
Προπηλακισμούς δέχτηκαν αστυνομικοί από αντιεξουσιαστές σε δίκη στην οδό Ευελπίδων. Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ ήταν μάρτυρες σε υπόθεση.
Πιο αναλυτικά, μία ομάδα περίπου 50 αντιεξουσιαστών βρίσκονταν στην Ευελπίδων καθώς εκδικαζόταν η υπόθεση σχετικά με μία αντιφασιστική μοτοπορεία το 2012. Για τον ίδιο λόγο βρίσκονταν στο σημείο και οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ. Η ομάδα των αντιεξουσιαστών φέρεται να ξεκίνησε λεκτικές επιθέσεις. Κάποια στιγμή όμως ένας από τους αναρχικούς απείλησε πολίτη ο οποίος ήταν μάρτυρας στην υπόθεση και τότε τα πνεύματα οξύνθηκαν.
Οι αστυνομικοί έσπευσαν να προστατεύσουν τον μάρτυρα με αποτέλεσμα να δεχθούν επίθεση από τους αντιεξουσιαστές με κράνη και γροθιές. Από τη συμπλοκή τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά όπως και ο πολίτης.
Στην περιοχή υπήρχε διμοιρία της ΥΜΕΤ η οποία προστάτευσε τους αστυνομικούς.
ΝΔ: Απαράδεκτη ανοχή της κυβέρνησης στη βία
Για απαράδεκτη ανοχή στη βία κατηγορεί την κυβέρνηση ο Μάξιμος Χαρακόπουλος. Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λάρισας, σε δήλωσή του τονίζει πως μετά τις επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα και τον έλεγχο ταυτοτήτων σε αστυνομικούς από τον Ρουβίκωνα, φτάσαμε στην επίθεση εναντίον ανδρών της ΔΙΑΣ από δεκάδες αναρχικούς στο Πρωτοδικείο Αθηνών.
Όπως λέει ο κ. Χαρακόπουλος, «η απαράδεκτη ανοχή της κυβέρνησης στη βία, όχι μόνον έχει αποθρασύνει τις φιλικές της "συλλογικότητες", αλλά θέτει πια σε κίνδυνο την ίδια την ασφάλεια των πολιτών και των αστυνομικών». Και διερωτάται «τι άλλο πρέπει να συμβεί για να αναλάβουν οι κυρίες Γεροβασίλη και Παπακώστα τις αυτονόητες ευθύνες τους;» προσθέτοντας πως πλέον και ο πιο δύσπιστος συνειδητοποιεί ότι η κατάσταση πλέον είναι εκτός ελέγχου, ενώ σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν από το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία σύλληψη.
«Τα σημερινά έκτροπα έχουν ηθικό αυτουργό, και αυτός δεν είναι άλλος από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που συστηματικά εδώ και μια σχεδόν τετραετία παραδίδει τη χώρα στην ανομία. Για ό,τι συμβαίνει δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Αυτή η κυβέρνηση ούτε μπορεί ούτε θέλει να αποκαταστήσει το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες. Μοναδική υπηρεσία που έχει να προσφέρει, πριν προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά, είναι να προκηρύξει το ταχύτερο εκλογές» δηλώνει χαρακτηριστικά.
Φωτό: Ευρωκίνηση (αρχείου)
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr