Follow us

Επιμένει η κακοκαιρία Barbara: Φεύγουν σταδιακά τα χιόνια από την Αττική, αλλά παραμένει ο παγετός - Νέο δελτίο της ΕΜΥ

Συνεχίζεται η κακοκαιρία Barbara με χιονοπτώσεις σε Ευβοια και Στερεά Ελλάδα. Παγετός και πολύ κρύο στην Αττική. Ανοδος της θερμοκρασίας την Παρασκευή.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΧΙΟΝΙΑ

Επιμένει η κακοκαιρία Barbara που δεν... εγκαταλείπει την Αττική, όπου παραμένει το κρύο και ο παγετός. Χιόνια σε πολλές περιοχές της χώρας και θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν.

Ειδικότερα, στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και τα ημιορεινά καθώς και πρόσκαιρα σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Μαγνησίας, της βόρειας Εύβοιας και της ανατολικής Στερεάς με βαθμιαία εξασθένηση . Λίγες παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά των βόρειων Κυκλάδων και της Κρήτης.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα δυτικά ανατολικοί 6 με 7 και τοπικά στο νότιο Ιόνιο 8 με 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Η μέγιστη τιμή της δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 5 με 7 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 8 με 10 βαθμούς και στα νότια τοπικά τους 11 με 12 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα κεντρικά και τα βόρεια θα είναι τοπικά ισχυρός και στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά κατά τόπους ολικός.

Ενδεικτικές τιμές ελαχίστων θερμοκρασιών στα βόρεια -05 βαθμούς Κελσίου, όπου στην δυτική Μακεδονία θα είναι 4-5 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερη και στα κεντρικά -02 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με ασθενείς χιονοπτώσεις στα νότια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας μέχρι τις απογευματινές ώρες.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 και από τις βραδινές ώρες πρόσκαιρα 7 μποφόρ.

Διαβάστε Επίσης

Θερμοκρασία: Από -05 (μείον πέντε) έως 07 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Παροδικές νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες.

Ανεμοι: Ανατολικοί 4 με 6, στο νότιο Ιόνιο 7 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από -02 (μείον δύο) έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στις Σποράδες, στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ανατολικής Πελοποννήσου, με βαθμιαία εξασθένηση. Ειδικότερα στην ανατολική Μαγνησία, τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία προβλέπεται κατά τόπους μέτρια ένταση των φαινομένων μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια πρόσκαιρα 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από -02 (μείον δύο) έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά-ημιορεινά των βορείων Κυκλάδων και της Κρήτης λίγες παροδικές χιονοπτώσεις.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου παροδικές νεφώσεις με χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις. Στα Δωδεκάνησα λίγες παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 στα βόρεια πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Στα νότια βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με χιονόνερο και χιονοπτώσεις, οι οποίες στα κεντρικά και βόρεια θα είναι κατά διαστήματα μέτριας έντασης μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες.

Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 07 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με χιονόνερο ή χιονοπτώσεις, οι οποίες θα εκδηλώνονται και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο κυρίως στα βόρεια με βαθμιαία εξασθένηση.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 06 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη και θα σημειωθεί παγετός.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από -05 (μείον πέντε) έως 07 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10-02-2023

Στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά - ημιορεινά αλλά και σε περιοχές στα κεντρικά και βόρεια με χαμηλότερο υψόμετρο.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6, στα πελάγη τοπικά 7 και στη θάλασσα Κυθήρων έως 8 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και τα νότια, ωστόσο παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα κεντρικά και τα βόρεια θα είναι τοπικά ισχυρός. Η μέγιστη τιμή της δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 7 με 8 βαθμούς, στα κεντρικά τους 9 με 10 βαθμούς, όμως στα δυτικά και στα νότια θα φτάσει στους 12 με 13 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 11-02-2023

Στα ανατολικά ηπειρωτικά και το κεντρικό και νότιο Αιγαίο παροδικά αυξημένες νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές κυρίως στα νότια, στα ορεινά της Κρήτης ασθενείς χιονοπτώσεις με βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι και από τα βόρεια.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά και τα βόρεια 4 με 5 μποφόρ, στα υπόλοιπα 5 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα κεντρικά και τα βόρεια θα είναι τοπικά ισχυρός.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 12-02-2023

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στα βόρεια και τα κεντρικά βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό τις βραδινές ώρες να σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά - ημιορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα πελάγη πρόσκαιρα τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, ωστόσο παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΕΜΥ 22 Μαρ 2023 | 06:16

Συννεφιά με υψηλές θερμοκρασίες σήμερα - Πού θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες

Αίθριος ο καιρός σήμερα, με τη θερμοκρασία στην Αττική να κυμαίνεται από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 21 Μαρ 2023 | 20:57
Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ 21 Μαρ 2023 | 18:40

Σάκης Αρναούτογλου: Συννεφιά και τοπικές μπόρες την Τετάρτη - Πώς θα είναι ο καιρός την 25η Μαρτίου [βίντεο]

Για μπόρες και καταιγίδες τοπικά έντονες κάνει λόγο ο Σάκης Αρναούτογλου για την Τετάρτη 22 Μαρτίου - Ο καιρός την 25η Μαρτίου

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 21 Μαρ 2023 | 06:10

Ανοιξιάτικος καιρός με τον υδράργυρο έως 19 βαθμούς - Πού θα σημειωθούν τοπικές βροχές

Ανοιξιάτικος θα είναι ο καιρός σήμερα, Τρίτη, ενώ η θερμοκρασία στην Αττική θα κυμανθεί από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ 20 Μαρ 2023 | 06:19

Καιρός: Ανοδος της θερμοκρασίας στις περισσότερες περιοχές - Τους 20 βαθμούς θα αγγίξει ο υδράργυρος

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει τους 16 με 18 και τοπικά στα ηπειρωτικά και τη νότια νησιωτική χώρα τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ 19 Μαρ 2023 | 08:05

Καιρός: Συννεφιά και σήμερα με άνοδο της θερμοκρασίας - Πού θα βρέξει

Τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και νότια και τοπικές βροχές στα νότια νησιωτικά τμήματα - Άνοδος της θερμοκρασίας κυρίως στα ανατολικά και βόρεια - Άνεμοι έως 6-7 μποφόρ

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ 18 Μαρ 2023 | 08:15

Καιρός: Νεφώσεις σήμερα, με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας - Πού θα βρέξει

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες αναμένονται σήμερα Σάββατο - Βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά, χιόνια στα ορεινά της Κρήτης

ΕΜΥ 17 Μαρ 2023 | 13:12

Και άλλο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Μέχρι το πρωί του Σαββάτου οι βροχές και οι καταιγίδες - Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Η ΕΜΥ προχώρησε σε νέα επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού που είχε εκδώσει πριν από τρεις ημέρες.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ 17 Μαρ 2023 | 09:03

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού - Ισχυρές βροχές στην Αττική, πότε υποχωρούν τα φαινόμενα

Βροχερός είναι ο καιρός, σήμερα, στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Αστατος ο καιρός

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΕΜΥ 17 Μαρ 2023 | 06:59

Συνεχίζεται η κακοκαιρία με καταιγίδες, χιόνια και πτώση θερμοκρασίας - Ποιες περιοχές θα "χτυπηθούν"

Στην Αττική η θερμοκρασία θα κυμανθεί σήμερα από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ 16 Μαρ 2023 | 12:24

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι ακόμη και στην Αττική

Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και ενισχυμένοι άνεμοι είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 16 Μαρ 2023 | 06:00