Φαρμακονήσι: Εντοπίστηκαν το σκάφος και 4 σοροί μεταναστών

Κοντά στο νησί βρέθηκε το μοιραίο σκάφος - Δύτες του Λιμενικού εντόπισαν σορούς μεταναστών - Εντολή ανακρίτριας για νεκροψία-νεκροτομή

farmakonisi-entopistikan-to-skafos-kai-4-soroi-metanastwn
SHARE THIS
0
SHARES

Σε βάθος 73 μέτρων κοντά στο Φαρμακονήσι εντόπισε το πλήρωμα πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού το βυθισμένο σκάφος.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού, το πρωί και υπό την επίβλεψη της αρμόδιας Ανακρίτριας, "κλιμάκιο της Ομάδας Ειδικών Καταδύσεων της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών, επιχείρησε διπλή κατάδυση στο σημείο με χρήση μειγμάτων αερίων και εντόπισε αρχικά εντός μικρού χώρου ενδιαίτησης τις σορούς τεσσάρων αγνοουμένων (1 άνδρας, 1 γυναίκα, 1 αγόρι, 1 κορίτσι)".
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, μέσα στον ίδιο χώρο εντοπίστηκαν και άλλες σοροί "οι οποίες όμως λόγω των περιορισμένων διαστάσεων της καμπίνας του σκάφους, του μικρού χρόνου διάρκειας των συγκεκριμένων καταδύσεων καθώς και της επικινδυνότητας της συγκεκριμένης επιχείρησης, δεν κατέστη εφικτό να ανασυρθούν".
Ακόμη επισημαίνεται ότι "λόγω των προαναφερόμενων αιτιών και σε συνεργασία με την αρμόδια Ανακρίτρια το όλο εγχείρημα θα επανεκτιμηθεί, προκειμένου σταθμιστούν οι περαιτέρω ενέργειες ολοκλήρωσης της επιχείρησης".
Παράλληλα με εντολή της Ανακρίτριας οι τέσσερις σοροί πρόκειται να μεταφερθούν με σκάφος του Λιμενικού στη Ρόδο για διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Αυτή την ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται στο Σύνταγμα συγκέντρωση μελών της αφγανικής κοινότητας, που -κρατώντας αναμμένα κεριά και πανό- ζητούν την απόδοση δικαιοσύνης για τα θύματα του ναυαγίου στο Φαρμακονήσι.

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook