Με αφορμή σκάσιμο λάστιχου σε ασθενοφόρο στην Πιερία, η ΠΟΕΔΗΝ με ανακοίνωσή της φέρνει τη συντήρηση των οχημάτων στο προσκήνιο ενώ επιρρίπτει ευθύνες στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τη διοίκηση του ΕΚΑΒ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, πολλά από τα ασθενοφόρα του νομού Πιερίας όπως και των άλλων νομών είναι παλιά και ασυντήρητα.
Συγκεκριμένα η ανακοίνωση
«Πολλά από τα ασθενοφόρα του νομού Πιερίας όπως και των άλλων νομών είναι παλιά και ασυντήρητα. Την Τρίτη 7/5/2019 κατά την πρωινή βάρδια ασθενοφόρο που κινούνταν στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Αθηνών διαλύθηκε το μπροστινό αριστερό λάστιχο και λόγω της ψυχραιμίας και της εμπειρίας των Διασωστών δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές.
Η ΠΟΕΔΗΝ επανειλημμένως έχει επισημάνει την επικινδυνότητα και την ακαταλληλότητα των οχημάτων του ΕΚΑΒ και έχουμε ζητήσει την ανανέωση του στόλου, χωρίς να έχει επιλυθεί το πρόβλημα από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και την Διοίκηση του ΕΚΑΒ.
Δείτε φωτογραφίες που μαρτυρούν ότι τα λάστιχα του ασθενοφόρου είναι φθαρμένα και λόγω έλλειψης κονδυλίων δεν αντικαθίσταται».
Φωτο: Eurokinissi