Εθνική γιορτή του Κατάρ: H τέντα της ερήμου στήθηκε στο Σύνταγμα - Εικόνες

H τέντα της ερήμου με κεράσματα για τους περαστικούς .

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Εθνική γιορτή του Κατάρ: H τέντα της ερήμου στήθηκε στο Σύνταγμα - Εικόνες

Εθνική γιορτή του Κατάρ σήμετα και στο Σύνταγμα στήθηκε η τέντα της ερήμου με κεράσματα για τους περαστικούς αλλά και ένα εκπαιδευμένο γεράκι.

Εθνική γιορτή του Κατάρ: H τέντα της ερήμου στήθηκε στο Σύνταγμα - Εικόνες

Εθνική γιορτή του Κατάρ: H τέντα της ερήμου στήθηκε στο Σύνταγμα - Εικόνες - εικόνα 2

Εθνική γιορτή του Κατάρ: H τέντα της ερήμου στήθηκε στο Σύνταγμα - Εικόνες - εικόνα 3

Εθνική γιορτή του Κατάρ: H τέντα της ερήμου στήθηκε στο Σύνταγμα - Εικόνες - εικόνα 4

Την εθνική ημέρα του κράτους του Κατάρ γιόρτασε σήμερα το μεσημέρι στην Αθήνα, με μια σειρά εκδηλώσεων, η πρεσβεία του Κατάρ στην Ελλάδα. Η παραδοσιακή σκηνή που είχε στηθεί στην πλατεία Συντάγματος, αναπαριστώντας μια λαογραφική μικρογραφία της πατροπαράδοτης ζωής του Κατάρ, έδινε μια πρώτη γεύση του σημερινού εθνικού εορτασμού, που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας. Εικόνες από την ιστορική εξέλιξη της χώρας με διαφορά τοπία με την καθημερινή ζωή των Καταρινών, τοπικά εδέσματα και εκθέσεις με θέμα τη θάλασσα, το μουντιάλ του 2022 και το μοντέρνο Κατάρ κυριαρχούσαν στο σκηνικό που είχε στηθεί από την πρεσβεία στις αίθουσες του ξενοδοχείου όπου φιλοξενήθηκαν οι εκδηλώσεις των υπουργείων Εξωτερικών, Εσωτερικών και Πολιτισμού του κράτους του Κατάρ.

Ο εορτασμός άρχισε, σε μια κατάμεστη αίθουσα με προσκεκλημένους, με την ανάκρουση των εθνικών ύμνων της Ελλάδας και του Κατάρ από την μπάντα του δήμου Αθηναίων και συνεχίστηκε με τον χαιρετισμό του πρέσβη του Κατάρ στη χώρα μας, Αμπντουλαζίζ Αλί Αλνάαμα. «Γιορτάζουμε το 2018 την εθνική ημέρα υπό το σύνθημα "το Κατάρ θα παραμείνει ελεύθερο", που αντανακλά τη σταθερή αντίσταση και αντοχή του κράτους του Κατάρ έναντι του αποκλεισμού που μας επέβαλαν οι γείτονες μας. Αυτή η χώρα αποδείχθηκε ικανή και ξεπέρασε όλα τα προβλήματα στους τομείς της παιδείας, της υγείας, της οικονομίας και των επενδύσεων» ανέφερε εισαγωγικά ο Αμπντουλαζίζ Αλί Αλνάαμα.

Εκφράζοντας τη βούληση του Κατάρ για περαιτέρω ενίσχυση των στρατηγικών σχέσεων του με την Ελλάδα στο μέλλον, Αμπντουλαζίζ Αλί Αλνάαμα έκανε λόγο για ένα λαμπρό μέλλον φιλίας για τις δύο χώρες και διαμήνυσε πως η συμμαχία Ελλάδας-Κατάρ σημαίνει μόνο μεγαλύτερη επιτυχία και διασφάλιση ενός καλύτερου μέλλοντος για τους δύο λαούς.

Εστιάζοντας στις διμερείς σχέσεις του Κατάρ με την Ελλάδα, ο πρέσβης παρατήρησε πως «από το 2007 όποτε το Κατάρ ξεκίνησε τις διπλωματικές του σχέσεις με την Ελλάδα σημειώθηκε σημαντική ενίσχυση των διμερών σχέσεων» και έστειλε το μήνυμα πως σήμερα «ανανεώνουμε τους δεσμούς της εποικοδομητικής συνεργασίας που εξασφαλίζει αρμονία και ευτυχία στις δύο χώρες μας και ωφελεί τους πολίτες μας».

Τέλος, εξέφρασε την εκτίμηση του Κατάρ στην Ελλάδα για τη φιλία της προς τον αραβικό κόσμο, τις πολυάριθμες πρωτοβουλίες της και την υποστήριξή της προς άλλες πρωτοβουλίες για επικράτηση της ειρήνης στην περιοχή και την αποφυγή συγκρούσεων.

Μετά τον χαιρετισμό του πρέσβη προβλήθηκε οπτικό υλικό, με εικόνες από την οικιστική ανάπτυξη του Κατάρ, με σήμα κατατεθέν τους τεράστιους γυάλινους ουρανοξύστες και τα οικονομικά του επιτεύγματα, αλλά και την προετοιμασία του ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου του 2022. Ωστόσο, την παράσταση «έκλεψαν» οι μουσικοχορευτικές παραστάσεις. Αρχικά μαθητές μουσικού σχολείου από το Ίλιον τραγούδησαν ελληνικά και καταρινά τραγούδια, στέλνοντας το μήνυμα ότι μέσω της μουσικής και των παιδιών όλοι οι λαοί και οι γλώσσες είναι ίδιες. Εν συνεχεία εντυπωσίασε τους καλεσμένους παράσταση οπερέτα από πολιτιστικούς συλλόγους του υπουργείου Πολιτισμού του Κατάρ, που ταξίδεψαν στην Ελλάδα γι' αυτόν τον σκοπό.

Ο εθνικός εορτασμός ολοκληρώθηκε με τα εγκαίνια της έκθεσης Αραβικής Καλλιγραφίας Αθήνας, που πραγματοποίησαν ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Κατάρ Δρ Αλί μπιν Σαμίκ Ελ-Μάρι και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας. Σε σύντομο χαιρετισμό, ο δρ. Αλί μπιν Σαμίκ Ελ-Μάρι κάλεσε τους προσκεκλημένους να επισκεφτούν την έκθεση και να απολαύσουν όχι μόνο την ομορφιά των γραμμάτων της αραβικής καλλιγραφίας, αλλά και τη βαθύτερη ερμηνεία της, που αντανακλά, όπως σημείωσε, τον ισλαμικό πολιτισμό. Εξέφρασε, επίσης, την απόλυτη απόρριψη όλων των μορφών του φανατισμού και το φαινόμενο του ρατσισμού και του εξτρεμισμού. Τέλος, τόνισε την αποφασιστικότητα του Κατάρ να συνεχίσει την προσπάθεια προώθησης και σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στον εορτασμό, μεταξύ άλλων, το «παρών» έδωσαν οι υπουργοί Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης και Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, αρμόδιος για τη Βιομηχανία, Στέργιος Πιτσιόρλας, ο υφυπουργός Εξωτερικών Μάρκος Μπόλαρης, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, πρεσβευτές ξένων χωρών στην Ελλάδα, κυρίως από αραβικές χώρες, διπλωμάτες, εκπρόσωποι από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, καθώς και την επιχειρηματική και πολιτιστική ζωή της χώρας. Παρέστησαν ακόμα οι πρώην υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, οι βουλευτές Όλγα Κεφαλογιάννη και Γιάννης Μανιάτης, οι γενικοί γραμματείς Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, Λόης Λαμπριανίδης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρία Γιαννακάκη.

Σημειώνεται πως την εθνική του ημέρα το Κατάρ γιορτάζει τόσο την ίδρυσή του από τον σεΐχη Τζάσεμ μπιν Μοχάμεντ Αλ Θάνι στις 18 Δεκεμβρίου 1878 και την εθνική ανεξαρτησία του στις 3 Σεπτεμβρίου 1971.

Εθνική γιορτή του Κατάρ: H τέντα της ερήμου στήθηκε στο Σύνταγμα - Εικόνες - εικόνα 5

Εθνική γιορτή του Κατάρ: H τέντα της ερήμου στήθηκε στο Σύνταγμα - Εικόνες - εικόνα 6

Εθνική γιορτή του Κατάρ: H τέντα της ερήμου στήθηκε στο Σύνταγμα - Εικόνες - εικόνα 7

Εθνική γιορτή του Κατάρ: H τέντα της ερήμου στήθηκε στο Σύνταγμα - Εικόνες - εικόνα 8

Εθνική γιορτή του Κατάρ: H τέντα της ερήμου στήθηκε στο Σύνταγμα - Εικόνες - εικόνα 9

Εθνική γιορτή του Κατάρ: H τέντα της ερήμου στήθηκε στο Σύνταγμα - Εικόνες - εικόνα 10

ΦΩΤΟ EUROKINISSI/INTIMENEWS

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

`
ΕΠΙΛΟΓΗ 29 Νοε 2020 | 11:12

Σοκάρει η δήλωση Τσόκλη για τον κορονοϊό: Εγώ θα έσωζα έναν άξιο γέροντα, παρά ένα παιδί που δεν ξέρω τι θα γίνει στη ζωή του

Ο κ. Τσόκλης εμφανίστηκε στην ΕΡΤ, στην εκπομπή "Art Week" και προχώρησε σε μία ακόμη δήλωση για τον κορονοϊό που προκαλεί.

ΑΛΓΕΙΝΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ 29 Νοε 2020 | 10:44

Εξωφρενική ανάρτηση εν μέσω κορονοϊού - Άντιδήμαρχος Αθηναίων νοστάλγησε το σπίτι του στο… Μπάντεν Μπάντεν και την Aston Martin του

Ο αντιδήμαρχος φωτογραφίζεται μπροστά στην Aston Martin και αναπολεί με ύφος "Λουδοβίκου" το Μπάντεν-Μπάντεν, ενώ χθες 121 άνθρωποι πέθαναν από κορονοϊό

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 29 Νοε 2020 | 10:37

Κεραμέως: Δεν υπάρχει απόφαση για άνοιγμα σχολείων - Αυτή την εβδομάδα οι συζητήσεις με τους ειδικούς

Η Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα των σχολείων, αρχίζοντας από νηπιαγωγεία και δημοτικά.

ΜΕ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΝΓΚΟ 29 Νοε 2020 | 09:51
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΠΡΑΒΕΛΟΣ 29 Νοε 2020 | 09:32

Lockdown: "Στη Θεσσαλονίκη την πατήσαμε - Δεν πρέπει να ανοίξουμε" λέει ο διευθυντής ΜΕΘ στο Παπανικολάου

Στενάζουν τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης - Έκκληση Καπραβέλου για διατήρηση του lockdown

ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΤΗ ΕΣΤΙΑΣΗ 29 Νοε 2020 | 08:43

Χριστούγεννα: Μέχρι 9 άτομα στο ρεβεγιόν - Διαφωνούν οι λοιμωξιολόγοι για άρση του lockdown, 14 ή 21 Δεκεμβρίου

Οι ειδικοί τάσσονται κατά του ανοίγματος της εστίασης και των μεγάλων εμπορικών κέντρων στις γιορτές των Χριστουγέννων.

29 Νοε 2020 | 08:22

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Κυριακή 29 Νοεμβρίου

Θυμηθείτε να τους πείτε χρόνια πολλά.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΥ 29 Νοε 2020 | 08:09
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ 28 Νοε 2020 | 22:13

Σύψας: Παράταση του lockdown μέχρι 21 Δεκεμβρίου - Οι Έλληνες δεν έχουν αντισώματα

Ο κ. Σύψας ανέφερε πως θα πρέπει να ξεχάσουμε το άνοιγμα στις 7 Δεκεμβρίου και τόνισε πως στην παρούσα φάση, εστία διασποράς είναι τα σπίτια.

ΕΥΦΥΕΙΣ ΔΙΑΛΟΓΟΙ 28 Νοε 2020 | 21:59

Κόντρα με χιούμορ μεταξύ Μπαμπινιώτη και Χαντζόπουλου: "Είσαι Μικρούτσικος" - "Κι εσύ Πανδοχεύς"

Με ένα χιουμοριστικό σκίτσο ο Δημήτρης Χαντζόπουλος σατιρίζει τον Γιώργο Μπαμπινιώτη και το επώνυμό του. Και ο καθηγητής απαντά με το ίδιο... στυλ.

ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ 28 Νοε 2020 | 21:46

Χριστούγεννα με κλειστά εστιατόρια και καφέ το επικρατέστερο σενάριο - Τι λένε οι καταστηματάρχες

Αρκετοί επιχειρηματίες της εστίασης δεν θέλουν να ανοίξουν τα μαγαζιά τους την περίοδο των Χριστουγέννων.

ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗ ΜΑΧΗ 28 Νοε 2020 | 20:35

Γυναίκα 102 ετών νίκησε τον κορονοϊό - Η γηραιότερη ασθενής στην Ελλάδα πήρε εξιτήριο [βίντεο]

Η υπέργηρη γυναίκα πάλεψε 20 μέρες στο νοσοκομείο και πήρε το πολυπόθητο εξιτήριο, με αρνητικό τεστ κορονοϊού

ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ 28 Νοε 2020 | 20:16

Μηταράκης από Μυτιλήνη: Η προσωρινή δομή μεταναστών στο Καρά Τεπέ δεν θυμίζει σε τίποτε τη Μόρια

"Μέσα σε λίγες εβδομάδες, βλέπουμε μία δομή, η οποία δεν θυμίζει σε τίποτε το χάος της Μόριας" επεσήμανε ο κ. Μηταράκης.