
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις για τα αίτια που προκάλεσαν την φωτιά στον κάμπο Αλιβερίου το μεσημέρι της Κυριακής 13, Ιουλίου.
Στη σύλληψη ενός 59χρονου για εμπρησμό από αμέλεια προχώρησαν οι αρμόδιες αρχές για την πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα στον Κάμπο Αλιβερίου Εύβοιας. Όπως έγινε γνωστό ο 59χρονος εκτελούσε αγροτικές εργασίες με θεριζοαλωνιστική μηχανή στο σημείο από όπου ξεκίνησε η φωτιά.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική ,συνελήφθη, σήμερα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε), σε συνεργασία με ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.ΠΥ.Ν. Χαλκίδας, ημεδαπός, για εμπρησμό από αμέλεια, κατά την εκτέλεση αγροτικών εργασιών με θεριζοαλωνιστική μηχανή, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην περιοχή Κάμπος Αλιβερίου Ευβοίας και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 5.400 ευρώ".
Ο συλληφθείς κρατείται και θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα Χαλκίδας.
Όπως δήλωσε στο evima.gr, ο αντιδήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου, Νίκος Μαστροκώστας, οι φλόγες μπήκαν στα πρώτα σπίτια και συγκεκριμένα στις αυλές, ωστόσο οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες για να μην καούν τα σπίτια.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας Γιώργος Κελαιδίτης, μιλώντας στο evima.gr, ανέφερε πως υπάρχουν σοβαρές ζημιές σε αυλές σπιτιών.
Στο σημείο επιχειρούν 33 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου της 20ης ΕΜΟΔΕ και 10 οχήματα.
Από αέρος κάνουν ρίψεις νερού 2 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη.


Η πυρκαγιά εξαπλώθηκε γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων, προκαλώντας έντονη ανησυχία στους κατοίκους. H επιχείρηση κατάσβεσης αποδεικνύεται ιδιαίτερα δύσκολη εξαιτίας της μορφολογίας του εδάφους και της έντασης του ανέμου.

Κάηκε επιχείρηση από την μεγάλη φωτιά στο Αλιβέρι
Στο Αλιβέρι ανάμεσα στις ζημιές που έχουν καταγραφεί είναι και η πλήρης καταστροφή επιχείρησης στον Κάμπο Αλιβερίου, η οποία παραδόθηκε στις φλόγες.
Πρόκειται για το νυχτερινό κέντρο "Aqua Terra”, το οποίο λειτουργούσε και ως πολυχώρος διασκέδασης για μικρούς και μεγάλους, με εγκαταστάσεις όπως νεροτσουλήθρες για παιδιά και χώρους εκδηλώσεων. Το συγκεκριμένο κατάστημα παραδόθηκε στις φλόγες μέσα σε λίγα λεπτά, χωρίς να είναι δυνατή η επέμβαση για την αποτροπή της καταστροφής, καθώς το πύρινο μέτωπο κινήθηκε με τρομακτική ταχύτητα στην περιοχή.

Οι εικόνες από το σημείο είναι συγκλονιστικές, με καμένα παιχνίδια, διαλυμένες εγκαταστάσεις και πυκνούς καπνούς να καλύπτουν τον ορίζοντα.

Η καταστροφή είναι ολοκληρωτική, ενώ οι ιδιοκτήτες βρίσκονται σε κατάσταση σοκ, βλέποντας την επιχείρησή τους να καταρρέει μέσα σε λίγα λεπτά.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr