«Φάμπρικα» πλαστών ψυχιατρικών βεβαιώσεων στον Κορυδαλλό - πέντε συλλήψεις

Εξέδιδαν πλαστά πιστοποιητικά τοξικομανίας.

famprika-plastwn-psuxiatrikwn-bebaiwsewn-ston-korudallo---pente-sullipseis
SHARE THIS
0
SHARES

Φάμπρικα χορήγησης πλαστών πιστοποιητικών τοξικομανίας είχαν στήσει μέσα στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Κορυδαλλού δύο ψυχίατροι μαζί με ιδιώτη γιατρό αλλά και πολίτες.  

Μετά από  έρευνες, άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών, προχώρησαν στη σύλληψη ενός ψυχίατρου της Ψυχιατρικής κλινικής των φυλακών, ενός ψυχίατρου-πραγματογνώμονα, μίας ακόμη γιατρού ιδιωτικού νοσοκομείου αλλά και δύο ιδιωτών. 

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, το παράνομο κύκλωμα εξέδιδε πλαστά πιστοποιητικά τοξικομανίας προκείμενου να χρησιμοποιηθούν είτε για ευνοϊκή μεταχείριση ενώπιον της Δικαιοσύνης στις δικαστικές αίθουσες, είτε για τη μεταφορά κρατουμένων στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο του Κορυδαλλού.  

Σύμφωνα με πληροφορίες ένας ψυχίατρος των φυλακών συνελήφθη κατά τη διάρκεια συνεδρίου ψυχιάτρων στην Κω, ενώ από τις μέχρι στιγμής έρευνες έχουν εντοπιστεί περίπου τριακόσιες βεβαιώσεις - πραγματογνωμοσύνες, η ακεραιότητα των οποίων εξετάζεται. 

Σύμφωνα με τη δικογραφία βαρύνονται με τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της παράβασης της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας - δωροληψίας και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, κατ' εξακολούθηση.

Η εξάρθρωση της «φάμπρικας» με τις πλαστές βεβαιώσεις έρχεται ως συνέχεια παλαιάς υπόθεσης-σύλληψης τοξικομανών, από όπου και προέκυψαν στοιχεία από το παράνομο κύκλωμα που είχε στηθεί μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού.     

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook