
Εντολή για την άμεση διενέργεια έρευνας σχετικά με τις καταγγελίες αστυνομικής βίας κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης και της πορείας διαμαρτυρίας για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 5 Μαρτίου 2023, έδωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.
Επιπλέον, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έδωσε εντολή στον υφυπουργό, Λευτέρη Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα για σύγκλιση σύσκεψης με τη συμμετοχή των κοινωνικών φορέων που διοργανώνουν την αυριανή συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
Όπως ανακοινώθηκε, αντικείμενο της σύσκεψης θα είναι η μέγιστη δυνατή συνεργασία για τη διατήρηση της ηρεμίας, της τάξης, της ασφάλειας και η προστασία ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας στο κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας.
Βίντεο με τις επιθέσεις αστυνομικών σε διαδηλωτές
Υπενθυμίζεται ότι στο διαδίκτυο κυκλοφόρησαν βίντεο από την πορεία της Κυριακής, με επιθέσεις δυνάμεων των ΜΑΤ κατά διαδηλωτών, οι οποίοι τους έριξαν κάτω με τις ασπίδες τους, ενώ έριξαν και χημικά και κρότου λάμψης.
Σε ένα βίντεο, άνδρες της ομάδας Δράση εμφανίζονται πάνω σε μηχανές να κατευθύνονται προς το Σύνταγμα, την στιγμή που αποτελούσε απόλυτη ηρεμία και έριξαν απρόκλητα κρότου λάμψης στους διαδηλωτές.


Σε άλλο βίντεο φαίνεται άνδρας των ΜΑΤ να πετάει δακρυγόνο εντός του σταθμού μετρό της Ομόνοιας, ενώ ένας φωτορεπόρτερ τραυματίστηκε από χημικό.

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στο Σύνταγμα, για τα θύματα του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη, βρέθηκε και η ηθοποιός Κλέλια Ρένεση μαζί με την κόρη της.
Η Κλέλια Ρένεση που βρισκόταν κοντά στους αστυνομικούς την ώρα που έκαναν χρήση των χημικών, δημοσίευσε ένα βίντεο στον λογαριασμό της στο instagram στο οποίο τη βλέπουμε να κρατά στην αγκαλιά της την κόρη της φωνάζοντας "Ντροπή, μας έχουν πνίξει τα χημικά. Ντροπή".
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr