Επίθεση με βιτριόλι: Στην ύπαρξη συνεργού στρέφονται οι έρευνες - Τα αναπάντητα ερωτήματα

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν μάλιστα ότι είδαν μία, ακόμα και δύο γυναίκες με τα χαρακτηριστικά που περιγράφονται, να απομακρύνονται από το σημείο.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
επιθεση

Φως στο σκοτάδι παλεύουν να ρίξουν οι Αρχές, σε μια υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο με την αγριότητα και το μίσος από την ενέργεια του δράστη.

Οι αρχές συνεχίζουν να συγκεντρώνουν υλικό ενώ το θύμα που νοσηλεύεται με σοβαρά εγκαύματα έχει μιλήσει για μια γυναίκας με μαύρη μάσκα και σκούφο.

Σύμφωνα με την αστυνομία πρόκειται για προσχεδιασμένη επίθεση και αναζητειτάται και συνεργός.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν μάλιστα ότι είδαν μία, ακόμα και δύο γυναίκες με τα χαρακτηριστικά που περιγράφονται, να απομακρύνονται από το σημείο.

Να σημειωθεί πως υποψίες για δύο γυναίκες έχουν ενσκήψει από τις πρώτες καταθέσεις για το συμβάν.

Αναπάντητα ερωτήματα

Μπορεί να έχουν περάσει τρεις μέρες από την αποτρόπαια επίθεση με βιτριόλι που δέχθηκε η 34χρονη Ιωάννα στην είσοδο του κτιρίου όπου εργάζεται στην Καλλιθέα, όμως τα αναπάντητα ερωτήματα παραμένουν.

Φως στο σκοτάδι παλεύουν να ρίξουν οι Αρχές, σε μια υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο με την αγριότητα και το μίσους που πηγάζουν από την ενέργεια του δράστη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ή της δράστη, αφού όλα τα στοιχεία οδηγούν στο ότι φυσική αυτουργός της επίθεσης είναι μια γυναίκα, με μαύρα ρούχα και χειρουργική μάσκα, που διέφυγε απαρατήρητη από το σημείο όταν ολοκλήρωσε το φρικτό σχέδιό της.

Η ίδια η 34χρονη έχει πει σε αστυνομικούς και τον δικηγόρο της ότι είδε μια μαυροφορεμένη γυναίκα να την πλησιάζει και να της πετά στο πρόσωπο το καυστικό υγρό που κατέστρεψε την ομορφιά του προσώπου της και της προξένησε τραύματα που θα κουβαλά μια ζωή, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά...

Ας δούμε όμως τα τρία αναπάντητα ερωτήματα στα οποία ψάχνει να βρει απαντήσεις η Αστυνομία:

Ποια ήταν η μαυροφορεμένη γυναίκα;

Το 34χρονο θύμα δεν αναγνώρισε αμέσως τη γυναίκα που της πέταξε το βιτριόλι, αν και καθώς οι ώρες και οι μέρες περνούσαν, είπε στους αστυνομικούς ότι κάτι της θυμίζει η μορφή της και προσπαθεί να θυμηθεί αν την έχει ξαναδεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Απόστολος Λύτρας, ζητά να μην αποκλειστεί το ενδεχόμενο να πρόκειται για άντρα, ωστόσο η γυναικεία εκδοχή φαίνεται να υπερισχύει. Αυτόπτες μάρτυρες πάντως ανέφεραν ότι είδαν μία, ακόμα και δύο γυναίκες με τα χαρακτηριστικά που περιγράφονται, να απομακρύνονται από το σημείο.

Πώς διέφυγε χωρίς να τη δει κανείς;

Το γεγονός ότι τη δράστη της επίθεσης δεν την είδε κανείς να φεύγει, ούτε καμία κάμερα από το κτίριο και τα διπλανά μαγαζιά έπιασε τη φυγή της, οδηγεί τις Αρχές στο συμπέρασμα ότι το σχέδιο ήταν καλά προμελετημένο και άριστα οργανωμένο.

Κάποιοι αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι μια γυναίκα ακολούθησε την Ιωάννα στον δρόμο φωνάζοντας "η κοπέλα, η κοπέλα", ώστε να καταφέρει να αποχωρήσει χωρίς να κινήσει υποψίες. Άλλοι λένε ότι είδαν κάποιον να τρέχει προς τη Θησέως λίγα δευτερόλεπτα μετά την Ιωάννα, ωστόσο υπάρχει και τρίτη εκδοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εικάζεται ότι η δράστης δεν έφυγε από το κτίριο αμέσως, έμεινε κρυμμένη στο υπόγειο, το οποίο είναι ακριβώς κάτω από τον χώρο της εισόδου και από εκεί έφυγε μετά από αρκετή ώρα χωρίς να την προσέξει κάποιος. Μπορεί ακόμα και να κατέφυγε στους ορόφους του κτιρίου, να άλλαξε ρούχα και να αποχώρησε σαν κυρία...

Γιατί επιτέθηκε με τέτοιο μίσος;

Το τρίτο ερώτημα είναι και το πιο σοβαρό: Ποια ήταν τα αίτια της αποτρόπαιας πράξης και γιατί κάποιος ή κάποια να θέλει να προκαλέσει τόσο μεγάλο κακό σε μια νέα και όμορφη κοπέλα.

Η ίδια η 34χρονη δεν μπορεί να καταλάβει γιατί να τη μισεί κάποιος τόσο πολύ, αφού όπως υποστηρίζει μέχρι στιγμής δεν έχει με κανέναν διαφορές. Η οικογένειά της δεν έχει ιδέα για την αιτία που οδήγησε το κορίτσι τους σε αυτό το σημείο, ενώ και οι ένοικοι της πολυκατοικίας όπου διαμένει η Ιωάννα κάνουν λόγο για ένα ήσυχο και συμπαθητικό κορίτσι που δεν είχε δώσει δικαιώματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ωστόσο, όπως ανέφερε το Mega, κάποιοι γείτονες της πολυκατοικίας ανέφεραν ότι λίγα 24ωρα πριν την επίθεση άκουσαν έναν έντονο καβγά από τον όροφο του διαμερίσματος της 34χρονης. Μάλιστα, πληροφορίες που επικαλείται το Star αναφέρουν ότι η Αστυνομία ανακάλυψε ότι η Ιωάννα έχει βρεθεί σε αστυνομικό τμήμα κάποιες φορές στο παρελθόν, μετά από καβγάδες με πρώην συντρόφους της. Άλλοι πάλι κάνουν λόγο για παλιότερες προστριβές στον εργασιακό της χώρο.

Πάντως, οι Αρχές ξεψαχνίζουν το κινητό τηλέφωνο και τα social media της άτυχης κοπέλας, έως και 8 χρόνια πριν, ώστε να βρουν κάποιο στοιχείο που θα τους βοηθήσει να ξετυλίξουν το κουβάρι της υπόθεσης.

Σοκάρει η χειρουργός της 34χρονης: Αυτό που θα δει, δεν θα της αρέσει - Δεν θα είναι χαρούμενη [βίντεο]

Με ειλικρίνεια μίλησε η γιατρός της 34χρονης κοπέλας, Μαρία Καλοφώνου, διευθύντρια πλαστικής χειρουργικής στη Μονάδα Εγκαυμάτων του "Θριασίου", λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση του πρώτου χειρουργείου στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Την στιγμή που οι Αρχές προσπαθούν να λύσουν το "μυστήριο" της άγριας επίθεσης με βιτριόλι, η 34χρονη κοπέλα νοσηλεύεται στο Θριάσιο νοσοκομείο με πολύ σοβαρά εγκαύματα και με κίνδυνο να χάσει την όρασή της.

Η χειρούργος της, λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση του πρώτου χειρουργeίου στο πρόσωπό της, κυρία Καλοφώνου, μίλησε στο LIVE NEWS για την πορεία αποκατάστασης των τραυμάτων της νεαρής κοπέλας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ειδικότερα, ανέφερε τα εξής: "Αφαιρέσαμε κάποια τμήματα από το νεκρό δέρμα. Υπάρχει μια σειρά που πρέπει να ακολουθηθεί. Καλύψαμε με κάτι που αποκαλούμε τεχνητό δέρμα, αυτό θα τη δώσει μια καλή βάση για την αποκατάστασή της σε δεύτερο χρόνο.

Ήταν ένα χειρουργείο που έπρεπε να γίνει. Το βαθύ έγκαυμα πρέπει να χειρουργείται άμεσα.

Σήμερα ασχοληθήκαμε με το πρόσωπο και γιατί ήταν το πιο βαθύ και το πιο επείγον.Το μάτι της είναι καλύτερα από ότι περίμενα, κάθε μέρα αξιολογείται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η κοπέλα δεν θα γίνει τελείως καλά, το ξέρει και η ίδια και το περιβάλλον της. Το δέρμα είναι ένα όργανο που δεν μπορεί να αποκατασταθεί τελείως.

Αυτό που θα δει, δεν θα της αρέσει. Δεν θα είναι μια εικόνα με την οποία θα είναι χαρούμενη. Θα υπάρχουν πάντα σημάδια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την έχω ενημερώσει, συζητήσαμε λίγο. Περιμένω να περάσει λίγος καιρός ξέρω ότι αυτό που συμβαίνει θα την ταλαιπωρήσει για καιρό"

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 04 Ιουν 2020 | 10:38
ΣΕ ΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ 03 Ιουν 2020 | 21:35

Επίθεση με βιτριόλι: Βίντεο με τη δράστρια να καλεί ταξί με τηλεκάρτα - Μίσθωσε όχημα για 3-4 μέρες

Πληρωμένο συμβόλαιο για λογαριασμού άλλου προσώπου εξετάζει η ΕΛΑΣ ότι εκτέλεσε η μυστηριώδης γυναίκα

ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΗΣ 34ΧΡΟΝΗΣ 03 Ιουν 2020 | 13:43

Επίθεση με βιτριόλι: "Εχει καεί το 93% του προσώπου της Ιωάννας και το 20% του σώματός της"

Η Ιωάννα δεν έχει δει ακόμα το πρόσωπό της αλλά αντιλήφθηκε τη ζημιά όταν είδε τα εγκαύματα το χέρι της.

ΣΕ ΤΙ ΕΛΠΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ 03 Ιουν 2020 | 07:33

Επίθεση με βιτριόλι: Πέντε μάρτυρες έκαναν πίσω σε νέες καταθέσεις τους - Σε μεταλλικό παγούρι ήταν το καυστικό υγρό

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση πήραν τα αποτελέσματα των "σαρώσεων" των κεραιών κινητής τηλεφωνίας από δύο εταιρείες και σήμερα θα λάβουν και από την τρίτη.

ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 02 Ιουν 2020 | 21:17

Επίθεση με βιτριόλι: Δύο οι δράστριες, η ηθική και η φυσική αυτουργός - Οι δύο ύποπτες και τα άλλοθι [Βίντεο]

Οι δέκα αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση πιστεύουν ότι η Ιωάννα δεν είχε ξαναδεί ποτέ τη γυναίκα που της κατέστρεψε το πρόσωπο

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΕΝΟ ΚΥΚΛΟ ΤΗΣ 34ΧΡΟΝΗΣ 02 Ιουν 2020 | 14:33

Επίθεση με βιτριόλι: Πληροφορίες ότι εντοπίστηκε η ηθική αυτουργός - Πρόσωπο υπεράνω υποψίας

Οσον αφορά στις υπόπτους που είχε καταλήξει ως φυσικούς αυτουργούς η ΕΛΑΣ, κάποιες φέρεται να έχουν ισχυρό άλλοθι.

Η 34ΧΡΟΝΗ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ 02 Ιουν 2020 | 11:44

Επίθεση με βιτριόλι: Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τη δράστρια - Θα δείξουν φωτογραφίες των υπόπτων στην 34χρονη

Η αστυνομία φαίνεται να έχει περιορίσει τον κύκλων των υπόπτων και να βρίσκεται πολύ κοντά στη σύλληψη.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΛΠΙΔΕΣ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ 02 Ιουν 2020 | 07:50

Επίθεση με βιτριόλι: Χωρίς νέα στοιχεία η πέμπτη κατάθεση της 34χρονης - Έρευνες και σε εταιρεία ταξί

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την έρευνα, πήραν μερικά αποτελέσματα από την "σάρωση" των κεραιών κινητής τηλεφωνίας.

TI ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ Ο ΘΕΙΟΣ ΤΗΣ 01 Ιουν 2020 | 18:03

Επίθεση με βιτριόλι: Τα δύο λάθη που "καίνε" τη μαυροφορεμένη - Σφίγγει ο κλοιός [βίντεο]

Μία από τις υπόπτους, φέρεται να έχει βάλει στο κάδρο και η ίδια η 34χρονη. Πρόκειται για μια γυναίκα από το ευρύτερο επαγγελματικό της περιβάλλον,

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ 01 Ιουν 2020 | 17:41

Απίθανος μικρός μαθητής: "Λιποθύμησε" μόλις είδε τον Μητσοτάκη στο σχολείο του [βίντεο]

"Ξέρετε ποιος είναι ο κύριος;" είπε η δασκάλα στους μαθητές του 2ου Δημοτικού Καλλιθέας όταν εμφανίστηκε μπροστά τους ο κ. Μητσοτάκης

ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΒΙΤΡΙΟΛΙ 01 Ιουν 2020 | 17:27

Μητέρα της 34χρονης Ιωάννας: "Η ψυχολογική της κατάσταση είναι δύσκολη αλλά το παλεύουμε"

Ένα ειδικό επιτελείο ψυχολόγων βρίσκεται συνεχώς στο πλάι της άτυχης κοπέλας

ΚΡΗΤΙΚΗ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΑΙ ΞΕΡΟΤΗΓΑΝΑ 01 Ιουν 2020 | 15:20

Ο Μητσοτάκης στην Καλλιθέα: Το φίλεμα της κυρα Μαρίας στον πρωθυπουργό με "καλούθια" από την Κρήτη

Αποχωρώντας ο πρωθυπουργός συνομίλησε και χαιρέτησε κατοίκους της περιοχής ενώ ανταποκρίθηκε σε πρόσκληση για μια πολύ γρήγορη επίσκεψη σε κατάστημα με παραδοσιακά Κρητικά προϊόντα

ΑΝΟΙΞΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ 01 Ιουν 2020 | 10:58