
Στο ανατολικό μέτωπο της φωτιάς βόρεια της Μονής Αγίου Νικολάου Γαλατάκη, επικεντρώνονται οι προσπάθειες των πυροσβεστών καθώς σε ύφεση βρίσκεται το δυτικό μέτωπο της πυρκαγιάς στη Λίμνη Ευβοίας.
Νωρίτερα, το απόγευμα οι φλόγες πλησίασαν τη Μονή, όμως στη συνέχεια κινήθηκαν προς άλλη κατεύθυνση.
Είναι η τρίτη μέρα που η φωτιά καίει και χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους έχουν γίνει στάχτη.
Η περιοχή της φωτιάς αναμένεται να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης προκειμένου να διευκολυνθεί η παροχή άμεσης βοήθειας για την αποκατάσταση των ζημιών από την πύρινη λαίλαπα.
Το αίτημα υποβλήθηκε από τον δήμαρχο της Λίμνης Χρήστο Καλυβιώτη στη διάρκεια σύσκεψης στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, υπό την προεδρία του αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης, Νίκου Τόσκα.
Ο υπουργός τόνισε ότι θα κάνει δεκτό το αίτημα του δήμου, μόλις υποβληθεί επίσημα μέσω της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr