Follow us

Ετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα με ασθενοφόρο, καλάσνικοφ και εκρηκτικά

Είναι χαρακτηριστικό ότι βρέθηκαν στη γιάφκα διόπτρα νυχτερινής σκόπευσης, φάρος ασθενοφόρου και λέιζερ.

Ετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα με ασθενοφόρο, καλάσνικοφ και εκρηκτικά

Μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών που «τρομάζει» βρέθηκαν στη γιάφκα της οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα» που εντόπισε η αντιτρομοκρατική, ενώ αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι φέρονται να ετοίμαζαν μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, η οργάνωση ετοίμαζε χτύπημα όπου θα χρησιμοποιούσαν ασθενοφόρο, καλάσνικοφ και εκρηκτικά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι βρέθηκαν στη γιάφκα διόπτρα νυχτερινής σκόπευσης, φάρος ασθενοφόρου και λέιζερ.

Στη σημερινή ενημέρωση των εκπροσώπων του Τϋπου, ο διοικητής της Αντιτρομοκρατικής τόνισε μεταξύ άλλων: «Τα όπλα που βρήκαμε σκοτώνουν. Δυο από αυτά έχουν χρησιμοποιηθεί και σκοτώνουν. Ένα από αυτά είχε τραυματίσει αστυνομικούς. Δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν χειροβομβίδα. Εκείνο που τρομάζει είναι η δύναμη των εκρηκτικών που βρέθηκαν στην κατοχή τους. Ευτυχώς προλάβαμε».

Ετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα με ασθενοφόρο, καλάσνικοφ και εκρηκτικά

Σύμφωνα με την ενημέρωση της αντιτρομοκρατικής, «οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019. Πρόκειται για δύο άνδρες ηλικίας 41 και 45 ετών, καθώς και μια 39χρονη γυναίκα, οι οποίοι κατηγορούνται για τα - κατά περίπτωση – αδικήματα που αφορούν τρομοκρατικές πράξεις, κατοχή εκρηκτικών υλών, παράβαση του Νόμου περί όπλων, πλαστογραφία και περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, την 21-10-2019 και περί ώρα 22:50΄, δύο άγνωστοι δράστες, επιβαίνοντες σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κράνη μοτοσικλέτας, προσέγγισαν κατάστημα ψυχαγωγικών - τεχνικών παιγνίων, που βρίσκεται στην περιοχή του Χολαργού επί της οδού 17ης Νοεμβρίου, και αφού στάθμευσαν έξω από αυτό, εισήλθαν από την ανοιχτή πόρτα της εισόδου.

Ο ένας από τους δράστες έφερε μακρύκαννο πολεμικό τυφέκιο (τύπου kalashnikov) και σακίδιο στην πλάτη του, εντός του οποίου φαίνεται να είχε τοποθετήσει αντικείμενο το οποίο προσομοίαζε με «πολιορκητικό κριό», σε περίπτωση που αντιμετώπιζαν οποιοδήποτε πρόβλημα ή δυσκολία για την είσοδο στο κατάστημα. Οι δράστες αφαίρεσαν από το ταμείο το χρηματικό ποσό των 1.906 ευρώ και κατά την έξοδό τους από το κατάστημα, ο δράστης που κρατούσε το μακρύκαννο πολεμικό τυφέκιο, προφανώς στην προσπάθεια του να το δώσει στον συνεργό του, πυροβόλησε μια φορά με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει. Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν στην μοτοσικλέτα και αποχώρησαν από το σημείο.

Ετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα με ασθενοφόρο, καλάσνικοφ και εκρηκτικά - εικόνα 2

Ύστερα από τις αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή, βραδινές ώρες της ιδίας (22-10-2019), αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., εντόπισαν σε αλσύλλιο στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Τήνου στον Χολαργό, την μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιήθηκε στη ληστεία και η οποία όπως διαπιστώθηκε, είχε κλαπεί την 11-10-2019, από την Πεύκη Αττικής.

Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση του αποδεικτικού υλικού, διαπιστώθηκε η εμπλοκή ενός 46χρονου ημεδαπού, από την ταύτιση του γενετικού του τύπου, με δείγματα που εντοπίσθηκαν στο σημείο της ληστείας και της πορείας διαφυγής των δραστών. Βάσει των στοιχείων αυτών εκδόθηκε Ένταλμα Σύλληψης σε βάρος του.

Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, πραγματοποιήθηκε επισταμένη έρευνα επί των διαθέσιμων στοιχείων, αναζητήθηκε και αξιολογήθηκε σχετικό αποδεικτικό υλικό, ενώ παράλληλα αξιοποιήθηκαν κατάλληλα σχετικές πληροφορίες, προκειμένου να ανακαλυφθούν λοιποί άγνωστοι συναυτουργοί και να αποκαλυφθεί το πλήρες εύρος της δράσης τους. Από την συνδυαστική αξιολόγηση των στοιχείων, προέκυψε επιπλέον η εμπλοκή του 41χρονου ημεδαπού, για τον οποίο εκδόθηκε σχετικό ένταλμα σύλληψης από τον αρμόδιο ανακριτή. Όπως διαπιστώθηκε, ο 41χρονος είχε συλληφθεί την 10-04-2010, από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία με τις κατηγορίες της συγκρότησης, ένταξης και συμμετοχής στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε, σε δεύτερο βαθμό, σε συνολική ποινή κάθειρξης έξι (6) ετών και αποφυλακίστηκε την 12-02-2018.

Ετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα με ασθενοφόρο, καλάσνικοφ και εκρηκτικά - εικόνα 3

Επιπλέον προέκυψε ότι, αμέσως μετά την πραγματοποίηση της ληστείας στο κατάστημα ψυχαγωγικών παιγνίων, οι δύο δράστες με τη βοήθεια τρίτου προσώπου, ημεδαπού 45 ετών, πήγαν στην οικία που διατηρεί στο Χολαργό Αττικής και αφού άφησαν δύο (2) σακίδια που έφεραν μαζί τους κατά τη διάρκεια της ληστείας, στη συνεχεία προέβησαν σε ενέργειες με σκοπό τον κεκαλυμμένο τρόπο περίθαλψης των τραυμάτων που είχε υποστεί ο 46χρονος δράστης, λόγω της εκπυρσοκρότησης του όπλου κατά τη διαφυγή τους.

Προέκυψε επιπρόσθετα ότι, σε χρόνο μετά την τέλεση της ένοπλης ληστείας, ο 45χρονος ιδιοκτήτης της οικίας στο Χολαργό μαζί με τον 41χρονο δράστη της ληστείας, μετέβησαν σε διαμέρισμα-γκαρσονιέρα στην Κυψέλη Αττικής και μετέφεραν με το αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 45χρονου, αντικείμενα σε σακίδια και πλαστικές σακούλες, στο σπίτι στο Χολαργό Αττικής.

Ύστερα από ευρεία και συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε απογευματινές ώρες της Παρασκευής 08-11-2019, συνελήφθη βάσει του σχετικού εντάλματος σύλληψης, ο 41χρονος που συμμετείχε στη ληστεία της 21-10-2019 σε κατάστημα ψυχαγωγικών – τεχνικών παιγνίων στο Χολαργό, ο 45χρονος συνεργός, ιδιοκτήτης της οικίας στο Χολαργό Αττικής και η 39χρονη ημεδαπή γυναίκα, στην οικία της οποία βρέθηκαν αντικείμενα υπαγόμενα στο «Ν. Περί Όπλων». Επιπλέον, προσήχθησαν δεκατρία (13) άτομα, για τους οποίους εξετάσθηκε η εμπλοκή στις ερευνώμενες αξιόποινες πράξεις».

Ετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα με ασθενοφόρο, καλάσνικοφ και εκρηκτικά - εικόνα 4

Τα ευρήματα στις γιάφκες

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν δέκα επτά (17) έρευνες σε οικίες, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος πειστηρίων, μεταξύ των οποίων και σημαντικό ψηφιακό υλικό. Πιο συγκεκριμένα :

πέντε (5) πολεμικά τυφέκια τύπου καλάσνικοφ, ένα εκ των οποίων έφερε γεμιστήρα με είκοσι οκτώ φυσίγγια
ένα (1) υποπολυβόλο
δύο (2) πυροβόλα πιστόλια (το ένα έφερε γεμιστήρα επτά φυσιγγίων και ένα φυσίγγιο στη θαλάμη)
επτά (7) γεμιστήρες πολεμικού τυφεκίου, εκ των οποίων η μία έφερε είκοσι οκτώ (28) φυσίγγια
δεκαοκτώ (18) φυσίγγια πυροβόλου όπλου 7.62mm, πενήντα τρία (53) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων
εκατόν εννέα (109) κυνηγετικά φυσίγγια
διόπτρα νυκτερινής σκόπευσης
σκοπευτικό πυροβόλου όπλου
τέσσερις (4) χειροβομβίδες δακρυγόνου CS
τρεις (3) πυροδοτικοί μηχανισμοί χειροβομβίδας
τέσσερα (4) σώματα χειροβομβίδας
δύο μοχλοί όπλισης χειροβομβίδας
δύο (2) τεμάχια ζελατινοδυναμίτιδα
έξι (6) κοινοί, εννέα (9) ηλεκτρικοί και δύο (2) αυτοσχέδιοι ηλεκτρικοί πυροκροτητές.
ένα (1) τεμάχιο εκρηκτικής ύλης (πιθανόν TNT)
δύο (2) φυσίγγια εκρηκτικής ύλης, πιθανόν ζελατινοδυναμίτιδα
μία συσκευασία νιτρικής αμμωνίας των σαράντα κιλών (40kg)
πλήθος αυτοκόλλητων ασθενοφόρων και νοσοκομειακών οχημάτων
φάρος ασθενοφόρου με σύστημα ραδιοσυχνοτήτων
κάμερα
λέιζερ
ηχητικές συσκευές
δύο συχνόμετρα για τον εντοπισμό ψηφιακών και αναλογικών σημάτων (συστήματα εντοπισμού ραδιοσυχνοτήτων)
δύο αλεξίσφαιρα γιλέκα
πλήθος πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων (4 αυτοκινήτων και 1 μοτοσικλέτας)
κινητό, φορητός υπολογιστής, κάμερες καταγραφής κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης (CCTV)
εκτυπωτής και πλαστικοποιητής
κράνος μοτοσικλέτας
πλήθος εργαλείων
συσκευή ηλεκτρικής κένωσης (TAZER)
μεταλλική σιδερογροθιά,
πιεστικό μηχάνημα πλύσης –απολύμανσης χώρου
μπουκάλι χλωρίνης
ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, ακατέργαστης ινδικής κάνναβης και κοκαΐνης.

Ετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα με ασθενοφόρο, καλάσνικοφ και εκρηκτικά - εικόνα 5

Από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης στα πολεμικά τυφέκια τύπου Kalashnikov, που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην οικία στον Χολαργό, έχει προκύψει ταύτιση του ενός πολεμικού τυφεκίου, με εκείνο που χρησιμοποιήθηκε στην ληστεία της 21-10-2019, στο κατάστημα ψυχαγωγικών - τεχνικών παιγνίων στον Χολαργό.

Επίσης, ένα ακόμα πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalasnikov, έχει ταυτοποιηθεί με εκείνο που χρησιμοποιήθηκε στις ακόλουθες τρομοκρατικές ενέργειες, την ευθύνη για τις οποίες έχει αναλάβει η «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας»:

Ρίψη πυροβολισμών, την 25-05-2014 (ημέρα διεξαγωγής των Ευρωεκλογών), εναντίον των κεντρικών Γραφείων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Αθήνα.
Ρίψη πυροβολισμών, την 31-07-2016, εναντίον της Πρεσβείας του Μεξικό στην Αθήνα.
Ρίψη πυροβολισμών, την 10-01-2017, εναντίον Διμοιρίας της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (ΥΑΤ), που είχε διατεθεί στη φύλαξη των Κεντρικών Γραφείων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Αθήνα, κατά την οποία τραυματίστηκε ένας αστυνομικός.
Ρίψη πυροβολισμών, την 06-11-2017, εναντίον Διμοιρίας της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (ΥΑΤ), που είχε διατεθεί στη φύλαξη των Κεντρικών Γραφείων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Αθήνα.

Σημειώνεται ότι η ίδια οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη και για την ρίψη χειροβομβίδας, την 10-11-2016, εναντίον της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Αθήνα, επίθεση κατά την οποία επίσης είχε τραυματισθεί ένας αστυνομικός.

Απογευματινές ώρες της 09-11-2019, οι δύο άνδρες συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στην Κύρια Ανάκριση, όπου έλαβαν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν.

Πρωινές ώρες της 10-11-2019 οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών η 39χρονη συλληφθείσα.

Ετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα με ασθενοφόρο, καλάσνικοφ και εκρηκτικά - εικόνα 6

Το χρονικό

Οι Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής κάνουν λόγο για εξάρθρωση της τρίτης γενιάς τομοκρατών στην Ελλάδα.

Αργά το απόγευμα του Σαββατου οι δύο εμπλεκόμενοι ηλικίας 41 και 45 ετών που συνελήφθησαν στη μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα», οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν λίγο μετά τις έξι το απόγευμα στα δικαστήρια της Ευελπίδων κάτω από αυστηρότατα μέτρα ασφάλειας, όπου τους περ΄μεναν αρκετοί φίλοι και γνωστοί τους οι οποίοι κατά την προσαγωγή φώναζαν συνθήματα συμπαράστασης. Οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι επιτέθηκαν φραστικά κατά των δημοσιογράφων που βρίσκονταν έξω από το κτίριο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών.

Οι δύο συλληφθέντες πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη για βαρύτατες κατηγορίες

Ο Εισαγγελέας, άσκησε ποινική δίωξη που στρέφεται κατά των δύο προσαχθέντων ενώπιον του, αλλά και κατά ακόμη δύο προσώπων που αναζητά η αστυνομία. Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν κατά των τεσσάρων αφορούν τα κακουργήματα:

-των τρομοκρατικών πράξεων από κοινού και κατ' εξακολούθηση

-της τρομοκρατικής οργάνωσης με την επιβαρυντική περίσταση της κατοχής εκρηκτικών υλών και

-της διακεκριμένης περίπτωσης κατοχής όπλων

Επίσης, τα πλημμεληματικού βαθμού αδικήματα: της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών, της παράνομης οπλοφορίας, της παράνομης οπλοχρησίας, της παράνομης οπλοκατοχής και της προμήθειας και κατοχής ναρκωτικών.

Αμέσως μετά τον Εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι μετήχθησαν στον Ανακριτή, από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τη ληστεία σε κατάστημα ΟΠΑΠ Play στο Χολαργό στις 21 Οκτωβρίου 2019, το οποίο εκτελέστηκε κατά την προσαγωγή τους στα δικαστήρια.

Ετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα με ασθενοφόρο, καλάσνικοφ και εκρηκτικά - εικόνα 7

Υπό παρακολούθηση για καιρό οι τρομοκράτες

Υπό παρακολούθηση από καιρό ήταν, σύμφωνα με έγκυρες αστυνομικές πηγές, οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση που διερευνάται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, οι αστυνομικοί είχαν σε στενό κλοιό τον 46χρονο που αναζητείται και τον 41χρονο, ο οποίος είχε συλληφθεί το 2010 για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα», αλλά αποφυλακίστηκε με όρους στις 12-2-2018, με το νόμο Παρασκευόπουλου, (Ν. 4489/2017, άρθρο 43).

Ο 46χρονος ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει συλληφθεί, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ήταν μεταξύ των συντελεστών της κατάληψης «Γκάρε» στην οδό Καλλιδρομίου, η οποία εκκενώθηκε από την Αστυνομία, στις 26 Αυγούστου 2019.

Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση στο κτίριο δεν ήταν τυχαία, καθώς ο 46χρονος ήταν ήδη στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ενώ επίσης φέρεται και ως πρωταγωνιστής σε επεισόδια μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών δυνάμεων στα Εξάρχεια.

Οι αστυνομικοί δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στον εντοπισμό και την σύλληψη του 46χρονου, καθώς τα στοιχεία που έχουν αναφέρουν ότι κατά την ληστεία, το όπλο εκπυρσοκρότησε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πόδι και το πιθανότερο είναι ότι χρειάζεται ιατρική φροντίδα.

Αρμόδιοι παράγοντες ανέφεραν ότι από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της έρευνας, προκύπτει ότι ο οπλισμός είχε μεταφερθεί στο σπίτι του 45χρονου τον τελευταίο καιρό, από γιάφκα της οργάνωσης στην Κυψέλη, την οποία άδειασαν και καθάρισαν, καθώς δεν έχει βρεθεί τίποτα μέχρι στιγμής.

Ετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα με ασθενοφόρο, καλάσνικοφ και εκρηκτικά - εικόνα 8

Η 39χρονη γυναίκα, όπως έγινε γνωστό είναι σύντροφος του 46χρονου καταζητούμενου και συνελήφθη για παράβαση του νόμου περί όπλων, καθώς στο σπίτι τους βρέθηκαν μαχαίρια και άλλα συναφή που εμπίπτουν στον συγκεκριμένο νόμο.

Τα 15 άτομα, που προήχθησαν, συνεχίζουν να εξετάζονται στην Αντιτρομοκρατική, προκειμένου να διαπιστωθεί αν γνώριζαν, και σε ποιο βαθμό, τη δράση της οργάνωσης ή παρείχαν κάλυψη με οποιονδήποτε τρόπο στους άμεσα εμπλεκόμενους, οπότε ενδέχεται κάποιες από τις προσαγωγές να μετατραπούν σε συλλήψεις.

Ετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα με ασθενοφόρο, καλάσνικοφ και εκρηκτικά - εικόνα 9

Η γιάφκα και η μετακόμιση

Το απόγευμα του Σαββάτου η αντοτρομοκρατική εντόπισε την κεντρική γιάφκα της οργάνωσης στην Κυψέλη.

Στο συγκεκριμένο διαμέρισμα η οργάνωση είχε όλο τον οπλισμό και υλικό της. Ωστόσο μετά τη ληστεία σε κατάστημα με τυχερά παιχνίδια στις 21 Οκτωβρίου μετακόμισαν τη γιάφκα και μετέφεραν όλο το «περιεχόμενο» της στο διαμέρισμα του Χολαργού

Η γιάφκα της Κυψέλης είχε ενοικιαστεί από τον 46χρονο που αναζητείται με στοιχεία άλλου προσώπου.

Κατά την έρευνα στο διαμέρισμα της Κυψέλης διαπιστώθηκε πως είχε καθαριστεί επιμελώς με πολλά λίτρα χλωρίνης ώστε να εξαφανιστούν ίχνη

Συγχαρητήρια από Μητσοτάκη

«Να συγχαρώ αντιτρομοκρατική υπηρεσία, την ΕΛ.ΑΣ, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την πολύ μεγάλη επιτυχία. Να επαναλάβω για άλλη μια φορά τη δέσμευσή μου ότι θα τελειώσουμε οριστικά και αμετάκλητα με το πρόβλημα της εγχώριας ελληνικής τρομοκρατίας», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο περιθώριο της άτυπης συνεδρίασης της Κ.Ο. της ΝΔ στο Καβούρι.

Ετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα με ασθενοφόρο, καλάσνικοφ και εκρηκτικά - εικόνα 10

Ετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα με ασθενοφόρο, καλάσνικοφ και εκρηκτικά - εικόνα 11

Ετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα με ασθενοφόρο, καλάσνικοφ και εκρηκτικά - εικόνα 12

Ετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα με ασθενοφόρο, καλάσνικοφ και εκρηκτικά - εικόνα 13

Ετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα με ασθενοφόρο, καλάσνικοφ και εκρηκτικά - εικόνα 14

Ετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα με ασθενοφόρο, καλάσνικοφ και εκρηκτικά - εικόνα 15

Ετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα με ασθενοφόρο, καλάσνικοφ και εκρηκτικά - εικόνα 16

Ετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα με ασθενοφόρο, καλάσνικοφ και εκρηκτικά - εικόνα 17

Ετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα με ασθενοφόρο, καλάσνικοφ και εκρηκτικά - εικόνα 18

Ετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα με ασθενοφόρο, καλάσνικοφ και εκρηκτικά - εικόνα 19

φωτο: ΕΛ.ΑΣ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Λένε πως το φαγητό σε αυτή τη νέα ταβέρνα σου ζεσταίνει την ψυχούλα

Το νέο εστιατορικό 'παιδί' της Ergon έχει νοσταλγικό ύφος, ωραία αύρα και μια θαλασσινή κουζίνα που μιλά απευθείας στο γευστικό υποσυνείδητο.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ 17 Οκτ 2025 | 11:35

Λεμεσός: Εκτέλεσαν γνωστό Κύπριο επιχειρηματία και πρόεδρο ομάδας μέσα στο ΙΧ του - Τα σενάρια που εξετάζονται

Μαφιόζικη εκτέλεση Κύπριου επιχειρηματία και ιδιοκτήτη ποδοσφαιρικής ομάδας στη Λεμεσό.

ΔΥΟ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ 17 Οκτ 2025 | 10:24

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Εκμεταλλεύονταν κορίτσια με ψυχικές ασθένειες και διακινούσαν πορνογραφικό υλικό και με ανήλικες

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν σε περιοχή του Πανοράματος από αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πυλαίας – Χορτιάτη.

8.000 "ΤΑΡΙΦΑ" 16 Οκτ 2025 | 23:08

Επιχείρηση "Illuminati": Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης πλαστογραφίας εγγράφων και παράνομης διακίνησης μεταναστών

Μέλη της οργάνωσης, αρχικά σύναπταν συμφωνίες για την παράνομη διακίνηση μεταναστών ή για την κατάρτιση κατά παραγγελία πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και αφού συγκέντρωναν τα επιθυμητά στοιχεία, τα έστελναν ηλεκτρονικά στους πλαστογράφους του κυκλώματος.

ΜΕ ΣΟΥΓΙΑ 16 Οκτ 2025 | 11:04

Βόλος: Στον ανακριτή 12χρονος - Εβγαλε σουγιά για να ληστέψει συμμαθητή του

"Δώσε μου τα χρήματά σου", φέρεται να είπε ο ανήλικος δράστης, σύμφωνα με τη δικογραφία.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ 16 Οκτ 2025 | 08:38

"Γράφουμε μόνο πού έχει μπλόκο, δεν ρωτάμε, δεν σχολιάζουμε": Τι έλεγαν οι διαχειριστές στα γκρουπ με τα μπλόκα τροχαίας

Δύο άτομα συνελήφθησαν στην Αθήνα για διαχείριση ομάδων που ενημέρωναν διαδικτυακά για μπλόκα Τροχαίας σε Αττική, Κρήτη και Θεσσαλονίκη. Οι ομάδες αριθμούσαν πάνω από 201.000 μέλη.

ΣΧΗΜΑΤΙΣΘΗΚΕ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ 15 Οκτ 2025 | 15:55

"Alarm Moto": "Τατοϊου λίγο πριν τη γέφυρα Βαρυμπόμπης" - Τα μηνύματα του γκρουπ που ενημέρωνε για μπλόκα της αστυνομίας

Από τον περασμένο Ιούλιο η Δίωξη Κυβερνοεγκλήματος είχε βάλει στο στόχαστρό της δύο άτομα που "έτρεχαν" το γκρουπ "Alarm Moto".

ΜΑΖΙ ΤΟΥ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 15 Οκτ 2025 | 13:14

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο Αττικόν για εγκαίνια ογκολογικής μονάδας - Ένταση μεταξύ εργαζομένων και αστυνομίας [εικόνες - βίντεο]

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, υπήρξε περιορισμένη ένταση μεταξύ εργαζομένων και αστυνομικών.

27 ΕΤΩΝ 15 Οκτ 2025 | 12:28
ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΣΚΗΝΕΣ 13 Οκτ 2025 | 14:04

Απίστευτο: Τραμπούκισαν τον διευθυντή της αστυνομίας Ζακύνθου μέσα σε νυχτερινό κατάστημα [βίντεο]

Τραμπουκισμός σε βάρος του διευθυντή της αστυνομίας Ζακύνθου μέσα σε κλαμπ.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ 13 Οκτ 2025 | 11:58

Καταδίωξη στον Κηφισό για κλεμένο ΙΧ - Συνελήφθη 25χρονος στο Καματερό

Ένας 25χρονος συνελήφθη στο Καματερό μετά την καταδίωξη που ξεκίνησε στον Κηφισό.

ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ 12 Οκτ 2025 | 23:37

Συνελήφθη στην Αγία Βαρβάρα 41χρονος μοτοσικλετιστής που άρπαζε τσάντες γυναικών σε Νίκαια και Κορυδαλλό

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον μοτοσικλετιστή στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας και τον συνέλαβαν

ΤΙ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ 10 Οκτ 2025 | 13:00

Εξιχνιάστηκε ο εμπρησμός εστιατορίου στη Βουλιαγμένη τον περασμένο Οκτώβριο - Συνελήφθη 60χρονος

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης του εμπρησμού 60χρονος ημεδαπός, ο οποίος συνελήφθη σε περιοχή της Νίκαιας.

ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΕ ΤΟ ΘΥΜΑ 10 Οκτ 2025 | 11:33
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 10 Οκτ 2025 | 10:38

Χανιά: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν 130 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 3 μέτρων και ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

ΣΕ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ 09 Οκτ 2025 | 11:51
170 ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ 07 Οκτ 2025 | 13:55

Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ: Κύκλωμα εκμεταλλευόταν εργασιακά και οικονομικά αλλοδαπούς - 12 συλλήψεις

Η αστυνομία εξάρθρωσε κύκλωμα που εκμεταλλευόταν εργασιακά αλλά και οικονομικά αλλοδαπούς.

ΣΤΟ ΚΟΡΔΕΛΙΟ 07 Οκτ 2025 | 12:08

Απίστευτο περιστατικό στη Θεσσαλονίκη: Παρίσταναν τους αστυνομικούς και έκαναν έλεγχο σε... αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ

Με χειροπέδες κατέληξαν τρεις νεαροί στο Κορδελιό της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι παριστάνοντας τους αστυνομικούς επιχείρησαν να ελέγξουν έναν… κανονικό αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ.

ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΛΥΜΕΝΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ 06 Οκτ 2025 | 14:34

Διπλό φονικό στη Φοινικούντα: Ζευγάρι ο γνωστός αρχιτέκτονας και ο επιστάτης του κάμπινγκ - Μικρός σε ηλικία ο δράστης

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ιδιοκτήτης και ο επιστάτης του κάμπινγκ στη Φοινικούντα Μεσσηνίας ήταν ζευγάρι.

ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 06 Οκτ 2025 | 11:54

Αιτωλοακαρνανία: Κουκουλόφοροι φίμωσαν και λήστεψαν ηλικιωμένη

Οι κουκουλόφοροι ληστές εισέβαλλαν στο σπίτι της ηλικιωμένης, σήμερα δευτέρα τα ξημερώματα.

ΤΡΕΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ 06 Οκτ 2025 | 10:25

Θεσσαλονίκη: Επιτέθηκαν σε 46χρονο μετά από διαπληκτισμό

Θύμα ξυλοδαρμού 46χρονος στη Θεσσαλονίκη.

ΠΗΓΕ ΕΙΔΙΚΟΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗΣ 06 Οκτ 2025 | 10:05

Ωρωπός: 47χρονος πήγε στο σπίτι της πρώην του, την άρπαξε και την κρατούσε κλειδωμένη στο σπίτι του

Αφού στο σπίτι του στον Ωρωπό 47χρονου έφτασε ειδικός διαπραγματευτής, ο άνδρας άφησε τη γυναίκα που είχε αρπάξει.

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΑΠΑΤΕΣ 05 Οκτ 2025 | 23:33

Νέα σπείρα κακοποιών προσποιείται τους αστυνομικούς και ξαφρίζει πολίτες: Σοκάρει η μαρτυρία θύματος

Ολοένα και αυξάνονται τα περιστατικά εξαπάτησης πολιτών από επιτήδειους

ΜΕΣΣΗΝΙΑ 05 Οκτ 2025 | 22:25

Διπλή δολοφονία σε κάμπινγκ στη Φοινικούντα - Στο σημείο η αστυνομία

Δύο άντρες νεκροί από πυροβολισμούς σε κάμπινγκ στη Φοινικούντα της Μεσσηνίας.

ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ 05 Οκτ 2025 | 22:00

Ζάκυνθος: Χειροπέδες σε 29χρονο για την αποπειρα δολοφονίας του 38χρονου στη Δροσιά

Η αστυνομία συνέλαβε 29χρονο μάγειρα στη Ζάκυνθο για την απόπειρα δολοφονίας στον Άγιο Στέφανο.

ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 05 Οκτ 2025 | 12:40

Στο αστυνομικό τμήμα η Τζίνα Αλιμόνου για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας - Συνελήφθη ο σύντροφός της

Οι αστυνομικοί ειδοποιήθηκαν ύστερα από τηλεφώνημα για έντονο καβγά μέσα στο σπίτι της Τζίνας Αλιμόνου.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ 04 Οκτ 2025 | 23:54

Στα χέρια των αρχών ο 25χρονος διανομέας που τραυμάτισε με κατσαβίδι οδηγό στην Ιερά Οδό - Έχει συλληφθεί άλλες 19 φορές

Άλλες 19 φορές έχει συλληφθεί ο διανομέας που χτύπησε με κατσαβίδι οδηγό στην Ιερά Οδό.

ΠΩΣ ΜΠΗΚΑΝ ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ 04 Οκτ 2025 | 21:33
ΟΔΗΓΗΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ 04 Οκτ 2025 | 20:28

Συνελήφθη 32χρονος για διακίνηση ναρκωτικών – Κατασχέθηκαν πάνω από 9 κιλά ηρωίνης

Χειροπέδες σε 32χρονο με περισσότερα από 9 κιλά ηρωίνης.

ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ 04 Οκτ 2025 | 18:49

Συνελήφθησαν τρεις νεαροί για ληστείες διανομέων - Πριν έκαναν παραγγελίες

Με την απειλή όπλου ακινητοποιούσαν τους διανομείς, αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και προσωπικά αντικείμενα και διέφευγαν πεζοί.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ 03 Οκτ 2025 | 16:08

Αστυνομική επιχείρηση στη Μεσσαρά: Ξήλωσαν χασισοφυτεία με πάνω από 1.000 δενδρύλλια κάνναβης

Έχει συλληφθεί ένας ημεδαπός, στον οποίον φέρεται να ανήκε η χασισοφυτεία.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 03 Οκτ 2025 | 13:39

Αγρίνιο: Πυροβολούσε γάτες με αεροβόλο από το μπαλκόνι του

Από τους πυροβολισμούς δεν τραυματίστηκαν τα ζώα, ωστόσο το αυτοκίνητο υπέστη φθορές και ο άνδρας απείλησε τον ιδιοκτήτη με κοντάρι.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2 ΕΚΑΤ. ΤΑ ΚΕΡΔΗ 02 Οκτ 2025 | 15:45
ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ 01 Οκτ 2025 | 19:17

Μαρόκο: Η στιγμή που όχημα της Αστυνομίας πέφτει με ταχύτητα πάνω σε διαδηλωτές - Αναφορές για έναν νεκρό [βίντεο]

Συγκλονιστικό περιστατικό διαδραματίστηκε κατά την τέταρτη ημέρα των διαδηλώσεων που πραγματοποιούν κυρίως νέοι στο Μαρόκο

ΜΕΣΩ ΑΝΥΠΑΡΚΤΩΝ ΕΙΚΟΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ 01 Οκτ 2025 | 14:40

Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωση που εξαπατούσε το Δημόσιο - Σχεδόν 5.000.000 ευρώ τα παράνομα κέρδη της [βίντεο]

Καταπέλτης ο εισαγγελέας για τους κατηγορούμενους που είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση

ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ 01 Οκτ 2025 | 13:09
ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 01 Οκτ 2025 | 10:55

Άνοιξη: Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού έδειρε όλη την οικογένεια επειδή δεν πλήρωνε το νοίκι – Τρεις τραυματίες

Τραυματίες είναι ένας 86χρονος, η 74χρονη σύζυγός του, η οποία νοσηλεύεται στο ΚΑΤ με κάταγμα, αλλά και ο 44χρονος γιος τους που έχει τραύμα από μαχαίρι.

ΤΙ ΛΕΝΕ 30 Σεπ 2025 | 18:42

Αναβρασμός στους Ρομά για τους αστυνομικούς στους καταυλισμούς: "Θα κατεβούμε στην Αθήνα με λεωφορεία"

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ελλάδος Ρομά, Κωνσταντίνος Σταντίκογλου, επιθυμούν αστυνόμευση μέσα στους οικισμούς, όχι όμως με τον τρόπο που επιλέγει η κυβέρνηση

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΕΛΑΣ 30 Σεπ 2025 | 14:21

Η Δημογλίδου διαψεύδει τον Μπισμπίκη: Δεν ενημέρωσε ο ίδιος για το τροχαίο -Τρίτο πρόσωπο κάλεσε την αστυνομία

Η ίδια υπογράμμισε πως αν κάποιος εμπλακεί σε τροχαίο που έχει υλικές ζημιές, πρέπει να παραμείνει στο σημείο και να καλέσει το 100.

58ΧΡΟΝΟΣ Ο ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑΣ 30 Σεπ 2025 | 13:07

Έκρυβε 237.435 ευρώ σε σακούλες σκουπιδιών – Συνελήφθη καταστηματάρχης με λαθραία ηλεκτρονικά τσιγάρα [εικόνες]

Καταστηματάρχης στον Άγιο Παντελεήμονα συνελήφθη με λαθραία ηλεκτρονικά τσιγάρα και 237.435 ευρώ σε σακούλες σκουπιδιών.

ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ 30 Σεπ 2025 | 10:46

Ηράκλειο: Χτύπησε την 66χρονη μητέρα του για να της πάρει χρήματα

Ο 35χρόνος φέρεται να βρισκόταν σε έξαλλη κατάσταση, φωνάζοντας, απειλώντας και βρίζοντας τη μητέρα του.

30 Σεπ 2025 | 10:42

Εντατικοί έλεγχοι στα μέσα μεταφοράς: Πώς η "Αριάδνη" έφερε μείωση 60% στα περιστατικά παραβατικότητας

Από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Αύγουστο, τα στελέχη του σχεδίου "Αριάδνη", προχώρησαν σε συνολικά 91.610 ελέγχους, 1.539 προσαγωγές και 1.536 συλλήψεις.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 29 Σεπ 2025 | 23:41

Κρατούμενος βρέθηκε απαγχονισμένος στο Αστυνομικό Μέγαρο Αθηνών

Τον κρατούμενο εντόπισαν ο αξιωματικός Υπηρεσίας και ο σκοπός των κρατητηρίων οι οποίοι εφάρμοσαν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση ενώ προσπάθεια ανάνηψης έγινε και από πλήρωμα ασθενοφόρου που έσπευσε στο σημείο

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 26 Σεπ 2025 | 12:50

Πάνοπλοι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ κάνουν εντυπωσιακή έφοδο σε σπίτι 62χρονου - Επειδή εκοβε ξύλα παράνομα [βίντεο]

Μεγάλη επιχείρηση με πάνοπλους αστυνομικούς της ΟΠΚΕ σε οικία 62χρονου στη Βόλβη Θεσσαλονίκης. Έκοβε ξύλα από το δάσος και τα πουλούσε.

ΤΙ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΟΣ 25 Σεπ 2025 | 15:24
ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ Η ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ ΤΟΥ 24 Σεπ 2025 | 15:39

Ψεύτικη ταυτότητα δήλωσε ο 24χρονος που επιτέθηκε με ψαλίδι σε γυναίκα και δάγκωσε αστυνομικό – Είχε ήδη συλληφθεί 7 φορές

Ο 24χρονος με καταγωγή, κατά δήλωσή του, από την Παλαιστίνη που επιτέθηκε με γυναίκα σε ψαλίδι έχει βαρύ ποινικό παρελθόν και έδωσε ψευδή στοιχεία.

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 24 Σεπ 2025 | 14:06

Πάτρα: Αστυνομικός εμβόλισε το αυτοκίνητο του αδελφού του, τον χτύπησε με λοστό και εξαφανίστηκε

Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε στην Πάτρα, με πρωταγωνιστή έναν αστυνομικό, ο οποίος πλέον καταζητείται από τους ίδιους του τους συναδέλφους.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ 24 Σεπ 2025 | 12:54
ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 24 Σεπ 2025 | 11:43
ΟΔΗΓΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ 23 Σεπ 2025 | 14:31

Επίθεση με γροθιές σε 14χρονο έξω από σχολείο στον Ασπρόπυργο: Συνελήφθησαν πέντε ανήλικοι

Πέντε ανήλικοι συνελήφθησαν για επίθεση σε 14χρονο και οδηγούνται στον εισαγγελέα.

ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 23 Σεπ 2025 | 10:27

Eισβολή κακοποιών σε εταιρεία στον Ασπρόπυργο – Έριξαν πόρτα με ΙΧ για να φτάσουν στο χρηματοκιβώτιο

Τέσσερις δράστες εμβόλισαν πόρτα εταιρείας στον Ασπρόπυργο για να φτάσουν στο χρηματοκιβώτιο.

ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΤΗΣ 22 Σεπ 2025 | 15:26

Ελεύθερη αφέθηκε η 62χρονη στη Βοιωτία που έθαψε τη μητέρα της σε στάβλο- Υπό διερεύνηση το πώς πέθανε η γυναίκα

Η 60χρονη γυναίκα ζητούσε επίμονα να μάθει τι λέγεται για την ίδια στα μέσα ενημέρωσης.

ΣΥΝΤΕΤΡΙΜΜΕΝΟΙ ΟΙ ΔΥΟ ΓΟΝΕΙΣ 22 Σεπ 2025 | 13:09

Τραγωδία στα Χανιά: Νεκρό βρέφος 2,5 μηνών στις Καλύβες Αποκορώνου - Το πλάκωσαν οι γονείς στον ύπνο τους

Ο 28χρονος άνδρας και η 26χρονη σύντροφός του μόλις αντιλήφθηκαν ότι το παιδί τούς δεν είχε τις αισθήσεις του, ειδοποίησαν αμέσως το ΕΚΑΒ και την αστυνομία.

ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ 22 Σεπ 2025 | 13:06

Θεσσαλονίκη: Έσφαξε αρνί στο Σέιχ Σου για να τιμήσει το κουρμπάνι - Κακουργηματική δίωξη σε 51χρονο

Αστυνομικοί εντόπισαν το ζώο κρεμασμένο σε κλαδί δέντρου και συνέλαβαν τον άντρα, ενώ δίπλα του εντόπισαν και το μαχαίρι.

ΤΡΕΙΣ ΑΝΤΡΕΣ ΣΕ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΕΣ ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ 19 Σεπ 2025 | 11:36

Πανικός στον Πειραιά: Μαχαίρωσαν συγγενή ιδιοκτήτη σχολής οδηγών

Τρεις άνδρες οι οποίοι επέβαιναν σε μοτοσικλέτες, χτύπησαν με μαχαίρι συγγενή ιδιοκτήτη σχολής οδηγών στον Πειραιά.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ 19 Σεπ 2025 | 07:44

Πάτρα: Αστυνομικός χτύπησε... αστυνομικό στην πορεία για τον Παύλο Φύσσα [βίντεο]

Ένταση ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς στην πορεία για τον Παύλο Φύσσα στην Πάτρα. Ένταση και ανάμεσα σε αστυνομικούς και... αστυνομικούς.

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 17 Οκτ 2025 | 07:33

Απάτες εκατομμυρίων με τον ΕΦΚΑ μέσω εταιρειών ένδυσης - Οι οδηγίες του λογιστή και το "ξέπλυμα" με σπίτια στο Ντουμπάι και αυτοκίνητα

Ακόμα και ακίνητα στο… Ντουμπάι, είχαν αγοράσει τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που προκάλεσε ζημιά ύψους 2.190.000 ευρώ στο δημόσιο εξαπατώντας τον ΕΦΚΑ.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ 17 Οκτ 2025 | 06:57

Φοινικούντα: "Θα τον κάνω να του φύγει το κλαπέτο" - Τα 300 βίντεο, οι κλήσεις και οι καταθέσεις που ρίχνουν φως στο διπλό φονικό

Συγγενείς του 68χρονου ιδιοκτήτη του κάμπινγκ, υπέβαλαν αίτημα στην Ανακρίτρια για αναπαράσταση του εγκλήματος.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ 16 Οκτ 2025 | 08:38

"Γράφουμε μόνο πού έχει μπλόκο, δεν ρωτάμε, δεν σχολιάζουμε": Τι έλεγαν οι διαχειριστές στα γκρουπ με τα μπλόκα τροχαίας

Δύο άτομα συνελήφθησαν στην Αθήνα για διαχείριση ομάδων που ενημέρωναν διαδικτυακά για μπλόκα Τροχαίας σε Αττική, Κρήτη και Θεσσαλονίκη. Οι ομάδες αριθμούσαν πάνω από 201.000 μέλη.

ΘΡΙΛΕΡ 16 Οκτ 2025 | 07:05

"Στη Φοινικούντα πήγα για τα χρήματα του εκβιασμού": Το τηλεφώνημα, η selfie και η εμπλοκή άλλων δύο προσώπων

Οι αστυνομικοί έχουν εύρημα το επίμαχο χρονικό διάστημα, το οποίο εμπλέκει εκούσια ή ακούσια, δύο ακόμη πρόσωπα, στην υπόθεση της διπλής δολοφονίας.

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 15 Οκτ 2025 | 06:44

Φοινικούντα: Το τηλεφώνημα πριν τη διπλή δολοφονία και όσα δεν πείθουν τις Αρχές - Πού ψάχνουν τον ηθικό αυτουργό

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με το διπλό φονικό στη Φοινικούντα - Τι υποστηρίζουν ο φερόμενος δράστης και ο συνεργός, τι ψάχνουν οι Αρχές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 14 Οκτ 2025 | 07:09

Φοινικούντα: Κοντά στον δολοφόνο οι Αρχές - Η επικοινωνία "εύρημα" και οι τελευταίες αλλαγές στη διαθήκη του 68χρονου

Σημαντικά στοιχεία για την ταυτότητα του ηθικού και φυσικού (ων) αυτουργού (ων) της διπλής δολοφονίας στη Φοινικούντα, φαίνεται πως έχουν στην κατοχή τους οι Αρχές.

13 Οκτ 2025 | 07:05

Φοινικούντα: Αυθόρμητη και εκδικητική η διπλή δολοφονία - Στο μικροσκόπιο η διαδρομή διαφυγής και η διαθήκη του 68χρονου

Οι αστυνομικοί θα στραφούν και στα πρόσωπα της πρόσφατης διαθήκης του 68χρονου, και κυρίως στα πρόσωπα που "αφαιρέθηκαν" ή "προστέθηκαν", από την προηγούμενη.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 12 Οκτ 2025 | 08:43

Φοινικούντα: Σε 8 περιοχές έχουν εντοπίσει οι κάμερες τον δράστη της δολοφονίας - Πήγε με το λευκό σκούτερ στην Αθήνα

Ο δολοφόνος μετά το διπλό φονικό που σημειώθηκε στις 20:20 το βράδυ της 5ης Οκτωβρίου, διάνυσε περίπου 500 χιλιόμετρα και περισσότερες από 5 ώρες για να φθάσει τελικά στην Αθήνα.

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 11 Οκτ 2025 | 08:44

Φοινικούντα: Μετά τη δολοφονία ο δράστης έκανε... 450χλμ με λευκό σκούτερ για να φτάσει στην Αθήνα

Αν αυτή η αναζήτηση δεν οδηγεί σε ένοχο, θα στραφούν και στα πρόσωπα της πρόσφατης διαθήκης, και κυρίως στα πρόσωπα που "αφαιρέθηκαν" ή "προστέθηκαν".

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥΣ 10 Οκτ 2025 | 07:53

Δουλέμποροι εργατών γης: Άφαντη η 29χρονη αρχηγός από το Νεπάλ - Τους παγίδευε με σκηνοθετημένα βίντεο στο TikTok

Οι εργάτες από το Νεπάλ απασχολούνταν σε εξαντλητικές αγροτικές εργασίες υπό την εποπτεία των επιστατών, ενώ οι συνθήκες εργασίας ήταν εξαιρετικά σκληρές.

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗ ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑ 10 Οκτ 2025 | 06:44

"Γίνονταν κακά πράγματα στο κάμπινγκ": Οι απειλές ενός ανήλικου στον ιδιοκτήτη και η μυστηριώδης αλλαγή της διαθήκης

Οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί σε μία μοτοσυκλέτα, στην οποία εκτιμούν με μεγάλη βεβαιότητα, ότι επιβαίνει ο δράστης μετά την διπλή δολοφονία, να κινείται προς την Ηλεία.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ FBI 09 Οκτ 2025 | 07:51

Δουλέμποροι προσέλκυαν εργάτες με βίντεο στο TikTok - Τους υπόσχονταν καλούς μισθούς για να "ξεφύγουν από τη μιζέρια"

Τα μέλη της συμμορίας, τους έπαιρναν σχεδόν όλο το μεροκάματο που τους έδιναν οι εργοδότες, με την αιτιολογία ότι τους παρείχαν φαγητό, διαμονή, νερό και ρούχα.

ΙΛΙΣΙΑ 09 Οκτ 2025 | 07:47

Έκρηξη στη Μιχαλακοπούλου: Ο δράστης άφησε ατάραχος τη βόμβα στην είσοδο της ντίσκο - Τα σενάρια πίσω από την έκρηξη στο Jacky.O

Σε πλάνα έχει καταγραφεί άνδρας που είναι ντυμένος στα μαύρα και με κουκούλα, κρατάει στα χέρια του μια χάρτινη σακούλα, παρόμοια με αυτή που αφέθηκε μπροστά στην είσοδο του μαγαζιού, μέσα στην οποία υπήρχε ο εκρηκτικός μηχανισμός

ΜΥΣΤΗΡΙΟ 09 Οκτ 2025 | 06:58

Εγκλημα στη Φοινικούντα: Η τελευταία διαθήκη που δεν έχει ανοίξει και οι επαφές του 68χρονου με ανήλικους

Ο 68χρονος άλλαζε συχνά την διαθήκη του, η τελευταία αλλαγή φαίνεται να έγινε την 1η Οκτωβρίου - Οι Αρχές εξετάζουν και συναναστροφές του θύματος με ανήλικους.

ΜΙΑ ΣΥΛΛΗΨΗ 08 Οκτ 2025 | 11:26

Μαρούσι: Καταδίωξη στους δρόμους των βορείων προαστίων μετά από αποτυχημένη απόπειρα διάρρηξης

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον έναν από τους δύο κακοποιούς που προσπάθησαν να εισβάλουν σε σπίτι στην οδό Μεσογείων.

ΑΓΝΩΣΤΟΣ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ 08 Οκτ 2025 | 06:41

Εγκλημα στη Φοινικούντα: Οι 5 κληρονόμοι που έγιναν ένας, η αποκλήρωση και το "μήλον της έριδος" - Τι ψάχνουν οι Αρχές

Μέχρι στιγμής, οι έρευνες των αστυνομικών για την ταυτοποίηση του δράστη της δολοφονίας στη Φοινικούντα παραμένουν άκαρπες - Τι έχει στα χέρια της η ΕΛ.ΑΣ.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ 07 Οκτ 2025 | 07:00

Εγκλημα στη Φοινικούντα: Η μεγάλη περιουσία του 68χρονου, ο μοναδικός κληρονόμος και ο αυτόπτης μάρτυρας-"κλειδί"

Οικονομικά κίνητρα, βλέπουν οι αρχές πίσω από την εν ψυχρώ δολοφονία του 68χρονου ιδιοκτήτη του camping και του 61 ετών επιστάτη, στη Φοινικούντα Μεσσηνίας.

ΚΥΚΛΩΜΑ 06 Οκτ 2025 | 07:41

Εικονικά τιμολόγια: Αρνείται τις κατηγορίες ο πρόεδρος της ΠΑΕ- Ο ρόλος της άρρωστης θείας και ο αλκοολικός "μπροστινός"

Ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας των Δυτικών Προαστίων, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος, αρνείται τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι λειτουργούσε ως διαμεσολαβητής στις επίμαχες συνδιαλλαγές.

ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ 03 Οκτ 2025 | 06:45

Κύκλωμα με εικονικά τιμολόγια: "Σφραγιδούλα και υπογραφούλα" - Ο "διαχρονικός" λογιστής και η κόρη του

Ένας 55χρονος λογιστής, συμμετείχε σε όλες τις συνθέσεις της εγκληματικής οργάνωσης μαζί με τον 52χρονο πρόεδρο της ερασιτεχνικής ομάδας και τον 40χρονο έγκλειστο των φυλακών Χαλκίδας

Ο ΙΣΤΟΣ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ 02 Οκτ 2025 | 08:14

"Πίεση στον Άρη για χρήματα": Το κύκλωμα με τις 370 εταιρείες φαντάσματα - Ο πρόεδρος ομάδας και το 1,5 εκατ. στον Κοκλώνη

Ο 52χρονος πρόεδρος της ερασιτεχνικής ομάδας μαζί με τους συνεργούς τους είχαν δημιουργήσει έναν μεγάλο ιστό "μαϊμού" εταιρειών, οι οποίες εξέδιδαν εικονικά τιμολόγια μεταξύ τους και προς τρίτους έναντι αμοιβής.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ 02 Οκτ 2025 | 06:50

Λάρισα: Ο θρύλος για τους χαμένους θησαυρούς οδήγησε στον θάνατο τον 53χρονο - Αλλες 10-15 ομάδες έχουν ψάξει στη σπηλιά

"Δεν μας είχε πει ποτέ για τη δραστηριότητά του ή ότι σκέφτεται να ψάξει για λίρες ή χρυσό", ανέφεραν συγγενείς του 53χρονου.

ΑΝΟΙΞΗ ΑΤΤΙΚΗΣ 02 Οκτ 2025 | 06:30

"Θα μας σκότωνε": Σοκάρουν οι ενοικιαστές για την άγρια επίθεση του ιδιοκτήτη - Τους χτυπούσαν με ρόπαλο

Με ρόπαλο και μαχαίρι, ο δράστης αποφάσισε να πάρει το νόμο στα χέρια του - Ο 31χρονος άνδρας επιτέθηκε στους ενοικιαστές του σπιτιού του στην Άνοιξη Αττικής.

30 Σεπ 2025 | 10:42

Εντατικοί έλεγχοι στα μέσα μεταφοράς: Πώς η "Αριάδνη" έφερε μείωση 60% στα περιστατικά παραβατικότητας

Από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Αύγουστο, τα στελέχη του σχεδίου "Αριάδνη", προχώρησαν σε συνολικά 91.610 ελέγχους, 1.539 προσαγωγές και 1.536 συλλήψεις.

ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΑΤΕΣ 29 Σεπ 2025 | 07:30

"Είμαστε από τη ΔΕΗ, θα εκραγεί το κτίριο" - Πώς επιτήδειοι εξαπατούν ηλικιωμένους και τους αρπάζουν χρήματα

Επιτήδειοι, άλλες φορές μέσω τηλεφώνου και άλλες και με φυσική παρουσία, επιχειρούν με ευφάνταστους τρόπους να αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά, βάζοντας στο στόχαστρο συνήθως ηλικιωμένα άτομα.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ 29 Σεπ 2025 | 07:12

Ξάνθη: Βαρήκοος και με σκλήρυνση κατά πλάκας ο 40χρονος ομογενής - Αστυνομικός τον ξυλοφόρτωσε και τον πέταξε σε χωράφι

Ο συνοριοφύλακας εκτός υπηρεσίας, σταμάτησε τον άτυχο άνδρα, νομίζοντας ότι ήταν παράνομος μετανάστης - Συγκλονίζει η μαρτυρία του 40χρονου θύματος.

"ΗΤΑΝ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ" 26 Σεπ 2025 | 07:55

Αυτός είναι ο 77χρονος που κρατούσε φιάλη με έμβρυο σε φορμόλη - Οικονομολόγος, λογοτέχνης και μεταφραστής

Ο 77χρονος υποστήριξε ότι η φιάλη με το έμβρυο ήταν του παππού του, που ήταν μεγαλογιατρός το 1930 (!), και αποφάσισε να το κρατήσει για… κειμήλιο.

«ΜΑΙΜΟΥ» ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΤΗΣ ΔΕΗ 26 Σεπ 2025 | 07:21

"Βρήκαμε κι άλλα καλώδια": Πώς μια σπείρα Ρομά εξαπατούσε ηλικιωμένους - Δήλωναν... πυρόπληκτοι για να παίρνουν επιδόματα

Τα μέλη της σπείρας προσέγγιζαν τα θύματά τους όταν γύριζαν στις οικίες τους φορτωμένοι με ψώνια. Προσφέρονταν να τους βοηθήσουν και δήλωναν ότι ήταν υπάλληλοι του ΔΕΔΔΗΕ.

ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ 25 Σεπ 2025 | 07:45

Το βαρύ ποινικό παρελθόν του 24χρονου "Παλαιστίνιου": Δάγκωσε αστυνομικό και φώναζε "Αλλάχου Ακμπάρ"

Ο "πιθανόν" 24 χρόνων άνδρας, είχε συλληφθεί στο παρελθόν για ληστεία, σωματικές βλάβες, φθορές, απείθεια, αντίσταση, παράνομη είσοδο στη χώρα και απέλαση.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΘΡΙΛΕΡ 24 Σεπ 2025 | 06:55

Βοιωτία: "Δεν υπάρχει Γιάννης" - Το μυστήριο με τον συνεργό της 62χρονης που έθαψε τη μητέρα της

Οι Αρχές εκτιμούν ότι ο άνδρας από την Αλβανία που είχε περιγράψει η κατηγορούμενη δεν είναι υπαρκτό πρόσωπο.

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 23 Σεπ 2025 | 07:29

Από χούλιγκαν, εκτελεστικό όργανο της "νέας" Greek Mafia - Ποιος είναι ο 34χρονος που δέχθηκε πυροβολισμούς στο Παγκράτι

Ο 34χρονος εποφθαλμιούσε να γίνει αρχηγός της θύρας 7 του Ολυμπιακού, στη θέση του "Κοντού", ο οποίος κατηγορήθηκε ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης που ευθύνεται για τον θάνατο του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ 23 Σεπ 2025 | 06:51

Η "ΕΚΑΜ του Ελληνικού FBI" σε 25 καταυλισμούς Ρομά: Θα έχουν ειδική στολή και εξοπλισμό - Ποια θα είναι η δράση τους

Η "ΕΚΑΜ του Ελληνικού FBI", τοποθετείται σε 25 καταυλισμούς, για την αποτροπή της εγκληματικότητας.

TRAFFICKING 22 Σεπ 2025 | 07:53

Υπόθεση μαστροπείας: Πώς ο 42χρονος Joker παγίδευε ευάλωτες γυναίκες - Οι αποκαλύψεις από τα θύματά του

Τέσσερα θύματα του "Joker", του 42χρονου μαστροπού, παραγωγού ερωτικών ταινιών, αποκαλύπτουν νέες πτυχές από την δράση του.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ 22 Σεπ 2025 | 07:42

Μοναστηράκι: Συγκλονίζει η 53χρονη που τραυματίστηκε από την πτώση δέντρου - "Εχασα πολύ αίμα, χρειάστηκαν ράμματα στο κεφάλι"

Με την ανήλικη κόρη της ήταν η 53χρονη γυναίκα που τραυματίστηκε από πτώση δέντρου στην πλατεία Αγίας Ειρήνης το Σάββατο

22 Σεπ 2025 | 07:24

Πώς αποκαλύφθηκε η φρίκη στη Βοιωτία: Η 62χρονη διευθύντρια ΚΕΠ έθαψε τη μητέρα της σε στάβλο για ένα επίδομα και μια σύνταξη

Για ένα επίδομα αναπηρίας και μια σύνταξη, έθαψε τη μητέρα της σε ένα στάβλο και επί δύο χρόνια προσποιούταν ότι είναι ζωντανή.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ 19 Σεπ 2025 | 07:32

Ο ΕΟΠΥΥ προειδοποιεί για νέα ψηφιακή απάτη από επιτήδειους σε πολίτες - "Μην δίνετε στοιχεία"

Την προσοχή των πολιτών και κυρίως των συνταξιούχων, εφιστά ο ΕΟΠΥΥ, καθώς επιτήδειοι στέλνουν παραπλανητικά μηνύματα με στόχο να αρπάξουν χρήματα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς ηλικιωμένων ανθρώπων.

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 19 Σεπ 2025 | 07:02

Σύλληψη Σέρβου με βαρύ ποινικό παρελθόν: Μαφιόζος και επαγγελματίας δολοφόνος - Η απόπειρα σε βάρος δικηγόρου

Σε βάρος του εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης των Σερβικών αρχών - Ανήκε σε οργάνωση που αποτελούσε συνεργαζόμενο παρακλάδι της διαβόητης μαφίας του Κότορ "Καβάτσκι".

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ 18 Σεπ 2025 | 07:56

"Είμαι μέλος του ISIS- Ο Μοχάμεντ μου έδινε 100 ευρώ για κάθε φωτιά που έβαζα", ομολόγησε ο 32χρονος Παλαιστίνιος

Οι αρχές κάνουν λόγο για έναν ασταθή, περίεργο άνθρωπο και χρήστη ναρκωτικών ουσιών.

ΧΑΛΑΝΔΡΙ 18 Σεπ 2025 | 06:56

Υπόθεση revenge porn: Η καταγγελία πατέρα που "ξεσκέπασε" τον 25χρονο - Παγίδευε ανήλικες μέσω social media

Οι φαινομενικά αθώες συνομιλίες στο TikTok και το Snapchat, "παγίδευαν" ανήλικα κορίτσια στον εφιάλτη της εκδικητικής πορνογραφίας.

ΣΤΟ STAR 17 Οκτ 2025 | 21:54

Αγρίνιο: Αγοράκι 2,5 ετών τραυματίστηκε στο σχολικό - "Μας έστελναν από το Αγρίνιο στην Πάτρα, 85 χιλιόμετρα για ένα ράμμα"

Η γυναίκα του παιδιού μετέφερε αμέσως το αγοράκι στο νοσοκομείο Αγρινίου, ωστόσο, όπως καταγγέλλει, κανείς δεν του προσέφερε τις πρώτες βοήθειες

ΑΠΟΤΡΟΠΙΑΣΜΟΣ 17 Οκτ 2025 | 21:31

Η φρίκη του "Δικτύου 764": Εξανάγκαζαν τα ανήλικα θύματα σε κακοποίηση, αυτοτραυματισμό και αυτοκτονίες - Έφτασε και στην Ελλάδα

Στην απολογία του ο 21χρονος Ελληνοαμερικανός παραδέχθηκε ότι μπήκε στη συγκεκριμένη εφαρμογή, αλλά ανέφερε ότι "δεν έχω σχέση με τη δημιουργία της, ούτε είμαι διαχειριστής"

ΤΙ ΕΙΠΕ 17 Οκτ 2025 | 21:18

Φοινικούντα: "O θείος μου ήταν ο οξύθυμος, τσακωνόταν με πολλούς" - Τι κατέθεσε ο ανιψιός του για το τηλεφώνημα μετά το διπλό έγκλημα

"Προσπαθούσα να μην του πηγαίνω πολύ κόντρα γιατί ήταν οξύθυμος" κατέθεσε ο 33χρονος - Κατάθεση-κλειδί αυτή της συντρόφου του ανιψιού, που ξέρει πρόσωπα και καταστάσεις στη Φοινικούντα

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 17 Οκτ 2025 | 20:48

Πειραιάς: Κατασχέθηκαν πάνω από 38 κιλά κοκαΐνης που βρέθηκαν σε εμπορευματοκιβώτιο με μπανάνες στο λιμάνι

Το εμπορευματοκιβώτιο προερχόμενο με πλοίο από χώρα του εξωτερικού με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά, ήταν έμφορτο με 1.080 χαρτοκιβώτια με μπανάνες