Ερωτήματα για το μαρτυρικό τέλος των δύο νέων στο Μεσολόγγι

Σε ένα αυλάκι με ένα μέτρο νερό στα όρια του οικισμού Κατοχή γράφτηκε το τραγικό τέλος του θρίλερ της εξαφάνισης του Βασίλη Γρατσάνη και Ιωάννη Κορδώση

Ερωτήματα για το μαρτυρικό τέλος των δύο νέων στο Μεσολόγγι

Σε ένα αυλάκι με ένα μέτρο νερό στα όρια του οικισμού Κατοχή γράφτηκε το τραγικό τέλος του θρίλερ της εξαφάνισης του Βασίλη Γρατσάνη και Ιωάννη Κορδώση στο Μεσολόγγι. Είναι παράξενο ότι η τραγωδία των δύο παιδιών είχε γραφτεί τόσο κοντά, αλλά κανείς δεν είχε μπορέσει να τους εντοπίσει, εδώ και τέσσερις μέρες.

Ερωτήματα για το μαρτυρικό τέλος των δύο νέων στο Μεσολόγγι

Σύμφωνα με επικεφαλής αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., χρειάστηκε η ανάπτυξη πεζοπόρων αστυνομικών προκειμένου να ερευνήσουν όλη την διαδρομή αριστερά και δεξιά του δρόμου, που είχαν κινηθεί, όπως τις λιμνούλες και τα αυλάκια που ήταν κατά μήκος της. Αυτή η ενέργεια δεν μπορούσε να εξελιχθεί σε όλο το εύρος της τις προηγούμενες μέρες εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, υποστηρίζουν οι αστυνομικοί. Νωρίς το πρωί ένας αστυνομικός εντόπισε κάποια σπασμένα καλάμια δίπλα στον δρόμο και πατημένο γρασίδι. Πηγαίνοντας προς το αυλάκι διέκρινε το αυτοκίνητο και ειδοποίησε τους συναδέλφους του και πυροσβέστες.

Ερωτήματα για το μαρτυρικό τέλος των δύο νέων στο Μεσολόγγι - εικόνα 2

Το αυτοκίνητο, σύμφωνα με την αστυνομική ανακοίνωση, είχε βγει από την πορεία του στην επαρχιακή οδό Αιτωλικού-Αστακού, στο ύψος της Κατοχής, και ανατράπηκε μέσα σε αυλάκι βάθους έξι μέτρων που περιείχε νερό ύψους τουλάχιστον δύο μέτρων και ήταν καλυμμένο από βλάστηση.

Ερωτήματα για το μαρτυρικό τέλος των δύο νέων στο Μεσολόγγι - εικόνα 3

Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί αναφέρουν πως το όχημα πήγαινε στην ευθεία και έπεσε στο αυλάκι αφρενάριστο καθώς δεν εντοπίστηκαν πουθενά ίχνη στο οδόστρωμα. Ανατράπηκε μέσα στο αυλάκι, που είχε μεν λίγο νερό αλλά κάλυψε την καμπίνα του οχήματος, και έτσι εξηγείται σύμφωνα με τους αστυνομικούς ότι απενεργοποιήθηκαν τα κινητά τους τηλέφωνα με διαφορά 9 λεπτών. Ενδεχομένως το ένα να ήταν εκτεθειμένο στο ταμπλό του αυτοκινήτου ενώ το δεύτερο να το είχε πάνω του κάποιο από τα θύματα και άργησε να απενεργοποιηθεί από το νερό. Το όχημα είχε καλυφθεί από καλάμια και δεν ήταν ορατό.

Ερωτήματα για το μαρτυρικό τέλος των δύο νέων στο Μεσολόγγι - εικόνα 4

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο οδηγός Βασίλης Γρατσάνης φορούσε ζώνη ασφαλείας και ήταν εγκλωβισμένος στις στραπατσαρισμένες λαμαρίνες, ενώ ο Γιάννης Κορδώσης δεν φορούσε, ωστόσο από την σφοδρότητα της σύγκρουσης έχασε τις αισθήσεις του και εγκλωβίστηκε και εκείνος στο αυτοκίνητο. Υπάρχει ένα ενδεχόμενο να έβγαλε μόνος του τη ζώνη επιχειρώντας να απεγκλωβιστεί χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Ερωτήματα για το μαρτυρικό τέλος των δύο νέων στο Μεσολόγγι - εικόνα 5

Όπως αποφάνθηκε η ιατροδικαστής, ο θάνατος του Βασίλη Γρατσάνη οφείλεται σε πνιγμό, ενώ έφερε εκχυμώσεις στα γόνατα και στις κνήμες.

Αναμένεται η ιατροδικαστική εξέταση στην σορό του Γιάννη Κορδώση, ο οποίος φέρεται ως ο οδηγός, ενώ δεν είχε δίπλωμα οδήγησης.

Επισης από τις τοξικολογικές εξετάσεις θα διαπιστωθεί και αν είχαν καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.

Ερωτήματα για το μαρτυρικό τέλος των δύο νέων στο Μεσολόγγι - εικόνα 6

Όλες αυτές τις μέρες, οι ώρες κυλούσαν μαρτυρικά για τις οικογένειες των Βασίλη Γρατσάνη και Ιωάννη Κορδώση. Περίμεναν μία αχτίδα ελπίδας από τις έρευνες πυροσβεστών και αστυνομικών, η οποία όμως δεν ήρθε ποτέ. Αισθάνθηκαν ανακουφισμένοι από το τραγικό μαντάτο, ωστόσο παρά τον πόνο και την θλίψη τους βρήκαν το κουράγιο να ευχαριστήσουν τους αστυνομικούς και τους πυροσβέστες που συμμετείχαν στις έρευνες παρότι δεν είχαν αίσιο αποτέλεσμα.

Ερωτήματα για το μαρτυρικό τέλος των δύο νέων στο Μεσολόγγι - εικόνα 7

Οι σκηνές που εξελίσσονταν στα χωριά των δύο αγνοούμενων παιδιών, όλες αυτές τις μέρες ήταν δραματικές. Ο πονεμένος πατέρας του Γιάννη Κορδώση, αναζητούσε τον αγνοούμενο γιο του στους δρόμους του χωριού, φωνάζοντας «που είναι ο γιος του». Η αδερφή του εκλιπαρούσε για βοήθεια, και αναζητούσε πληροφορίες από συγχωριανούς της. Και η μητέρα του Βασίλη, η κα Αλεξάνδρα έκανε έκκληση στους τηλεοπτικούς σταθμούς, ζητώντας την βοήθεια των πολιτών προκειμένου να βρεθεί ο μοναχογιός της και ο φίλος του. Ο πατέρας του, έλεγε σε συγγενείς και φίλους πως «τον έζωσαν τα φίδια», όταν στις 05:00 τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, δεν απαντούσε ο γιος του στις τηλεφωνικές του κλήσεις, ενώ το τηλέφωνο ήταν απενεργοποιημένο. Τους είχε πει ότι θα ερχόταν για να φροντίσουν τα ζωντανά τους.

Ερωτήματα για το μαρτυρικό τέλος των δύο νέων στο Μεσολόγγι - εικόνα 8

Ο φίλος των παιδιών, ο Αποστόλης Μακρής, ανέφερε ότι ήταν μαζί τους έως τις 03:00 τα ξημερώματα. Πήγαν στην Πεντάλοφο και μετά στο Νεοχώρι, όπου έφυγε μόνος του, ενώ εκείνοι θα συνέχιζαν τη διασκέδασή τους. «Είναι τραγική ειρωνεία, γιατί πήγα να πάρω κάτι γλυκά και όταν πήγα να βγάλω χρήματα διαπίστωσα ότι είχα στην τσέπη μου τα κλειδιά του αυτοκινήτου του Βασίλη και του τα έδωσα. Αν δεν το έκανα, δεν θα έπαιρναν το αυτοκίνητο» ανέφερε ο φίλος τους, χωρίς να έχει γίνει γνωστό γιατί είχε εκείνος τα κλειδιά. Σχετικά με την φημολογία για ένα επεισόδιο που φαίνεται να εξελίχθηκε ανάμεσα στους αγνοούμενους και μία παρέα νεαρών μέσα στο μπαρ που διασκέδαζαν, ο φίλος τους, επεσήμανε πως ήταν μικρής σημασίας. «Απλά ήταν στενός ο χώρος και σπρωχνόντουσαν οι θαμώνες. Δεν ήταν τίποτα και μάλιστα τους τράβηξα να φύγουμε μακριά από την παρέα των πιτσιρικάδων» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν βίντεο από κάμερα ασφαλείας που έχει καταγράψει την κίνηση του αυτοκινήτου τους στις 04:38 τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, από το Πεντάλοφο προς Λεσίνη καθώς και από άλλη μια κάμερα στις 4: 42, ενώ από την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, διαπιστώθηκε ότι τα κινητά τους τηλέφωνα εξέπεμπαν μεταξύ 05:10-05:15 από την περιοχή του Νεοχωρίου, όταν απενεργοποιήθηκαν ξαφνικά. Το σημείο που είχαν εντοπιστεί από τις κάμερες έως αυτό που βρέθηκαν νεκροί, απείχε χρονικά περίπου 15-20 λεπτά της ώρας, γεγονός που δικαιολογεί και την απενεργοποίηση των κινητών μετά την πρόσκρουση. Σημειώνεται ότι την ώρα της αποχώρησής τους επικρατούσε παγετός και ο δρόμος ήταν ιδιαίτερα ολισθηρός, ενώ σύμφωνα με τις καταθέσεις μαρτύρων οι δύο νέοι, είχαν πιει αρκετά εκείνο το βράδυ.

Ποιοι ήταν οι δύο νέοι που χάθηκαν

Δύο νέα παιδιά - αγρότες από την ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου, τα οποία ζούσαν μια ήσυχη ζωή και ήταν δεμένα με τις οικογένειές τους, ήταν τα θύματα της τραγωδίας. που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς στην περιοχή.

Ερωτήματα για το μαρτυρικό τέλος των δύο νέων στο Μεσολόγγι - εικόνα 9

Σαράντα χρονών ο ένας, τριανταπέντε ο άλλος, αγρότες στο επάγγελμα, είχαν μια μία ήσυχη ζωή. Ήταν φίλοι από μικρά παιδιά και συνήθιζαν να διασκεδάζουν στο συγκεκριμένο μπαρ ενώ και οι δύο κατοικούσαν στον Πεντάλοφο Αιτωλοακαρνανίας.

Ερωτήματα για το μαρτυρικό τέλος των δύο νέων στο Μεσολόγγι - εικόνα 10

Και οι δυο τους περιγράφονται ως άτομα δεμένα με τις οικογένειές τους, ενώ ούτε στις σελίδες τους στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης υπάρχουν πολλές πληροφορίες για τη ζωή και τα ενδιαφέροντά τους εκτός από μερικές φωτογραφίες που οι ίδιοι «ανέβαζαν» κατά καιρούς. Στη σελίδα του στο facebook ο Βασίλης Γρατσάνης είχε 235 φίλοι, ενώ στη δική του σελίδα ο Γιάννης Κορδώσης είχε 201 φίλους.

Ερωτήματα για το μαρτυρικό τέλος των δύο νέων στο Μεσολόγγι - εικόνα 11

Από τη μέρα που χάθηκαν τα ίχνη τους στο χωριό τους εξελίσσοντας τραγικές στιγμές. Ο πατέρας του Γιάννη Κορδώση, αναζητούσε τον αγνοούμενο γιο του στους δρόμους του χωριού, φωνάζοντας «που είναι ο γιος μου». Η αδερφή του εκλιπαρούσε για βοήθεια, και αναζητούσε πληροφορίες από συγχωριανούς της.

Ερωτήματα για το μαρτυρικό τέλος των δύο νέων στο Μεσολόγγι - εικόνα 12

Και η μητέρα του Βασίλη, η κα Αλεξάνδρα έκανε έκκληση στους τηλεοπτικούς σταθμούς, ζητώντας την βοήθεια των πολιτών προκειμένου να βρεθεί ο μοναχογιός της και ο φίλος του. Ο πατέρας του, έλεγε σε συγγενείς και φίλους πως «τον έζωσαν τα φίδια», όταν στις 05:00 τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, δεν απαντούσε ο γιος του στις τηλεφωνικές του κλήσεις, ενώ το τηλέφωνο ήταν απενεργοποιημένο. Τους είχε πει ότι θα ερχόταν για να φροντίσουν τα ζωντανά τους.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

`
Ο ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟΣ ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ 01 Νοε 2020 | 16:55

Τραγωδία στη Σάμο: Οι συμμαθητές τους με τα λευκά αποχαιρέτησαν τον Άρη και την Κλαίρη [Εικόνες - Βίντεο]

Οι φίλοι και οι συμμαθητές του Άρη και της Κλαίρης αποχαιρέτησαν ντυμένοι στα λευκά τα δύο παιδιά που σκοτώθηκαν στον σεισμό στη Σάμο

ΣΥΝΤΕΤΡΙΜΜΕΝΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ 30 Οκτ 2020 | 22:00

Τραγωδία στη Σάμο: Αυτά είναι τα δύο παιδιά που έχασαν τη ζωή τους από τον σεισμό

Θλίψη στην τοπική κοινωνία στο Βαθύ της Σάμου, από τον τραγικό θάνατο δύο μαθητών, θυμάτων του ισχυρού σεισμού στο νησί

30 Οκτ 2020 | 17:00

Τραγωδία στη Σάμο: Ανασύρθηκαν νεκρά τα παιδιά που καταπλάκωσε τοίχος

Δυο παιδιά έχασαν τη ζωή τους όταν καταπλακώθηκαν από τοίχο ενώ διέσχιζαν στενό δρόμο στη Σάμο

ΟΤΑΝ ΚΟΠΗΚΕ ΤΟ ΣΚΟΙΝΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟΥ 30 Οκτ 2020 | 11:57

Τραγωδία στη Ρόδο: Αυτά είναι τα θύματα του δυστυχήματος - Έπεσαν από ύψος 120 μέτρων

Δύο ανήλικα παιδιά έχασαν τη ζωή από την τραγωδία στη Ρόδο

ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ 29 Οκτ 2020 | 11:34

Τραγωδία στη Ρόδο: Ετσι βρήκαν τον θάνατο τα δύο παιδιά πάνω στα βράχια- Κόπηκε το σκοινί του αλεξίπτωτου

Στη σύλληψη ενός 51χρονου προχώρησαν οι Αρχές για την τραγωδία στη Ρόδο που κόστισε τη ζωή σε δύο ανήλικα παιδιά

ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΣΤΟ 401 26 Νοε 2020 | 13:26

Τροχαίο με μηχανή της ομάδας ΔΙΑΣ στο Κολωνάκι: Τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί

Σε τροχαίο στο Κολωνάκι τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ… ΕΡΩΤΙΣΜΟΣ 26 Νοε 2020 | 08:00

Και παράνομοι κορονο-οίκοι ανοχής επί κορονοϊού: 26 άτομα εντόπισε η αστυνομία

61 συλλήψεις σε οίκους ανοχής, σε παράνομες χαρτοπαικτικές λέσχες, γυμναστήρια που λειτουργούσαν παρά τα μέτρα κατά του κορονοϊού.

ΑΠΟΚΑΡΔΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ 26 Νοε 2020 | 07:58

Ραγδαία αύξηση στα εγκλήματα ενδοοικογειακής βίας: Στοιχεία σοκ για την Ελλάδα

Πιο συγκεκριμένα τον περασμένο Ιούνιο είχαν καταγραφεί 491 εγκλήματα ενδοοικογενειακής βίας, έναντι 485 έναν χρόνο πριν.

ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 25 Νοε 2020 | 08:01

Πορείες Πολυτεχνείου: Η Κρατική Ασφάλεια αρχίζει έρευνα για τους Τσίπρα, Κουτσούμπα, Βαρουφάκη - Ζητά ονόματα βουλευτών

Η παραγγελία για την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας έφθασε στα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ 25 Νοε 2020 | 07:54

Οι αμετανόητοι του κορονοϊού: Παράνομα black jack, γυμναστήρια και... μανάβικα - Εντατικοί έλεγχοι της αστυνομίας

Παραδείγματα ανευθυνότητας στην τήρηση του απαγορευτικού, την ώρα που στην Ελλάδα των 24.597 ενεργών κρουσμάτων και των 61.492 στενών επαφών τους, οι πολίτες που χάνουν την μάχη με τον ιό αυξάνονται καθημερινά.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΝΗΣΙ 25 Νοε 2020 | 07:49

Φονικό στις Σπέτσες: Προσωπικές οι διαφορές του γιου του καθηγητή στο ΕΜΠ με τον 26χρονο - Μπαρ, ναρκωτικά και όπλα

Το τελευταίο διάστημα είχαν προκύψει προσωπικές διαφορές ανάμεσα στους δύο νέους. Ο 22χρονος κατηγορούμενος είναι γιος καθηγητή του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ 24 Νοε 2020 | 07:55

Αγριο φονικό στη Μάνη: Λόγω ερωτικής αντιζηλίας σκότωσε με καραμπίνα τη γυναίκα του μπροστά στην κόρη του

Η ζήλια όπλισε το χέρι του συζυγοκτόνου που πυροβόλησε το θύμα δυο φορές.

ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ 24 Νοε 2020 | 07:46

Λίγοι και "χαλαροί" οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. στις "κόκκινες" περιοχές παρά τους 295 νεκρούς σε τρεις ημέρες

Τα σχετικά νούμερα ελέγχων είναι "μικρά", αναλογικά με την σοβαρότητα της κατάστασης και τον επικίνδυνο φόρτο του συστήματος υγείας.