριθμός ασθενή.

Διαβάστε Επίσης

Τσουχτερές κυρώσεις

Την ίδια ώρα το υπουργείο Υγείας αυστηροποιεί το πλαίσιο με ποινικές και οι πειθαρχικές κυρώσεις για τα πλαστά περιστατικά.

"Το διοικητικό πρόστιμο είναι πρώτα απ’ όλα για αυτόν, ο οποίος πάει να ζητήσει να λάβει το πιστοποιητικό ή έχει δηλώσει ψευδώς ότι έχει νοσήσει. Διότι να γνωρίζουν ότι και αυτό το ελέγχουμε τώρα. Και όσοι τυχόν έχουν δηλώσει ψευδή νόσηση και υπάρχει ύποπτο περιστατικό θα εξεταστεί κατά πόσο είναι αληθής η δήλωσή τους. Υπάρχει διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ για κάθε πράξη. Δεν δεχόμαστε κανένας να πάει να δυναμιτίσει το πρόγραμμα και να βρίσκονται άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί μαζί με ασθενείς ή με ανθρώπους που είναι εμβολιασμένοι και θέλουν να προστατεύονται", σημείωσε ο υπουργός Υγείας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ 23 Σεπ 2021 | 07:41

Μαϊμού εμβολιασμοί στο ΙΚΑ Αλεξάνδρας: Σύριγγες χωρίς βελόνα και εμβόλιο σε... βαμβάκι - Τα κόλπα της 59χρονης νοσηλεύτριας

Στο ΙΚΑ Αλεξάνδρας είχαν εντοπιστεί μισογεμάτες σύριγγες και φιαλίδια των εμβολίων.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ 23 Σεπ 2021 | 07:08

Μπιμπίλας: Εχω λάβει εξώδικο από δύο ανεμβολίαστους ηθοποιούς

Τι είπε ο Σπύρος Μπιμπίλας μετά τις καταγγελίες του ηθοποιού Γιώργου Παράσχου για πασίγνωστους καλλιτέχνες που κυκλοφορούν με πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού.

ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΔΟΣΗ 22 Σεπ 2021 | 19:11

Εικονικοί εμβολιασμοί - Καρδίτσα: "Είπα ψέματα και για τα εμβόλια των παιδιών μου" - Η απολογία της βασικής κατηγορουμένης

Τι είπε η βασική κατηγορούμενη για το σκάνδαλο στην Καρδίτσα με τους εικονικούς εμβολιασμούς στην απολογία της

ΙΣΧΥΡΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ 22 Σεπ 2021 | 10:57

Θεσσαλονίκη: Ένταση και αποδοκιμασίες από υγειονομικούς κατά την άφιξη Πλεύρη στο ΕΚΑΒ

Ο Θάνος Πλεύρης έφτασε στις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ στην Πυλαία λίγο μετά τις 9:30, ενώ τα συγκεντρωμένα άτομα τον υποδέχτηκαν με συνθήματα και αποδοκιμασίες.

19 Σεπ 2021 | 20:01

Κορονοϊός: Έτσι θα χορηγηθεί η τρίτη δόση εμβολίου - Πρώτα οι άνω των 60 και οι υγειονομικοί

Χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου κατά του κορονοϊού σε ομάδες πληθυσμού που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο λοίμωξης

Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΓΩΓΟΣ 19 Σεπ 2021 | 14:22

Κορονοϊός: Ανησυχία για τη Βόρεια Ελλάδα - Αναμένεται δύσκολος χειμώνας με ανοιχτά σχολεία και κλειστούς χώρους

"Αναμένεται δύσκολος χειμώνας για τη χώρα λόγω κορονοϊού, με κλειστούς χώρους και ανοικτά σχολεία"

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ MEGA 16 Σεπ 2021 | 20:42

Πλαστά πιστοποιητικά: Έτσι κλείνουν τις συμφωνίες τα κυκλώματα - Μέσω social media και με bitcoin [Βίντεο]

Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να επιλέξει το εμβόλιο που θα αναγράφεται στο πλαστό πιστοποιητικό του, του οποίου το QR code θα εγκρίνεται από την εφαρμογή

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΔΟΜΕΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ 16 Σεπ 2021 | 17:53

Κορονοϊός: Στο "στόχαστρο" της ΕΕ οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί - Σε αναστολή χιλιάδες εργαζόμενοι σε Γαλλία και Ιταλία

Αναστολή συμβάσεων χιλιάδων υγειονομικών σε Γαλλία και Ιταλία - Προς υποχρεωτικότητα και η Βρετανία

ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ 16 Σεπ 2021 | 15:20

Πλαστά πιστοποιητικά: Ολοκληρώθηκε η ΕΔΕ - Στο Πειθαρχικό με το ερώτημα της απόλυσης οι 4 εργαζόμενοι του "Γεννηματάς"

Με το ερώτημα της απόλυσης παραπέμπονται στο πειθαρχικό συμβούλιο της 3ης ΥΠΕ, οι εργαζόμενοι που εντοπίστηκαν με πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού.

2,7 ΕΚΑΤ. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ 16 Σεπ 2021 | 11:54
ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΛΥΣΗ 16 Σεπ 2021 | 10:47

Υγειονομικοί σε αναστολή: Κι όμως, πληρώθηκαν κανονικά - Θα τους ζητηθούν πίσω τα χρήματα

Προχώρησε κανονικά η πληρωμή των υγειονομικών σε αναστολή - Ποιες λύσεις ψάχνουν για να επιστραφούν τα χρήματα.

ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΝ 15 Σεπ 2021 | 13:05

Καβάλα: Στον εισαγγελέα οι φάκελοι γιατρών με μηδενικά αντισώματα και πλαστά πιστοποιητικά

Συνολικά στο στόχαστρο των ελεγκτικών μηχανισμών του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας βρίσκονται 14 υγειονομικοί για υποθέσεις πλαστών πιστοποιητικών.

ΔΙΕΤΑΞΑΝ ΕΔΕ 15 Σεπ 2021 | 12:18

Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Γιατρός στο Δρομοκαΐτειο μοίραζε μαϊμού πιστοποιητικά νόσησης

Ο γιατρός μοίραζε τα μαϊμού πιστοποιητικά ακόμη και σε άτομα εκτός νοσοκομείου, σύμφωνα με καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ