X

Εξέγερση σε δομή μεταναστών στις Σέρρες: Έκοψαν τα συρματένια πλέγματα και διέφυγαν - Τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί

Εξέγερση εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 12/11 στη δομή μεταναστών στη Σιντική Σερρών - 29 συλλήψεις και δύο τραυματίες αστυνομικοί

Γράφει: TheToc team

Αναστάτωση προκλήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 12/11 στη δομή φιλοξενίας μεταναστών στο Κλειδί της Σιντικής Σερρών, καθώς εκδηλώθηκε εξέγερση που οδήγησε σε απόδραση διαμενόντων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το τοπικό Μέσο EpilogesTV, μετανάστες έκοψαν τα συρματένια πλέγματα που περιβάλλουν τη δομή, κατορθώνοντας έτσι να διαφύγουν από τον χώρο.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να αποκαταστήσουν την τάξη και να σταματήσουν όσους προσπάθησαν να ξεφύγουν από τη δομή. Προχώρησαν, μάλιστα, σε 29 συλλήψεις, ενώ δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφριά, ο ένας από δάγκωμα και ο άλλος χτυπήθηκε στο πόδι από πέτρα.

Διαβάστε Επίσης

Σέρρες: Πώς ξεκίνησε η εξέγερση στη δομή μεταναστών

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ένταση ξεκίνησε μετά το μεσημέρι, αρχικά ως μια διαμαρτυρία για θέματα ασύλου και των συνθηκών διαβίωσης.

Οι συγκεντρωθέντες έξω από τα κτίρια διαμονής έβαλαν φωτιά σε ρούχα και άρχισαν να πετούν πέτρες σε αστυνομικούς που μετέβησαν στην περιοχή.

Η μεγάλη αστυνομική δύναμη που συγκεντρώθηκε έξω από τη δομή, απέτρεψε την περαιτέρω ένταση, ενώ με παράλληλη συνδρομή της Πυροσβεστικής πρόλαβε την επέκταση της φωτιάς.

Οι αστυνομικοί που μπήκαν στον χώρο, προχώρησαν σε δεκάδες προσαγωγές, προκειμένου να εντοπιστούν οι υπαίτιοι των επεισοδίων, ενώ έκαναν και επανακαταμέτρηση των μεταναστών που φιλοξενούνται στη δομή.

Η κατάσταση ομαλοποιήθηκε μετά από μία ώρα και -σύμφωνα με την Αστυνομία συνελήφθησαν για την πρόκληση των επεισοδίων συνολικά 29 άτομα (για διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων,για απόπειρα απόδρασης και απείθεια).

Στη δομή, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα ThessPost, διαβιούν 780 άτομα: 550 από την Αίγυπτο και οι υπόλοιποι κυρίως από το Μπαγκλαντές και το Αφγανιστάν.

Σέρρες: Δεν διέφυγαν μετανάστες από τη δομή

Μιλώντας στο τοπικό Μέσο Infonews24, ο πρώην πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Προμαχώνα, Σπύρος Λεωνίδας, ανέφερε πως είχε επικοινωνία με τον διευθυντή του Αστυνομικού Τμήματος Σιδηροκάστρου, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι δεν διέφυγαν μετανάστες από τη δομή.

Επίσης, δήλωσε πως όλα είναι υπό έλεγχο, ωστόσο δυνάμεις παραμένουν στο σημείο. Ακόμη, δεν έκρυψε το γεγονός ότι ότι υπήρξε ανησυχία και επικράτησε αναστάτωση στην τοπική κοινωνία.

Μάλιστα, ο κ. Λεωνίδας ζήτησε από τον διευθυντή του Α.Τ. να αυξηθούν οι περιπολίες στην περιοχή.