Follow us

Δείτε που είναι όλα τα αγροτικά μπλόκα ανά την Ελλάδα

Σε δεκάδες μπλόκα ανά την επικράτεια παραμένουν οι αγρότες ενώ το συντονιστικό στα Τέμπη αποφάσισε δίωρους αποκλεισμούς και παναγροτικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Δείτε που είναι όλα τα αγροτικά μπλόκα ανά την Ελλάδα

Σε δεκάδες μπλόκα ανά την επικράτεια παραμένουν οι αγρότες ενώ το συντονιστικό στα Τέμπη αποφάσισε δίωρους αποκλεισμούς και παναγροτικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη.

Οι αγρότες της Κορινθίας από το μπλόκο της παλαιάς Σωληνουργίας, μετά την αυτοκινητοπομπή μέσα στην πόλη της Κορίνθου, έφτασαν στα διόδια Ισθμού, στο Καλαμάκι και έκλεισαν την εθνική οδό.

Από τις 14.40 περί τους 750 αγρότες με 450 τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα με πανό και μαύρες σημαίες έκλεισαν την εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου και έχει δημιουργηθεί ουρά αυτοκινήτων, ενώ από τις 15:00 έκλεισαν και το ρεύμα προς Κόρινθο.

Από τα ξημερώματα αγρότες μπλόκαραν την είσοδο του σούπερ μάρκετ Lidl που βρίσκεται ανάμεσα στη Σκάλα και το Βλαχιώτη, πετώντας περισσότερους από δύο τόνους πορτοκάλια και από τις 5.30 το πρωί μετακινήθηκε το μπλόκο του Βλαχιώτη στο Lidl καταλαμβάνοντας την είσοδο, μην επιτρέποντας στο προσωπικό να περάσει και το κρατούν κλειστό. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Ευρώτα Χρήστος Αναγνωστάκος, θα κρατήσουν κλειστό το σούπερ μάρκετ όλη την ημέρα και πρόσθεσε: «Θέλουμε να στείλουμε σαφές μήνυμα στη Γερμανία ότι δεν είμαστε βλάκες. Να ξέρουν ότι δεν έχουμε τίποτα με τον γερμανικό λαό, είναι φίλοι μας, αλλά με τη γερμανική κυβέρνηση που θέλει να μας εξαφανίσει και να επιβάλει καθεστώς κατοχής και εξαθλίωσης». Η τροχαία εκτρέπει την κυκλοφορία των οχημάτων προς Αθήνα από τον Ισθμό με παράκαμψη μέσω της παλαιάς εθνικής οδού έως περίπου τους Αγίους Θεοδώρους.

Κι αυτό ενώ από το Μέγαρο Μαξίμου εστάλη μήνυμα ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είναι έτοιμος να συναντηθεί ο ίδιος με τις αντιπροσωπείες των αγροτών.

Δείτε που είναι όλα τα αγροτικά μπλόκα ανά την Ελλάδα

Περισσότερα από 15.000 τρακτέρ έχουν αναπτυχθεί σε 50 μπλόκα σε ολόκληρη τη χώρα, τα περισσότερα από τα οποία ανοίγουν και κλείνουν ανά διαστήματα. Εκπρόσωποι από 25 αγροτικά μπλόκα- από τη Θράκη μέχρι την Ηλεία- κτηνοτρόφοι και αλιείς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του μπλόκου των Τεμπών και συμμετέχουν στη σύσκεψη που βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να συντονίσουν τον αγώνα τους για τη δικαίωση των αιτημάτων τους.

Δείτε που είναι όλα τα αγροτικά μπλόκα ανά την Ελλάδα - εικόνα 2

Νωρίτερα, καθώς οι αγρότες είχαν απευθύνει κάλεσμα και σε αυτοδιοικητικούς αλλά και σε εκπροσώπους φορέων -θέλοντας να υπογραμμίσουν το ευρύ κοινωνικό αγωνιστικό μέτωπο- τη συμπαράσταση στον αγώνα τους και τα δίκαια αιτήματα τους εξέφρασαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, πολλοί δήμαρχοι από την Θεσσαλία και φορείς, οι οποίοι έσπευσαν στα Τέμπη.

Δυναμικό ήταν το «παρών» των κτηνοτρόφων οι οποίοι μάλιστα για να υπογραμμίσουν την παρουσία τους αλλά και την κρισιμότητα των προβλημάτων που απασχολούν τον κλάδο τους έχυσαν στο οδόστρωμα γάλα και έβαλαν φωτιά σε μπάλες με άχυρα.

Οι κτηνοτρόφοι έφθασαν στα Τέμπη με αγροτικά αυτοκίνητα με μαύρες σημαίες, κουδούνες ακόμη και δέρματα ζώων, ενώ κάποιοι φορούσαν κάπες και είχαν τις παραδοσιακές γκλίτσες. Μάλιστα ένας έκανε την εμφάνιση του και με άλογο. Οι κτηνοτρόφοι συμμετέχουν στον αγώνα των αγροτών και δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουν αν δεν δικαιωθούν τα αιτήματά τους. Η συνεδρίαση των συντονιστικών επιτροπών των μπλόκων συνεχίζεται ενώ η κυκλοφορία στην Κοιλάδα εξακολουθεί να απαγορεύεται.

Δείτε που είναι όλα τα αγροτικά μπλόκα ανά την Ελλάδα - εικόνα 3

Δείτε που είναι όλα τα αγροτικά μπλόκα ανά την Ελλάδα - εικόνα 4

Στην Αργολίδα παραμένουν στα μπλόκα του Κουτσοποδίου οι αγρότες με μικρή σχετικά δύναμη τρακτέρ και στη Δαλαμανάρα με εβδομήντα τρακτέρ οι αγρότες της ΠΑΣΥ. Το απόγευμα στις 6.00 το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στην πλατεία Καποδίστρια στο Ναύπλιο και από εκεί θα ξεκινήσει αυτοκινητοπορεία μέχρι το μπλόκο της Δαλαμανάρας όπου θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στήριξης του αγώνα των αγροτών.

Την εθνική οδό Ιωαννίνων- Άρτας, στο ύψος τής γέφυρας στην είσοδο της πόλης, έκλεισαν για μία ώρα, με τρακτέρ και άλλα οχήματα, οι αγρότες. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Άρτας, νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο στο οποίο συμμετείχαν το Εργατικό Κέντρο και το ΠΑΜΕ.

Τα τρακτέρ και οι αγρότες παραμένουν στην γέφυρα εν αναμονή των εξελίξεων. Συνεδριάζει ο Σύλλογος Κτηνοτρόφων Άρτας, που προχθές είχε στήσει μπλόκο στο Κομπότι, για να καθορίσει τον σχεδιασμό των επόμενων κινήσεων διαμαρτυρίας.

Προσυγκεντρώσεις αγροτών και κτηνοτρόφων στα μεγάλα χωριά της Θεσπρωτίας, με τρακτέρ, αγροτικά μηχανήματα και φορτηγά, βρίσκονται σε εξέλιξη από το πρωί, στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων. Όπως αποφάσισε το συντονιστικό τους όργανο, αύριο το πρωί στις 10, θα κατευθυνθούν όλοι στο λιμάνι εξωτερικού της Ηγουμενίτσας και θα παρατάξουν τα τρακτέρ στην Εγνατία. Μάλιστα, απευθύνουν κάλεσμα προς τους φορείς και τις οργανώσεις να στηρίξουν τον αγώνα τους.

Στην Πρέβεζα, πραγματοποιήθηκε στις 10:30 το πρωί, συλλαλητήριο που διοργάνωσαν αγρότες, κτηνοτρόφοι, αλιείς και γεωτεχνικοί, στους κεντρικούς δρόμους της πόλης μαζί με τρακτέρ. Οι διαδηλωτές, ανανέωσαν το ραντεβού για αύριο το απόγευμα για να αποφασίσουν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Εκλεισαν την Αθηνών-Λαμίας

Σε αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Αθηνών- Λαμίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας προχώρησαν οι αγρότες της Βοιωτίας σε δύο σημεία στο 90ό χιλιόμετρο στο ύψος της διασταύρωσης στίβων αλλά και στο 110 χιλ. στο ύψος του Κάστρου. Όπως ανακοίνωσε η συντονιστική επιτροπή των αγροτών ο δρόμος έμεινε κλειστός μέχρι τις 2 το μεσημέρι. Στη Λαμία το μπλόκο στο 210 χιλ. στο ύψος της Ανθήλης ενισχύθηκε και με τρακτέρ από την Στυλίδα. Επικεφαλής στο κομβόι που έφτασε στην Ανθήλη ήταν ο δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος. Παράλληλα σε αποκλεισμούς των δρόμων προχώρησαν και οι αγρότες που βρίσκονται στην παλιά εθνική οδό από Λαμία προς Δομοκό, Καρδίτσα και Τρίκαλα στο 43ο χιλιόμετρο στο ύψος του Δρούγου.Στην περιοχή έχουν μεταφερθεί τρακτέρ και από την περιοχή των Φαρσάλων και προχωρούν σε αποκλεισμούς της παλιάς Εθνικής οδού από Λαμία προς Λάρισα.

Γεροβασίλη: Χωρίς μέτρα θα κόψουμε συντάξεις

Η κυβέρνηση δεν προτίθεται να παρέμβει δυναμικά στα μπλόκα των αγροτών, ξεκαθάρισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη, την στιγμή που χιλιάδες αγρότες συνεχίζουν και κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους αντιδρώντας στα σχέδια της κυβέρνησης για το νέο ασφαλιστικό. Η Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στο Mega τόνισε: «Αν τρομάζαμε θα μέναμε σπίτι μας. Αντιλαμβάνομαι το λόγο που βρίσκονται στο δρόμο. Υπάρχει συσσωρευμένη κούραση από τις πολιτικές των τελευταίων ετών. Η οποιαδήποτε επιβάρυνση έρχεται σήμερα να προστεθεί είναι μεγάλο πρόβλημα για τους αγρότες».

Δείτε που είναι όλα τα αγροτικά μπλόκα ανά την Ελλάδα - εικόνα 5

Κλειστά τα Τέμπη

Ανακοίνωση που απαγορεύει την κυκλοφορία των οχημάτων στα Τέμπη εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας. Σύμφωνα με αυτή, από τις 12μ και για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο τμήμα της ΠΑΘΕ από τον κόμβο Γυρτώνης μέχρι την διασταύρωση Στομίου.

Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές ως ακολούθως:

· Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη:

Όλα τα οχήματα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, φορτηγά και λεωφορεία, θα εκτρέπονται:

Από τον Ανισόπεδο Κόμβο Βελεστίνου (χ/θ 312+000) προς την Π.Ε.Ο. Βόλου – Λάρισας και στη συνέχεια:

· είτε θα εισέρχονται στον ΠΑΘΕ από τον Κόμβο Πλατυκάμπου (χ/θ 351+000) και εν συνεχεία από τον Κόμβο Γυρτώνης [Χ/Θ 365+550 του Π.Α.Θ.Ε.] θα κατευθύνονται προς την Επαρχιακή Οδό Γυρτώνης – Αμπελώνα – Τυρνάβου – Ελασσόνας – Κοζάνης – Εγνατία Οδό και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε., στο ύψος του Κόμβου Κλειδίου Ημαθίας (χ/θ 474+500).

· είτε μέσω της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης θα κατευθύνονται στην Ε.Ο. Λάρισας– Τρικάλων – Καλαμπάκας – Γρεβενών και θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδό.

Δείτε που είναι όλα τα αγροτικά μπλόκα ανά την Ελλάδα - εικόνα 6

· Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα:

1. Τα φορτηγά μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων και όλα τα λεωφορεία θα εκτρέπονται από τον κόμβο Κλειδίου Ημαθίας (χ/θ 474+500) προς Βέροια (Εγνατία Οδό) – Κοζάνη και από εκεί:

α)είτε μέσω Ε.Ο. Κοζάνης – Ελασσόνας – Τυρνάβου – Αμπελώνα – Γυρτώνης θα κινούνται έως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. και ακολούθως θα εξέρχονται του ΠΑΘΕ στον Κόμβο Πλατυκάμπου και θα κατευθύνονται στην παλαιά εθνική οδό Λάρισας – Βόλου και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ από Α/Κ Βελεστίνου.

β)είτε μέσω Ε.Ο. Κοζάνης – Γρεβενών – Καλαμπάκας – Τρικάλων – Λάρισας και εν συνεχεία, θα κινούνται στην περιφερειακή οδό Λάρισας – Τρικάλων, στην Π.Ε.Ο. Λάρισας – Θεσσαλονίκης, την Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου προς κόμβο Βελεστίνου και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ από Α/Κ Βελεστίνου.

2. Τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και τα φορτηγά μέχρι 3,5 τόνους που θα προέρχονται από Θεσσαλονίκη και Πιερία, θα εκτρέπονται στη διασταύρωση Στομίου [χ/θ 393+300] και μέσω της Επαρχιακής Οδού Ομολίου – Στομίου – Βελίκας – Αγιοκάμπου – Αγιάς και της Ε.Ο. Αγιάς – Λάρισας θα οδηγούνται στην Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ από Α/Κ Βελεστίνου.

3. Όλα τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και τα λεωφορεία που θα προέρχονται από Κατερίνη – Πλαταμώνα, θα αναστρέφονται από τον Α/Κ Αιγάνης και εν συνεχεία, επίσης μέσω Κατερίνης, θα εκτρέπονται κατάλληλα.

Εξαιρούνται από τις παραπάνω ρυθμίσεις, προκειμένου να διευκολύνεται η κοινωνικοοικονομική ζωή των κατοίκων της περιοχής παραλιακού άξονα Αγιοκάμπου καθώς και των κατοίκων του Δήμου Τεμπών:

· Λεωφορεία του τοπικού ΚΤΕΛ, για μεταφορά κατοίκων μόνο της περιοχής, ήτοι για την εξυπηρέτηση της δημόσιας επιβατικής συγκοινωνίας των διαμενόντων στην περιοχή κατοίκων και

· Φορτηγά, για την εξυπηρέτηση αποκλειστικά και μόνο αναγκών τοπικού ως άνω χαρακτήρα (λ.χ. τροφοδοσία τοπικών επιχειρήσεων, τουριστικών καταλυμάτων κλπ, συλλογή γάλακτος με βυτιοφόρα γαλακτοβιομηχανιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, εφοδιασμός κτηνοτροφικών μονάδων με ζωοτροφές κ.ά.).

Ο Χάρτης των κινητοποιήσεων - Μπλόκα παντού!

Μπλόκα υπάρχουν σε όλη τη Βόρειο Ελλάδα, από τον Εβρο μέχρι την Καστοριά και από τα Τέμπη μέχρι τον προμαχώνα.

Που βρίσκονται μπλόκα
Στη Βόρεια Ελλάδα
• στο Τελωνείο Καστανιών,
• στο Τελωνείο Κήπων,
• στην Κομοτηνή,
• στην Ξάνθη,
• στην Χρυσούπολη Καβάλας όπου η Εγνατία Οδός είναι αποκλεισμένη σε πέντε σημεία,
• στα Κερδύλλια,
• στην Κουλούρα,
• στο Δερβένι,
• στα Μάλγαρα,
• στο Νησέλι.

Από την Θεσσαλία και κάτω, μπλόκα υπάρχουν - εκτός από τα Τέμπη - στη Νίκαια, στις Μικροθήβες, στο Κάστρο και στα Διόδια Θηβών.
Στην Πελοπόννησο έχουν στηθεί τρία μπλόκα στην εθνική οδό Πατρών - Πύργου.

Οι αγρότες της Μαγνησίας ενισχύουν τα μπλόκα τους στον οδικό κόμβο των Μικροθηβών, με νέες αφίξεις τρακτέρ και γεωργικών μηχανημάτων από τα χωριά της περιοχής.

Στον κόμβο Μικροθηβών, βρίσκονται περίπου 600 τρακτέρ, (σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των συνδικαλιστών) που έχουν σταθμεύσει στα δεξιά του δρόμου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, αλλά ο αυτοκινητόδρομος έχει αποκλεισθεί από χθες το απόγευμα, αφού έχουν σταθμεύσει πάνω στη γέφυρα γεωργικά μηχανήματα, με αποτέλεσμα να εκτρέπεται η κυκλοφορία μέσω παράδρομων στην περιοχή, αλλά κυρίως μέσω Βόλου.

Η προσέλευση αγροτών με τα μηχανήματά τους συνεχίζεται και σήμερα, και δηλώνουν αποφασισμένοι να αγωνιστούν ώστε να μην περάσουν οι προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, που θεωρούν ότι θα είναι η χαριστική βολή του κλάδου.

Στη Μαγνησία, κλειστή παραμένει η ΠΑΘΕ από το Βελεστίνο μέχρι και τον κόμβο Πλατυκάμπου στη Λάρισα, όπου η κίνηση των αυτοκινήτων διεξάγεται μέσω της παλαιάς εθνικής οδού Βόλου- Λάρισας.

Έκκληση στους αγρότες να μην κλείσουν τους δρόμους, προκειμένου να αποφευχθούν οδυνηρές συνέπειες στον τουρισμό, απευθύνει η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας.

Με ανακοίνωσή της η Ένωση εκφράζει τη συμπαράστασή της στον αγώνα των αγροτών, ωστόσο υπογραμμίζει ότι η διεκδίκηση των αιτημάτων τους δεν μπορεί να γίνεται εις βάρος μιας άλλης επαγγελματικής ομάδας, αποδίδοντας ευθύνη στην κυβέρνηση.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Θεσσαλονίκη

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ και το Σάββατο σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της Βόρειας Ελλάδας, λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων, σύμφωνα με ανακοινώσεις των κατά τόπους αστυνομικών διευθύνσεων.
Αναλυτικότερα, λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων στα Τέμπη, από τις 12 το μεσημέρι και για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί, απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο τμήμα του Π.Α.Θ.Ε. από τον κόμβο της Γυρτώνης μέχρι τη διασταύρωση του Στομίου. Σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, στη διάρκεια της απαγόρευσης, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές ως ακολούθως:

-Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη: Όλα τα ΙΧ φορτηγά και λεωφορεία, θα εκτρέπονται από τον ανισόπεδο κόμβο Βελεστίνου προς την Περιφερειακή Επαρχιακή Οδό (ΠΕΟ) Βόλου- Λάρισας και στη συνέχεια: α) είτε θα εισέρχονται στον ΠΑΘΕ από τον Κόμβο Πλατυκάμπου (χ/θ 351+000) και εν συνεχεία από τον Κόμβο Γυρτώνης [Χ/Θ 365+550 του Π.Α.Θ.Ε.] θα κατευθύνονται προς την Επαρχιακή Οδό Γυρτώνης– Αμπελώνα– Τυρνάβου– Ελασσόνας– Κοζάνης– Εγνατία Οδό και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε., στο ύψος του Κόμβου Κλειδίου Ημαθίας (χ/θ 474+500) β) είτε μέσω της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης θα κατευθύνονται στην Ε.Ο. Λάρισας– Τρικάλων– Καλαμπάκας– Γρεβενών και θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδό.
-Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα: 1. Τα φορτηγά μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων και όλα τα λεωφορεία θα εκτρέπονται από τον κόμβο Κλειδίου Ημαθίας (χ/θ 474+500) προς Βέροια (Εγνατία Οδό) – Κοζάνη και από εκεί: α)είτε μέσω Ε.Ο. Κοζάνης – Ελασσόνας – Τυρνάβου – Αμπελώνα – Γυρτώνης θα κινούνται έως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. και ακολούθως θα εξέρχονται του ΠΑΘΕ στον Κόμβο Πλατυκάμπου και θα κατευθύνονται στην παλαιά εθνική οδό Λάρισας – Βόλου και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ από Α/Κ Βελεστίνου. β)είτε μέσω Ε.Ο. Κοζάνης – Γρεβενών – Καλαμπάκας – Τρικάλων – Λάρισας και εν συνεχεία, θα κινούνται στην περιφερειακή οδό Λάρισας – Τρικάλων, στην Π.Ε.Ο. Λάρισας – Θεσσαλονίκης, την Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου προς κόμβο Βελεστίνου και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ από τον ανισόπεδο κόμβο (Α/Κ) Βελεστίνου.
Τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και τα φορτηγά μέχρι 3,5 τόνους που προέρχονται από Θεσσαλονίκη και Πιερία, θα εκτρέπονται στη διασταύρωση Στομίου και μέσω της Επαρχιακής Οδού Ομολίου – Στομίου – Βελίκας – Αγιοκάμπου – Αγιάς και της Ε.Ο. Αγιάς – Λάρισας θα οδηγούνται στην Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ από Α/Κ Βελεστίνου. 3.Όλα τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και τα λεωφορεία που θα προέρχονται από Κατερίνη – Πλαταμώνα, θα αναστρέφονται από τον Α/Κ Αιγάνης και εν συνεχεία, επίσης μέσω Κατερίνης, θα εκτρέπονται κατάλληλα.
Εξαιρούνται από τις παραπάνω ρυθμίσεις, προκειμένου να διευκολύνεται η κοινωνικοοικονομική ζωή των κατοίκων της περιοχής παραλιακού άξονα Αγιοκάμπου καθώς και των κατοίκων του Δήμου Τεμπών: Λεωφορεία του τοπικού ΚΤΕΛ, για μεταφορά κατοίκων μόνο της περιοχής, ήτοι για την εξυπηρέτηση της δημόσιας επιβατικής συγκοινωνίας των διαμενόντων στην περιοχή κατοίκων και φορτηγά, για την εξυπηρέτηση αποκλειστικά και μόνο αναγκών τοπικού ως άνω χαρακτήρα (λ.χ. τροφοδοσία τοπικών επιχειρήσεων, τουριστικών καταλυμάτων κλπ, συλλογή γάλακτος με βυτιοφόρα γαλακτοβιομηχανιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, εφοδιασμός κτηνοτροφικών μονάδων με ζωοτροφές κ.ά.). Οι οδηγοί καλούνται ν' ακολουθούν τις οδηγίες των τροχονόμων και να ενημερώνονται διαρκώς για κάθε μεταβολή των κυκλοφοριακών συνθηκών.

Στην Ημαθία

Από τις 11 το πρωί και για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί ισχύουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και στην Ημαθία, σύμφωνα με ανακοίνωση της εκεί αστυνομικής διεύθυνσης. Συγκεκριμένα αποφασίστηκαν:

α. Η απαγόρευση της εισόδου από Εγνατία Οδό στην Π.Α.Θ.Ε., στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, μέσω Α/Κ Κλειδίου, όλων των φορτηγών αυτοκινήτων άνω των 3,5 τόνων και λεωφορείων που κινούνται επί της Εγνατίας Οδού και προτίθενται να διέλθουν από την κοιλάδα των Τεμπών.
β. Η απαγόρευση της εισόδου και κυκλοφορίας στην Π.Ε.Ο. Αλεξάνδρειας – Κατερίνης, από κόμβο Νησελίου έως τα όρια του Νομού μας με τον νομό Πιερίας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κατερίνη, όλων των φορτηγών αυτοκινήτων άνω των 3,5 τόνων και λεωφορείων που προτίθενται να διέλθουν από την κοιλάδα των Τεμπών.
γ. Η απαγόρευση της εισόδου στην Π.Ε.Ο. Αλεξάνδρειας – Κατερίνης, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, μέσω Α/Κ Νησελίου, όλων των φορτηγών αυτοκινήτων άνω των 3,5 τόνων και λεωφορείων που κινούνται επί της Εγνατίας Οδού με κατεύθυνση από Κοζάνη προς Θεσ/νίκη, και προτίθενται να διέλθουν από την κοιλάδα των Τεμπών.
δ. Η απαγόρευση της εισόδου και κυκλοφορίας στην Επ.Ο. Βέροιας – Μελίκης –Κυψέλης – Π.Ε.Ο. Αλεξάνδρειας-Κατερίνης στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κυψέλη, μέσω Α/Κ Βέροιας, όλων των φορτηγών αυτοκινήτων άνω των 3,5 τόνων και λεωφορείων που κινούνται επί της Εγνατίας Οδού με κατεύθυνση από Κοζάνη προς Θεσ/νίκη και προτίθενται να διέλθουν από την κοιλάδα των Τεμπών.
ε.Στο διάστημα που θα ισχύσουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, οι κίνηση θα διεξάγεται μέσω παρακαμπτηρίων οδών ως εξής:i) είτε Βέροια - Εγνατία Οδός - Κοζάνη – Ε.Ο. Κοζάνης – Ελασσόνας – Τυρνάβου Αμπελώνα – Γυρτώνης – Π.Α.Θ.Ε. [ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης], ii) είτε Βέροια - Εγνατία Οδός - Κοζάνη – Ε.Ο. Κοζάνης – Γρεβενών – Καλαμπάκας – Τρικάλων – Λάρισας – Π.Α.Θ.Ε.

Η κατάσταση στον Εβρο

Σε αποκλεισμό του τελωνείου των Κήπων προχωρούν οι αγρότες νοτίου Έβρου από τις 12 έως και τις 2.00 μετά το μεσημέρι, χωρίς μπλόκα στο οδικό δίκτυο της περιοχής αυτής. Οι κινητοποιήσεις της Κυριακής, σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου αγροτών Αλεξανδρούπολης, Κώστα Αλεξανδρή ματαιώνονται λόγω των δράσεων, στο τελωνείο των Κήπων, της ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή).

Όσον αφορά στον βόρειο Έβρο το Σάββατο και την Κυριακή υπάρχει αγροτικό μπλόκο στον κόμβο Καστανέων- Ριζίων (στη γέφυρα), από τις 11.00 έως τη 1.00 και από τις 4.00 έως τις 6.00 το απόγευμα. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου Γιάννης Μαργαριτίδης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως τα παρατεταγμένα αγροτικά μηχανήματα ουσιαστικά αποκλείουν το τελωνείο του Ορμενίου.

Ως προς τη δυνατότητα μετακίνησης την Κυριακή, των διαδηλωτών κατά του φράχτη στην περιοχή του τελωνείου των Καστανέων ο κ. Μαργαριτίδης εξήγησε ότι μπορούν να μεταβούν μέσω των παράδρομων, διευκρινίζοντας όμως την απόφασή τους να μη συσχετιστούν οι δύο δράσεις. «Εμείς δεν θα εμποδίσουμε κανέναν να διαδηλώσει. Δεν έχουμε όμως καμία σχέση. Παλεύουμε για κάτι άλλο. Δεν θέλουμε να πλησιάσουν το μπλόκο, εδώ έρχονται μόνο αγρότες».

Αποκλεισμός και στην Κρήτη

Τους οδικούς κόμβους Αρχανών και Αγίου Σώζοντα στον δρόμο Ηρακλείου- Βιάννος απέκλεισαν σήμερα από το πρωί αγρότες από τις Αρχάνες και την ευρύτερη περιοχή.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε λίγο μετά τις 9:00 το πρωί όπου οι αγρότες με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα απέκλεισαν συμβολικά αρχικά τον κόμβο των Αρχανών και στη συνέχεια κινήθηκαν λίγο παρακάτω αποκλείοντας συμβολικά και τον κόμβο του Αγίου Σώζοντα.

Οι κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται ενάντια στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση καθώς και σε ένδειξη συμπαράστασης στις κινητοποιήσεις συναδέλφων τους απ' όλη την Ελλάδα.

Αιτωλοακαρνανία: Κλειστή σε δύο σημεία η εθνική Αντιρρίου– Ιωαννίνων

Σε δύο διαφορετικά σημεία απέκλεισαν οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας στις 12:00 το μεσημέρι του Σαββάτου την εθνική οδό Αντιρρίου- Ιωαννίνων. Ειδικότερα, η εθνική οδός έχει κλείσει στην γέφυρα του Ευήνου, κοντά στην κοινότητα Ευηνοχώρι και στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου, κοντά στο Αιτωλικό.

Σύμφωνα με τις συντονιστικές επιτροπές των αγροτών, ο αποκλεισμός της εθνικής οδού Αντιρρίου- Ιωαννίνων είναι συμβολικός και θα διαρκέσει περίπου δύο ώρες δηλαδή μέχρι τις 2:00 μετά το μεσημέρι.

Επίσης, αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας έχουν παρατάξει τρακτέρ στην περιοχή Άγιος Νικόλαος της Βόνιτσας.

Στο μεταξύ, αγρότες της Αιγιάλειας παρέταξαν το πρωί του Σαββάτου τρακτέρ στην εθνική οδό Πατρών- Αθηνών, στο ύψος του Αιγίου, χωρίς όμως να προκαλούνται προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Όσον αφορά στα μπλόκα των αγροτών σε Αχαΐα και Ηλεία, εξακολουθούν να υπάρχουν σταθμευμένα τρακτέρ σε τρία σημεία της εθνικής οδού Πατρών- Πύργου και συγκεκριμένα στους κόμβους της Κάτω Αχαΐας, Κουρτεσίου, και Μαραθιάς.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Μία ιστορία που σόκαρε το πανελλήνιο ανεβαίνει στο θέατρο

Το βιβλίο (Α)Γνωστού Πατρός ζωντανεύει στο θέατρο Μικρός Κεραμεικός για λίγες μόνο παραστάσεις

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 10 Ιαν 2026 | 23:39

Ανδρουλάκης με τους αγρότες στη Σιάτιστα Κοζάνης: Ο διάλογος να φέρει λύσεις και όχι "μια νέα κοροϊδία"

Πρέπει να γίνει διάλογος αλλά με ειλικρίνεια και ο οποίος να φέρει αποτελέσματα "και όχι μια νέα κοροϊδία" δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Συναντήθηκε με αγρότες.

ΝΕΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ 10 Ιαν 2026 | 16:39

Αγρότες: "Ναι" στον διάλογο - "Όχι" στο συλλαλητήριο στην Αθήνα - Δύο επιτροπές με 35 άτομα για τη συνάντηση της Τρίτης

Τα τρακτέρ θα παραμείνουν στους δρόμους περιμένοντας το αποτέλεσμα της συνάντησης με την κυβέρνηση.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 10 Ιαν 2026 | 10:22

Συμφωνία ΕΕ - Mercosur: Τι σημαίνει για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα - Η νέα αγορά 270 εκατ. καταναλωτών

Η συμφωνία έρχεται έπειτα από περισσότερα από 25 χρόνια διαπραγματεύσεων.

ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ 10 Ιαν 2026 | 10:09

Η "κάθοδος" των αγροτών στην Αθήνα: Συνεδριάζουν για τη συνάντηση με Μητσοτάκη - "Πάμε με μικρό καλάθι"

Οι αγρότες αποφασίζουν για την αντιπροσωπεία και την ατζέντα σχετικά με την κρίσιμη συνάντηση με τον πρωθυπουργό

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 09 Ιαν 2026 | 21:42

Αγρότες: Στο τραπέζι η "κάθοδος" στην Αθήνα με τρακτέρ για τη συνάντηση με Μητσοτάκη

Ο τρόπος διεξαγωγής του συλλαλητηρίου θα αποφασιστεί στην Πανελλαδική Σύσκεψη - Ποιοι δρόμοι άνοιξαν, πού υπάρχουν ακόμη μπλόκα

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 09 Ιαν 2026 | 15:37

Αγρότες: "Καρφιά" Βορίδη για Τσιάρα - "Στη δική μου θητεία στο υπουργείο, όχι μπλόκο, ούτε συνέλευση δεν είχε γίνει"

"Την ευθύνη για τα μπλόκα δεν την έχει πάντως ο πρωθυπουργός", ανέφερε ο Μάκης Βορίδης

41 ΗΜΕΡΕΣ 09 Ιαν 2026 | 15:35
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ 09 Ιαν 2026 | 15:24

Mercosur: "Πράσινο φως" από την ΕΕ για τη συμφωνία έπειτα από 25 χρόνια διαπραγματεύσεων - Ο ρόλος της Μελόνι

Τη συμφωνία με τις χώρες της Mercosur ενέκριναν κατά πλειοψηφία τα κράτη μέλη της ΕΕ

ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 09 Ιαν 2026 | 13:35

Δικογραφία για το περιστατικό με τα τρακτέρ στη Νεμέα - Μπήκαν ξαφνικά στην εθνική οδό [βίντεο]

Τα βασικά πρόσωπα που συμμετείχαν έχουν ταυτοποιηθεί και η σχετική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη, τόνισε η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ 09 Ιαν 2026 | 10:36

Η ΕΕ εγκρίνει σήμερα τη συμφωνία της Mercosur - Ηχηρή διαφωνία της Γαλλίας

Η συμφωνία πρέπει να εγκριθεί από τουλάχιστον 15 από τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ που αντιπροσωπεύουν το 65% του πληθυσμού της.

ΥΠ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 09 Ιαν 2026 | 10:04

Τσιάρας: Φθηνή κλειδωμένη τιμή ρεύματος για τους αγρότες δεν υπάρχει πουθενά αλλού στην Ευρώπη

"Προφανώς υπάρχουν πολλά θεσμικά ζητήματα που πρέπει να δούμε", δήλωσε ο Κώστας Τσιάρας.

ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ 09 Ιαν 2026 | 09:12

Αγροτικά μπλόκα: Πού παραμένουν τα τρακτέρ - Αποσύρονται από τους παραδρόμους - "Κίνηση καλής θέλησης"

Οι αγρότες προετοιμάζονται για τη συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την ερχόμενη Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 09 Ιαν 2026 | 07:00

Αποκλιμάκωση στο αγροτικό μετά από 43 ημέρες: "Αναγκαίος ο διάλογος, αλλά δεν υπάρχει περιθώριο για άλλα μέτρα"

Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι ο διάλογος παραμένει αναγκαίος για όλες τις μεγάλες αλλαγές που προωθούνται και όσα ακόμα πρέπει να γίνουν για τον πρωτογενή τομέα.

ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΑΠΟΚΛΙΜΑΚΩΣΗ 08 Ιαν 2026 | 23:41

"Παγώνουν" οι αποκλεισμοί ενόψει της συνάντησης με Μητσοτάκη: Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες, ανοικτοί οι δρόμοι

Το Σάββατο 10/1, στην πανελλαδική σύσκεψη, θα οριστεί η επιτροπή για τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 08 Ιαν 2026 | 21:28

Μακρόν: Η Γαλλία θα καταψηφίσει τη συμφωνία ΕΕ - Mercosur για τα αγροτικά προϊόντα

"Η Γαλλία είναι υπέρ του διεθνούς εμπορίου, όμως η συμφωνία ΕΕ - Mercosur είναι μια συμφωνία άλλης εποχής", δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 08 Ιαν 2026 | 20:59

Αγρότες: Τα επόμενα βήματα μετά το "ναι" για συνάντηση με Μητσοτάκη - Ανοίγουν οι δρόμοι, αλλά δεν φεύγουν τα τρακτέρ

Οι αγρότες δηλώνουν ότι τάσσονται υπέρ του διαλόγου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη - Συνεχίζεται ο αποκλεισμός των τελωνείων

ΟΛΟΜΕΤΩΠΗ ΕΠΙΘΕΣΗ 08 Ιαν 2026 | 20:35

Κουτσούμπας για νομοσχέδιο υπουργείου Άμυνας: Συνδεδεμένο με την πολεμική προετοιμασία ΝΑΤΟ και ΕΕ

"Όλο και περισσότερο γίνεται συνείδηση πως η δύναμη των στρατιωτικών βρίσκεται στην ενότητα με τον αγωνιζόμενο λαό", επισήμανε ο Δημήτρης Κουτσούμπας

"ΠΥΡΑ" ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 08 Ιαν 2026 | 19:26

Ανδρουλάκης για το νομοσχέδιο του υπουργείου Άμυνας: Δαιδαλώδες, που οδηγεί σε επικίνδυνα αδιέξοδα

"Αφήστε τα ψευδοδιλλήματα, ή δίνετε λύσεις ή είστε απολύτως υπεύθυνοι για την καταστροφή του πρωτογενούς τομέα", σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ 08 Ιαν 2026 | 19:16

Πρωτόγνωρο σκηνικό στο Παρίσι: Οι αγρότες κατέλαβαν όλα τα αξιοθέατα της γαλλικής πρωτεύουσας [εικόνες - βίντεο]

Αγρότες απέκλεισαν δρόμους και έκλεισαν τα σημαντικότερα αξιοθέατα του Παρισιού, διαμαρτυρόμενοι κατά της εμπορικής συμφωνίας ΕΕ - Mercosur

ΟΥΡΕΣ ΟΧΑΜΑΤΩΝ 08 Ιαν 2026 | 18:05

Χάος στη Χαλκίδα ελέω μπλόκων: Οδηγοί εγκαταλείπουν τα αυτοκίνητα στην Υψηλή Γέφυρα και συνεχίζουν πεζοί [εικόνες]

Ορισμένοι, αδυνατώντας να συνεχίσουν, εγκαταλείπουν τα οχήματά τους και συνεχίζουν την πορεία με τα πόδια

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 08 Ιαν 2026 | 15:41

Live: "Ναι" των αγροτών στην πρόσκληση Μαξίμου για συνάντηση με Μητσοτάκη την Τρίτη - Ένταση στο μπλόκο της Θήβας

Θετικοί οι αγρότες στην πρόταση της κυβέρνησης για διάλογο - Συνάντηση με τον Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου

ΣΤΗΝ ΕΡΤ 08 Ιαν 2026 | 14:47

Καβγάς μεταξύ αγροτών: "Δεν ανήκετε στην Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων - Βάζετε ντελίβερι και κάνουν τα μπλόκα"

Ο Ρίζος Μαρούδας, Πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, και ο Γιάννης Βογιατζής από τα Πράσινα Φανάρια αντιπαρατέθηκαν με φόντο τη στάση των αγροτών

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 08 Ιαν 2026 | 13:08

Π. Μαρινάκης για αγρότες: Προϋπόθεση για διάλογο είναι να μην υπάρχουν τα μπλόκα

"Δεν υπάρχουν περιθώρια για περισσότερα μέτρα από όσα ανακοινώσαμε", υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης.

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 08 Ιαν 2026 | 10:39

Σε εξέλιξη το αγροτικό lockdown: Κλειστή η Αθηνών - Λαμίας από το Κάστρο Βοιωτίας - Απέκλεισαν τις σήραγγες στα Τέμπη

Από σήμερα ξεκινά 48ωρος αποκλεισμός σε κομβικά τελωνεία και οδικούς άξονες, με επίκεντρο τον Προμαχώνα, την Εξοχή, τους Ευζώνους και τη Νίκη.

ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ 08 Ιαν 2026 | 10:12

Χατζηδάκης: Εάν δεν βρούμε λύση με τους αγρότες ήρεμα και συναινετικά, θα εφαρμοστεί ο νόμος

"Δεν έχει κανένα νόημα η παράταση αυτής της κατάστασης", τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης.

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ 08 Ιαν 2026 | 09:51
ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ 08 Ιαν 2026 | 06:37

Μετωπική κυβέρνησης - αγροτών μετά το "όχι" στα νέα μέτρα - Πρόστιμα για τους αγρότες που παραμένουν στα μπλόκα

Όλα δείχνουν πως η παρέμβαση της δικαιοσύνης βρίσκεται προ των πυλών με σχηματισμό δικογραφιών για παρακώλυση συγκοινωνιών.

ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΜΗΝΥΜΑ 07 Ιαν 2026 | 20:50

Απάντηση Μαξίμου στους αγρότες: "Ελάτε για διάλογο, αλλά τα μέτρα είναι αυτά, δεν υπάρχει κάτι περισσότερο"

Οποιοι εκπρόσωποι αγροτών επιθυμούν ξεχωριστές συναντήσεις, μπορούν με τους Κωστή Χατζηδάκη και Κώστα Τσιάρα, σημειώνει το Μαξίμου

ΑΠΟΦΑΣΗ 07 Ιαν 2026 | 19:28

Ανυποχώρητοι οι αγρότες, 48ωροι αποκλεισμοί από αύριο - 18 μπλόκα ζητούν συνάντηση με Μητσοτάκη

Κλιμάκωση με 48ωρο αποκλεισμών από την Πέμπτη αποφάσισαν οι αγρότες - 18 μπλόκα και αγροτικοί σύλλογοι τάσσονται υπέρ μιας συνάντησης με τον πρωθυπουργό

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 07 Ιαν 2026 | 19:08

Μαρινάκης για Βαρουφάκη και τη χρήση ναρκωτικών: "Ντροπή και αηδία - Να στείλουμε στο περιθώριο τέτοιες φωνές"

"Ο διάλογος μπορεί να γίνει χωρίς τα τρακτέρ στον δρόμο - Δεν θα αφήσουμε να κοπεί η χώρα στα δύο", σχολίασε για τα μπλόκα ο Παύλος Μαρινάκης

ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 07 Ιαν 2026 | 18:14

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση επιχείρησε να σερβίρει στους αγρότες "ξαναζεσταμένη σούπα"

Η κυβέρνηση παρουσιάζει "παλιά μέτρα, καθυστερημένες πληρωμές και λογιστικά τεχνάσματα ως δήθεν νέα στήριξη του αγροτικού εισοδήματος", αναφέρει το ΠΑΣΟΚ

ΤΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ 07 Ιαν 2026 | 17:23

Αγρότες: Τα έξι νέα μέτρα της κυβέρνησης για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε έξι νέες πρωτοβουλίες για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα

ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ 07 Ιαν 2026 | 15:58

Δεν φεύγουν από τα μπλόκα οι αγρότες, παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες - "Δεν ακούσαμε κάτι νέο"

Αίσθημα απογοήτευσης φαίνεται ότι άφησαν στους αγρότες οι κυβερνητικές εξαγγελίες

ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ 07 Ιαν 2026 | 14:12

Νέα παρέμβαση Αρείου Πάγου για τα αγροτικά μπλόκα: Συλλήψεις και αυτόφωρα για τους κλειστούς δρόμους

Κατεπείγουσα παραγγελία του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Κωνσταντίνου Τζαβέλλα, για τη διασφάλιση της κυκλοφορίας και την άσκηση διώξεων

ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 07 Ιαν 2026 | 12:18
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΩΝ 07 Ιαν 2026 | 11:22

Μητσοτάκης: 45 δισ. ευρώ από την Κομισιόν σε Έλληνες και Ευρωπαίους αγρότες

Στις 12:00 θα εξειδικευτεί το "πακέτο" των μέτρων από την κυβέρνηση με τα οποίο προσδοκούν να έρθουν σε συμφωνία με τους αγρότες ώστε να αποκλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις.

"ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΗ" 07 Ιαν 2026 | 11:08

Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για το αγροτικό ρεύμα: Ως 7 λεπτά η κιλοβατώρα, αφορολόγητο πετρέλαιο στην αντλία

"Η ενεργειακή αυτάρκεια του πρωτογενούς τομέα αποτελεί προϋπόθεση για τη βιωσιμότητα της αγροτικής παραγωγής", τονίζει το ΠΑΣΟΚ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ 07 Ιαν 2026 | 09:19

ΠΑΣΟΚ: Ποδαρικό με καμπάνια για την ενέργεια - Οι προτάσεις για τους αγρότες

Στις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την ενέργεια περιλαμβάνονται τα 7 λεπτά ανά κιλοβατώρα, το αφορολόγητο πετρέλαιο στην αντλία και οι ενεργειακές κοινότητες.

ΔΙΑΛΟΓΟΣ Η ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ 07 Ιαν 2026 | 08:40

Σημείο μηδέν για κυβέρνηση και αγροτικά μπλόκα - Οι προσδοκίες του Μαξίμου και όλα τα σενάρια

Αμέσως μετά τις κυβερνητικές ανακοινώσεις και την εξειδίκευση των παρεμβάσεων, το "μπαλάκι" θα περάσει και πάλι στην πλευρά των μπλόκων

ΚΡΙΣΙΜΗ ΜΕΡΑ 07 Ιαν 2026 | 07:52

Διάλογος ή κλιμάκωση: Οι αγρότες αποφασίζουν μετά τη σημερινή εξειδίκευση των κυβερνητικών μέτρων

Διάλογο ή κλιμάκωση καλούνται να αποφασίσουν οι αγρότες μετά την εξειδίκευση των ενισχύσεων του πρωτογενούς τομέα που αναμένονται σήμερα από την κυβέρνηση.

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΕΕ 06 Ιαν 2026 | 18:11

"Μπλόκα" και από τους Ευρωπαίους αγρότες λόγω Mercosur - Η πρόταση Φον ντερ Λάιεν για να τους κατευνάσει

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προτείνει την αποδέσμευση 45 δισεκατομμυρίων ευρώ για τους αγρότες

ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ 06 Ιαν 2026 | 08:18

Υπομονή τέλος για την κυβέρνηση με τους αγρότες - Μπαίνει μπροστά το plan B

Οι αγρότες από την πλευρά τους περιμένουν να ακούσουν τα μέτρα, αλλά οι διαθέσεις των σκληρών των μπλόκων, παραμένουν "άγριες"

ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 05 Ιαν 2026 | 16:40

Γεωργιάδης για Μαδούρο: "Ολόσωστη η δήλωση Μητσοτάκη - Οι αριστεροί έχασαν τον αγαπημένο τους δικτάτορα"

"Κάποιοι αγρότες υποκινούνται από τον Κασιδιάρη, κάποιοι από το ΚΚΕ, κάποιοι από την Καρυστιανού, κάποιοι από το μυαλό τους" είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 05 Ιαν 2026 | 12:57

Τελεσίγραφο της κυβέρνησης στους αγρότες: Την Τετάρτη τα μέτρα με ή χωρίς την παρουσία τους - Τέρμα η υπομονή

"Όλοι θέλουν να πάρουν περισσότερα οι αγρότες, αλλά είμαστε κυβέρνηση όλων των Ελλήνων", τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ 05 Ιαν 2026 | 12:23

Κλιμακώνουν οι αγρότες στη Νίκαια: Κλείνουν την αερογέφυρα στο ρεύμα Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Ερχεται 48ωρο μπλόκο

Οι αγρότες δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν πίσω και έδωσαν διορία στην κυβέρνηση μέχρι την Πέμπτη το πρωί, προτού κλιμακώσουν περαιτέρω τις κινητοποιήσεις τους.

ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ 05 Ιαν 2026 | 11:15

Χατζηδάκης: Δεν μπορούμε να μένουμε άλλο θεατές στα μπλόκα - Δεν θα αφήσουμε έτσι το θέμα του FIR Αθηνών

Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ από πλευράς Χατζηδάκη. "Ελπίζω να πει ότι δεν χρηματοδοτήθηκε ποτέ από το καθεστώς Μαδούρο".

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 05 Ιαν 2026 | 07:16

Τραβούν το σχοινί οι αγρότες με μπλόκα τύπου "πολιορκίας" – Σήμερα η τελευταία κυβερνητική πρόσκληση σε διάλογο

Η απόφαση των αγροτών να παραμείνουν στα μπλόκα και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, τεντώνει το σκοινί με το κυβερνητικό στρατόπεδο.

62 ΜΠΛΟΚΑ 04 Ιαν 2026 | 16:47

Αγρότες: Ομόφωνη απόφαση για 48ωρο αποκλεισμό δρόμων και παράδρομων στις 8 - 9 Ιανουαρίου

Νέα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφασίστηκε στα Μάλγαρα

ΠΟΥ ΣΗΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ 04 Ιαν 2026 | 15:45

Λαμία: Ταλαιπωρία για όσους επιστρέφουν στην Αθήνα - Μειωμένες ταχύτητες και καθυστερήσεις

Τα σημαντικότερα προβλήματα καταγράφονται στην Εθνική οδό στον κόμβο των Βαγίων.

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ 04 Ιαν 2026 | 13:56
50 ΜΠΛΟΚΑ 04 Ιαν 2026 | 08:46

Το μεσημέρι αποφασίζουν οι αγρότες στα Μάλγαρα: Τρακτέρ στην Αθήνα και γενικό κλείσιμο των δρόμων στο τραπέζι

Στη σημερινή κρίσιμη σύσκεψη των Μαλγάρων, συμμετέχουν εκπρόσωποι από περισσότερα από 50 μπλόκα σε όλη τη χώρα.

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ 03 Ιαν 2026 | 22:25

Σκληρή γραμμή από τους αγρότες με ορίζοντα τα Μάλγαρα: Γενικοί αποκλεισμοί δρόμων και κάθοδος στην Αθήνα με τρακτέρ

Κλειστός για τα φορτηγά λόγω αγροτικών μπλόκων ο δρόμος σε Ευζώνους και Προμαχώνα

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 03 Ιαν 2026 | 14:52

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Έκλεισε η εθνική οδός στο ύψος της Θήβας και η Περιμετρική Πάτρας

Περισσότερα από 55 μπλόκα αναμένεται να εκπροσωπηθούν στην πανελλαδική σύσκεψη της Κυριακής στα Μάλγαρα

ΑΛΛΗΛΟΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ 02 Ιαν 2026 | 21:43

Βγήκαν τα πρώτα "μαχαίρια" για το 2026 ανάμεσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ: Πόλεμος ανακοινώσεων για τους αγρότες

Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι "βάφτισε το ψάρι κρέας" - Για δήλωση που συνδυάζει άγνοια και δημαγωγία κάνει λόγο ο Κωστής Χατζηδάκης

ΣΤΟΝ ΔΥΤΙΚΟ ΚΟΜΒΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ 02 Ιαν 2026 | 19:52

Αγροτικές κινητοποιήσεις: "Ναι στο διάλογο" με την κυβέρνηση λέει το μπλόκο της Ροδόπης

Το μπλόκο της Ροδόπης βρίσκεται από τις 30 Νοεμβρίου στον δυτικό κόμβο Κομοτηνής της Εγνατίας Οδού στο ρεύμα προς Ξάνθη.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 02 Ιαν 2026 | 18:21

Αποφασισμένοι για κλιμάκωση οι αγρότες - Το μέλλον των μπλόκων κρίνεται στη σύσκεψη των Μαλγάρων

Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν μέχρι η κυβέρνηση να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις στα αιτήματά τους, ξεκαθαρίζουν οι αγρότες των μπλόκων

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 02 Ιαν 2026 | 16:22

Κωστής Χατζηδάκης: 3,8 δισ. ευρώ δόθηκαν στους αγρότες το 2025 – Ακατανόητη η εμμονή στην άρνηση διαλόγου

"Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για να μην προσέρχονται στον διάλογο" τόνισε για τους αγρότες ο Κωστής Χατζηδάκης

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 02 Ιαν 2026 | 08:07

Ανυποχώρητοι οι αγρότες: Την Κυριακή η πανελλαδική σύσκεψη στα Μάλγαρα - Σήμερα συνεδριάζουν στη Νίκαια

"Δεν μπόρεσαν να μας λυγίσουν ούτε η καταστολή, ούτε ο κοινωνικός αυτοματισμός, ούτε τα καλέσματα σε προσχηματικούς διαλόγους, δεν υποχωρούμε", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΣΤΑ ΜΑΛΓΑΡΑ 01 Ιαν 2026 | 17:00

Αγρότες: Πρωτοχρονιά στα μπλόκα – Την Κυριακή η πανελλαδική σύσκεψη

Για το μέλλον των κινητοποιήσεων αποφασίζουν την Κυριακή οι αγρότες

ΕΦΥΓΑΝ 10 ΤΡΑΚΤΕΡ 31 Δεκ 2025 | 18:26

"Ρήγμα" στο μπλόκο στα Πράσινα Φανάρια: Αποχώρησε ομάδα αγροτών - Δεν θέλουν διάλογο με την κυβέρνηση

Οι εν λόγω αγρότες θα συγκεντρωθούν στη Νέα Τρίγλια όπου θα συντονιστούν με το Πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανο των Μπλόκων που θα συνεδριάσει την Κυριακή

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ 31 Δεκ 2025 | 17:58

Αγροτικό μπλόκο της... ταλαιπωρίας στο Κάστρο Βοιωτίας: Η Τροχαία ζητά και δεύτερη λωρίδα για να ανοίξει τον δρόμο

Οι αγρότες έχουν αφήσει μια λωρίδα κυκλοφορίας ελεύθερη, κάτι που δεν ικανοποιεί τις αρμόδιες υπηρεσίες, για λόγους ασφαλείας.

ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ALPHA 31 Δεκ 2025 | 11:40

Γεωργιάδης: Στα μπλόκα βρίσκονται κομμουνιστές και ακροδεξιοί - Θέλουν να πέσει η κυβέρνηση

Υποστήριξε ότι τα αιτήματα των αγροτών έχουν σε μεγάλο βαθμό ικανοποιηθεί, ενώ κατηγόρησε συγκεκριμένες ομάδες ότι επιχειρούν μέσω των μπλόκων να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ 31 Δεκ 2025 | 11:34

Στα αγροτικά μπλόκα και ο Ηλίας Κασιδιάρης - Πήρε άδεια από τις φυλακές [βίντεο]

"Πάντα δίπλα στους αγρότες! Ακόμα και στις ολιγοήμερες άδειες από την φυλακή! Ο αγώνας συνεχίζεται...", αναφέρει στην ανάρτηση του.

ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η PLAN B 31 Δεκ 2025 | 10:00

Κυρώσεις και πρόστιμα για τα μπλόκα εξετάζει η κυβέρνηση - Την Κυριακή οι αποφάσεις των αγροτών

Το μείζον ζητούμενο είναι να προκύψει άρση του αδιεξόδου, προκειμένου οι δύο πλευρές να καθίσουν στο τραπέζι των συζητήσεων.

ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΟΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΔΟΙ 31 Δεκ 2025 | 09:05

Αγροτικά μπλόκα: Κρίσιμες αποφάσεις μετά την Πρωτοχρονιά – Πού γίνονται εκτροπές κυκλοφορίας

Αν και οι αγρότες προαναγγέλλουν "πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν" δίπλα στα τρακτέρ τους, επιβεβαιώνουν ότι δεν θα υπάρξει κλείσιμο παρακαμπτήριων δρόμων ως την Κυριακή.

ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ 30 Δεκ 2025 | 20:50

Σκληραίνουν τη στάση τους αγρότες και κυβέρνηση: Ο "εμφύλιος" στα μπλόκα και το plan B με πρόστιμα στα τρακτέρ

Αποφασισμένοι να κάνουν... Φώτα στους δρόμους οι αγρότες - Εξετάζει σχέδιο κυρώσεων η κυβέρνηση για να σπάσει τα μπλόκα μετά τις γιορτές

ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 30 Δεκ 2025 | 15:43

Νεαροί έκαναν ακροβατικά on air στο μπλόκο των αγροτών στη Σιάτιστα [βίντεο]

Δύο νεαροί που ταξίδευαν σήμερα από τη Θεσσαλονίκη για την Πάτρα σταμάτησαν στο μπλόκο για να συμπαρασταθούν στους αγρότες

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 30 Δεκ 2025 | 15:41

Μπλόκα: Τι λέει η ΕΛΑΣ για την κλειστή Εθνική οδό και τις ουρές χιλιομέτρων στο Μαρτίνο - Χάρτες με τις εναλλακτικές διαδρομές

Η ΕΛΑΣ εξηγεί τι ισχύει με τις εκροπές της κυκλοφορίας, παρότι οι αγρότες έχουν ανοίξει λωρίδες κυκλοφορίας για τα ΙΧ

ΑΓΡΟΤΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ 30 Δεκ 2025 | 15:07

Γιώργος Μπότας: Κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά για τη διαρροή για τα χωράφια - "Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα"

Ο αγροτοσυνδικαλιστής των Μαλγάρων ζητάει να αποδοθούν ποινικές ευθύνες για διαρροή των στοιχείων της έρευνας που διενεργείται για τον ίδιο

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ 30 Δεκ 2025 | 14:48

Χαμός στο Mega με Καραγκούνη και Τσουκαλά: "Τις πράσινες ακρίδες τις θυμάστε;" - "Είστε η παράταξη βαμπίρ"

Σφοδρή κόντρα στον αέρα του Mega ανάμεσα στον υφυπουργό Εργασίας, Κώστα Καραγκούνη, και τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Τσουκαλά

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 30 Δεκ 2025 | 14:20

Παύλος Μαρινάκης: Αυτό είναι το Plan B για τα μπλόκα - Πρόθεσή μας να αλλάξουμε τον Νόμο περί ευθύνης υπουργών [βίντεο]

"Δεν υπάρχει καμία εκδικητική διάθεση", στη Μαρία Καρυστιανού, τόνισε ο κ. Μαρινάκης για τον έλεγχο της ΑΑΔΕ στον Σύλλογο Συγγενών και Θυμάτων των Τεμπών

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΕΛΩΝΕΙΑ 30 Δεκ 2025 | 12:00

Ποια αγροτικά μπλόκα άνοιξαν από σήμερα, πού συνεχίζονται οι αποκλεισμοί - "Δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ", διαμηνύει η κυβέρνηση

Σε κρίσιμη καμπή οι αγροτικές κινητοποιήσεις ανά την επικράτεια - Τα βλέμματα είναι στραμμένα στην πανελλαδική σύσκεψη του ερχόμενου Σαββάτου.

ΠΡ. ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΙΛΟΦΟΥ 30 Δεκ 2025 | 11:41

Τσίλιας για αγρότες: Για την ασυνεννοησία φταίει ο Κουτσούμπας - Το ΚΚΕ δεν θέλει να λύνει προβλήματα

"Το ΚΚΕ δεν θέλει να λύνει προβλήματα, θέλει να ταλαιπωρεί τις αστικές κοινωνίες, για αυτό το χάλι, φταίει ο Κουτσούμπας", δήλωσε ο πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Τριλόφου.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΛ.ΑΣ. 30 Δεκ 2025 | 10:15

Δημογλίδου: Δεν υπάρχει ασφάλεια χωρίς δύο λωρίδες κυκλοφορίας στις Ε.Ο. - Ελπίζουμε να επικρατήσει η λογική

"Αν οι αγρότες δεν εξυπηρετήσουν τους πολίτες, θα δούμε ξανά ταλαιπωρία", πρόσθεσε η Κωνσταντία Δημογλίδου.

ΘΕΛΟΥΝ ΔΙΑΛΟΓΟ 30 Δεκ 2025 | 09:13

Τι σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση με τα αγροτικά μπλόκα - Αυξάνεται η δυσφορία της κοινωνίας

Ουσιαστικά, τα τελευταία εικοσιτετράωρα η κυβερνητική έδρα προσκαλείται να ισορροπήσει επάνω σε μία λεπτή γραμμή.

ΥΠ.ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 30 Δεκ 2025 | 08:42

Χρυσοχοΐδης: Οι αγρότες προχωρούν σε παράνομες πράξεις - Υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου

"Η κυβέρνηση τους κάλεσε επανειλημμένα σε διάλογο για να βρεθούν λύσεις, ελπίζω να υπάρξει απάντηση το επόμενο διάστημα", πρόσθεσε ο Μ. Χρυσοχοΐδης.

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ 30 Δεκ 2025 | 08:36

Επιμένουν οι αγρότες στα μπλόκα: Κλείνουν παρακαμπτηρίους στη Νίκαια, αποκλεισμοί σε τελωνεία, τρακτέρ σε εθνικές οδούς

Επιμένουν οι αγρότες στα μπλόκα και δίνουν ραντεβού την Πρωτοχρονιά - Αποκλεισμοί στα τελωνεία Προμαχώνα και Ευζώνων

30 Δεκ 2025 | 06:46

Εκλεισε τα σενάρια του ανασχηματισμού ο Μητσοτάκης - Τι ζητάει από τους αγρότες

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελευταία του συνέντευξη για τη χρονιά που φεύγει, διέψευσε τα σενάρια για αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ 29 Δεκ 2025 | 20:47

Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν διάλογο, στη λογική να μη σπάσει το μέτωπο

O Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε την κυβερνητική θέση για εξεύρεση λύσης μέσα από έναν ειλικρινή διάλογο.

ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ 29 Δεκ 2025 | 20:37

Δεν κάνουν πίσω οι αγρότες: Κομμένη στα δύο η χώρα μέχρι την Πρωτοχρονιά - Ουρές και ταλαιπωρία για τους οδηγούς

Συμπαγή τα μπλόκα των αγροτών σε Νίκαια, Μπράλο και Ιόνιο οδό - Ουρές σε Προμαχώνα και Εύζωνες, ταλαιπωρία για οδηγούς ΙΧ και φορτηγών

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ 29 Δεκ 2025 | 20:21

Στο μπλόκο της Νίκαιας η Μαρία Καρυστιανού: Eξέφρασε τη στήριξή της στις κινητοποιήσεις των αγροτών

Η Μαρία Καρυστιανού διαβεβαίωσε τους αγρότες ότι ο Σύλλογος θα σταθεί αρωγός σε ό,τι χρειαστούν και μπορεί να υποστηρίξει

ΤΙ ΕΙΠΑΝ 29 Δεκ 2025 | 14:38

"Εμφύλιος" μεταξύ αγροτών στον αέρα της ΕΡΤ: "Εμένα δεν με πήρε αγκαλιά ο Κουτσούμπας" - "Δεν θα γίνουμε καλικάντζαροι"

Ένταση μεταξύ του προέδρου των αγροτικών συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης από τα Πράσινα Φανάρια, Χρήστου Τσίλια, και του Κώστα Σέφη από τον αγροτικό σύλλογο Κυμίνων-Μαλγάρων

ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΜΑΛΓΑΡΑ 29 Δεκ 2025 | 13:29

Αγρότες: Έκλεισαν επ' αόριστον την Ιόνια Οδό - Κλείνουν και παρακαμπτήριες οδούς στον Μπράλο

Στις 16:00 έχει προγραμματιστεί τρίωρος αποκλεισμός των παρακαμπτήριων οδών της Εθνικής Οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης

ΥΠ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 29 Δεκ 2025 | 12:13

Τσιάρας: Παρατείνεται και μειώνεται περαιτέρω η τιμή στο αγροτικό ρεύμα - Τι είπε για πετρέλαιο και ευλογιά

"Είμαστε ανοιχτοί να δούμε ποια άλλα προϊόντα χρειάζονται στήριξη", δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τσιάρας.

ΕΝΔΧΟΜΕΝΟ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 29 Δεκ 2025 | 08:42

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες: Στις 16:00 τα μπλόκα κόβουν ξανά τη χώρα στα δύο - Κλείνουν και παράδρομοι

Σε αποκλεισμό παρακαμπτήριων δρόμων στη Νίκαια και νέο κλείσιμο των δύο ρευμάτων στα Μάλγαρα προχωρούν οι αγρότες - Ενδεχόμενο πανελλαδικής σύσκεψης το Σάββατο.

ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΑΝ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ 29 Δεκ 2025 | 08:24

Πώς ο αγροτοσυνδικαλιστής Μπότας πήρε 126.000 ευρώ για 17 "αόρατα" χωράφια - Τι αναφέρει το πόρισμα

Για 17 "αόρατα" αγροτεμάχια, που μίσθωνε ο αγροτοσυνδικαλιστής των Μαλγάρων Γιώργος Μπότας, δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί του λογαριασμοί.

29 Δεκ 2025 | 06:15

Σε αδιέξοδο το μπρα ντε φερ κυβέρνησης-αγροτών: Οι νέες πληρωμές των 600 εκατ. ευρώ και οι "ρωγμές" στα μπλόκα

Μέχρι ώρας η κατάσταση φαίνεται στάσιμη, με μόνη…παραφωνία την δήλωση κάποιων αγροτών που παίρνουν μέρος σε 18 μπλόκα, οι οποίοι επιθυμούν την επίσπευση του διαλόγου.

ΣΤΟ... ΚΟΚΚΙΝΟ Η ΚΙΝΗΣΗ 28 Δεκ 2025 | 22:30

Ουρές χιλιομέτρων στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας: "Οδύσσεια" η επιστροφή των εκδρομέων [βίντεο]

Οι οδηγοί και οι επιβάτες που επέστρεφαν στην Αττική μέσω της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας έπρεπε να διαθέτουν μπόλικη υπομονή

ΜΕΤ' ΕΜΠΟΔΙΩΝ Η ΚΙΝΗΣΗ 28 Δεκ 2025 | 18:46

"Γολγοθάς" η επιστροφή των εκδρομέων: "Εμφραγμα" από τροχαίο στην Αθηνών - Κορίνθου, ουρές χιλιομέτρων στη Βοιωτία

Καραμπόλα έξι αυτοκινήτων στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου, στο ύψος των Μεγάρων, προκάλεσε έντονο μποτιλιάρισμα

«ΕΝΘΑΡΡΥΝΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ» 28 Δεκ 2025 | 13:26

Μαρινάκης: "Όλο και περισσότεροι αγρότες θέλουν διάλογο - Να μπει τέλος στην παρωχημένη λογική της αντιπαράθεσης"

"Ικανοποιείται η συντριπτική πλειονότητα των αιτημάτων των αγροτών και κτηνοτρόφων" τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος - "Οι πληρωμές προχωράνε σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα"

ΤΙ ΕΔΕΙΞΕ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ 28 Δεκ 2025 | 13:16

Γιώργος Μπότας: Οι αγροτικές ενισχύσεις 126.000 ευρώ σε 5 χρόνια και τα 17 χωράφια "φαντάσματα"

Θέση για τα αγροτεμάχια "φαντάσματα" που νοικιάζει πήρε ο αγροτοσυνδικαλιστής των Μαλγάρων λέγοντας ότι την ευθύνη την έχουν οι ιδιοκτήτες των χωραφιών

28 Δεκ 2025 | 11:31

Μ. Χαρακόπουλος: Η αντιπολίτευση να προσέλθει στη διακομματική για τα αγροτικά

Ο γγ της ΚΟ της ΝΔ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση απέδειξε ότι έχει και ώτα ευήκοα και πύλες ανοικτές για ειλικρινή διάλογο

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΝ 28 Δεκ 2025 | 09:45

Τη Δευτέρα "κόβουν" την Ελλάδα στα δύο οι αγρότες: Σικέ "διάλογο" βλέπει η Πανελλαδική - "5 μπλόκα τα βάφτισαν 18"

Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων αμφισβητεί ακόμη και τον… αριθμό των μπλόκων που θέλουν συνάντηση με την κυβέρνηση

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΑΝΤΟΧΕΣ 28 Δεκ 2025 | 00:12

Ταλαιπωρία δίχως τέλος στην εθνική οδό μεταξύ Μαρτίνου και Κάστρου - Η ουρά χιλιομέτρων από ψηλά [Βίντεο]

Οι οδηγοί χρησιμοποιούν τους παραδρόμους της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, καθώς το σημείο είναι κλειστό λόγω κινητοποιήσεων

ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 27 Δεκ 2025 | 21:21

ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί του αγροτοσυνδικαλιστή Γιώργου Μπότα - Ελέγχεται για παράνομες επιδοτήσεις

Στο πλαίσιο των ερευνών από το ελληνικό FBI και την Οικονομική Αστυνομία για τις παράνομες εισπράξεις ενισχύσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

ΑΠΕΚΛΕΙΣΑΝ ΞΑΝΑ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ 27 Δεκ 2025 | 20:58

Πάτρα: Αγρότες και κτηνοτρόφοι έστησαν εκ νέου μπλόκο στον κόμβο της Εγλυκάδας

Λόγω του μπλόκου η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται μέσω των κόμβων Κ1 λιμάνι Πάτρας και Γλαύκου

Η ΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ 27 Δεκ 2025 | 16:45

Εκπρόσωποι αγροτών και κτηνοτρόφων από 18 μπλόκα: Ανοιχτοί στον διάλογο με την κυβέρνηση - Οι προϋποθέσεις

"Επιβάλλεται η άμεση επίλυση προβλημάτων ζωτικής σημασίας", αναφέρουν μετά τη συνάντησή τους οι εκπρόσωποι από 18 μπλόκα της χώρας