Εχετε ανασφάλιστο σπίτι και κοιμάστε ήσυχοι;

Η ασφάλιση κατοικίας μας αφορά όλους και είναι πλέον πολύ πιο προσιτή απ’ότι νομίζαμε

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Ακούγοντας τις λέξεις «ασφάλιση κατοικίας», οι περισσότεροι από εμάς νομίζουμε ότι τέτοια προϊόντα είναι ακριβά και αφορούν πλούσιους συμπολίτες μας με θεόρατες βίλες και πανάκριβα περιεχόμενα.

Η πραγματικότητα όμως μας διαψεύδει, γιατί η ασφάλιση κατοικίας και δεν είναι ακριβή και αφορά κατεξοχήν αυτούς τους ιδιοκτήτες που πιθανόν δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν οικονομικά και να ξαναφτιάξουν το σπίτι τους σε περίπτωση κλοπής, φωτιάς ή άλλης καταστροφής!

 

Ασφάλιση κατοικίας από 40 ευρώ!

Τώρα λοιπόν που καταρρίψαμε το μύθο για το ποιους αφορά η ασφάλιση κατοικίας, ας καταρρίψουμε και αυτόν της τιμής γιατί είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι για ένα μέσο σπίτι και βασικό πακέτο ασφάλισης πυρός, η τιμή κυμαίνεται στα 40 ευρώ το χρόνο*, μάλιστα, το χρόνο! *Τώρα δεν έχουμε καμία δικαιολογία για να μην ασφαλίσουμε το σπίτι μας!

Γιατί λοιπόν χρειαζόμαστε ασφάλεια κατοικίας;

Γιατί ζούμε σε μία χώρα με σεισμούς, με πυρκαγιές, με κλέφτες.

 

Ιδιοκτησία χωρίς άγχος

Για όσους δεν τους έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω, χαιρόμαστε ιδιαίτερα.

Όσοι όμως έχουν ζήσει σεισμό, φωτιά, κλοπή ή πλημμύρα και ζημιά από ηλεκτρική βλάβη, γνωρίζουν ότι η εμπειρία, μετά το πρώτο σοκ, ήταν κυρίως οικονομική.

Πως θα ξαναφτιαχτεί το σπίτι; Ποιος θα το αδειάσει από τα νερά; Ποιος θα αντικαταστήσει τα κλεμμένα αντικείμενα;

Ιδιαίτερα σε αυτήν την δύσκολη περίοδο για όλους μας, μια ζημιά στην κατοικία, μπορεί να μας γονατίσει. Σε μια τέτοια περίπτωση, η ασφάλιση της κατοικίας, μπορεί να αποδειχτεί σωτήρια.

Όλα τα παραπάνω περιλαμβάνουν τεράστια κόστη τα οποία «προστίθενται» στην ήδη ευαίσθητη ψυχολογία μας και μας οδηγούν σε αδιέξοδο.

Ωστόσο, για αυτούς που έχουν ασφαλίσει το σπίτι τους ή και τα περιεχόμενα, η πραγματικότητα είναι πιο εύκολα αντιμετωπίσιμη. Ο συνεργάτης της ασφαλιστικής θα εκτιμήσει αμέσως την μικρή ή μεγαλύτερη ζημιά, θα προσφέρει λύσεις μετεγκατάστασης, αν είναι απαραίτητο, και θα ξεκινήσει τις διαδικασίες επισκευής χωρίς άγχος για τον ιδιοκτήτη.

 

Για το σπίτι μας αλλά και για ενοικιαζόμενα ακίνητα

Η ασφάλιση κατοικίας δεν είναι μόνο για πολύ σημαντικά φυσικά φαινόμενα όπως ο σεισμός ή το χαλάζι. Αφαιρούν το άγχος της οικονομικής επιβάρυνσης και για καθημερινές βλάβες. Τα υδραυλικά και ηλεκτρολογικά προβλήματα στο σπίτι μας μπορούν να έχουν τεράστια κόστη επισκευής ενώ ακόμα παραπέρα, μας επιβαρύνουν πολύ ιδιαίτερα αν ενοικιάζουμε ακίνητα σε τρίτους. Σε πολλές χώρες του εξωτερικού μάλιστα, η ασφάλιση των ενοικιαζόμενων ακινήτων είναι υποχρεωτική!

Τα συμβόλαια ενοικίασης ορίζουν ότι ο ιδιοκτήτης πρέπει να επισκευάζει τις βλάβες και με μία και μόνο διαρροή νερού τα ετήσια έσοδά μας από ενοίκια μπορούν να εξαφανιστούν αν δεν έχουμε ασφαλίσει το σπίτι.

 

Οι παραπάνω περιπτώσεις είναι μερικές μόνο από αυτές που καλύπτει η ασφάλιση κατοικίας, η οποία μπορεί να επεκταθεί για να καλύψει ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε ιδιοκτήτη.

Τώρα λοιπόν που γνωρίζουμε ότι η τιμή ξεκινάει από τα 40 ευρώ το χρόνο, μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι, καθώς δεν έχουμε καμία δικαιολογία να μένουμε σε ένα ανασφάλιστο σπίτι ειδικά μάλιστα αφού τα προγράμματα μπορούν να εξοφλούνται και σε έως 12 άτοκες δόσεις. Ακόμα μπορούμε να επωφελούμαστε και από τις πρόσθετες παροχές που παρέχονται, όπως δωρεάν check up, προνομία, συνδυαστικές εκπτώσεις.

 

 

 

* Η ασφάλιση αφορά κατοικία 80τ.μ. και καλύψεις όπως πυρκαγιά, κεραυνός, έκρηξη, βραχυκύκλωμα, τρομοκρατικές ενέργειες, θραύση τζαμιών-καθρεφτών-ειδών υγιεινής, ασφάλιση σε αξία καινούριου, αμοιβές αρχιτεκτόνων-μηχανικών, αποκομιδή ερειπίων, προσωπικό ατύχημα, απώλεια ενοικίων, έξοδα μεταστέγασης, διπλασιασμός ορίου κάλυψης αντικειμένων ιδιαίτερης αξίας κ.ά.