Έρχονται αλλαγές για τους πωλητές υπαίθριου εμπορίου

Παρέχεται η δυνατότητα σε επαγγελματίες λαϊκών αγορών να δραστηριοποιούνται μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2019, χωρίς ανανέωση άδειας

erxontai-allages-gia-tous-pwlites-upaithriou-emporiou
SHARE THIS
0
SHARES

Τροπολογία για την επίλυση της δυσκολίας που αντιμετωπίζει μεγάλος αριθμός πωλητών υπαιθρίου εμπορίου, αναφορικά με την εξασφάλιση ασφαλιστικής ενημερότητας και αποδεικτικού ενημερότητας άρθρου 12 του ν. 4174/2013 κατατέθηκε στη Βουλή στο σχέδιο νόμου «Θεματικός Τουρισμός - Ειδικές μορφές τουρισμού - Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου στον τομέα του τουρισμού και της τουριστικής εκπαίδευσης - Στήριξη τουριστικής επιχειρηματικότητας και άλλες διατάξεις». Παράλληλα, δίνεται λύση στην αδυναμία ανανέωσης των αδειών και της δραστηριοποίησής τους στο υπαίθριο εμπόριο, η οποία έχει διαπιστωθεί και από την υποβολή σχετικών αιτημάτων από παραγωγούς και επαγγελματίες πωλητές υπαίθριου εμπορίου. 

Με την τροπολογία προβλέπονται τα εξής:

- Προβλέπεται η προσθήκη του αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας του άρθρου 12 του ν. 4174/2013 στα υποβαλλόμενα δικαιολογητικά για τη συμμετοχή σε διαδικασία έκδοσης άδειας επαγγελματία πωλητή υπαίθριου εμπορίου.

- Καταργείται η υποχρέωση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας για τη θεώρηση αδειών επαγγελματικών πωλητών υπαίθριου εμπορίου.

- Παρέχεται η δυνατότητα σε όσους επαγγελματίες λαϊκών αγορών, καθώς και πλανόδιου και στάσιμου εμπορίου, που δεν έχουν ανανεώσει την άδειά τους να δραστηριοποιούνται μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2019, δίχως να απαιτείται θεώρηση-ανανέωση.

- Προστίθεται ως κριτήριο στο σύστημα μοριοδότησης για τη βελτίωση θέσης παραγωγού και επαγγελματία πωλητή σε συγκεκριμένη λαϊκή αγορά η φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.

 

Πηγη: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: EUROKINISSI

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook