Φάμπρικα ελληνοποιήσεων: Με 3 ανώνυμες επιστολές το βαθύ λαρύγγι "Γιώργος Παπαδόπουλος" αποκάλυψε το κύκλωμα των αστυνομικών

Πώς μια προσαγωγή ενός Γεωργιανού, που ήταν καταζητούμενος Αλβανός, έξω από το σπίτι της Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, οδήγησε στην τελική ευθεία τις αστυνομικές έρευνες για την εξάρθρωση της "φάμπρικας" ένστολης διαφθοράς.

Παναγιώτης Σπυρόπουλος
ΓΡΑΦΕΙ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗς ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟς

Η προσαγωγή ενός… Γεωργιανού, που ήταν καταζητούμενος Αλβανός, έξω από το σπίτι της Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, Μαρίας Λεπενιώτη, προέδρου του δικαστηρίου της Χρυσής Αυγής, στο Χαλάνδρι, στις 25 Ιανουαρίου 2021, οδήγησε στην… τελική ευθεία τις αστυνομικές έρευνες για την εξάρθρωση της "φάμπρικας" ένστολης διαφθοράς που "ξέπλενε" και "καθάριζε" κακοποιούς με βαριά ποινικά μητρώα.

Την… χαριστική βολή έδωσε ο πραγματικός ή εικονικός άγνωστος πληροφοριοδότης "Γιώργος Παπαδόπουλος", ο οποίος με τρεις επιστολές του, τον Φεβρουάριο, Απρίλιο και Ιούλιο του 2021, έδινε πληροφορίες για τους αρχηγούς του κυκλώματος, τους αστυνομικούς και όσους εμπλέκονταν στο κύκλωμα, με ονοματεπώνυμα, διευθύνσεις και τηλέφωνα…

Η προσαγωγή στο Χαλάνδρι

Την ώρα που η αστυνομική έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων βρισκόταν σε εξέλιξη από το 2019, μία προσαγωγή που έκαναν αστυνομικοί της ασφάλειας του σπιτιού της Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Μαρίας Λεπενιώτη, άλλαξε τα δεδομένα.

Διαβάστε Επίσης

Στις 21:30 το βράδυ της 25ης Ιανουαρίου 2021, γίνεται η προσαγωγή ενός άνδρας αλβανικής καταγωγής, ο οποίος είχε μαζί του ένα ελληνικό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, με τα στοιχεία Αλεξέι Τσέτκοβ από το Σουχούμι της Αμπχαζίας, ηλικίας 37 χρόνων, η οποία είχε εκδοθεί στις 7 Φεβρουαρίου 2020 από το Τμήμα Ασφαλείας Ασπροπύργου. Από την δακτυλοσκόπηση διαπιστώθηκε ότι το ίδιο άτομο είχε σημανθεί για υπόθεση ναρκωτικών με τα αλβανικά στοιχεία ταυτότητας Mario L……, ηλικίας 40 χρόνων. Ο ίδιος είχε υποστηρίξει στους αστυνομικούς ότι τα πραγματικά του στοιχεία είναι αυτά με τα οποία είχε σημανθεί και το δελτίο ταυτότητας το είχε προμηθευτεί από την περιοχή της Ομόνοιας αντί 1.000 ευρώ, χωρίς ποτέ να έχει επισκεφθεί το Τ.Α. Ασπροπύργου.

κύκλωμα αστυνομικοί

Οι 3 επιστολές του "Παπαδόπουλου"

Στις 25 Φεβρουαρίου 2021 έφθασε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων ανώνυμη επιστολή ενός άγνωστου ή εικονικού πληροφοριοδότη με τα στοιχεία "Γιώργος Παπαδόπουλος", ο οποίος ενημέρωνε αναλυτικά για τη δράση και τους πρωταγωνιστές του κυκλώματος.

"Εδώ και 10 χρόνια μια συμμορία με μπλεγμένους μέσα αστυνόμους, δημοσίους υπαλλήλους, αλλά κυρίως γνωστούς και αγνώστους του κοινού ποινικού δικαίου λυμαίνονται τον τόπο, βγάζοντας με διάφορα κόλπα ταυτότητες και διαβατήρια, σε συνεργασία με βρώμικους της Ασφάλειας, σε διάφορα Τμήματα της Αθήνας, αλλά και στην επαρχία", γράφει στον πρόλογό του ο πληροφοριοδότης και συνεχίζει με το "πελατολόγιο": "Οι πελάτες είναι κυρίως Αλβανοί και Ρώσοι ποινικοί, που έχουν εντάλματα για ναρκωτικά και π……. . Άλλοι που έχουν πάρει ταυτότητες είναι τριτοδεύτεροι που δουλεύουν σε νυχτερινά μαγαζιά, μπροστινοί σε εταιρείες, με τσιγάρα, βενζινάδικα, και αλλού, σε ριχτάδικα μεγάλων επιχειρήσεων, θυγατρικές τους εταιρείες ΙΚΕ, που όταν φαλιρίσουν, άντε να βρεις άνθρωπο για τα χρέη τους".

Φερόμενος "αρχηγός", σύμφωνα με την επιστολή του, ήταν ένας 62χρονος ομογενής από το Καζακστάν, και "υπαρχηγοί" του δύο συμπατριώτες του, 60 και 61 χρόνων αντίστοιχα, για τους οποίους έδινε αναλυτικές πληροφορίες. Το ίδιο έκανε με γυναίκες και άνδρες αστυνομικούς, "ταυτοτητού" και "ταυτοτητάς", όπως τους ανέφερε. Σημειώνεται πως ο 62χρονος φερόμενος "αρχηγός", από το 2019 τα… έσπασε με τον 60χρονο "υπαρχηγό" του και διέκοψαν επικοινωνία τα δύο… ξαδέρφια, φτιάχνοντας δύο "μαγαζιά".

"Κάποια από τα τμήματα ασφαλείας που χρησιμοποιεί η ομάδα είναι ο Ασπρόπυργος, το Μενίδι, η Ακρόπολη, η Ομόνοια, ο Βύρωνας, το Δίστομο στη Βοιωτία. Έχουν ακόμα και δικούς τους ανθρώπους σε σχολές οδήγησης και υπαλλήλους σε υπουργεία Συγκοινωνιών και βγάζουν και διπλώματα οδήγησης", αναφέρει ο πληροφοριοδότης γράφοντας στο τέλος "Α.Π. δεν δίνω τα στοιχεία μου για ευνόητους λόγους".

Διαβάστε Επίσης

Ο Αστυνόμος και το "πέσιμο"

Επανέρχεται με νέα επιστολή στις 16 Απριλίου 2021 όπου δίνει ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες. "Ο Μ…….. (αρχηγός) εάν τον ψάξετε παλιά έκανε μαστροπίες. Για αυτό βγάζει ταυτότητες κυρίως σε γυναίκες. Έχει βγάλει ταυτότητες σε πολλά μέρη, αλλά τις πιο πολλές τις έχει βγάλει στην Κρήτη και όταν περάσει ο κορονοιός θα κατέβει πάλι κάτω για ταυτότητες" γράφει ο "Παπαδόπουλος" ή "Α.Π.". Στη συνέχεια περιγράφει ένα "πέσιμο" στο Τ.Α. Ασπροπύργου: "Όταν κάνατε πέσιμο στον Ασπρόπυργο ο Μ……. (Αστυνόμος που συνελήφθη) τους ειδοποίησε όλους μέσω viber, αστυνόμους και μη, όπως και Ε……… και τον Μ……. (υπαρχηγός και αρχηγός), γιατί και με τους δύο έκανε δουλειές. Τους είπε ότι το Εσωτερικών ψάχνει πάλι για ταυτότητες και από τότε έκοψαν από τον Ασπρόπυργο, μέχρι να δουν τι θα γίνει".

"Μέσα σε μια ώρα έχουν ανοίξει μερίδες σε όποιον θες και κάνουν ότι άλλο θες, όπως εικονικούς γάμους, καρφώνουν ανύπαρκτα παιδιά σε μερίδες και άλλα. Γι αυτό παίρνουν καλό μεροκάματο", γράφει ο πληροφοριοδότης και περιγράφει μία αστεία περίπτωση: "Δύο Αλβανοί 30 και 35 χρόνων πηγαίνουν και βγάζουν πρώτη φορά ταυτότητα και έχουν για μάρτυρα μαζί τους τον ‘πατέρα’ τους που είναι ΡΟΜΑ".

Διαβάστε Επίσης

Στον επίλογο αυτής της επιστολής ο πληροφοριοδότης περιγράφει την έκδοση ταυτότητας και το μεγάλο ποσό που δόθηκε για αυτή: "Για να καταλάβετε για πόσα λεφτά μιλάμε, όπως έμαθα πρόσφατα, αρχές του έτους στο Δίστομο, ο Ε……… (υπαρχηγός) πούλησε μία μερίδα στον Τ……….. (υπαρχηγός) για να βγει μια ταυτότητα σε έναν Ρώσο. Η ταυτότητα γράφει όνομα ‘Κουνίλωβ’ και πήγε 150 χιλιάρικα!!! Μετά την ταυτότητα ανοίξανε και εταιρεία. Εννοείται βέβαια ότι αστυνόμοι και ληξιαρχεία τα πήραν χοντρά". Αναφέρει και μία άλλη "ακριβή" περίπτωση: "Ο ταυτοτητάς της Ομόνοιας, κάπου τον Νοέμβρη του 2018 έβγαλε μια ταυτότητα σε μια ‘Γιούλια’ με ρωσικά στοιχεία που ήταν παντρεμένη με έναν Τούρκο, με πολλά λεφτά και η ταυτότητα πήγε 40 χιλιάρικα. Ο Τούρκος είχε στοιχηματικές εταιρείες στα κατεχόμενα στην Κύπρο και αλλού και έφαγε πολλά λεφτά και λένε ότι κρύβεται γιατί τον κυνηγάνε οι Τούρκοι"

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Στην τρίτη επιστολή στις 12 Ιουλίου 2021 καταλήγει: "Ο Μ……. (Αστυνόμος Τ.Α. Ασπροπύργου) παίζει δυνατή μπάλα. Κάπου τον Μάιο μίλησε με τον Ε…….. (υπαρχηγό) και τα είπανε. Τους ψάχνει τμήμα στην επαρχία για να πηγαίνουν να βγάζουν ταυτότητες, γιατί τα περισσότερα τμήματα στην Αττική είναι ‘καμμένα’ και είπε στον Ε……. ότι ο Αλβανός που πιάστηκε στο Χαλάνδρι έκανε μ…….. και είπε ψέματα στους αστυνομικούς ότι και καλά αυτός δεν πήγε ποτέ στον Ασπρόπυργο για την ταυτότητα και ότι την πήρε στην Ομόνοια, και έτσι πονήρεψε εσάς, το Εσωτερικών, και αυτοί ασχολήθηκαν μαζί του. Ακόμη του είπε ότι το Εσωτερικών τον έχει από πίσω και τον παρακολουθεί αλλά να μην φοβάται γιατί έχει πλάτες μέσα στο Εσωτερικών και δεν θα έχει πρόβλημα, μάλιστα τον ίδιο τον Διοικητή!!!"…

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

14 Ιαν 2022 | 07:48

Ανησυχία για το σύνδρομο Long Covid: Πάνω από 1 εκατομμύριο τα θύματα στη Βρετανία

Βρετανική έρευνα δείχνει πως πάνω από 1,3 εκ. άνθρωποι ταλαιπωρούνται από long Covid, που οι επιστήμονες χαρακτηρίζουν πλέον επιδημία.

ΝΕΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ 13 Ιαν 2022 | 18:09

Κορονοϊός: Ποιο γονίδιο διπλασιάζει τον κίνδυνο σοβαρής νόσου - Τι ανακάλυψαν οι επιστήμονες

Επιστήμονες βρήκαν γονίδιο που διπλασιάζει τον κίνδυνο σοβαρής νόσησης από τον νέο κορονοϊό

ΣΤΟ 12,3% ΤΟ ΚΙΝΑΛ 13 Ιαν 2022 | 10:49

Δημοσκόπηση Interview: 10,9 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ - Το 57,4% διαφωνεί με το αίτημα Τσίπρα για πρόωρες εκλογές

Σταθερό προβάδισμα Ν.Δ έναντι ΣΥΡΙΖΑ, διαφωνία με Τσίπρα στο αίτημα για πρόωρες εκλογές, σταθερή δυναμική του ΚΙΝΑΛ. Τι δείχνει η δημοσκόπηση της Interview.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 12 Ιαν 2022 | 08:34

Νέα ερευνα για τον κορονοϊό: Σε 20 λεπτά χάνει ως και το 90% της μεταδοτικότητάς του στον αέρα - Δεν μελετήθηκε η Όμικρον

Σύμφωνα με βρετανική έρευνα, ο κορονοϊός χάνει την ισχύ του 20 λεπτά μετά την απελευθέρωσή του στον αέρα.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ 11 Ιαν 2022 | 10:44

Μειώθηκαν τα κρούσματα σε αστυνομικούς - Με κορονοϊό 1.537

Σύμφωνα με τη σημερινή αναφορά, 1.537 αστυνομικοί νοσούν με κορονοϊό, από τους οποίους οι 25 νοσηλεύονται.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ 09 Ιαν 2022 | 19:48

Σοκάρει νέα έρευνα: Ο κορονοϊός μειώνει δραστικά τον μέσο όρο ζωής των ανθρώπων

Οι γιατροί του ΕΚΠΑ αναλύουν τα δεδομένα που προέκυψαν από τις ΗΠΑ.

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΕΛΤΑ 03 Ιαν 2022 | 16:24

Νέα έρευνα: Η Ομικρον παρακάμπτει με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα την ανοσία των εμβολιασμένων

Δανική έκθεση που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα εξηγεί τη μεγάλη μεταδοτικότητα της Ομικρον - Τι λένε επιστήμονες για τις νοσηλείες

ΝΕΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ 02 Ιαν 2022 | 21:18

Μετάλλαξη Όμικρον: Γιατί μοιάζει περισσότερο με ένα κοινό κρυολόγημα - Προσοχή στα νήπια, συνιστούν οι επιστήμονες

Τι αναφέρει δημοσίευμα της κυριακάτικης έκδοσης του "Guardian" για τη μετάλλαξη Όμικρον

ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 60 ΕΤΩΝ 31 Δεκ 2021 | 17:23

Βρετανία: Μεγάλη έρευνα σε 500.000 κρούσματα της Όμικρον - Τι έδειξε για νοσηλείες και εμβόλια

Σύγκριση της υπερ-μεταδοτικής μετάλλαξης Όμικρον με τη Δέλτα - Ανάλυση σε περισσότερα από ένα εκατομμύριο κρούσματα

ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΞΥΒΡΙΣΕ 28 Δεκ 2021 | 14:00

Εκτός εαυτού 43χρονη "ψεκασμένη" στη Θεσσαλονίκη: Απείλησε και έφτυσε αστυνομικούς

Μία 43χρονη στη Θεσσαλονίκη συνελήφθη, καθώς απείλησε, εξύβρισε και έφτυσε αστυνομικούς, ενώ δεν φορούσε μάσκα.

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ 28 Δεκ 2021 | 08:05

Το "Τζουράσικ Παρκ" της Μυτιλήνης: Στο φως απολιθωμένα οστά ζώων που έζησαν πριν από 2 εκατ. χρόνια [εικόνες]

Στη Λέσβο τα νέα ευρήματα που έρχονται για πρώτη φορά στο φως, ηλικίας δυο εκατομμυρίων ετών, δείχνουν μια ποικιλία πανίδας αποτελούμενη από μεγάλα θηλαστικά.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ ΝΑ ΔΙΑΦΥΓΕΙ 27 Δεκ 2021 | 19:35

Θρίλερ στην Πεντέλη: 23χρονος με τσεκούρι προσπάθησε να τραυματίσει αστυνομικούς - Απείλησε να σκοτώσει τον πατέρα του

Ο νεαρός έχει ανέβει στη ταράτσα του σπιτιού του στην Πεντέλη και φωνάζει ότι έχει κορονοϊό - Διαπραγματευτής της ΕΛΑΣ προσπαθεί να τον πείσει να κατέβει.

ΜΕΛΕΤΗ ΕΚΠΑ 27 Δεκ 2021 | 10:44

Μετάλλαξη Όμικρον: Πόσο αποτελεσματικά είναι τα εμβόλια - Οι ειδικοί απαντούν

Τα δεδομένα σχετικά με την αποτελεσματικότητα των διαθέσιμων εμβολίων έναντι της μετάλλαξης Όμικρον είναι ακόμη πρώιμα.