X

Επιμένει η κακοκαιρία: Βροχές και καταιγίδες την Τρίτη

Για την Τρίτη, προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν από πρωί την Κρήτη, τις Κυκλάδες και βαθμιαία τα νησιά του του Αν. Αιγαίου

Γράφει: TheToc team

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ, με το οποίο προβλέπεται νέα πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού, από τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας, και από τα βορειοδυτικά με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις, ισχυρούς ανέμους, πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Ειδικότερα για την Τρίτη, προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν από τις πρώτες πρωινές ώρες την Κρήτη, τις Κυκλάδες και βαθμιαία τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Επίσης, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και βαθμιαία της Θράκης. Σταδιακά από τα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικά.

Τέλος, θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ θα επικρατήσουν βαθμιαία στο Βόρειο Αιγαίο.

Πρόβλεψη από meteo.gr

Την Τρίτη 18/12 τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικά. Βροχές αναμένονται στο σύνολο σχεδόν της χώρας ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο και στο Αιγαίο, όπως και σε παράκτιες περιοχές των δυτικών, κεντρικών και νοτίων ηπειρωτικών. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στη Δυτική Μακεδονία, στα ορεινά της κεντρικής καθώς και στα ορεινά, ημιορεινά αλλά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Στον χάρτη που ακολουθεί φαίνεται η κατανομή των υψών ολικού υετού που αναμένουμε από το απόγευμα της Δευτέρας 17/12 έως και το πρωί της Τρίτης 18/12.

Στο νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται βροχές καθώς και χιονοπτώσεις σε περιοχές με υψόμετρα πάνω από τα 200 μέτρα, ενώ υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να χιονίσει πρόσκαιρα και στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Στην Αττική και την πόλη της Αθήνας αναμένονται ισχυρά φαινόμενα (βροχές και πιθανώς καταιγίδες κυρίως στα παράκτια, χιόνια στην Πάρνηθα και τον Κιθαιρώνα) από την αρχή του εικοσιτετραώρου έως και τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 18/12.

Ισχυρά φαινόμενα αναμένονται στην Εύβοια και τις Σποράδες έως το μεσημέρι, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, το πρωί και το Νοτιοδυτικό Αιγαίο από το μεσημέρι έως και το απόγευμα.

Σχετικά πυκνές θα είναι κατά τόπους οι χιονοπτώσεις που θα σημειωθούν στη Δυτική Μακεδονία έως και τις πρώτες πρωινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ παράλληλα ισχυροί έως θυελλώδεις άνεμοι (έως 9 μποφόρ) θα πνέουν στο Αιγαίο.

Ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση από το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, meteo.gr

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI