Έρευνα από την ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό στο Θριάσιο

Μετά την καταγγελία της διευθύντριας της ψυχιατρικής κλινικής του Θριάσιου όταν είπε σε αστυνομικό, που συνόδευε ασθενή, ότι απαγορευόταν να οπλοφορεί

ereuna-apo-tin-elas-gia-to-peristatiko-sto-thriasio
SHARE THIS
0
SHARES

Έρευνα διέταξε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, μετά την καταγγελία της διευθύντριας της ψυχιατρικής κλινικής του Θριάσιου Νοσοκομείου, για το χθεσινό περιστατικό όταν είπε σε αστυνομικό, που συνόδευε ασθενή, ότι απαγορευόταν να οπλοφορεί σε ψυχιατρική κλινική με ασθενείς που κυκλοφορούν ελεύθερα. Επικαλέστηκε ΠΔ που αφορά μόνο την εξωτερική φρουρά σωφρονιστικών καταστημάτων.

Σε ό,τι αφορά το περιστατικό αυτό έγινε στις 8:15 στις 17 Αυγούστου. Δύο αστυνομικοί με πολιτικά που φρουρούσαν έναν Πακιστανό κρατούμενο που έχει κατηγορηθεί για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών ήρθαν σε λεκτική αντιπαράθεση με γιατρό που τους ρώτησε αν έχουν οπλισμό. Αυτοί απάντησαν καταφατικά και ότι ο οπλισμός τους ήταν κρυφός. Ζητήθηκαν τα στοιχεία της γιατρού ενώ στο νοσοκομείο εκλήθη με ομάδα ΔΙΑΣ αλλά με την παρέμβαση του διοικητή του νοσοκομείου το συμβάν έληξε.

Η έρευνα που διέταξε η ΓΑΔΑ ανατέθηκε σε αξιωματικό, με εντολή να διερευνήσει την κάθε λεπτομέρεια του συμβάντος, προκειμένου να διευκρινιστεί αν υπάρχουν ευθύνες από πλευράς αστυνομικών και σε ποιο βαθμό.

 

Φωτο: Eurokinissi 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook