Επιμένει ο Κρίτων Αρσένης για τον θάνατο της Χαράς Τζαναβάρα - Παρά το "κράξιμο" από τους πάντες

Ο βουλευτής του Γιάνη Βαρουφάκη άφησε υπονοούμενα ότι η δημοσιογράφος πέθανε από τον κορονοϊό και το κρύβουν.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
κρίτων

Παρά το κράξιμο που "έφαγε" από σχεδόν τους πάντες για την ανόητη ανάρτησή του για τον θάνατο της δημοσιογράφου Χαράς Τζαναβάρα, με αναφορές ότι η δημοσιογράφος της πρώην Ελευθεροτυπίας έφυγε από κορονοϊό και το κρύβουν, ο βουλευτής του Γιάνη Βαρουφάκη επανέρχεται. Και επιμένει για την βασιμότητα των ερωτημάτων που θέτει, αφαιρώντας όμως τα υπονοούμενα περί κορονοϊού.

Ισχυρίζεται δε ότι έθεσε τα ερωτήματα βασιζόμενος σε αναφορές συγγενικού προσώπου της δημοσιογράφου, αν και την όλη ιστορία διέψευσε οργισμένος ο αδελφός της θανούσης, τα δε πραγματικά περιστατικά διέψευσε και ο ΕΔΟΕΑΠ .

Σημειώνεται οτι υπήρξε τέτοια οργή για την ανάρτηση του Κίμωνα Αρσένη που ορισμένοι πολιτικοί έφθασαν να τον χαρακτηρίσουν "νούμερο”, ενώ οργισμένες ήταν και οι αντιδράσεις των συναδέλφων της Χαράς Τζαναβάρα στην ΕφΣυν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι έγραψε ο Κρίτων Αρσένης:

Τις τελευταίες ώρες παρακολουθώ με πραγματικό ενδιαφέρον τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η ανάρτησή μου στον λογαριασμό μου στο Facebook για τον θάνατο της δημοσιογράφου Χαράς Τζαναβάρα.
Η ανάρτηση είναι ακριβής αντιγραφή της έγγραφης μαρτυρίας προσώπου από τον στενό συγγενικό κύκλο της Χαράς. Οι πληροφορίες, που παρατίθενται αυτολεξεί, μου προκάλεσαν θλίψη και πολλά ερωτηματικά για την κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, εν μέσω μίας επικίνδυνης πανδημίας. Τα παραπάνω θέλησα και να αναδείξω, αφού ζήτησα εγγράφως την σχετική άδεια, επιλέγοντας να το κάνω μέσα από την ανάρτηση μου, καθώς η Βουλη υπολειτουργεί και δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Η ανάρτησή μου υπαγορεύτηκε από λόγους δημοσίου συμφέροντος και ειλικρινούς αγωνίας για τη δημόσια υγεία. Καμία πολιτική σκοπιμότητα ή μικροπολιτικό παιχνίδι λόγω δημοσιότητας της εκλιπούσας. Η στάση μου θα ήταν η ίδια για κάθε κάτοικο αυτής της χώρας.
Και ενώ οι λόγοι που οδήγησαν στην απώλεια της Χαράς θα αναζητηθούν ενδελεχώς από την οικογένεια και τους συναδέλφους της στην Εφημερίδα των Συντακτών, τα ερωτήματα για την κατάσταση του συστήματος υγείας παραμένουν και αφορούν χιλιάδες πολιτών.
Ποιες είναι οι διαδικασίες καταγραφής της εξάπλωσης του ιού και των κρουσμάτων, όταν η βασική οδηγία παραμένει το "Μένουμε σπίτι" χωρίς στην πράξη τη δυνατότητα επίσκεψης ιατρού κατ’οίκον; Πόσα είναι τα διαθέσιμα τεστ στα δημόσια νοσοκομεία, πόσα αντιδραστήρια λειτουργούν για να διενεργηθούν οι εξετάσεις; Πόσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού έχουν γίνει μέχρι στιγμής από τις δύο χιλιάδες θέσεις που εξήγγειλε ο Υπουργός κ. Κικίλιας; Πόσο συχνά απολυμαίνονται τα ασθενοφόρα που μεταφέρουν τους ασθενείς στα νοσοκομεία; Υπάρχει έστω και μία διαθέσιμη κλίνη σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας αυτή τη στιγμή; Πόσο προφυλαγμένο είναι το προσωπικό των νοσοκομείων –ιατρικό και μη; Οι καθημερινές πλέον καταγγελίες από την ένωση των νοσοκομειακών γιατρών δεν μας αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.
Και το ερώτημα που προκύπτει και από την απώλεια της αγαπητής Χαράς Τζαναβάρα και οφείλουμε να απαντήσουμε είναι το εξής: είναι επαρκής η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ατόμων που ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες ή εν μέσω μίας πανδημίας τα άτομα αυτά καλούνται να αντιμετωπίσουν μόνα τους πιθανές ασθένειες, οι οποίες στο υπόβαθρο μιας χρόνιας πάθησης ή βλάβης μπορεί να αποβούν επικίνδυνες για τη ζωή τους;
Αν η οδηγία "Μένουμε σπίτι" δεν συνοδεύεται από ένα επαρκώς στελεχωμένο, σε ετοιμότητα και εξοπλισμένο δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας, τότε είναι ένα κενό γράμμα που μεταθέτει την ευθύνη προστασίας της δημόσιας υγείας από το κράτος και την κυβέρνηση στο κάθε άτομο ξεχωριστά. Το "Μένουμε σπίτι" είναι η συλλογική ευθύνη των πολιτών, που με περισσή φροντίδα έχουν ήδη αναλάβει, και έρχεται να συναντήσει και να συμπληρώσει τον κρατικό μηχανισμό διαχείρισης αυτής της κρίσης, στην καρδιά του οποίου βρίσκεται ένα λειτουργικό και καθολικά προσβάσιμο σύστημα υγείας.
Η ανάρτηση αυτή είχε στόχο να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, για τα μεγάλα κενά στην προστασία των ευπαθών ομάδων και των μεγαλύτερων σε ηλικία συνανθρώπων μας, οι οποίοι και οι οποίες στήριξαν με την εργασία μιας ολόκληρης ζωής τα ασφαλιστικά ταμεία και τα δημόσια νοσοκομεία ακριβώς για να τους στηρίξουν κι εκείνα με τη σειρά τους όταν θα τα χρειαζόντουσαν, σε οποιαδήποτε συνθήκη.
Ακόμη και τώρα, έστω και τελευταία στιγμή, καλούμε την κυβέρνηση να στηρίξει τα δημόσια νοσοκομεία με μαζικές προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, σε μόνιμες θέσεις εργασίας, να ανοίξει τώρα νέες μονάδες εντατικής θεραπείας, να προμηθεύσει όλο εκείνο τον απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό για να στηριχτεί η ηρωική προσπάθεια των εργαζομένων στα νοσοκομεία. Ακόμη και τώρα, έστω και τελευταία στιγμή, καλούμε την κυβέρνηση να ξεπεράσει την εγγενή ιδεολογική της αποστροφή προς το δημόσιο σύστημα υγείας, να ξεχάσει τις δεσμεύσεις της για ιδιωτικοποίηση των ήδη διαλυμένων από τα πολύχρονα μνημόνια και τις πολιτικές λιτότητας νοσοκομεία, που και η ίδια στήριξε είτε κυβερνώντας, είτε στην αντιπολίτευση, και να επενδύσει τους πόρους που απελευθερώνονται από το πρωτογενές πλεόνασμα στην φροντίδα της δημόσιας και δωρεάν υγείας. Χωρίς δεύτερη σκέψη.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 84 ΕΤΩΝ 18 Οκτ 2021 | 15:15

Πέθανε ο Κόλιν Πάουελ, ο πρώτος μαύρος ΥΠΕΞ των ΗΠΑ- Από κορονοϊό

Στα 84 του χρόνια έφυγε από τη ζωή από κορονοϊό ο Κόλιν Πάουελ.

ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ 18 Οκτ 2021 | 13:45

Κορονοϊός: Νεκρός 49χρονος ανεμβολίαστος στο Βενιζέλειο - Ήταν παχύσαρκος

Ο 49χρονος αν και ήταν παχύσαρκος δεν είχε εμβολιαστεί και κατέληξε σήμερα το πρωί στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου.

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΑΣ 18 Οκτ 2021 | 11:11

Εκκληση Τζανάκη: Να εμβολιαστούν οι νέοι, ειδικά όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα

Έκκληση να εμβολιαστούν οι νέοι απηύθυνε ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης, επισημαίνοντας ότι οι περισσότεροι ασθενείς είναι με υποκειμένα νοσήματα.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ 18 Οκτ 2021 | 10:46

Σοκ στα Τρίκαλα: Νεκρή 34χρονη από κορονοϊο

Μια 34χρονη από τα Τρίκαλα έχασε τη ζωή της από κορονοϊό. Η κατάσταση ξεφεύγει τις τελευταίες μέρες στα Τρίκαλα.

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗΣ ΧΗΜΕΙΑΣ 18 Οκτ 2021 | 10:32

Κορονοϊός - Προειδοποίηση Θωμαΐδη: Η Βόρεια Ελλάδα προσεγγίζει μια κορύφωση που θα κρατήσει εβδομάδες

"Νομίζω αυτή τη τη στιγμή η Βόρεια Ελλάδα προσεγγίζει μια κορύφωση, η οποία θα κρατήσει εβδομάδες", εκτίμησε ο καθηγητής Aναλυτικής Χημείας, κ. Θωμαϊδης.

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΑΣ 18 Οκτ 2021 | 10:31

Βασιλακόπουλος: O εμβολιασμός αυξάνεται με πειθώ, υποχρεωτικότητα και μεγάλους περιορισμούς

"Το να αφήνουμε την ατομική ελευθερία στον καθένα έχει και ένα όριο", τόνισε ο καθηγητής Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΕΔΗΝ 18 Οκτ 2021 | 10:09

ΑΧΕΠΑ - Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Πέθαναν στην αναμονή για ΜΕΘ τρεις διασωληνωμένοι ασθενείς

Σύμφωνα με καταγγελία του Μιχάλη Γιαννάκου (ΠΟΕΔΗΝ) πέθαναν στην αναμονή για ΜΕΘ, τρεις διασωληνωμένοι ασθενείς στο ΑΧΕΠΑ.

ΜΕΛΕΤΗ ΕΚΠΑ 18 Οκτ 2021 | 09:51

Κορονοϊός: Υβριδική υπερανοσία ακόμη και στις μεταλλάξεις αναπτύσσουν οι εμβολιασμένοι που νόσησαν

Η αποτελεσματικότητα της ανοσίας έναντι του κορονοϊού είναι ένα από τα πιο θερμά πεδία βιοϊατρικής έρευνας σχετικά με τη νόσο COVID-19.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 18 Οκτ 2021 | 08:28

Φάρμακα κατά του κορονοϊού - Πλεύρης: Έρχονται τους πρώτους μήνες του 2022

"Από τους πρώτους μήνες του 2022 αναμένονται τα πρώτα φάρμακα κατά του κορονοϊού" είπε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλαύρης.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ 18 Οκτ 2021 | 08:27

Παγώνη: Φοβάμαι για μετά τον Δεκέμβρη - Οι ανεμβολίαστοι δε γλιτώνουν την ΜΕΘ - Τι είπε για τις παρελάσεις

"Ο καθένας πρέπει να σώσει τον εαυτό του. Aν είχαμε κάνει το 80% εμβολιασμούς και την 3η δόση, ξέρετε πώς θα ήμασταν; Όπως η Δανία και οι άλλες χώρες" τόνισε η κ. Παγώνη.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΟΔΥ 18 Οκτ 2021 | 07:51

Κορονοϊός - Ζαούτης: Το 90% των θυμάτων είναι ανεμβολίαστοι - Μόνο μας "όπλο" το εμβόλιο

Για τον εμβολιασμό και τα μέτρα προστασίας έναντι του κορονοϊού, μίλησε ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης.

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 18 Οκτ 2021 | 07:40

Κορονοϊός: Ανησυχία από τη στασιμότητα των εμβολιασμών και την αύξηση εισαγωγών στα νοσοκομεία - Τα στοιχεία που φοβίζουν

Η στασιμότητα των εμβολιασμών και η απροθυμία των πολιτών να χτίσουν το τείχος ανοσίας αναδεικνύεται από τα νούμερα των αυξημένων ενεργών κρουσμάτων, τις εισαγωγές σε ΜΕΘ και σε νοσηλείες.

ΟΛΑ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ 18 Οκτ 2021 | 06:21

ΕΟΔΥ: Σε αυτά τα 188 σημεία θα πραγματοποιούνται σήμερα δωρεάν rapid test

Σε 164 κεντρικά σημεία σε όλη τη χώρα θα πραγματοποιούνται σήμερα, Δευτέρα 18 Οκτωβρίου, δωρεάν rapid test από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ.