X

Εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών στη Ρόδο – Πέντε συλλήψεις ανάμεσά τους και στρατιωτικός

Στην κατοχή τους βρέθηκαν 220.000 ευρώ, ποσό του οποίου η προέλευση ερευνάται.

Γράφει: TheToc team

Σημαντικό πλήγμα στη διακίνηση ναρκωτικών στα Δωδεκάνησα κατάφερε η Ελληνική Αστυνομία, εξαρθρώνοντας οργανωμένο κύκλωμα που δρούσε στη Ρόδο και στην Κω.

Συνολικά συνελήφθησαν πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων και ένας στρατιωτικός που υπηρετεί στη Ρόδο, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Ως φερόμενος αρχηγός της οργάνωσης φέρεται ένας 40χρονος υπήκοος Αλβανίας, με τέσσερις άμεσους συνεργάτες.

Διακίνηση από Πειραιά προς τα νησιά

Η εγκληματική οργάνωση φέρεται να διακινούσε ναρκωτικά από την Αθήνα προς τη Ρόδο και την Κω, χρησιμοποιώντας πλοία της γραμμής από τον Πειραιά. Τα μέλη μετέφεραν τις ποσότητες στα νησιά και επέστρεφαν στην Αθήνα.

Η δράση τους ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2005, διακόπηκε προσωρινά μετά τη σύλληψη δύο γυναικών που μετέφεραν κοκαΐνη και επαναλήφθηκε στη συνέχεια.

Σύμφωνα με τις αρχές, τα μέλη χρησιμοποιούσαν κωδικές ονομασίες για τις ναρκωτικές ουσίες, όπως "λουλούδια", "κουβάς" και "αφρός", προκειμένου να αποφεύγουν τον εντοπισμό.

Εμπλοκή δύο αστυνομικών

Η έρευνα ξεκίνησε ύστερα από ανώνυμη καταγγελία, η οποία οδήγησε σε έλεγχο από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων. Από την έρευνα προέκυψε η εμπλοκή δύο αστυνομικών σε υπόθεση απάτης και τοκογλυφίας. Σε βάρος τους σχηματίστηκε ξεχωριστή δικογραφία.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν 220.000 ευρώ, ποσό του οποίου η προέλευση ερευνάται.

Κατασχέσεις και οικονομικά στοιχεία

Οι αρχές εκτιμούν ότι το κύκλωμα έχει διακινήσει τουλάχιστον επτά κιλά κοκαΐνης, εκτιμώμενης αξίας άνω των 700.000 ευρώ.

Κατά τις έρευνες κατασχέθηκαν:

  • 327.000 ευρώ σε μετρητά
  • Ακατέργαστη κάνναβη και κοκαΐνη
  • Ζυγαριές ακριβείας
  • Κινητά τηλέφωνα
  • Ατζέντες με χειρόγραφες σημειώσεις

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη, ενώ η έρευνα των αρχών συνεχίζεται για τον πλήρη προσδιορισμό της δράσης του κυκλώματος.