Την επίθεση σε κλιμάκιο αφισοκολλητών της στον Πειραιά από περίπου 12 άτομα καταγγέλλει και καταδικάζει η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού.
Η ομάδα περίπου 10-12 ατόμων που επέβαιναν σε μηχανές επιτέθηκαν τα ξημερώματα της Τετάρτης σε αφισοκολλητές οι οποίοι τοποθετούσαν αφίσες για την εκδήλωση της ΠΕΝΕΝ με θέμα την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση.
Το περιστατικό συνέβη έξω από τον Οίκο Ναύτη. Οι δράστες τραυμάτισαν έναν εκ των αφισοκολλητών.
Σύμφωνα με την ΠΕΝΕΝ «η νεοναζιστική Χρυσαυγίτικη συμμορία εξακολουθεί να δρα ανενόχλητη και με τα τάγματα εφόδου οργανώνει επιχειρήσεις και επιθέσεις ενάντια στο εργατικό αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα, ενάντια στους μετανάστες σε διάφορες λαϊκές γειτονιές και συνοικίες όπως είναι ο Ασπρόπυργος, το Πέραμα, ο Πειραιάς κ.λπ.».
Με ανακοίνωση της, η διοίκηση της ΠΕΝΕΝ καταδικάζει την επίθεση, τονίζοντας πως «δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω από την συμμετοχή και τη δράση της στο αντιφασιστικό κίνημα», αλλά αντίθετα, θα εντείνει τον αγώνα της για την πολιτική και ιδεολογική απομόνωσή της νεοφασιστικής οργάνωσης.
Μιλώντας σε ιστοσελίδα (Παραπολιτικά) ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ Αντώνης Νταλακογεώργος, εμφανίστηκε βέβαιος πως πίσω από την επίθεση ήταν η Χρυσή Αυγή.
"Οι άνθρωποι που μας επιτεθήκαν ήταν Έλληνες μιλούσαν και έβριζαν στα ελληνικά, δεν φορούσαν κάποιο διακριτικό και αν προσέξετε στη φωτογραφία που έχουμε δημοσιεύσει, φαίνεται καθαρά πως πάνω στις κατεστραμμένες αφίσες μας το πρόσωπο του Λένιν έχει μαυριστεί και δίπλα έχουν γράφει το σύνθημα "Χρυσή Αυγή". Δεν είναι λοιπόν εικασία, εγώ θεωρώ σίγουρο πως αυτή επίθεση οργανώθηκε από τη Χρυσή Αυγή, όπως έχουν γίνει κι άλλες επιθέσεις στο παρελθόν σε άλλα σωματεία εργαζομένων από χρυσαυγίτες στον Πειραιά".
Η ΠΕΝΕΝ καλεί τα συνδικάτα να λάβουν αποφασιστική θέση ενάντια στις ρατσιστικές επιθέσεις και να προχωρήσουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις για να κλείσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.
Η καινούργια αυτή επίθεση έρχεται λίγες μόλις ημέρες μετά τις επιθέσεις φασιστών σε μετανάστες στα Άνω πατήσια και Ασπρόπυργο, για την οποία έχει συλληφθεί ένα άτομο.
Το Σάββατο στον Ασπρόπυργο οργανώνεται αντιφασιστική συγκέντρωση.