X

Εξαδάκτυλος: Οι άνω των 50 ετών πρέπει να εμβολιαστούν μέσα στις επόμενες 5 ημέρες

Επείγουσα έκκληση για εμβολιασμό από τον Αθ. Εξαδάκτυλο - H αυξητική τάση των κρουσμάτων ήρθε νωρίτερα απ' ότι υπολογιζόταν

Γράφει: TheToc team

Εκκληση για τον άμεσο εμβολιασμό των πολιτών απευθύνουν οι ειδικοί καθώς μετά τη νέα κατακόρυφη αύξηση κρουσμάτων οι πολίτες ιδιαίτερα άνω των 50 ετών αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρό κίνδυνο.

Η μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού εξαπλώνεται και οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς εν μέσω τουριστικής περιόδου η επιστροφή στην κανονικότητα απειλείται με τους ειδικούς να τονίζουν ότι αν δεν υπάρξουν περιορισμοί, δε θα είναι δυνατόν να μειωθεί η διασπορά του ιού.

Παράλληλα προειδοποιούν για τέταρτο κύμα της πανδημίας στη χώρα μας, επισημαίνοντας την ανάγκη να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί αλλά και θα υπάρξουν κατηγορίες εργαζομένων στις οποίες θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός.

Διαβάστε Επίσης

Μιλώντας στο OPEN και την εκπομπή της Φαίης Μαυραγάνη, "Τώρα ό,τι συμβαίνει", ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής των ειδικών Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, τόνισε ότι η μετάλλαξη Δέλτα θα κυριαρχήσει ενώ ανέφερε ότι η αυξητική τάση των κρουσμάτων ήρθε νωρίτερα απ' ότι υπολογιζόταν, καθώς η πρόβλεψη για τα 2.000 κρούσματα ημερησίως δεν αναμενόταν αρχικά για το χρονικό διάστημα το οποίο διανύουμε.

Διαβάστε Επίσης

Ο κ. Εξαδάκτυλος ανέφερε επίσης ότι αυτή τη στιγμή η κοινωνία είναι ανοιχτή σε όλες τις δραστηριότητες και αυτοί οι αριθμοί θα αυξάνονται. Γι' αυτό το λόγο ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου απηύθυνε επείγουσα έκκληση για τον εμβολιασμό, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι οι άνω των 50 ετών πρέπει να εμβολιαστούν τις επόμενες 5 - 6 ημέρες.