Έρχονται στάσεις εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων σε όλη τη χώρα

Έρχονται στάσεις εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων σε όλη τη χώρα. Διαμαρτύρονται για τις τραγικές ελλείψεις προσωπικου αλλά και το ασφαλιστικό

erxontai-staseis-ergasias-twn-dikastikwn-upallilwn-se-oli-ti-xwra
|
SHARE THIS
0
SHARES

 Έρχονται στάσεις εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων σε όλη τη χώρα .

 Οι δικαστικοί υπάλληλοι διαμαρτύρονται για τις τραγικές, όπως της χαρακτηρίζουν πλέον, ελλείψεις προσωπικού αλλά και για άλλα φλέγοντα ζητήματα όπως το νέο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό. 

Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ), αποφάσισε δίωρες (9.00 π.μ. έως 11.00 π.μ.) πανελλαδικές προειδοποιητικές διακοπές των συνεδριάσεων των ακροατηρίων και των άλλων εργασιών στις δικαστικές υπηρεσίες της χώρας για όλη την ερχόμενη εβδομάδα, από 11 έως 15 Ιανουαρίου 2016.

Κατά το διάστημα της διακοπής των συνεδριάσεων  οι δικαστικοί υπάλληλοι θα πραγματοποιούν παραστάσεις διαμαρτυρίας.

Ανακοίνωση ΟΔΥΕ

Η ΟΔΥΕ επισημαίνει στη σχετική ανακοίνωσή της ότι τα προβλήματα τα οποία προκύπτουν είναι κυρίως από την έλλειψη προσωπικού, που πήρε «τραγικές διαστάσεις μετά την ψήφιση των μνημονιακών νόμων (υπερχρεωμένα νοικοκυριά, νέος Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας κ.λπ.)».

Καλεί δε την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση της εξαγγελίας για πρόσληψη 690 νέων υπαλλήλων με διαφανείς, αξιοκρατικές και σύντομες διαδικασίες, που πάντως δεν αντιμετωπίζουν τα τεράστια και οξυμένα προβλήματα σε προσωπικό, ενώ σημειώνει ότι οι κενές οργανικές θέσεις δικαστικών υπαλλήλων ανέρχονται σε 3.200.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι εκφράζουν επίσης την αντίθεσή τους στην πρόθεση της κυβέρνησης «να ξηλώσει ό,τι έχει απομείνει από συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά δικαιώματα (αύξηση εισφορών, ορίων ηλικίας και μείωσης συντάξεων)», ενώ υπενθυμίζουν ότι δεν θα συμμετέχουν στις διαδικασίες πλειστηριασμών σε βάρος της πρώτης κατοικίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook