Follow us

Έρχεται καμίνι: Πού θα φτάσει το θερμόμετρο - Σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός - Έκτακτα μέτρα για τους εργαζόμενους

'Εκτακτα μέτρα για την προστασία των πολιτών - Το θερμόμετρο αναμένεται να σκαρφαλώσει πάνω από τους 40 βαθμούς για αρκετές μέρες

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Η χώρα ετοιμάζεται για τον μεγαλύτερο καύσωνα του φετινού καλοκαιριού καθώς, σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων, το θερμόμετρο θα ξεπεράσει για αρκετές μέρες τους 40 βαθμούς ενώ η ανυπόφορη ζέστη θα συνεχίζεται και κατά τη διάρκεια της νύχτας, επιτείνοντας τη θερμική καταπόνηση των πολιτών.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, ο καύσωνας αρχίζει από τη Δευτέρα και αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι το Σάββατο, 26 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τη μετεωρολόγο του ΕΡΤΝews, Αναστασία Τυράσκη, ακόμη και οι ελάχιστες τιμές της θερμοκρασίας θα κινούνται όλο και υψηλότερα. Το μεσημέρι το θερμόμετρο θα φτάσει μέχρι τους 43 βαθμούς, ενώ το πρωί δε θα πέφτει κάτω από τους 30 βαθμούς.

Τη Δευτέρα, ωστόσο, θα επικρατήσει σημαντική αύξηση της θερμοκρασίας η οποία θα φτάσει τους 40 βαθμούς σε αρκετές περιοχές της χώρας, κυρίως σε Κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, αλλά και στην Πελοπόννησο.

Από την Τρίτη μέχρι και την Παρασκευή θα σημειωθεί η κορύφωση του κύματος καύσωνα με θερμοκρασίες οι οποίες αγγίζουν τοπικά τους 42 και 43 βαθμούς.

Οι μεγαλύτερες τιμές θερμοκρασίες αναμένονται στη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και η υπόλοιπη χώρα δε θα επηρεαστεί.

Μάλιστα, από την Τρίτη και μετά, τα μεγάλα νησιά όπως η Κρήτη, τα νησιά του Ιονίου και νησιά στο ανατολικό Αιγαίο, όπως η Λέσβος και η Ρόδος, αναμένεται να δουν τη θερμοκρασία να φτάνει τους 40 βαθμούς.

Παράλληλα, η θερμοκρασία το βράδυ θα είναι αρκετά υψηλή όσο περνάνε οι μέρες.

Στις αστικές περιοχές η θερμοκρασία δεν θα πέφτει κάτω από 30 βαθμούς τη νύχτα.

Το εν λόγω κύμα καύσωνα φαίνεται ότι θα ολοκληρωθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Τι είναι η θερμική καταπόνηση – Ιδιαίτερη προσοχή στις ευπαθείς ομάδες

Οι ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες θέτουν σε κίνδυνο θερμικής καταπόνησης τον πληθυσμό.

Με νερά, ομπρέλες καπέλα και ανάλαφρα ρούχα οι Αθηναίοι και οι τουρίστες προσπαθούν να αντέξουν την αφόρητη ζέστη.

Σε συνθήκες ακραίας θερμικής επιβάρυνσης εισέρχεται από αύριο η χώρα κάτι το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα υγείας σε όλες τις ομάδες πληθυσμού και ειδικά στις ευπαθείς ομάδες.

Η χώρα θα βρίσκεται στο κόκκινο σύμφωνα με το βιομετεωρολογικό σύστημα προειδοποίησης HEAT ALARM του Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ο Χρήστος Γιαννάρος, βιομετεωρολόγος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανέφερε στο ΕΡΤΝews:

"Αυτό συνεισφέρει στη θερμική επιβάρυνση του ανθρώπινου οργανισμού, δηλαδή ο ανθρώπινος οργανισμός δυσκολεύεται να αποβάλλει τη θερμότητα και αυτό οδηγεί σε καταπόνηση βασικών λειτουργιών από ήπια συμπτώματα έως ακραίες επιπτώσεις και σε θερμοπληξία".

Η θερμική καταπόνηση ή αλλιώς θερμικό στρες είναι η αντίδραση του ανθρώπινου οργανισμού στην εξωτερική θερμοκρασία.

Τα πιο σημαντικά συμπτώματα είναι πονοκέφαλος, τάση για λιποθυμία, έντονη εφίδρωση, ναυτία, εμετοί, γρήγορος και αδύναμος σφυγμός.

Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι ηλικιωμένοι, μωρά και μικρά παιδιά, έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες άτομα που εργάζονται σε ζεστό περιβάλλον, καθώς και άτομα με χρόνιες παθήσεις.

Ο Παναγώτης Χαλβατσιώτης, αναπληρωτής καθηγητής παθολογίας του ΕΚΠΑ μίλησε στο ΕΡΤΝews, σημειώνοντας ότι "η ενυδάτωση είναι πολύ σημαντικό στοιχείο για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα, η τροφή μας θα είναι πλούσια σε λαχανικά και φρούτα γιατί αυτά έχουν πολύ νερό μέσα, όχι λιπαρά τρόφιμα, να αποφεύγουμε τον καφέ γιατί κάνει διούρηση και το αλκοόλ. 111232 Φοράμε καπέλα, αντηλιακά, να μην είμαστε εκτεθειμένοι στον ήλιο".

Σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός

Σε επιφυλακή βρίσκεται ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός. Σε ευρεία σύσκεψη για τον καύσωνα υπό τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Κεφαλογιάννη αποφασίστηκε:

"Το Πυροσβεστικό Σώμα να είναι σε κατάσταση επιφυλακής, οι Ένοπλες Δυνάμεις θα πραγματοποιούν περιπολίες και θα έχουν σε ετοιμότητα τα μηχανήματα έργου, σε αυξημένη ετοιμότητα είναι ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας των Περιφερειών και των Δήμων καθώς και η Δασική Υπηρεσία, η ΕΛΑΣ και το ΛΣ, ΔΕΔΔΗΕ, ΑΔΜΗΕ και το ΕΚΑΒ τα Υπουργεία Εσωτερικών, Υγείας, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Τουρισμού".

Έκτακτα μέτρα για τους εργαζομένους

Έκτακτα μέτρα ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για την αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων κατά τη διάρκεια του κύματος καύσωνα τη Δευτέρα 21 Ιουλίου 2025.

Θα υπάρξει απαγόρευση εξωτερικών εργασιών, οτιδήποτε έχει να κάνει με χειρωνακτικές εργασίες, όπως τα οικοδομικά έργα, τα εργοτάξια, ακόμη και οι μεταφορές προϊόντων από τις 12:00 μέχρι τις 17:00.

Συγκεκριμένα, η εγκύκλιος του υπουργείου αναφέρει τα εξής:

Α. Μέτρα για την αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα

Για την αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων με σχέση εξαρτημένης εργασίας στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας, οι εργοδότες λαμβάνουν τεχνικά και οργανωτικά μέτρα προστασίας, σύμφωνα με τον ενδεικτικό και όχι περιοριστικό κατάλογο της υπ’ αριθμ. 34666/03.06.2024 εγκυκλίου με τίτλο "Πρόληψη της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων" (ΑΔΑ: ΡΓ1Ν46ΝΛΔΓ-ΩΟ6).

Β. Υποχρεωτική παύση εργασιών σε υπαίθριες δραστηριότητες

Για τους εργαζόμενους επιχειρήσεων που βρίσκονται σε περιοχές, στις οποίες σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) αναμένεται να επικρατήσουν ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες και επίπεδα δυσφορίας (WBGT) και συγκεκριμένα στις πεδινές περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Έβρου (περιοχή Σουφλίου), Σερρών (περιοχή Σερρών), Λάρισας (περιοχή Λάρισας), Βοιωτίας (περιοχή Αλιάρτου), Χαλκιδικής (περιοχή Πολυγύρου), Ημαθίας (περιοχή Βέροιας), στις Περιφερειακές Ενότητες Τρικάλων, Φθιώτιδας, Αιτωλοακαρνανίας, καθώς και στα νησιά του Ιονίου, την ανατολική Ρόδο και τις παραθαλάσσιες περιοχές των Περιφεριακών Ενοτήτων Κορινθίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, καθίσταται υποχρεωτική η παύση εργασιών τη Δευτέρα 21.07.2025, κατά το χρονικό διάστημα 12.00΄ 17.00΄, σε χειρωνακτικές εργασίες που εκτελούνται σε εξωτερικό χώρο, όπως εργασίες σε τεχνικά και οικοδομικά έργα, εργοτάξια, ναυπηγοεπισκευαστικές ζώνες, διανομή και μεταφορά προϊόντων και αντικειμένων με δίτροχο όχημα, πατίνι, τροχοπέδιλα (delivery), κ.λπ.

Σημειώνεται ότι στις ως άνω περιπτώσεις υποχρεωτικής παύσης εργασιών εντάσσονται όλοι οι εργαζόμενοι ανεξαρτήτως του είδους απασχόλησής τους, συμπεριλαμβανομένων των ψηφιακών πλατφορμών του άρθρου 68 του ν. 4808/2021.

Στην περίπτωση που εφαρμοστεί το μέτρο της παύσης εργασιών διανομής για τις επιχειρήσεις delivery, τούτο αφορά όλες τις επιχειρήσεις που διενεργούν delivery, είτε διατηρούν φυσικό κατάστημα είτε ψηφιακή πλατφόρμα, δύναται ωστόσο να διατηρείται ενεργή η επιλογή της παραγγελιοληψίας με παραλαβή του χρήστη απευθείας από το κατάστημα/σημείο παραλαβής (takeaway) καθώς και η ενδεχόμενη δυνατότητα εκτέλεσης της παραγγελίας με οχήματα ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης εκτός των κάθε μορφής δικύκλων και μοτοποδηλάτων, όπως ορίζονται στις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, εφόσον αυτά διαθέτουν κλιματισμό.

Η παύση εργασιών δεν εφαρμόζεται σε οικονομικές δραστηριότητες που αφορούν σημαντικές και κοινωνικά κρίσιμες υποδομές στους τομείς της υγείας, των μεταφορών και της κοινής ωφέλειας (π.χ. υγειονομικές μονάδες, ύδρευση, ηλεκτρισμός, αεροπορικές μεταφορές, handling, θαλάσσιες, χερσαίες και σιδηροδρομικές μεταφορές), υπό την προϋπόθεση της λήψης των λοιπών τεχνικών και οργανωτικών μέτρων της υπ’ αριθμ. 34666/03.06.2024 εγκυκλίου "Πρόληψη της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων" (ΑΔΑ: ΡΓ1Ν46ΝΛΔΓ-ΩΟ6), συμπεριλαμβανομένης της οργάνωσης του χρόνου εργασίας. Σε περίπτωση μη τήρησης των υποχρεώσεων της παρούσας επιβάλλεται από την Επιθεώρηση Εργασίας, σύμφωνα με τα άρθρα 23 και 24 του ν. 3996/2011 (Α’ 170), χρηματικό πρόστιμο δυο χιλιάδων (2.000) ευρώ ανά εργαζόμενο της επιχείρησης.

Γ. Παροχή εξ αποστάσεως εργασίας με το σύστημα της τηλεργασίας

Για εργαζόμενους με σχέση εξαρτημένης εργασίας στον ιδιωτικό τομέα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου (πίνακας Παραρτήματος 2 της υπ’ αριθμ. 34666/03.06.2024 εγκυκλίου) και ειδικά στις περιπτώσεις έκθεσής τους σε επιβαρυντικές συνθήκες στις περιοχές της παραγράφου Β της παρούσας εγκυκλίου, θα πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα από τις επιχειρήσεις ώστε να δίνεται η δυνατότητα να εργάζονται με εξ αποστάσεως εργασία εφόσον είναι εφικτό από τη φύση της εργασίας τους.

Δ. Έκτακτα μέτρα για την οργάνωση του χρόνου εργασίας

Για την αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων στις περιοχές της παραγράφου Β της παρούσας εγκυκλίου και για τη διευκόλυνση των εργαζομένων κατά την τυχόν αλλαγή χρόνου προσέλευσης και αποχώρησής τους από την εργασία, οι εργοδότες δύνανται να μην καταχωρούν εκ των προτέρων στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ κάθε αλλαγή της οργάνωσης του χρόνου εργασίας.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Από την Τρίτη έως την Παρασκευή η κορύφωση του καύσωνα

Υψηλές θερμοκρασίες προβλέπονται στη χώρα μας σχεδόν ολόκληρη την εβδομάδα που ξεκινά αύριο Δευτέρα (21-7-2025). Πιθανή λήξη του καύσωνα το Σάββατο (26-7-2025).

Οι υψηλότερες τιμές (μέγιστες τιμές άνω των 41 βαθμών) θα σημειωθούν από την Τρίτη (22-7-2025) και μετά, στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Επισημαίνεται ότι:

Α. Στις παραθαλάσσιες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη από τη θερμοκρασία στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Β. Οι ελάχιστες θερμοκρασίες από την Τετάρτη στα αστικά κέντρα θα διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα και θα κυμαίνονται περί τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά:

Τη Δευτέρα (21-07-25) υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν σε όλα τα ηπειρωτικά, το Ιόνιο και τα Δωδεκάνησα. Οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν: α) στα ηπειρωτικά τους 38 με 40 και πιθανώς τοπικά στη Θεσσαλία και την κεντρική Μακεδονία τους 41 βαθμούς Κελσίου. Στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη τους 38 βαθμούς. β) στα νησιά του Ιονίου και τα Δωδεκάνησα τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη (22-07-25) η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο. Οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν: α) στην ηπειρωτική Ελλάδα τους 39 με 41, κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία τους 42 και στη Θεσσαλία τους 43 βαθμούς Κελσίου. Στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη τους 39 με 40 βαθμούς. β) στα νησιά του Ιονίου και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου τους 37 με 38 και στα Δωδεκάνησα τοπικά τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη (23-07-25) η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα. Εκτιμάται πως οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν: α) στα ηπειρωτικά τους 40 με 41 και τοπικά στα ανατολικά τους 42 με 43 βαθμούς Κελσίου. Στην Αθήνα τους 40 και στη Θεσσαλονίκη τους 39 βαθμούς. β) στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου. γ) στα νησιά του Ιονίου τους 37 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Το έκτακτο δελτίο θα επικαιροποιείται ανά 24ωρο οπότε θα γίνεται και επαναπροσδιορισμός των θερμοκρασιών ανά ημέρα και πρόγνωση για τη λήξη του καύσωνα. Μπορείτε να έχετε μια γενική εικόνα για την εξέλιξη του καιρού, μέσα από την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (oldportal.emy.gr).

Διυπουργική-συντονιστική σύσκεψη συγκάλεσε σήμερα το πρωί ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Κεφαλογιάννης, λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν από αύριο Δευτέρα στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.

Νωρίτερα είχε προηγηθεί συνεδρίαση της επιστημονικής Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

- Το Πυροσβεστικό Σώμα θα είναι σε κατάσταση επιφυλακής σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό.

- Σε αυξημένη ετοιμότητα τα υπουργεία Εσωτερικών, Υγείας, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Τουρισμού.

- Οι Ένοπλες Δυνάμεις θα πραγματοποιούν περιπολίες και θα έχουν σε ετοιμότητα τα μηχανήματα έργου, προκειμένου να επιχειρήσουν άμεσα εφόσον χρειαστεί.

- Σε αυξημένη ετοιμότητα η ΕΛΑΣ και το ΛΣ-ΕΛΑΚ.

- Σε αυξημένη ετοιμότητα ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας των Περιφερειών και των Δήμων (μηχανήματα έργου, υδροφόρες, εθελοντικές ομάδες), καθώς και η Δασική Υπηρεσία.

- Τέλος, σε αυξημένη ετοιμότητα οι ΔΕΔΔΗΕ, ΑΔΜΗΕ και το ΕΚΑΒ.

Διαβάστε Επίσης

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) που εκδόθηκε σήμερα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), υψηλές θερμοκρασίες προβλέπονται στη χώρα μας σχεδόν ολόκληρη την εβδομάδα που ξεκινά αύριο Δευτέρα (21-7-2025). Πιθανή λήξη του καύσωνα το Σάββατο (26-7-2025).

Οι υψηλότερες τιμές (μέγιστες τιμές άνω των 41 βαθμών) θα σημειωθούν από την Τρίτη (22-7-2025) και μετά, στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Επισημαίνεται ότι:

Α. Στις παραθαλάσσιες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη από τη θερμοκρασία στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Β. Οι ελάχιστες θερμοκρασίες από την Τετάρτη στα αστικά κέντρα θα διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα και θα κυμαίνονται περί τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά:

1. Τη Δευτέρα (21-07-25) υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν σε όλα τα ηπειρωτικά, το Ιόνιο και τα Δωδεκάνησα. Οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν:

α) στα ηπειρωτικά τους 38 με 40 και πιθανώς τοπικά στη Θεσσαλία και την κεντρική Μακεδονία τους 41 βαθμούς Κελσίου. Στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη τους 38 βαθμούς.

β) στα νησιά του Ιονίου και τα Δωδεκάνησα τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

2. Την Τρίτη (22-07-25) η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο. Οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν:

α) στην ηπειρωτική Ελλάδα τους 39 με 41, κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία τους 42 και στη Θεσσαλία τους 43 βαθμούς Κελσίου. Στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη τους 39 με 40 βαθμούς.

β) στα νησιά του Ιονίου και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου τους 37 με 38 και στα Δωδεκάνησα τοπικά τους 39 βαθμούς Κελσίου.

3. Την Τετάρτη (23-07-25) η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα. Εκτιμάται πως οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν:

α) στα ηπειρωτικά τους 40 με 41 και τοπικά στα ανατολικά τους 42 με 43 βαθμούς Κελσίου. Στην Αθήνα τους 40 και στη Θεσσαλονίκη τους 39 βαθμούς.

β) στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου.

γ) στα νησιά του Ιονίου τους 37 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr, (www.oldportal.emy.gr)

Συστάσεις Πολιτικής Προστασίας προς τους πολίτες

ΚΑΥΣΩΝΑΣ

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την επικράτηση υψηλών θερμοκρασιών.

Παράλληλα, η ΓΓΓΠ απευθύνει συστάσεις στους πολίτες προκειμένου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την επικράτηση υψηλών θερμοκρασιών.

Στις περιοχές όπου προβλέπεται η επικράτηση υψηλών θερμοκρασιών, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή στα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα υγείας, όπως θερμική εξάντληση και θερμοπληξία, που μπορεί να προκληθούν εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις οδηγίες αυτοπροστασίας από τις υψηλές θερμοκρασίες, συνιστάται στους πολίτες:

* Να παραμένουν σε χώρους δροσερούς και σκιερούς μακριά από συνωστισμό, να χρησιμοποιούν κλιματιστικά μηχανήματα ή ανεμιστήρες και να αποφεύγουν τη βαριά σωματική εργασία σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.

* Να αποφεύγουν την ηλιοθεραπεία, όπως και το βάδισμα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο και να φορούν καπέλο και γυαλιά ηλίου και ρούχα ανοιχτόχρωμα από ύφασμα που επιτρέπει στο δέρμα να αερίζεται και διευκολύνει την εξάτμιση του ιδρώτα, αποφεύγοντας τα συνθετικά υφάσματα.

* Να καταναλώνουν ελαφρά γεύματα με φρούτα και λαχανικά, περιορίζοντας τα λιπαρά και την ποσότητα του φαγητού.

* Να πίνουν άφθονο νερό και χυμούς φρούτων, αποφεύγοντας τα οινοπνευματώδη.

Ιδιαίτερη μέριμνα συνιστάται για τα μωρά και τα μικρά παιδιά, καθώς και τους ηλικιωμένους και τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα για την προστασία τους από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Σεράνο, αρμενοβίλ, πάστα αμυγδάλου: Τα εστιατορικά γλυκά της Αθήνας έχουν γεύση νοσταλγίας

Το θεσσαλονικιώτικο hit γλύκισμα φιγουράρει όλο και συχνότερα στα επιδόρπια των εστιατορίων, ενώ μια τάση επανόδου αγαπημένων desserts αχνοφαίνεται στον ορίζοντα και τυχαίνει θερμής υποδοχής.

"ΑΣΤΑΚΟΣ" ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 16 Νοε 2025 | 22:41

Πολυτεχνείο: Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας για την 52η επέτειο με περισσότερους από 5.000 αστυνομικούς

Ενόψει της κορύφωσης των εκδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου, η ΕΛ.ΑΣ. θα εφαρμόσει δρακόντεια μέτρα στο κέντρο της Αθήνας

ΜΕΤΑ ΤΑ ΒΟΡΙΖΙΑ 06 Νοε 2025 | 07:41

Ερχονται μέτρα για την οπλοκατοχή – Τι περιλαμβάνει το πλαίσιο που θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης

Με αφορμή το μακελειό στα Βορίζια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να εξαγγείλει άμεσα μέτρα για την αυστηροποίηση του πλαισίου οπλοκατοχής.

ΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΕ ΙΣΧΥ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 05 Νοε 2025 | 19:28

Έρχονται μέτρα ενίσχυσης του εισοδήματος των συνταξιούχων - Πακέτο 1,3 δισ. ευρώ για 2,6 εκατ. δικαιούχους

Τα μέτρα έχουν ως βασική προτεραιότητα την ελάφρυνση του κόστους ζωής για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΝΤΑΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ 04 Νοε 2025 | 17:33

Ευλογία των αιγοπροβάτων: Οκτώ συλλήψεις για παραβίαση των μέτρων - Η περιοχή με τη μεγαλύτερη έξαρση

Από την έξαρση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων στην Ελλάδα, στις 20 Αυγούστου, έχουν θανατωθεί 403.925 ζώα

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 22 Οκτ 2025 | 15:23

28η Οκτωβρίου: Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας σε όλη την επικράτεια - Απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων

Μέτρα από την Τροχαία από Παρασκευή 24 Οκτωβρίου έως και την Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2025, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 16 Οκτ 2025 | 08:24

Τα νέα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής το 2026: Φορολόγηση πολυεθνικών και κρυπτονομισμάτων με τεχνητή νοημοσύνη

Τα μέτρα εστιάζουν στην ενίσχυση της φορολογικής συμμόρφωσης και τη μείωση της γραφειοκρατίας με στόχο την είσπραξη πρόσθετων δημοσίων εσόδων από περιορισμό της φοροδιαφυγής.

12 Οκτ 2025 | 09:14

Στεγαστικό: 8+1 νέα μέτρα στήριξης ύψους 450 εκατ. ευρώ για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές – Ξεκινούν από τον Νοέμβριο

Το σχέδιο της κυβέρνησης για ανακούφιση των νοικοκυριών που αντιμετωπίζουν οξύ στεγαστικό πρόβλημα.

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 08 Οκτ 2025 | 19:33

Ευλογιά των αιγοπροβάτων: Αποφεύχθηκε το lockdown - Ενισχύονται οι έλεγχοι και τα μέτρα

Κυβερνητική σύσκεψη υπό τον Κωστή Χατζηδάκη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8/10 για την ευλογιά των αιγοπροβάτων

05 Οκτ 2025 | 09:33

Μεγάλο ενδιαφέρον για την πλατφόρμα που υπολογίζουμε το όφελος από τα νέα μέτρα - Αναλυτικά η διαδικασία

Μέσα από την πλατφόρμα μπορούν οι φορολογούμενοι να υπολογίζουν εύκολα και γρήγορα το όφελος που θα έχουν από τα νέα φορολογικά μέτρα.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ 09 Σεπ 2025 | 07:29

Copernicus - Ανησυχητικά στοιχεία: Ο φετινός Αύγουστος ήταν ο τρίτος πιο θερμός στα χρονικά

Ο Αύγουστος του 2025 ήταν ο τρίτος πιο θερμός που καταγράφτηκε ποτέ στη Γη, καθώς καταγράφτηκαν μεταξύ άλλων καύσωνες στη δυτική Ευρώπη και στην Ασία.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 08 Σεπ 2025 | 11:33

Αδωνις Γεωργιάδης: Η μεγαλύτερη φορολογική ελάφρυνση φυσικών προσώπων από το 1830

"Για τομή που αλλάζει το παραγωγικό μοντέλο της χώρας" έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του για τη νέα φορολογική μεταρρύθμιση.

ΕΔΩΣΕ ΑΤΑΚΕΣ 05 Σεπ 2025 | 22:25

"Πηγαδάκια" Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Τι είπε για μέτρα ελάφρυνσης, Τσίπρα και Καμμένο

Στα λεγόμενα "πηγαδάκια" μετά την εκδήλωση της Παρασκευής, όπου μίλησε για την Τεχνητή Νοημοσύνη και την Παιδεία, ο πρωθυπουργός έδωσε μερικές ατάκες στους δημοσιογράφους που καλύπτουν την ΔΕΘ

ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ 04 Σεπ 2025 | 07:53

Στο 1,7 δισ. ευρώ ανεβαίνει το πακέτο της ΔΕΘ: Οικογένειες με παιδιά και ένστολοι οι μεγάλοι κερδισμένοι

Στα 1,7 δισ. ευρώ πρόκειται να ανέλθει τελικώς το κόστος του "πακέτου" της ΔΕΘ, σπάζοντας το "φράγμα" του 1,5 δισ., όπως αρχικώς είχε σχεδιαστεί με τη μεσαία τάξη.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 03 Σεπ 2025 | 11:29

Ξεπαγώνουν οι αυξήσεις στις συντάξεις με "προσωπική διαφορά" - Τα 4 μέτρα για τους συνταξιούχους

Πάνω από 600.000 συνταξιούχοι βλέπουν το καθαρό τους εισόδημα να παραμένει "παγωμένο" τα τελευταία χρόνια.

ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ 02 Σεπ 2025 | 17:56

Καλοκαίρι 2025: Το τρίτο πιο θερμό στην Ελλάδα από το 1960, σύμφωνα με το Meteo

Το καλοκαίρι του 2025 ξεπέρασε τις κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα

ΤΙ ΘΑ ΕΞΑΓΓΕΙΛΕΙ Ο ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 31 Αυγ 2025 | 10:09

"Κλειδώνει" το πακέτο μέτρων της ΔΕΘ: Ελαφρύνσεις στη μεσαία τάξη, ενισχύσεις σε ένστολους και συνταξιούχους και στεγαστικό

Το πακέτο μέτρων θα κυμαίνεται στα επίπεδα του 1,5 δισ. ευρώ και είναι το αποτέλεσμα των επιπλέον εσόδων που φέρνουν στον προϋπολογισμό οι ισχυροί ρυθμοί ανάπτυξης της οικονομίας και η πολιτική περιορισμού της φοροδιαφυγής.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ 28 Αυγ 2025 | 08:32

Πρόγνωση Τσατραφύλλια: Καύσωνας εξπρές με 40άρια την επόμενη εβδομάδα – Ισχυροί άνεμοι και υψηλός κίνδυνος για πυρκαγιές

Νέο κύμα καύσωνα βρίσκεται προ των πυλών, μετά τις ήπιες θερμοκρασίες και τους σφοδρούς ανέμους των τελευταίων ημερών.

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ 27 Αυγ 2025 | 07:39

Το Τόκιο ψήνεται: Καταγράφει θερμοκρασίες - ρεκόρ άνω των 35 βαθμών επί 10 συνεχόμενες ημέρες

Το Τόκιο καταγράφει σήμερα τη δέκατη συνεχόμενη ημέρα με θερμοκρασίες 35° Κελσίου ή υψηλότερες, γεγονός άνευ ιστορικού προηγουμένου.

ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ Ο ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ 21 Αυγ 2025 | 21:27

Πρόγνωση Κολυδά για "μακρύ ελληνικό καλοκαίρι" - Υψηλές θερμοκρασίες και τον Σεπτέμβριο

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του μετεωρολόγου Θοδωρή Κολυδά, οι θερμοκρασίες τον Σεπτέμβριο θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα - 40άρια τις επόμενες ημέρες

ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ ΛΙΓΟ 21 Αυγ 2025 | 12:01

Ξαφνική αλλαγή του καιρού: Ερχεται μίνι καύσωνας με 42αρια – Οι περιοχές που θα δουν το θερμόμετρο στα ύψη

Έρχεται μίνι καύσωνας με 42άρια ο οποίος δεν θα κρατήσει πολύ. Πότε ανεβαίνει η θερμοκρασία.

ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ 20 Αυγ 2025 | 18:32

Ευθύμιος Λέκκας: Η κλιματική κρίση είναι εδώ με hotspot τον μεσογειακό χώρο

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας είπε ότι πρέπει να γίνουν σοβαρά βήματα προς αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

19 Αυγ 2025 | 07:16

Τα "κλειδιά" της ΔΕΘ - Το μέτρο έκπληξη και το πολιτικό μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη θα γίνει σήμερα ο πρωϊνός καφές στο Μέγαρο Μαξίμου, με το κυβερνητικό επιτελείο να παίρνει... θέση ενόψει της ΔΕΘ και των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού.

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΒΟΡΡΑ 14 Αυγ 2025 | 14:38

Καύσωνας και πυρκαγιές πλήττουν χωρίς ανάπαυλα τη νότια Ευρώπη: Τρίτος θάνατος στην Ισπανία

Εκτός από την Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ιταλία και κυρίως η Ισπανία, όπου καταγράφηκε ένας τρίτος θάνατος, συνεχίζουν σήμερα να δίνουν μάχη με τις φλόγες εν μέσω καύσωνα.

11 Αυγ 2025 | 07:25

Αυτό είναι το "must have" προϊόν ομορφιάς που θα σώσει την επιδερμίδα σου στον καύσωνα

Θα το βρεις στο φαρμακείο της γειτονιάς σου και κοστίζει ελάχιστα.

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 09 Αυγ 2025 | 19:52

"Έρχονται πάλι 40αρια": Η ανάρτηση Τσατραφύλλια για την επιστροφή του καύσωνα - Πού θα "χτυπήσει"

Κατά τον μετεωρολόγο του Alpha οι θερμοκρασίες αυτές θα ταλαιπωρήσουν τις περιοχές αυτές μέχρι την προσεχή Τετάρτη

METEO 07 Αυγ 2025 | 13:30

Tριήμερο με ζέστη και θυελλώδεις ανέμους: 38άρια και 9 μποφόρ στο Αιγαίο - Πού θα λυσσομανάει ο αέρας

Οι υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με ισχυρούς ανέμους αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο εκτεταμένων πυρκαγιών

ΡΑΓΔΑΙΑ ΑΥΞΗΣΗ 06 Αυγ 2025 | 22:31

Σοκ στην Ισπανία: Πάνω από 1.000 θάνατοι λόγω καύσωνα τον Ιούλιο

Ο ακριβής αριθμός των 1.060 νεκρών αντιπροσωπεύει "57% περισσότερους σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο", ανέφερε το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας

ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ 01 Αυγ 2025 | 19:45

Ο φετινός Ιούλιος ο δεύτερος θερμότερος για Βόρεια και Στερεά Ελλάδα από το 2010 και μετά

Όπως τονίζει το meteo.gr o Ιούλιος του 2025 χαρακτηρίστηκε από σταθερά υψηλές θερμοκρασίες, με αποκορύφωμα τα διαδοχικά κύματα καύσωνα την περίοδο 14-28 Ιουλίου.

ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ 29 Ιουλ 2025 | 19:20

Ο καύσωνας του Ιουλίου μάς ταλαιπώρησε για 13 μέρες - Πότε και πού ο υδράργυρος άγγιξε τους 46 βαθμούς Κελσίου

Σύμφωνα με το Meteo.gr, ο καύσωνας έληξε το βράδυ της Δευτέρας 28 Ιουλίου και ήταν ένας από τους μεγαλύτερους σε διάρκεια που έχουν καταγραφεί στη χώρα μας.

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ 29 Ιουλ 2025 | 12:01

Προειδοποίηση Μαρουσάκη: Ερχονται μπουρίνια, κεραυνοί και πλημμύρες μετά τον καύσωνα - Για δύο ημέρες

Ο καιρός αλλάζει τις επόμενες ημέρες και από τον παρατεταμένο καύσωνα πηγαίνουμε σε πτώση της θερμοκρασίας, αστάθεια και ισχυρούς βοριάδες

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ 28 Ιουλ 2025 | 14:40

Μαρουσάκης: Από τον καύσωνα, στις σφοδρές καταιγίδες - Έρχονται χαλαζοπτώσεις, ίσως και πλημμυρικά φαινόμενα

Η συνάντηση πολύ θερμών αερίων μαζών που αποχωρούν με ψυχρότερες που κατέρχονται από την κεντρική και βόρεια Ευρώπη, θα πυροδοτήσει έντονα καιρικά φαινόμενα

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 28 Ιουλ 2025 | 06:38

Ανάσες δροσιάς από σήμερα: Υποχωρεί το κύμα καύσωνα - Με τι θερμοκρασίες θα κυλήσει η εβδομάδα

Υποχωρούν σταδιακά οι υψηλές θερμοκρασίες από σήμερα - Πού θα σημειωθούν βροχές.

ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ 27 Ιουλ 2025 | 23:38

Σαν να μην έφτανε ο καύσωνας: Επέλαση αφρικανικής σκόνης καλυπτει τη δυτική Ελλάδα - Στους 42 ο υδράργυρος [εικόνες]

Καύσωνας και αφρικανική σκόνη είχαν την τιμητική τους στη χώρα την Κυριακή

"ΑΝΑΣΑ" ΔΡΟΣΙΑΣ 27 Ιουλ 2025 | 18:20

Καύσωνας τέλος, πότε πέφτει η θερμοκρασία - "Δεν νομίζω να στεναχωρηθεί κάποιος" λέει ο Θοδωρής Κολυδάς

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Θοδωρή Κολυδά, η Δευτέρα αναμένεται να είναι η τελευταία ημέρα με θερμοκρασίες που θα αγγίξουν έως και τους 39 βαθμούς Κελσίου

ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ 27 Ιουλ 2025 | 06:05

Επιμένει και σήμερα ο καύσωνας: Εως 41 βαθμούς ο υδράργυρος - Σταδιακή υποχώρηση από Δευτέρα

Δεν λέει να κοπάσει ο καύσωνας ούτε την Κυριακή, με τη θερμοκρασία να γράφει και πάλι 40άρια

ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 26 Ιουλ 2025 | 19:54

Καύσωνας: Σε ποιες περιοχές καθίσταται υποχρεωτική η παύση εργασιών την Κυριακή

Τα έκτακτα μέτρα προστασίας εργαζομένων του Υπουργείου Εργασίας λόγω καύσωνα

ΠΟΥ ΣΗΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ 26 Ιουλ 2025 | 18:26

Χτύπησε 45°C η θερμοκρασία το Σάββατο - Πότε υποχωρεί ο καύσωνας σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

Η κατανομή της μέγιστης θερμοκρασίας στη χώρα καθώς και οι 8 σταθμοί με τις υψηλότερες μέγιστες.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ 26 Ιουλ 2025 | 10:28

Εως 41 βαθμούς στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο - Υποχώρηση από Δευτέρα - Το νέο δελτίο της ΕΜΥ για τον καύσωνα

Σε πολύ υψηλά επίπεδα θα παραμείνει σήμερα Σάββατο (26-07-25) η θερμοκρασία στη χώρα μας.

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ 26 Ιουλ 2025 | 06:00

Καύσωνας: Με 44άρια και το Σάββατο, στο κόκκινο ο κίνδυνος πυρκαγιάς, ισχυρό μελτέμι στο Αιγαίο - Πότε θα πάρουμε ανάσα

Σε πολύ υψηλά επίπεδα θα παραμείνει και σήμερα Σάββατο η θερμοκρασία στη χώρα μας.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 25 Ιουλ 2025 | 21:56

Καύσωνας: Απαγορεύονται οι εξωτερικές εργασίες και τα delivery στην Αττική από 12.00 έως 16.00 το Σάββατο

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας απαγορεύονται οι εξωτερικές εργασίες και τα delivery σχεδόν σε όλη τη χώρα από τις 12 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα.

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ 25 Ιουλ 2025 | 21:29

Σε γενική επιφυλακή για ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς η Αττική και ακόμη οκτώ περιοχές - 48 αγροτοδασικές φωτιές το 24ωρο

Ο κίνδυνος δασικών πυρκαγιών θα είναι ακραίος σε πολλές περιοχές της χώρας

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 25 Ιουλ 2025 | 20:46

Τσατραφύλλιας: Επιμένει ο καύσωνας και το Σάββατο με 45άρια - Νέα θερμή εισβολή στις 6/8 - Στη ΜΕΘ με θερμοπληξία 15χρονος και 54χρονος

Όπως τονίζει σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας το Σάββατο οι θερμοκρασίες θα φτάσουν τους 45 βαθμούς Κελσίου, ενώ η αφρικανική σκόνη θα επιβαρύνει την ποιότητα του αέρα.

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ 25 Ιουλ 2025 | 19:51

Καύσωνας - Φροντίδα για τα αδέσποτα ζώα: Βαζετε φρέσκο, δροσερό νερό σε ποτίστρες

Οι πολίτες καλούνται να βοηθήσουν ώστε να παραμένουν γεμάτες με φρέσκο, δροσερό νερό.

ΑΚΡΑΙΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ 25 Ιουλ 2025 | 16:33
ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΜΥ 25 Ιουλ 2025 | 11:03

Τη Δευτέρα υποχωρεί ο καύσωνας: 44άρια σήμερα και το Σάββατο - Το νέο δελτίο της ΕΜΥ

Την Κυριακή προβλέπεται λήξη του καύσωνα στη δυτική Ελλάδα, ενώ τη Δευτέρα αναμένεται υποχώρηση των πολύ υψηλών θερμοκρασιών και στην ανατολική χώρα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 25 Ιουλ 2025 | 07:00

Ο καύσωνας συνεχίζει να "λιώνει" τη χώρα: 44άρια σήμερα - Ως τη Δευτέρα το ακραίο κύμα, σύμφωνα με την ΕΜΥ

Το ισχυρό κύμα καύσωνα που πλήττει τη χώρα συνεχίζεται, ενώ και σήμερα η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα.

ΚΑΜΙΝΙ 24 Ιουλ 2025 | 18:13

Ο καύσωνας κάνει αφόρητη την Αθήνα: Drone μέτρησε 153 βαθμούς Κελσίου σε οροφή αμαξιού - Ο κίνδυνος για παιδιά

"Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται είναι τέτοιες που μπορούν να προκαλέσουν τον θάνατο σε λίγα μόλις λεπτά", αναφέρει η "Up Stories"

ΝΕΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 24 Ιουλ 2025 | 17:30

Καύσωνας: 5ωρη παύση εργασιών και την Παρασκευή - Δείτε ποιους αφορά και ποιες περιοχές

Νέα εγκύκλιος με έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 24 Ιουλ 2025 | 15:02

Καλλιάνος: Από τους ισχυρότερους καύσωνες της 15ετίας - Πού θα εκτοξευτεί η θερμοκρασία στην Αθήνα, πότε θα δροσίσει

Ο Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί για δύσκολο 48ωρο την Παρασκευή και το Σάββατο - Οι θερμοκρασίες στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες

ΚΑΥΣΩΝΑΣ 24 Ιουλ 2025 | 12:53

Meteo: Ακραίες θερμοκρασίας σε πολλές περιοχές της χώρας - Στους 44 βαθμούς η θερμοκρασία την Παρασκευή [χάρτες]

Την Παρασκευή 25 Ιουλίου αναμένεται μικρή περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας με τον υδράργυρο να φτάνει ή να ξεπερνά τοπικά τους 44 °C.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 24 Ιουλ 2025 | 11:10

Παίρνει... παράταση ο καύσωνας: Εως τη Δευτέρα καμίνι η χώρα - Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, σε πολύ υψηλά επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία στη χώρα μας και τις επόμενες ημέρες.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 24 Ιουλ 2025 | 07:01

Καμίνι η χώρα για ακόμη μία ημέρα: 42άρια αναμένονται στην Αττική - Πότε υποχωρεί το κύμα καύσωνα

Τα θερμόμετρα θα παραμείνουν "κολλημένα" σε υψηλά επίπεδα για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα.

23 Ιουλ 2025 | 20:46

Καύσωνας: Εκ νέου συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας προς τους πολίτες

Στις περιοχές όπου προβλέπεται η επικράτηση υψηλών θερμοκρασιών, η ΓΓΠΠ εφιστά την προσοχή στα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 23 Ιουλ 2025 | 18:39

Προειδοποίηση Μαρουσάκη για τον καύσωνα: Ακραία επικίνδυνο 48ωρο Παρασκευή και Σάββατο - Ο ρόλος του καταβάτη ανέμου

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης κάνει λόγο για τον ρόλο του "καταβάτη ανέμου" που θα ανεβάσει κι άλλο το θερμόμετρο, αναφερόμενος στον καύσωνα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 23 Ιουλ 2025 | 18:07

Νέα εγκύκλιος για τον καύσωνα: Εξάωρη υποχρεωτική παύση εξωτερικών εργασιών την Πέμπτη στον ιδιωτικό τομέα

Eκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα

ΕΘΝΙΚΟ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ 23 Ιουλ 2025 | 18:06

Μαίνεται το σφοδρό κύμα καύσωνα: Οι 10 περιοχές με τις υψηλότερες θερμοκρασίες την Τετάρτη

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, μέχρι τις 17:00, τα πρωτεία των θερμοκρασιών είχαν δέκα περιοχές

ΚΑΥΣΩΝΑΣ 23 Ιουλ 2025 | 11:15

Καύσωνας: Στους 53 βαθμούς η αισθητή θερμοκρασία στην Αθήνα - Βίντεο drone με θερμική κάμερα

Θερμικό drone κατέγραψε θερμοκρασίες ακόμα και 53 βαθμών πάνω από το Αττικό Άλσος στο Γαλάτσι.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 23 Ιουλ 2025 | 11:11

Καύσωνας non stop: 43 βαθμούς ως το Σάββατο, "πιθανή" η λήξη του την Κυριακή - Το νέο δελτίο της ΕΜΥ

Συνεχίζεται το κύμα καύσωνα - Σε πολύ υψηλά επίπεδα θα διατηρηθεί η θερμοκρασία στη χώρα μας και τις επόμενες ημέρες.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 23 Ιουλ 2025 | 07:00

Επελαύνει ο καύσωνας σε όλη τη χώρα: Σφοδρή ζέστη και τις νύχτες - Ποια θα είναι η πιο δύσκολη μέρα στην Αττική

Οι θερμοκρασίες σήμερα αναμένονται να αγγίξουν τους 42-43 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΜΙΝΙ 22 Ιουλ 2025 | 23:15

"Φλέγεται" η χώρα - Πλησίασε τους 45 °C η μέγιστη θερμοκρασία την Τρίτη - Πότε θα κορυφωθεί η θερμική εισβολή

Η χώρα ένα απέραντο "καμίνι". Οι θερμοκρασίες διαρκώς αυξάνονται και η θερμική επιβάρυνση διογκώνεται.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 22 Ιουλ 2025 | 19:20

Καύσωνας: Άγγιξε 45άρι το θερμόμετρο - Σε Καρδίτσα και Λάρισα οι υψηλότερες θερμοκρασίες της Ευρώπης για σήμερα

Σε Θεσσαλία και Φθιώτιδα οι υψηλότερες θερμοκρασίες σήμερα, σύμφωνα με το meteo - Ποιες περιοχές της Αττικής "ψήθηκαν" σήμερα

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 Ιουλ 2025 | 18:35

Υπ. Πολιτισμού: Κλειστή η Ακρόπολη τις μεσημεριανές ώρες μέχρι την Παρασκευή λόγω καύσωνα

Κλειστοί θα παραμείνουν για κάποιες ώρες οι αρχαιολογικοί χώροι της Ακρόπολης και Κλιτύων, Ολυμπιείου, Λυκείου, Ρωμαϊκής Αγοράς, Αρχαίας Αγοράς και Βιβλιοθήκης Αδριανού.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 22 Ιουλ 2025 | 18:11

Τσατραφύλλιας: Επίμονος καύσωνας με "ουρά" μέχρι την Κυριακή - Οι δύο περιοχές που θα δούν 44άρια

Όπως εξηγεί ο Γιώργος Τσατραφύλλιας, έως το Σάββατο ο υδράργυρος θα φτάσει μέχρι και τους 44 βαθμούς Κελσίου - Ο χάρτης με τις περιοχές που βρίσκονται "στην πρώτη και τη δεύτερη γραμμή" του καύσωνα

ΠΑΥΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑ 22 Ιουλ 2025 | 17:42

Υπουργείο Εργασίας: Έκτακτα μέτρα για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα ενόψει καύσωνα στις 23 Ιουλίου

Τα μέτρα για την αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων ενόψει του καύσωνα της Τρίτης 23 Ιουλίου

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ 22 Ιουλ 2025 | 15:36

Καιρός: Φούρνος με 43άρια η χώρα - Δείτε live την εξέλιξη του καύσωνα, πού ξεφεύγει ο υδράργυρος τις επόμενες ημέρες

Ξεκίνησε σήμερα ο καύσωνας, με τον υδράργυρο να καταγράφει πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου σε αρκετές περιοχές της χώρας

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 22 Ιουλ 2025 | 10:44

Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για τον καύσωνα μέχρι την Κυριακή: Αρχίζουν τα 43άρια - Οι θερμοκρασίες ανά περιοχή

Σε πολύ υψηλά επίπεδα θα διατηρηθεί η θερμοκρασία στη χώρα μας και τις επόμενες ημέρες.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ 22 Ιουλ 2025 | 08:26

Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο από τον καύσωνα - Ολα όσα πρέπει να κάνετε για να προφυλαχθείτε

Παθολογικές καταστάσεις από υψηλές θερμοκρασίες και οδηγίες αντιμετώπισης.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 22 Ιουλ 2025 | 06:30

Στο "κόκκινο" ο υδράργυρος σε όλη τη χώρα: Πού θα δούμε 43άρια σήμερα, Πέμπτη και Παρασκευή οι πιο δύσκολες μέρες

Η ανυπόφορη ζέστη θα συνεχίζεται και κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ η υγρασία επιτείνει την αίσθηση δυσφορίας και αυξάνει τον κίνδυνο θερμοπληξίας.

21 Ιουλ 2025 | 21:24

Βαλκάνια: Νέο κύμα καύσωνα, πυρκαγιές στη Βόρεια Μακεδονία και την Κροατία

Επτά δασικές πυρκαγιές βρίσκονταν σε εξέλιξη στη Βόρεια Μακεδονία

ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΖΕΣΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 21 Ιουλ 2025 | 19:31

Καύσωνας: Οι υψηλότερες θερμοκρασίες στη χώρα σήμερα - Σε ποιες περιοχές ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 40 βαθμούς

Σε Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο καταγράφηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες της Δευτέρας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 21 Ιουλ 2025 | 18:48

Kαύσωνας: Έκτακτα μέτρα για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα για την Τρίτη - Ποιους αφορούν

Μέτρα για την αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα

ΝΕΟΤΕΡΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 21 Ιουλ 2025 | 15:57

Επέλαση του καύσωνα: Πολύ υψηλή έως ακραία θερμική επιβάρυνση στη χώρα - Αυτές οι περιοχές θα "βράσουν"

Συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας προς τους πολίτες για τον καύσωνα - Τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία

ΑΘΗΝΑ 21 Ιουλ 2025 | 15:04

"Πλημμυρίζουν" οι τουρίστες την Ακρόπολη παρά τον καύσωνα - Με καπέλα, ομπρέλες και φορητά ανεμιστηράκια [εικόνες]

Ο ήλιος είναι καυτός, όμως αυτό δεν εμπόδισε πολλούς τουρίστες να βρεθούν στο κέντρο της Αθήνας για να επισκεφτούν την Ακρόπολη.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ 21 Ιουλ 2025 | 10:45

Παρατείνεται μέχρι την Κυριακή ο καύσωνας: Το νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ - Από 8:30 το πρωί πάνω από 31 βαθμοί

Ο υδράργυρος θα ανέβει πάνω από τους 41 βαθμούς από αύριο και μετά, στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας.

ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ 21 Ιουλ 2025 | 07:00

Καμίνι από σήμερα και για έξι 24ωρα η χώρα: Πού θα δούμε 44άρια - Πολύ υψηλές θερμοκρασίες και τις νύχτες

Η ανυπόφορη ζέστη θα συνεχίζεται και κατά τη διάρκεια της νύχτας, επιτείνοντας τη θερμική καταπόνηση των πολιτών.

ΠΟΙΟΙ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ 20 Ιουλ 2025 | 23:22

Καύσωνας με 40άρια: Πώς θα δουλέψουν οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα - Τι θα ισχύει για κάθε κλάδο - Οι εξαιρέσεις

Τι προβλέπεται στην εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας για όλες τις κατηγορίες του ιδιωτικού τομέα

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ 20 Ιουλ 2025 | 22:34

Έβρασαν τα τσιμέντα: Η θερμική κάμερα του Δήμου Αθηναίων έπιασε 70άρι στο οδόστρωμα της λεωφόρου Αλεξάνδρας

Στους 70 βαθμούς Κελσίου έφτασε η θερμοκρασία σε επιφάνειες τσιμέντου και ασφάλτου στην Αθήνα.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙ 20 Ιουλ 2025 | 21:10
ΥΠ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 20 Ιουλ 2025 | 19:12

Καύσωνας: Έκτακτα μέτρα για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα – Υποχρεωτική παύση εργασιών και τηλεργασία

Προβλέπεται η δυνατότητα για εξ αποστάσεως εργασίας με το σύστημα της τηλεργασίας

ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ 20 Ιουλ 2025 | 16:55

Καύσωνας: Το αδιαχώρητο επικρατεί στις παραλίες της Αττικής - Αυξημένη η κίνηση στην παραλιακή

Η εξόρμηση στις ακτές, κυρίως στα νότια και ανατολικά της Αττικής, ξεκίνησε από νωρίς

20 Ιουλ 2025 | 15:17

Ευρεία σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία για τον καύσωνα: Σε επιφυλακή ΕΛΑΣ, Πυροσβεστική, Στρατός - Οι οδηγίες στους πολίτες

Η ΓΓΓΠ απευθύνει συστάσεις στους πολίτες προκειμένου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την επικράτηση υψηλών θερμοκρασιών.

ΤΙ ΕΚΤΙΜΟΥΝ 20 Ιουλ 2025 | 12:57

Καύσωνας: Συνεδρίασε η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου - Τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες

Κύμα καύσωνα θα πλήξει από αύριο Δευτέρα την Ελλάδα με υψηλές θερμοκρασίες να σημειώνονται σχεδόν ολόκληρη την εβδομάδα - Οι οδηγίες προς τον γενικό πληθυσμό

ΚΑΙΡΟΣ 20 Ιουλ 2025 | 10:12

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ: Καύσωνας με πάνω από 40 βαθμούς στην Αθήνα - Οι περιοχές που θα "ψηθούν"

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, οι υψηλότερες τιμές (άνω των 41 βαθμών) θα σημειωθούν από την Τρίτη και μετά, στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας - Πού θα φτάσει ο υδράργυρος σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ 20 Ιουλ 2025 | 06:28

Προ των πυλών ο ισχυρότερος καύσωνας των τελευταίων καλοκαιριών: Φλερτάρει με 40άρια από σήμερα η θερμοκρασία

Από σήμερα η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες και από τη Δευτέρα ξεκινά η θερμική εισβολή, που θα εκτοξεύσει το θερμόμετρο ακόμα και πάνω από 44 βαθμούς Κελσίου.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΙ 19 Ιουλ 2025 | 19:26

Καμίνι η χώρα από αύριο: Ισχυρός καύσωνας διαρκείας με 45άρια: Δύσκολες και οι νύχτες - Οι πόλεις που θα… "βράσουν"

Ισχυρό κύμα καύσωνα θα μετατρέψει τη χώρα σε καμίνι τις επόμενες πέντε ημέρες, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους

ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ 19 Ιουλ 2025 | 14:33

Λαγουβάρδος: Αφρικανικός καύσωνας θα πλήξει τη χώρα, ο ισχυρότερος των τελευταίων ετών - Σοβαρός κίνδυνος για τον πληθυσμό

Ειδικά το τριήμερο Τρίτης, Τετάρτης, Πέμπτης, πιθανόν και την Παρασκευή, θα δούμε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, άνω των 44 βαθμών - Οδηγίες στους πολίτες να μην είναι έξω 10:00 - 16:00

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ 19 Ιουλ 2025 | 06:20

Καιρός: Τελευταίες ανάσες δροσιάς πριν τον ισχυρό καύσωνα διαρκείας - Έξι μέρες και νύχτες-φωτιά με 45άρια

Μετά το σύντομο διάλειμμα των 35-36, το πολύ 37 βαθμών Κελσίου που θα έχουμε και σήμερα, την Κυριακή αρχίζει να ανεβαίνει η θερμοκρασία και θα φτάσει τους 38 βαθμούς - Ακολουθεί ο ισχυρός καύσωνας με αποπνικτική ζέστη ακόμα και τη νύχτα

ΘΕΡΜΗ ΕΙΣΒΟΛΗ 18 Ιουλ 2025 | 22:27

Καιρός: Για καύσωνα διαρκείας προειδοποιεί ο Κολυδάς - Ξεκινά από την Τρίτη

Για καύσωνα με μεγάλη διάρκεια κάνει λόγο στη νεότερη ανάρτησή του ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 18 Ιουλ 2025 | 06:55

Καιρός: Ανάσες δροσιάς πριν από τον καύσωνα με 44άρια - Ποιες θα είναι οι πιο δύσκολες ημέρες

Οι μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για μια από τις ισχυρότερες θερμικές εισβολές των τελευταίων ετών.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ 17 Ιουλ 2025 | 23:12

Έρχεται ο χειρότερος καύσωνας των τελευταίων ετών: Θα "ψηθεί" η χώρα για 5 μέρες - Έως και 45 βαθμούς το θερμόμετρο

Οι ειδικοί κάνουν λόγο για μια από τις ισχυρότερες θερμικές εισβολές των τελευταίων ετών, με διάρκεια τουλάχιστον 5 ημερών - Ποιες περιοχές θα "βράσουν", ποιες θα είναι οι χειρότερες μέρες

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ 17 Ιουλ 2025 | 17:03

Θερμική επιβάρυνση: Τι σημαίνει ο πορτοκαλί και κίτρινος συναγερμός - Ο χάρτης της χώρας [βίντεο]

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Heat-Alarm που δημοσιοποίησε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, κατά την υψηλή επικινδυνότητα (βαθύ κίτρινο) -όπως χαρακτηρίζεται σήμερα η Αττική- υπάρχει κίνδυνος για "εμφάνιση σοβαρών προβλημάτων υγείας (π.χ. εξάντληση) για όλες τις ομάδες του πληθυσμού"

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ 17 Ιουλ 2025 | 14:26

Προειδοποίηση Καλλιάνου για καύσωνα: "Μακάρι να πέσω έξω και να μην έρθει αυτό που προβλέπω" - 44άρια ο υδράργυρος

Ακόμα πιο έντονος και μεγαλύτερης διάρκειας απ' ό,τι αρχικά προβλεπόταν ο επικείμενος καύσωνας, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 17 Ιουλ 2025 | 07:00

Καιρός: Παίρνει την... ανηφόρα ο υδράργυρος - "Εμμονική ζέστη" και νέο κύμα καύσωνα με 44άρια προ των πυλών

Σε τροχιά ανόδου βρίσκεται ο υδράργυρος, καθώς βρισκόμαστε πια στην καρδιά του καλοκαιριού.

16 Ιουλ 2025 | 16:04

Τα must have λινά κομμάτια με έκπτωση για να αντιμετωπίσεις τον καύσωνα με στιλ

Τα λινά κομμάτια που θα αναβαθμίσουν το καλοκαιρινό ντύσιμό σου.

ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ 16 Ιουλ 2025 | 14:59

Καιρός: "Εμμονική ζέστη με ισχυρό, αφρικανικό καύσωνα" - Πότε θα "ψηθούμε" με τον υδράργυρο στους 44 βαθμούς

Για τον πιο ισχυρό καύσωνα του καλοκαιριού προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι από τη Δευτέρα

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 16 Ιουλ 2025 | 07:00

Καιρός: Αποπνικτική η ατμόσφαιρα με 38άρια και ανέμους - Πού θα φτάσει η θερμοκρασία στην Αθήνα

Συνεχίζονται και σήμερα οι υψηλές θερμοκρασίες που θα φτάσουν έως και τους 38 βαθμούς Κελσίου.

ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 15 Ιουλ 2025 | 23:01

Μνημόνιο "α λα γαλλικά": Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός για την αντιμετώπιση του χρέους

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι "βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή της ιστορίας μας" καθώς το δημόσιο έλλειμμα της Γαλλίας ανήλθε στο 5,8% του ΑΕΠ