Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Σπουδές με παγκόσμια αναγνώριση

Ενα από τα πιο σημαντικά πανεπιστημιακά και ερευνητικά κέντρα, προσφέρει τίτλους σπουδών με ισχύ σε Ευρώπη και ΗΠΑ και μεγάλη αναγνώριση στην αγορά εργασίας

|
SHARE THIS
0
SHARES

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι ένα από τα πιο σημαντικά πανεπιστημιακά και ερευνητικά  κέντρα της Νότιας Ευρώπης και έχει ταυτιστεί με την ποιοτική εκπαίδευση, την καινοτομία υψηλής τεχνολογίας και την διασύνδεση του με την βιομηχανία και την κοινωνία, αλλά και με την αγορά εργασίας, με τους αποφοίτους του να βρίσκουν δουλειά στον τομέα τους σε διάστημα 6 μηνών από την αποφοίτηση τους. 
Οι ρυθμοί ανάπτυξης του είναι εντυπωσιακοί το ίδιο και οι αμέτρητες ακαδημαϊκές και επιστημονικές του διακρίσεις, όπως αυτή από τον διεθνή οργανισμό αξιολόγησης QS TOP UNIVERSITIES (QS Stars) που του έχει απονείμει τον υψηλότερο δείκτη «Πέντε Αστέρια».

 

Είναι παράλληλα, το ίδρυμα που έχει επιλέξει η Microsoft ως εταίρο για την εγκαθίδρυση του μοναδικού Κέντρου Καινοτομίας Microsoft στην Κύπρο, αποτελεί την κορυφαία επιλογή και για χιλιάδες νέους από την Κύπρο, την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Προσφέρει την δυνατότητα σπουδών εκτός Ελλάδος, αλλά και εξ'αποστάσεως σε ένα εντελώς νέο και διαφορετικό περιβάλλον το οποίο, όμως, είναι την ίδια στιγμή γνώριμο και φιλικό, στην καρδιά της Κύπρου, στην πρωτεύουσα Λευκωσία.  Η πανεπιστημιούπολη αποτελείται από υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, άρτια εξοπλισμένα εργαστήρια, αμφιθεατρικές αίθουσες διδασκαλίας και χώρους ψυχαγωγίας. Στο Πανεπιστήμιο λειτουργούν 5 σχολές.

 

  • Σχολή Νομικής

Η Σχολή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου είναι η πρώτη και μοναδική αυτοτελής Νομική Σχολή στην Κύπρο, με πρόγραμμα σπουδών που οδηγεί σε πτυχίο Νομικής Ελληνικού Δικαίου. Τα προγράμματα σπουδών της Σχολής είναι αναγνωρισμένα τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα και κατ’ επέκταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εξασφαλίζοντας τα ακαδημαϊκά και επαγγελματικά δικαιώματα.

  • Τμήμα Επιστημών Υγείας και Ζωής

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου παρέχει το συγκριτικό πλεονέκτημα καθώς έχει τις πιο ολοκληρωμένες σπουδές στους τομείς Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Επιστημών Υγείας και Επιστημών Ζωής στην Κύπρο.  Πιο συγκεκριμένα προσφέρει 22 προγράμματα, εκ των οποίων 10 κατ’ αποκλειστικότητα, όπως Φαρμακευτική, Φυσικοθεραπεία, Λογοθεραπεία, Διατροφή-Διαιτολογία, Αθλητική Επιστήμη και Φυσική Αγωγή, Βιολογία, Βιοϊατρικές Επιστήμες, Εργοθεραπεία κ.α.

  • Ιατρική Σχολή

Η ίδρυση της Ιατρικής Σχολής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου δημιουργεί μια νέα πραγματικότητα με προστιθέμενη επιστημονική  και κοινωνική αξία τόσο για την Κύπρο όσο και στην ευρύτερη περιοχή, με καθηγητές κύρους, όπως ο κάτοχος βραβείου Νόμπελ Χημείας, βιοχημικός Robert Huber και ο κάτοχος βραβείου Νόμπελ Χημείας 2015, βιοχημικός Tomas Lindahl αλλά και με συνεργασίες, όπως αυτή με ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια στο κόσμο, το Harvard Τ.Η. Chan School of Public Health.

Η Ιατρική Σχολή, περιλαμβάνεται στο Διεθνή Ιατρικό Οδηγό της FAIMER και έχει εγκριθεί από το Educational Commission for Foreign Medical Graduates (ECFMG), κάτι που σημαίνει ότι απόφοιτοι της Ιατρική Σχολής μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο ECFMG για να δώσουν τις εξετάσεις US Medical Licensing Examination (USMLE) και Πιστοποίηση στις ΗΠΑ. 

Οι φοιτητές έχουν πρόσβαση σε ιδιωτικά και κρατικά νοσοκομεία σε όλη την Κύπρο, αλλά και στα Γενικά Νοσοκομεία ΙΑΣΩ και ΙΑΣΩ Παίδων στην Ελλάδα.  Ένα ακόμη συγκριτικό πλεονέκτημα για τους φοιτητές της Ιατρικής Σχολής είναι η αποκλειστική συνεργασία με το American Medical Center και το German Oncology Center για την κλινική άσκηση.

  • Οδοντιατρική στην Κύπρο

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου προσφέρει και το πρώτο και μοναδικό πρόγραμμα  Οδοντιατρικής στην Κύπρο. Οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της Ιατρικής Σχολής έχουν επεκταθεί, για τις ανάγκες της οδοντιατρικής, με επιπρόσθετο όροφο που έχει εξοπλιστεί με τελευταίου τύπου ηλεκτρονικά μέσα διδασκαλίας, πληροφορικής, επικοινωνίας και σύγχρονες μεθόδους διαπαιδαγώγησης, που χρησιμοποιούνται σήμερα στην Οδοντιατρική Εκπαίδευση.  Το πτυχίο Οδοντιατρικής (διάρκειας 5 χρόνων) αναγνωρίζεται διεθνώς, αφού πληροί τις προδιαγραφές για την άσκηση της οδοντιατρικής (General Dental Practitioner) σύμφωνα με τις οδηγίες της EE.

  • Μονάδα Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης

Για τους φοιτητές που θέλουν παράλληλα να εργάζονται ή απλά να μην διαμένουν στην Κύπρο υπάρχει και η εξειδικευμένη μονάδα Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης εφαρμόζει ένα συγκεκριμένο και ολοκληρωμένο παιδαγωγικό μοντέλο, προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

 

Περισσότερες Πληροφορίες

www.euc.ac.cy

info@euc.ac.cy

T: 00357-22-713000

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook