ΕΥΔΑΠ: Δεν υπάρχει καμία πρόθεση να αλλάξει η τιμή του νερού

«Η τιμή του νερού είναι εύλογη και δίκαιη, δεν υπάρχει καμία πρόθεση να αλλάξει», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ Χαράλαμπος Σαχίνης.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΕΥΔΑΠ: Δεν υπάρχει καμία πρόθεση να αλλάξει η τιμή του νερού

«Η τιμή του νερού είναι εύλογη και δίκαιη δεν υπάρχει καμία πρόθεση αυτή να αλλάξει», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ Χαράλαμπος Σαχίνης. Αναφέροντας ότι το «νερό είναι δημόσιο αγαθό», υπενθύμισε την απόφαση του ΣτΕ, σύμφωνα με την οποία το ελληνικό δημόσιο οφείλει να κατέχει το 50% συν μία μετοχή της εταιρείας. Ξεκαθάρισε επίσης ότι «δεν υπάρχει κανένα ζήτημα λειψυδρίας στην Αττική», αλλά, όπως τόνισε, «λόγω κλιματικής αλλαγής πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί». Όπως είπε, ο κ. Σαχίνης, «αυτή τη στιγμή δεν ανεβαίνουν τα χρέη προς την ΕΥΔΑΠ» και ανέφερε ότι γίνονται προσπάθειες είσπραξης αυτών των χρεών, με ταυτόχρονη στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων μέσω του Κοινωνικού Τιμολογίου.

Όπως τόνισε ο κ. Σαχίνης, κατά τη διάρκεια συνάντησης γνωριμίας με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους, προτεραιότητες της εταιρείας είναι πρωτίστως το καθαρό νερό, η ολοκλήρωση της σύμβαση με το ελληνικό δημόσιο, η εκτέλεση των έργων, η προώθηση της καινοτομίας και η ανάπτυξη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ, αναμένεται εξάμηνη παράταση της τρέχουσας σύμβασης παραχώρησης της εταιρείας με το ελληνικό δημόσιο, και όπως έκανε γνωστό, οι διαβουλεύσεις εξελίσσονται σε πολύ καλό κλίμα.

Όσον αφορά την Ανατολική Αττική ανέφερε ότι 250.000 κάτοικοι δεν έχουν αποχέτευση, ενώ η Ελλάδα έχει πληρώσει από το 2015 μέχρι τώρα 23,5 εκατομμύρια ευρώ σε πρόστιμα και θα συνεχίσει να πληρώνει, εφόσον δεν ολοκληρωθεί το έργο της αποχέτευσης, 4,8 εκατομμύρια ετησίως, τονίζοντας ότι η εταιρεία καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για την ολοκλήρωση των έργων όσο το δυνατόν συντομότερα.

Επιπλέον, έκανε γνωστό ότι η ΕΥΔΑΠ, ήδη παρέλαβε το δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης της Σαλαμίνας, ενώ βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με τα Μέγαρα για το δίκτυο ύδρευσης.

Ο κ. Σαχίνης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον διαγωνισμό του ΚΕΛ της Ψυτάλλειας καθώς έχουν ήδη καταθέσει προσφορές τρεις κοινοπραξίες, γεγονός που θα οδηγήσει σε έναν «καλό διαγωνισμό», όπως είπε, καθώς 31 Μαρτίου του 2020 λήγει η ισχύουσα σύμβαση.

Σύμφωνα με τον κ. Σαχίνη, «έχουμε ξεκινήσει πέντε έργα βελτιστοποίησης στην εταιρεία: τα συστήματα προμηθειών, IT, συστήματα και διαδικασίες ανθρώπινου δυναμικού, βελτίωση διαδικασιών οικονομικών υπηρεσιών, και υπηρεσίες προς τους πελάτες».

Από την πλευρά του ο Τάσος Τόσιος, αναπληρωτής διευθύνων δύμβουλος της ΕΥΔΑΠ ανέφερε ότι η εταιρεία προχωράει σε νέα δίκτυα μήκους 900χλμ με επενδύσεις που θα αγγίξουν τα 600 εκατομμύρια ευρώ, σε βάθος πενταετίας, ενώ η συγχρηματοδότηση με τους δήμους φθάνει σε ποσοστό 90%.

Όπως έκανε γνωστό, θα δημιουργηθούν τρία νέα κέντρα επεξεργασίας λυμάτων (ΚΕΛ) στην Αν. Αττική, ενώ θα συνδεθεί το αποχετευτικό σύστημα με το υπόλοιπο δίκτυο.

Τα έργα του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων των Γλυκών Νερών, βρίσκονται σε φάση κατασκευής, ενώ ολοκληρώνεται η φάση δημοπράτησης των έργων του δήμου Παλλήνης.

Τα έργα σε Ραφήνα, Αρτέμιδα πρόκειται να δημοπρατηθούν στο τέλος του έτους και τα έργα στο Μαραθώνα, το πρώτο εξάμηνο του 2020.

Επεσήμανε επίσης την ανάγκη αναβάθμισης και βελτιστοποίησης του ήδη υπάρχοντος δικτύου, που σε περιπτώσεις, ξεπερνάει τα 50 χρόνια ζωής.

Επίσης, ο κ. Τόσιος επεσήμανε την ανάγκη τεχνολογικής αναβάθμισης της εταιρείας. Όπως είπε, «προσπαθούμε να αναπτυχθούμε βιώσιμα προστατεύοντας το περιβάλλον, τονίζοντας την αξιοποίηση τεχνολογιών όπως το Internet of things και τους έξυπνους μετρητές».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «η βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της εταιρείας είναι ένας σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης για την ΕΥΔΑΠ».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΔΕΙΤΕ 17 Ιαν 2022 | 06:00

Εορτολόγιο: Ποια ονόματα γιορτάζουν σήμερα, 17 Ιανουαρίου - Πολύ γνωστή γιορτή

Δείτε τι γιορτή είναι σήμερα, σύμφωνα με το εορτολόγιο.

16 Ιαν 2022 | 23:27

Πρόστιμα από Δευτέρα στους ανεμβολίαστους άνω των 60 - Πώς θα βεβαιώνονται, ποιοι εξαιρούνται

Τα πρόστιμα αίρονται από την πρώτη μέρα του επόμενου μήνα από την πραγματοποίηση της πρώτης δόσης.

ΤΖΑΚ ΠΟΤ 16 Ιαν 2022 | 22:34

Τζόκερ κλήρωση 2390: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί για σήμερα (16/1/2022)

Ποιοι αριθμοί κερδίζουν σήμερα στην κλήρωση του Τζόκερ.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΕΒΕΝΤΕΣ 16 Ιαν 2022 | 22:34

Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος "αποκαλύπτει" τα πρόσωπα πίσω από τον βιασμό της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη

Με μια ανάρτησή του ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος αποκαλύπτει πρόσωπα και καταστάσεις πίσω από τον βιασμό της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 16 Ιαν 2022 | 22:15

Η ανακοίνωση του "Achilleion" για τον βιασμό της 24χρονης- Με τον άνθρωπο αυτό διακόψαμε τη συνεργασία

Σε κάθε τόνο ξεκαθαρίζει το κέντρo ετίασης της Θεσσαλονίκης, Achilleion, ότι εκφράζει τον αποτροπιασμό του για την υπόθεση βιασμού της 24χρονης.

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ 16 Ιαν 2022 | 21:59

Μόσιαλος: Πότε θα κορυφωθεί το τωρινό κύμα του κορονοϊού - Γράφημα με την πορεία των κρουσμάτων

Ο Ηλίας Μόσιαλος επισημαίνει πως ο αντίκτυπος σε εισαγωγές στα νοσοκομεία έχει 2-3 εβδομάδες καθυστέρηση.

ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΕΟΔΥ 16 Ιαν 2022 | 21:53

Σχολεία: Επιστροφή στα θρανία χωρίς self test τη Δευτέρα - Όλες οι αλλαγές για μαθητές και εκπαιδευτικούς

Τα δύο εβδομαδιαία self test θα διενεργούνται τόσο από τους εμβολιασμένους μαθητές όσο και από τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς - Πότε πρέπει να γίνονται.

ΣΥΝΟΛΙΚΑ 100 ΑΤΟΜΑ 16 Ιαν 2022 | 20:57

Συνελήφθησαν 15 άτομα πριν τον αγώνα Απόλλωνα Σμύρνης - Άρη: Είχαν μολότοφ, τσεκούρια και μαχαίρια

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, περίπου 100 άτομα συγκεντρώθηκαν περιμετρικά του γηπέδου στη Ριζούπολη, κρατώντας λοστούς και πυροσβεστήρες και φορώντας κράνη.

ΒΙΡΤΟΥΟΖΟΣ ΤΟΥ ΚΛΑΡΙΝΟΥ 16 Ιαν 2022 | 20:40

Βασίλης Σαλέας: Πέθανε η γυναίκα του από κορονοϊό - "Όλοι να κάνουν το εμβόλιο"

Συγκλονίζει ο Βασίλης Σαλέας,ο οποίος έχασε από κορονοϊό την ανεμβολίαστη γυναίκα του στα 62 της χρόνια, στέλνει μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού.

ΑΓΡΙΟΣ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ 16 Ιαν 2022 | 20:22

Αργυρούπολη: Αυτός είναι ο 46χρονος που χτύπησε τη σύντροφό του - Στην εντατική η γυναίκα [Εικόνες-βίντεο]

Συγγενικό πρόσωπο του 46χρονου ειδοποίησε την αστυνομία - Σύμφωνα με πληροφορίες, στο παρελθόν είχε επιτεθεί και σε άλλη σύντροφό του με μαχαίρι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 16 Ιαν 2022 | 20:04

Υπόθεση βιασμού 24χρονης: Εισαγγελική έρευνα για κύκλωμα μαστροπείας - "Θα βγουν κι άλλες καταγγελίες"

Το κύκλωμα φαίνεται πως είχε ως στόχο την αναζήτηση νεαρών γυναικών, τις οποίες εξωθούσε στην πορνεία και τις διοχέτευε σε πάρτι.

ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ 16 Ιαν 2022 | 19:04

Ζευγάρι ηλικιωμένων νεκρό από αναθυμιάσεις στο σπίτι του στην Σητεία

Ο σύζυγος 90 ετών και η 90χρονη γυναίκα του εντοπίστηκαν σήμερα νεκροί μέσα στο σπίτι τους στους Πεύκους από την κόρη τους η οποία τους αναζητούσε στο τηλέφωνο.

ΟΜΑΔΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΠΕΝΗΝΤΑ ΑΤΟΜΩΝ 16 Ιαν 2022 | 18:47

Συναγερμός στην Ηλιούπολη: Επιτέθηκαν σε αστυνομικό - Τον τραυμάτισαν και του πήραν τον ασύρματο

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι δράστες τραυμάτισαν τον αστυνομικό, ενώ του πήραν και τον ασύρματο.