opap
Advertisement

Follow us

Φεστιβάλ Χίου 2025. Δύο ανεπανάληπτες βραδιές στο THE CHIOS FESTIVAL 2025 με προσωπικότητες διεθνούς κύρους

Ανάμεσα στις σημαντικότερες στιγμές του προγράμματος οι εκδηλώσεις στις 29 και 30 Αυγούστου 2025 στο ιστορικό αρχοντικό Castelli

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΧΙΟΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 2025

Η Χίος ζει φέτος τον παλμό του 4ου THE CHIOS FESTIVAL, που διεξάγεται από τις 25 Αυγούστου έως τις 7 Σεπτεμβρίου, μετατρέποντας το νησί σε κέντρο Πολιτισμού, διαλόγου και καινοτομίας. Ανάμεσα στις σημαντικότερες στιγμές του προγράμματος οι εκδηλώσεις στις 29 και 30 Αυγούστου 2025 στο ιστορικό αρχοντικό Castelli, όπου προσωπικότητες από την πολιτική και τις τέχνες συναντήθηκαν σε δύο βραδιές υψηλού συμβολισμού.

Παρασκευή 29 Αυγούστου – Διάλογος υψηλού επιπέδου και Βραδιά Όπερας

Το πρόγραμμα άνοιξε με την ομιλία του Απόστολου Τζιτζικώστα, Επιτρόπου της Ε.Ε. για τις Βιώσιμες Μεταφορές και τον Τουρισμό.

Ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στις βασικές ευρωπαϊκές στρατηγικές που θα παρουσιαστούν στο τέλος του έτους για τα ευρωπαϊκά λιμάνια και την ευρωπαϊκή ναυτιλία, δίνοντας έμφαση στις προτεραιότητες της Ένωσης που αφορούν στην ανταγωνιστικότητα, στην ασφάλεια, στην ψηφιακή και ενεργειακή μετάβαση, αλλά και τη βιωσιμότητα, με έμφαση στα καθαρότερα καύσιμα, τη συνδεσιμότητα και τη συνοχή.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε έργα που αφορούν στη Χίο μέσα από τη χρηματοδότηση της Ε.Ε., όπως: η αναβάθμιση του αεροδρομίου, η δημιουργία Βιομηχανικού Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης για τη μαστίχα, η κατασκευή δύο νηπιαγωγείων, η βελτίωση των υποδομών του Γενικού Νοσοκομείου Χίου και έργα ασφαλτόστρωσης. Παράλληλα, υλοποιούνται έργα σε 32 λιμάνια μικρών νησιών, ενώ αναφέρθηκε στη δημιουργία ενός δημόσιου θαλάσσιου συστήματος μεταφοράς, καθώς και το μετρό της θάλασσας, το οποίο θα λύσει πολλά ζητήματα συνδεσιμότητας ειδικά στα νησιά.

Ο Επίτροπος στάθηκε ιδιαίτερα σε δύο πρόσφατες ευρωπαϊκές επιτυχίες. Η πρώτη αφορά στην πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον διπλασιασμό των διαθέσιμων πόρων στον προϋπολογισμό υποδομών και μεταφορών της Ευρώπης, ενώ η δεύτερη σχετίζεται με την απόφαση να γίνεται ξεχωριστή αναφορά στον τουρισμό στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού, γεγονός που δείχνει την αναγνώριση του κλάδου ως βασική προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το χαρτοφυλάκιο αυτό έχει ανατεθεί στον ίδιο από την Πρόεδρο της Κομισιόν. Όπως τόνισε, η Ε.Ε. αποτελεί "υπερδύναμη στον τουρισμό", με την Ελλάδα να βρίσκεται ανάμεσα στους δέκα κορυφαίους προορισμούς παγκοσμίως και στους πέντε πρώτους στην Ευρώπη.

Ο κ. Τζιτζικώστας ανακοίνωσε επίσης ότι σχεδιάζεται η πρώτη ευρωπαϊκή στρατηγική για τον τουρισμό, η οποία θα παρουσιαστεί στις αρχές του 2026. Η στρατηγική αυτή, όπως υπογράμμισε, θα διαμορφωθεί σε συνεργασία με τους ανθρώπους του κλάδου και θα επικεντρώνεται στην κατάρτιση και αναβάθμιση δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού, στη στήριξη των επιχειρήσεων στη μετάβαση στον ψηφιακό τρόπο λειτουργίας τους, στην απλοποίηση της πρόσβασης σε ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, καθώς και στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και της τεχνητής νοημοσύνης. Παράλληλα, θα ενσωματώνει τον τουρισμό με τις μεταφορές, προωθώντας γρηγορότερα, ευκολότερα και πιο ποιοτικά διασυνοριακά ταξίδια, με πλήρη προστασία των δικαιωμάτων των επιβατών.

Αναφερόμενος στις νέες πρωτοβουλίες, προανήγγειλε την παρουσίαση ενός πανευρωπαϊκού σιδηροδρομικού συστήματος υψηλών ταχυτήτων που θα συνδέει όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Αναφορικά με την Ελλάδα, μίλησε για την ανάγκη ανάπτυξης του τουρισμού καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η Χίος μπορεί να αποτελέσει έναν τουριστικό προορισμό τεσσάρων εποχών. Τόνισε επίσης ότι στόχος του είναι η νησιωτικότητα να αποτελέσει βασικό κορμό των στρατηγικών της Ε.Ε., μέσα από τη ναυτιλία, τις υποδομές και τις μεταφορές.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, δήλωσε: "Παραμένω στη διάθεση όλων, προς όφελος της Χίου, της Ελλάδας και της Ευρώπης συνολικά".

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε συζήτηση με θέμα "Πολιτική και Πολιτισμός". Η συζήτηση ξεκίνησε με το ζήτημα της "Δύσης" και το κατά πόσο εξακολουθεί να υφίσταται ως ενιαία πολιτική και γεωστρατηγική οντότητα. Ο Professor Kevin Featherstone από το London School of Economics ανέπτυξε αρχικά το σκεπτικό του γύρω από το ερώτημα "Έχουμε ακόμη μια Δύση σήμερα;", εστιάζοντας ιδιαίτερα στη στρατηγική του Ντόναλντ Τραμπ και στις επιπτώσεις που αυτή μπορεί να έχει τόσο για την Ευρώπη όσο και για το Ηνωμένο Βασίλειο. Στο σημείο αυτό ο Λουκάς Τσούκαλης, καθηγητής στο Sciences Po και στο ΕΚΠΑ παρενέβη με παρατηρήσεις και σχόλια, εμπλουτίζοντας τη συζήτηση με τις δικές του εκτιμήσεις για τις σχέσεις διατλαντικής συνεργασίας και τα όρια της δυτικής συνοχής.

Στη συνέχεια η συζήτηση στράφηκε στο μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Λουκάς Τσούκαλης ανέλυσε το κατά πόσο η Ε.Ε. ανταποκρίνεται στις σύγχρονες προκλήσεις και αν παρατηρούνται αλλαγές στον διάλογο για το μέλλον της. Θίχτηκαν τα εμπόδια που εξακολουθούν να κρατούν την Ένωση πίσω, καθώς και οι εσωτερικοί κίνδυνοι και απειλές που ενδέχεται να αποδυναμώσουν την πορεία της. Ο Professor Kevin Featherstone τοποθετήθηκε επίσης, προσθέτοντας τη δική του οπτική για τις προοπτικές και τις αδυναμίες του ευρωπαϊκού εγχειρήματος.

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με ένα ανοιχτό ερώτημα για το αν υπάρχει χώρος για αισιοδοξία ή αν θα πρέπει να επικρατήσει ο προβληματισμός και η απαισιοδοξία για το μέλλον τόσο της Δύσης όσο και της Ευρώπης γενικότερα.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε και στις παρεμβάσεις προσωπικοτήτων που τιμήθηκαν για το έργο τους. Ο Lord Simon Woolley, Principal του Homerton College στο Cambridge, ο οποίος αυτοπροσδιορίζεται ακτιβιστής και αρχικά αναφέρθηκε στην αξία που έχει η εκπαίδευση η οποία ταυτόχρονα από μόνη της δεν αρκεί αν δεν συνοδεύεται από αξίες όπως την προσφορά στο σύνολο και όχι μόνο στο άτομο. Στη συνέχεια μίλησε για τις φυλετικές ανισότητες που σε πολλές περιπτώσεις ισχύουν μέχρι σήμερα και έκλεισε την ομιλία του με ευχές για το φεστιβάλ, τους καλεσμένους και τους οικοδεσπότες του.

Η Ιουλία Τσέτη, Πρόεδρος και CEO του Ομίλου ΟΦΕΤ, υπογράμμισε τον ρόλο της γυναικείας επιχειρηματικότητας και της κοινωνικής προσφοράς, ενώ η Σοφία Σταϊκου, η οποία αποτελεί την δημιουργό του Μουσείου Μαστίχας ως πρ. Πρόεδρος του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, στάθηκε στην ανάγκη τα ιδρύματα και οι επιχειρήσεις να στηρίζουν έμπρακτα την πολιτιστική δημιουργία. Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, της απένειμε τιμητική διάκριση αναγνωρίζοντας τη συνεισφορά της.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μια λαμπερή μουσική εμπειρία όπερας, με ερμηνείες από την Έλενα Κελεσίδου, την Inca Balavanova, τον Γιώργο Ντάβλα και στο πιάνο τον Δημήτρη Γιάκα.
Σάββατο 30 Αυγούστου – "Άρωμα γυναίκας στον Μυροβόλο Κάμπο"

Η επόμενη ημέρα ήταν αφιερωμένη στη γυναικεία προσωπικότητα

Το κοινό, αρχικά, καλωσόρισε τις Ευρωβουλευτίνες Ελίζα Βόζεμπεργκ και Ελεονώρα Μελέτη.
Η Ελίζα Βόζεμπεργκ αναφέρθηκε στην πρόοδο που έχει σημειώσει το Βόρειο Αιγαίο μέσα από την εξωστρέφεια και τις δράσεις της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, τονίζοντας ότι περάσαμε από μια εποχή που το μεταναστευτικό αποτελούσε ένα ιδιαίτερα μεγάλο πρόβλημα και πλέον έχουμε καταφέρει τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου να αναδειχθούν ως ελκυστικός τουριστικός προορισμός. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι για πρώτη φορά η Ευρωπαϊκή Ένωση διαθέτει ξεχωριστό χαρτοφυλάκιο για τον τουρισμό, γεγονός που αποδεικνύει τη σημασία που αποδίδεται πλέον στον συγκεκριμένο τομέα.

Κλείνοντας, στάθηκε στο Φεστιβάλ της Χίου, το οποίο έχει εξελιχθεί σε έναν θεσμό μεγάλης σημασίας για τον τόπο, καθώς προβάλλει την εξωστρέφεια και αναδεικνύει τη δυναμική του Βορειοανατολικού Αιγαίου ως τουριστικού προορισμού. Παράλληλα, κάλεσε το Φεστιβάλ της Χίου να παρουσιαστεί στις Βρυξέλλες, προβάλλοντας ακόμα περισσότερο τη σημασία και τη μοναδικότητα της περιοχής. Η Ελεονώρα Μελέτη, μετά από μια σύντομη εισαγωγή σχετικά με την Ευρωβουλή και τη δράση της, επέλεξε να επικεντρωθεί στο ζήτημα της γυναικείας αλληλεγγύης. Τόνισε ότι δεν πιστεύει στην έννοια της πατριαρχίας, ωστόσο αναγνωρίζει πως η υποδεέστερη θέση της γυναίκας στην ιστορία, αλλά και μέχρι σήμερα, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην έλλειψη γυναικείας αλληλεγγύης.

Επισήμανε ότι πολλά προβλήματα που συναντώνται στην καθημερινότητα - μισθολογικά, κοινωνικά, επαγγελματικά και άλλα - πηγάζουν από αυτήν την έλλειψη αλληλοϋποστήριξης μεταξύ των γυναικών. Από την προσωπική της εμπειρία, ανέφερε ότι συχνά οι γυναίκες δεν προσφέρουν η μία στην άλλη την υποστήριξη που θα όφειλαν. Κλείνοντας, υπογράμμισε ότι αυτό είναι το μήνυμα που θέλει να μεταφέρει στο Φεστιβάλ και, με χαρά, προσκάλεσε τους συντελεστές του στις Βρυξέλλες, όπως είχε αναφέρει και νωρίτερα η κυρία Βόζεμπεργκ.

Αμέσως μετά, ο Γιώργος Αρκάδης (διευθυντής AMRO Bank) στην ομιλία του, επικεντρώθηκε στη γυναικεία προσωπικότητα και στη συμβολή της ειδικά στον χώρο της ναυτιλίας. Υπενθύμισε ότι από τα παλαιότερα χρόνια μέχρι και σήμερα, οι γυναίκες έχουν επιδείξει δυναμικό χαρακτήρα: από τον τρόπο που στήριζαν τους άντρες ναυτικούς, μέχρι το γεγονός ότι πολλές ναυτιλιακές εταιρείες υπήρξαν δημιούργημα γυναικών, οι οποίες ενθάρρυναν και παρότρυναν τους συζύγους τους να επενδύσουν στον κλάδο. Σημείωσε, επίσης, ότι και σήμερα ένα σημαντικό κομμάτι της ναυτιλίας αποτελείται από γυναίκες επιχειρηματίες και πλοιοκτήτριες, οι οποίες έχουν, παγκοσμίως, ενεργό και καθοριστικό ρόλο στον χώρο.

Τέλος, έδωσε τον λόγο στην Ειρήνη Βενιάμη, την οποία επαίνεσε θερμά για τη δραστηριότητά της στη ναυτιλία αλλά και για τη συνολική της προσφορά. Η Ειρήνη Βενιάμη (επιχειρηματίας στη ναυτιλία), με την σειρά της, έκανε μια αναδρομή στην ιστορία και το παρελθόν της οικογένειάς της και στη συνέχεια μίλησε για τη θέση της γυναίκας στη ναυτιλία. Τόνισε ότι, σε σύγκριση με το παρελθόν, η θέση της είναι σαφώς αναβαθμισμένη τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά, ωστόσο, υπογράμμισε ότι δεν βρίσκεται ακόμη στο ίδιο επίπεδο με εκείνη των ανδρών, οι οποίοι εξακολουθούν να υπερτερούν τόσο αριθμητικά όσο και μισθολογικά.

Αναφέρθηκε, επίσης, στην τεχνολογική εξέλιξη που αναμένεται να επηρεάσει και τον χώρο της ναυτιλίας, με ιδιαίτερη έμφαση στην τεχνητή νοημοσύνη. Όπως σημείωσε, εφόσον η τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιηθεί με σωστό νομοθετικό και ηθικό πλαίσιο, μπορεί να αποφέρει μόνο οφέλη: για τους εργαζόμενους, για τον άνθρωπο γενικότερα και για την ίδια τη ναυτιλία.
Η βραδιά συνεχίστηκε με την Καθηγήτρια και Αντιπρύτανη της ΑΣΚΤ Σοφία Ντενίση, συνάμα με την κορυφαία πρωταγωνίστρια, συγγραφέα και σκηνοθέτιδα Μιμή Ντενίση, οι οποίες παρουσίασαν με θεατρικό και εκφραστικό τρόπο επιστολές ιστορικών μορφών, όπως της Μαντώς Μαυρογένους και της Δόμνας Βισβίζη, αναδεικνύοντας τη δύναμη της γυναικείας παρουσίας στην Ιστορία.

Η εκδήλωση κορυφώθηκε με την συναυλία της διεθνούς φήμης συνθέτριας και βιολονίστριας Ευανθίας Ρεμπούτσικα, η οποία μάγεψε με τις μελωδίες της το κοινό που συγκινημένο την επιβράβευσε με συνεχή μπιζαρίσματα και παρατεταμένο χειροκρότημα.

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης και η σύζυγός του Δήμητρα Μουτζούρη, υποδέχθηκαν θερμά τους καλεσμένους και τόνισαν τη σημασία της πολιτιστικής αποστολής του θεσμού, ενώ το Castelli, με την ιστορική του αύρα, δεν αποτέλεσε απλώς ένα υπέροχο σκηνικό, αλλά ενεργό μέρος της εμπειρίας, συνδέοντας το παρελθόν με το παρόν.
Τον συντονισμό των δύο αυτών λαμπερών εκδηλώσεων ανέλαβε με επιτυχία η δημοσιογράφος Ειρήνη Νικολοπούλου.

Το THE CHIOS FESTIVAL αποδεικνύει ότι δεν είναι μια απλή σειρά εκδηλώσεων· είναι μια ζωντανή πλατφόρμα διεθνούς προβολής της Χίου, συνδέοντας λαμπρούς επιστήμονες, καλλιτέχνες και διανοούμενους με την τοπική ιστορία και σύγχρονη ευαισθησία.

Το THE CHIOS FESTIVAL τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO Greece, της Ιταλικής Πρεσβείας και της Ελβετικής Πρεσβείας.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Φεστιβάλ Χίου 2025. Δύο ανεπανάληπτες βραδιές στο THE CHIOS FESTIVAL 2025 με προσωπικότητες διεθνούς κύρους

ΧΙΟΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 2025

ΧΙΟΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 2025

ΧΙΟΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 2025

ΧΙΟΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 2025

ΧΙΟΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 2025

ΧΙΟΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 2025

ΧΙΟΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 2025

ΧΙΟΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 2025

ΧΙΟΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 2025

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

"Ο Αγαπητικός της βοσκοπούλας": Αποκλειστικές φωτογραφίες από την ιστορία αγάπης που επέστρεψε αλλιώς

Μια από τις πιο αγαπημένες ιστορίες της ελληνικής δραματουργίας ξαναζωντάνεψε στη σκηνή, αυτή τη φορά αλλιώς. Με νέα μουσική, νέα ματιά και αστείρευτη ενέργεια, ο "Αγαπητικός της βοσκοπούλας" των Θοδωρή Οικονόμου και Γιάννη Καλαβριανού παίζεται στο Θέατρο Ακροπόλ και είναι μια σύγχρονη, λαϊκή γιορτή που θα απολαύσετε.

13-15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 11 Φεβ 2026 | 10:10

Φεστιβάλ Ιταλικής Λογοτεχνίας στην Ελλάδα

Από τις 13 έως τις 15 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ Ιταλικής Λογοτεχνίας στην Ελλάδα (ΦΙΛΕ), στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 10 Φεβ 2026 | 13:53

Μαρινάκης για το επεισόδιο με δημοσιογράφο: "Δεν υπάρχει απειλή με νόμιμα μέσα - Μάχη ενάντια στην προπαγάνδα"

"Ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος για άλλη μια φορά προέβη σε μια παραποίηση δεδομένων, η οποία συνιστά, ενδεχομένως να συνιστά, κάποια πολύ σοβαρά ποινικά αδικήματα", δήλωσε ο κ. Μαρινάκης.

BERLINALE 10 Φεβ 2026 | 11:33

Η ελληνική παρουσία στο 76ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου με τέσσερις ταινίες

Τέσσερις ταινίες ελληνικού ενδιαφέροντος συμμετέχουν σε κορυφαία προγράμματα της φετινής Berlinale.

ΥΠ. ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ 10 Φεβ 2026 | 07:20

Πλεύρης για τραγωδία στη Χίο: Η Αριστερά προσπαθεί να στοχοποιήσει το Λιμενικό -Ο Μαροκινός έχει πολυτελή υπεράσπιση

"Τα κόμματα της Αριστεράς δεν τους ενδιαφέρει καθόλου η αλήθεια, τους ενδιαφέρει να συκοφαντήσουν το ελληνικό Λιμενικό", είπε ο Θάνος Πλεύρης.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 09 Φεβ 2026 | 18:42

Επεισόδιο με Μαρινάκη και δημοσιογράφο: "Είστε θρασύδειλος - Μπορεί να υποστείτε τις συνέπειες του νόμου"

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε θρασύδειλο τον δημοσιογράφο Χρήστο Αβραμίδη στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 09 Φεβ 2026 | 16:25

Π. Μαρινάκης: Δεν θα χρεωθεί η κυβέρνηση και η ΝΔ και τον κ. Παναγόπουλο

Ο Π. Μαρινάκης αναφέρθηκε και στο ναυάγιο της Χίου, μεταξύ άλλων

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗ ΧΙΟ 09 Φεβ 2026 | 12:33

Καβγάς Άδωνι Γεωργιάδη - Ιάσονα Αποστολόπουλου: "Βλάπτετε την πατρίδα" - "Η λάσπη είναι το επάγγελμά σου"

Η αντιπαράθεση με τον Άδωνι Γεωργιάδη ξεκίνησε με αφορμή συνέντευξη του Ιάσονα Αποστολόπουλου για την τραγωδία στη Χίο

«ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΣΤΟΠ - ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ» 08 Φεβ 2026 | 23:16

Ναυάγιο στη Χίο: "Δεν στρίψαμε καθόλου, δεν ακούσαμε σειρήνα" - Τι κατέθεσαν οι μετανάστες

Νέα στοιχεία από τις καταθέσεις των διασωθέντων μεταναστών του πολύνεκρου ναυαγίου στη Χίο – Οι ίδιοι παρουσιάζουν διαφορετική εκδοχή, σε σχέση με το Λιμενικό, για τη σύγκρουση των σκαφών

08 Φεβ 2026 | 13:02

Τραγωδία στη Χίο: Στο "Αγία Σοφία" με κατάγματα και θλάσεις τα έξι παιδιά – Στον Ερυθρό Σταυρό τρεις συνοδοί

Πρόκειται για παιδιά που επέβαιναν στη λέμβο με μετανάστες, όταν σημειώθηκε η πρόσκρουση με σκάφος του Λιμενικού Σώματος

ΜΑΡΙΑ ΣΑΡΑΝΤΙΝΙΔΟΥ 08 Φεβ 2026 | 09:10

Χίος: "Οι άνθρωποι αυτοί ήταν χτυπημένοι, λες και ήταν από ένα πολύνεκρο τροχαίο" - Μαρτυρία για το ναυάγιο

Σημειώνεται πως οι ιατροδικαστικές εκθέσεις των θυμάτων έχουν βγει.

ΤΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ 07 Φεβ 2026 | 23:00

Ναυάγιο στη Χίο: Προφυλακιστέος ο Μαροκινός - Αρνήθηκε ότι ήταν ο χειριστής του σκάφους

Ο 31χρονος κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι είχε καταβάλει 3.000 ευρώ προκειμένου να επιβιβαστεί στη λέμβο και να φτάσει στην Ελλάδα

Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ 07 Φεβ 2026 | 21:35

Ναυάγιο στη Χίο: Ενώπιον του ανακριτή ο Μαροκινός - Αντιμέτωπος με κακουργήματα

Με βάση τη δικογραφία ο φερόμενος ως διακινητής Μαροκινός υπήκοος αντιμετωπίζει κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.

ΜΕ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΟ «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» 07 Φεβ 2026 | 17:20

Τραγωδία στη Χίο: Εικόνες από την αεροδιακομιδή 6 παιδιών στην Αθήνα με αεροσκάφος του ΕΚΑΒ [βίντεο]

Από τα έξι παιδιά, τα πέντε φέρουν πολλαπλά κατάγματα, ενώ το ένα είναι ασυνόδευτο.

ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΑΛΟ 07 Φεβ 2026 | 15:49

Μίλησα για εισβολές και όχι για εισβολείς - Παρερμηνεία με δόλο καταγγέλλει η Καρυστιανού για το ναυάγιο της Χίου

"Γνωστή μέθοδο της διαστρέβλωσης λέξεων", βλέπει η Μαρία Καρυστιανού σε νέα της ανάρτηση για το πολύνεκρο ναυάγιο

ΕΚΑΒ 07 Φεβ 2026 | 11:41

Με C -130 μεταφέρονται στην Αθήνα παιδιά τραυματίες από την τραγωδία στη Χίο

Από τα έξι παιδιά, τα πέντε φέρουν πολλαπλά κατάγματα, ενώ το ένα είναι ασυνόδευτο

ΤΗΣ ΖΗΤΑ ΝΑ ΑΝΑΣΚΕΥΑΣΕΙ 06 Φεβ 2026 | 20:10

Καρυστιανού: Το "κράξιμο" από τον Αποστολόπουλο και η παρέμβαση Πλακιά - "Αυτός δεν ήταν μαζί της στα πάνελ;"

Με σχόλιό του κάτω από την ανάρτησή της στο Facebook ο ακτιβιστής-διασώστης απαντά στη δήλωση της Μαρίας Καρυστιανού μετά το ναυάγιο με τους 15 νεκρούς ανοιχτά της Χίου

ΕΝΤΟΝΟΣ ΣΚΕΠΤΙΚΙΣΜΟΣ 06 Φεβ 2026 | 19:19

Προβληματισμένοι οι νέοι για το ναυάγιο στη Χίο, δεν εμπιστεύονται το Λιμενικό: "Παγιωμένη τακτική οι επαναπροωθήσεις"

Οι νέοι πολίτες ζητούν επιτακτικά απαντήσεις για τις συνθήκες του ναυαγίου στη Χίο, το οποίο στοίχισε τη ζωή σε 15 ανθρώπους

ΤΡΑΓΩΔΙΑ 06 Φεβ 2026 | 17:53

Χίος: Προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε ο Μαροκινός φερόμενος ως διακινητής

Η απολογία έχει προγραμματιστεί για αύριο, Σάββατο 7 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα.

ΑΓΡΙΑ ΚΟΝΤΡΑ 06 Φεβ 2026 | 15:06

Καβγάς Αραμπατζή - Αναγνωστοπούλου για τη Χίο: Δεν θα κουνάτε το δάχτυλο – Να μάθετε πώς εκφασίζεται μια κοινωνία

Αφορμή για τον καβγά μεταξύ της Φωτεινής Αραμπατζή και της Σίας Αναγνωστοπούλου στάθηκε η τραγωδία στη Χίο

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ 06 Φεβ 2026 | 11:47

Κικίλιας για Χίο: Να αποφεύγουμε ανοίκειους και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς - Δεν προδικάζω τις έρευνες

"Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα θαλάσσια σύνορά μας" ξεκαθάρισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλης Κικίλιας

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ''ΦΩΝΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ'' 06 Φεβ 2026 | 09:17

Λατινοπούλου για Χίο: "Κάτω τα χέρια από το Λιμενικό - Θανατική ποινή για τους λαθροδιακινητές"

"Κάτω τα χέρια από το Ελληνικό Λιμενικό που φυλάει Θερμοπύλες", δήλωσε η Αφροδίτη Λατινοπούλου ενώ παράλληλα διερωτήθηκε "πού είναι οι συλλήψεις των διακινητών".

ΒΙΝΤΕΟ 06 Φεβ 2026 | 08:32

Αγριος καβγάς Δρυμιώτη - Ζαχαριάδη για τη Χίο: "Γιατί πιστεύετε τους λαθρομετανάστες;" - "Φασιστικό επιχείρημα"

Η ένταση κλιμακώθηκε όταν ο κ. Δρυμιώτης παρενέβη απευθυνόμενος στον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: "εγώ πιστεύω το Λιμενικό, εσείς γιατί πιστεύετε τους λαθρομετανάστες".

ΦΩΣ ΣΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ 06 Φεβ 2026 | 07:51

Τραγωδία στη Χίο: Στο μικροσκόπιο οι συνθήκες του ναυαγίου με τους 15 νεκρούς - Καταθέτουν λιμενικοί και διασωθέντες

Καταθέσεις θα ληφθούν τόσο από τους τέσσερις λιμενικούς που πραγματοποιούσαν περιπολία όσο και από τους διασωθέντες μετανάστες.

ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ 06 Φεβ 2026 | 06:30

Αγκάθια και χαμηλές προσδοκίες πριν το ραντεβού Μητσοτάκη - Ερντογάν: Navtex διαρκείας, εξοπλιστικά, 12 μίλια

Κυριάκος Μητσοτάκης και Ταγίπ Ερντογάν θα συναντηθούν στις 11 Φεβρουαρίου στην Άγκυρα.

ΟΙ "ΓΚΡΙΖΕΣ ΖΩΝΕΣ" 05 Φεβ 2026 | 21:33

Τραγωδία στη Χίο: Από τη σύγκρουση των δύο σκαφών και όχι από πνιγμό πέθαναν οι 15 μετανάστες

Αναπάντητο παραμένει μέχρι στιγμής το ερώτημα ποιο από τα δύο σκάφη έπεσε στο άλλο, με αποτέλεσμα την τραγική κατάληξη στα ανοικτά της Χίου

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ 05 Φεβ 2026 | 20:40

Καρυστιανού για Χίο: Το κράτος δεν αποτρέπει τις παράνομες εισβολές - Σημαντική η διαφύλαξη των δικαιωμάτων της χώρας

"Δεν χωρεί αμφιβολία, οι νόμοι πρέπει να τηρούνται. Σημαντική η διαφύλαξη των δικαιωμάτων της χώρας"

ΒΑΡΙΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΚΙΝΗΤΗ 05 Φεβ 2026 | 17:53

Χίος: Συναγερμός για 12χρονο αγόρι που αγνοείται μετά το ναυάγιο - Τραυματίας είπε ότι αναζητά το παιδί του

Οσο περνά ο χρόνος, οι ελπίδες για τον εντοπισμό του παιδιού μειώνονται δραματικά.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 05 Φεβ 2026 | 16:48

Χίος: "Τραυματίας είπε ότι το σκάφος του Λιμενικού πέρασε από πάνω τους, χωρίς κανένα σήμα", λέει η Νέα Αριστερά

Γαβριήλ Σακελλαρίδης και Νάσος Ηλιόπουλος μίλησαν με τραυματίες της τραγωδίας και με τους υγειονομικούς του νοσοκομείο της Χίου

ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 05 Φεβ 2026 | 16:35

Μαρινάκης κατά Τσίπρα: Υποκριτική και προβληματική η τοποθέτησή του για την τραγωδία στη Χίο

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Π.Μαρινάκης απάντησε στη χθεσινή ανάρτηση του Α.Τσίπρα, ενώ σχολίασε και τα λεγόμενα Σαμρά.

05 Φεβ 2026 | 14:33

Ανατριχιαστική μαρτυρία δύτη για το ναυάγιο της Χίου: Οι περισσότεροι έφεραν χτυπήματα στο κεφάλι

Ανασύραμε τις σορούς μέσα από το μισοβυθισμένο σκάφος, λέει ο δύτης

ΜΙΣΟΒΥΘΙΣΜΕΝΟ 05 Φεβ 2026 | 12:47

Φωτογραφίες ντοκουμέντο από το ναυάγιο στη Χίο: Αυτό είναι το φουσκωτό μετά τη σύγκρουση με το σκάφος του Λιμενικού

Φωτογραφίες που δημοσιεύει το Action24 φαίνεται η φουσκωτή βάρκα να είναι μισοβυθισμένη από την μπροστά δεξιά πλευρά της.

ΒΟΛΕΣ ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ 05 Φεβ 2026 | 12:00

Νέα κόντρα στη Βουλή για το ναυάγιο στη Χίο: "Είστε με τους διακινητές ή με το δίκαιο;" - "Δεύτερη φύση η συγκάλυψη"

Νέα αντιπαράθεση στη Βουλή με αφορμή το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Χίου, όπου 15 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ 05 Φεβ 2026 | 10:15

Πλεύρης για Χίο:  "Η Αριστερά αρέσκεται να στοχοποιεί το λιμενικό" - Οι κάμερες λειτουργούν όταν υπάρχει λόγος

"Ας βγει κάποιος να πει ότι υπάρχει κανονισμός στο λιμενικό για 24ωρη καταγραφή των συμβάντων", σημείωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ 05 Φεβ 2026 | 08:44

Τα 9 κοινά σημεία μεταξύ των ναυαγίων της Πύλου και της Χίου - Η αιχμηρή ανάρτηση του καθηγητή Γ. Πλειού

"Και στις δυο περιπτώσεις η ευθύνη επιρρίπτεται σε διακινητές αν όχι στους ίδιους τους επιβαίνοντες πρόσφυγες και μετανάστες" σημειώνει μεταξύ άλλων ο Γ. Πλειός.

ΣΥΝΘΗΚΕΣ 05 Φεβ 2026 | 08:13

Χίος: Σε εξέλιξη ΕΔΕ για τα αίτια του δυστυχήματος - Στον ανακριτή σήμερα ο Μαροκινός, φερόμενος ως διακινητής

Έχει συλληφθεί και νοσηλεύεται φρουρούμενος, ο Μαροκινός που αναγνωρίστηκε ως ο διακινητής.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 05 Φεβ 2026 | 08:03

Γεωργιάδης: Μέλη ΜΚΟ πήγαν σε νοσοκομείο στη Χίο για να καθοδηγήσουν οικογένεια μεταναστών να καταγγείλει το Λιμενικό

Οπως τονίζει ο κ. Γεωργιάδης στην ανάρτησή του, για το περιστατικό έχει ενημερωθεί η ΕΥΠ.

"ΜΥΛΟΣ" Η ΒΟΥΛΗ 05 Φεβ 2026 | 07:24

Πολιτική θύελλα μετά την τραγωδία στη Χίο: Η κυβέρνηση συγχαίρει το Λιμενικό - H αντιπολίτευση ζητά απαντήσεις

Οι καταθέσεις των διασωθέντων έχουν αρχίσει - Το Λιμενικό διενεργεί ΕΔΕ για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αναποδογύρισε το πλωτό σκάφος με τους 39 μετανάστες.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 04 Φεβ 2026 | 21:00

Χίος: Φαναράκια στη θάλασσα στη μνήμη των θυμάτων - "Γέμισε η Μεσόγειος κορμιά μεταναστών" φώναζαν διαδηλωτές

Οι διαδηλωτές έκαναν πορεία και άναψαν φαναράκια και τα άφησαν στη θάλασσα, στη μνήμη των 15 θυμάτων του τραγικού ναυαγίου

ΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ 04 Φεβ 2026 | 20:53

Χίος: Συγκλονίζει δύτης που ανέσυρε τουλάχιστον 12 πτώματα μεταναστών - "Ζήσαμε τραγικές στιγμές" [βίντεο]

Ο δύτης που συμμετείχε στην επιχείρηση διάσωσης στα ανοικτά της Χίου περιέγραψε "πολλά πτώματα σε ένα σκάφος, παραμορφωμένα πρόσωπα, κεφάλια..."

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 04 Φεβ 2026 | 18:42

Πλεύρης: "Μη σοκάρεστε, τα σύνορα φυλάσσονται - Φυλακή ή επιστροφή για όσους εισέρχονται παράνομα στη χώρα"

Το Λιμενικό δίνει κάθε μέρα μάχη στα σύνορα, απέναντι στους διακινητές και είναι αυτοί που σώζουν κόσμο και δεν σώζουν κόσμο οι επαγγελματίες ανθρωπιστές", είπε ο Θάνος Πλεύρης

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 04 Φεβ 2026 | 17:12

Κομισιόν για τη Χίο: Κάθε ανθρώπινη ζωή που χάνεται στη θάλασσα είναι τραγωδία - Αρμοδιότητα της Ελλάδας η διερεύνηση

Η διερεύνηση του δυστυχήματος αποτελεί αρμοδιότητα των ελληνικών Αρχών, ανέφερε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για τη μετανάστευση Μάρκους Λαμέρτ

ΤΡΑΓΩΔΙΑ 04 Φεβ 2026 | 16:56

Χίος: Σύλληψη του Μαροκινού από το ναυάγιο με τους 15 νεκρούς - Τον αναγνώρισαν ως διακινητή

Ο Μαροκινός έπειτα από σχετικές καταθέσεις αναγνωρίστηκε ως ο διακινητής των μεταναστών

ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ 04 Φεβ 2026 | 14:47

Χίος: Το σκάφος του Λιμενικού είχε κάμερα αλλά ήταν κλειστή - ΕΔΕ διέταξε το Υπ. Εμπορικής Ναυτιλίας

Έρευνες για τον εντοπισμό του διακινητή ο οποίος φέρεται να είναι ο χειριστής της βάρκας με τους μετανάστες που βυθίστηκε ανοιχτά της Χίου

ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ 04 Φεβ 2026 | 14:21

Τραγωδία στη Χίο: Ενεργοποιήθηκε το πρωτόκολλο διαχείρισης κρίσεων - Μεταβαίνει κλιμάκιο ιατροδικαστών

Ομάδα τεσσάρων ιατροδικαστών και τριών νεκροτόμων μεταβαίνουν στη Χίο προκειμένου να συντονιστεί το έργο της ιατροδικαστικής διερεύνησης.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗ ΧΙΟ 04 Φεβ 2026 | 14:20

Δήμαρχος Χίου για τη διαχείριση των τραυματιών: "Υγειονομικά το σύστημα χειρίστηκε πάρα πολύ καλά το θέμα"

"Oι άνθρωποι που μπήκαν επειγόντως στο χειρουργείο είναι υπό αυστηρή ιατρική επιτήρηση'', σημείωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Χίου, Γιάννης Μαλαφής.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ 04 Φεβ 2026 | 12:32

Αντιπαράθεση στη Βουλή για την τραγωδία στη Χίο: Συγχαρητήρια Πλεύρη στο Λιμενικό - Πυρά από την αντιπολίτευση

"Εσείς μπορεί να πιστεύετε τους διακινητές, εγώ πιστεύω το Λιμενικό", είπε ο Θάνος Πλεύρης

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ 04 Φεβ 2026 | 12:14

Στο 1,5 μίλι από τη Χίο η τραγωδία με τους 15 νεκρούς μετανάστες - Ελέγχεται Μαροκινός για διακινητής

Συνεχίζονται οι έρευνες για τυχόν αγνοούμενους στη Χίο - Συνολικά 39 μετανάστες επέβαιναν στο ταχύπλοο.

ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΙΟΥ 04 Φεβ 2026 | 09:49

Τραγωδία στη Χίο: 26 οι τραυματίες, 12 ανήλικοι ανάμεσά τους - Εγιναν χειρουργεία

"Αυτή τη στιγμή έχουμε 26 άτομα που νοσηλεύονται - Από τους τραυματίες οι 12 είναι ανήλικοι και από αυτούς τα 10 είναι παιδιά'', δήλωσε ο διοικητής του Νοσοκομείου Χίου, Χρήστος Τσιαχρής.

«ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ» 04 Φεβ 2026 | 09:48

Μηταράκης μετά την τραγωδία στη Χίο: "Να τελειώνουμε με τους λαθροδιακινητές και την παράνομη μετανάστευση"

"Θλίψη για το χθεσινό τραγικό περιστατικό στη Χίο και την απώλεια ανθρώπινων ζωών" σημειώνει ο ο βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας, Ν. Μηταράκης

ΠΟΛΛΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ 04 Φεβ 2026 | 09:39

Γιαννάκος για Χίο: Γυναίκες που αιμορραγούσαν έψαχναν παιδιά και συζύγους - Δύο έγκυες έχασαν τα μωρά τους

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μ. Γιαννάκο, στο νοσοκομείο της Χίου νοσηλεύονται 26 άνθρωποι, οι 14 εκ των οποίων είναι ενήλικες και άλλα 12 παιδιά - Όλοι εκτός κινδύνου

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗ ΧΙΟ 04 Φεβ 2026 | 08:32

Η ανακοίνωση του Λιμενικού για την τραγωδία στη Χίο: Το ταχύπλοό τους προσέκρουσε στη δεξιά πλευρά του σκάφους μας

"Ο χειριστής του Τ/Χ δεν συμμορφώθηκε στα φωτεινά και ηχητικά σήματα, το ταχύπλοό τους προσέκρουσε στη δεξιά πλευρά του φουσκωτού του λιμενικού", αναφέρει η ανακοίνωση.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ 04 Φεβ 2026 | 06:42

Χίος: 15 νεκροί μετανάστες μετά τη σύγκρουση ταχύπλοου διακινητών με σκάφος του Λιμενικού - 24 τραυματίες

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν επτά άνδρες, έξι γυναίκες και 11 παιδιά - Ανάμεσα στους τραυματίες υπάρχουν δύο έγκυες - Τα έμβρυα είναι νεκρά.

ΣΟΒΑΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 03 Φεβ 2026 | 22:26

Τραγωδία στη Χίο: Σύγκρουση σκάφους του Λιμενικού με ταχύπλοο διακινητών - 15 ενήλικες νεκροί και δύο έμβρυα εγκύων

Η επιχείρηση ακινητοποίησης ενός ύποπτου ταχύπλοου στα ανοικτά της Χίου είχε θλιβερή κατάληξη

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΣ 02 Φεβ 2026 | 15:57

Χίος: Αποκολλήθηκε μεγάλος βράχος λόγω της κακοκαιρίας - Ένας νεκρός κολυμβητής

Τη ζωή του έχασε ένας 56χρονος άνδρας στη Χίο, Γρίδια Νενήτων στις ανατολικές ακτές του νησιού

ΣΑΡΑΠΙΟ ΧΙΟΥ 02 Φεβ 2026 | 12:12

Χίος: Ξεκίνησε η απομάκρυνση του τεράστιου βράχου που έπεσε στο οδόστρωμα [εικόνες]

Με την ολοκλήρωση των εργασιών αναμένεται να παραδοθούν στην κυκλοφορία και τα δύο ρεύματα.

ΔΕΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ 01 Φεβ 2026 | 20:25

Χίος: Τεράστιος βράχος κατέληξε στον δρόμο μετά από κατολίσθηση - Μικρές ζημιές σε αυτοκίνητο

Την ώρα της πτώσης του βράχου, από το σημείο διέρχονταν Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα και υπέστη υλικές ζημιές

18 Δεκ 2025 | 20:49

Χίος: Πέταξαν σε χωράφι 4 κουτάβια κλεισμένα ζωντανά σε τσουβάλι

Βρέθηκαν από κάτοικο της περιοχής μέσα σε χωράφι πεταμένα ζωντανά, κλεισμένα σε τσουβάλι τέσσερα κουτάβια

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ 03 Δεκ 2025 | 08:38

Χίος: Τούρκος υπήκοος συνελήφθη ως ύποπτος για κατασκοπεία

Κατά την έρευνα στο σπίτι του, που βρίσκεται στον προβλήτα του λιμανιού της Χίου, εντοπίστηκε εξοπλισμός

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ 17 Νοε 2025 | 11:24

Οι 4 οικογένειες Ελλήνων εφοπλιστών που χτίζουν πολυτελή ξενοδοχεία και βίλες - Επενδύσεις πάνω από μισό δισ. ευρώ

Τέσσερις ισχυρές ελληνικές εφοπλιστικές οικογένειες επενδύουν σε πολυτελή τουριστικά συγκροτήματα.

ΓΙΟΥΧΑ ΣΤΗΝ ΧΙΟ 12 Νοε 2025 | 17:18

Με υδροπλάνο από τη Χίο στην Αλόννησο ο Άδωνις Γεωργιάδης για το Περιφερειακό Ιατρείο [βίντεο]

Το Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου έχει ανακαινιστεί πλήρως, με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για τους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού

ΓΙΟΥΧΑΡΑΝ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ 12 Νοε 2025 | 11:49

Έντονες αποδοκιμασίες κατά Γεωργιάδη στο νοσοκομείο Χίου - Άνοιξε διάλογο μαζί τους [βίντεο]

Δέκτης αποδοκιμασιών έξω από το νοσοκομείο Χίου ο Άδωνις Γεωργιάδης.

ΠΗΡΕ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ 11 Νοε 2025 | 10:27

Οικογένεια Τσάκου: Η τουριστική επένδυση "Epic_O" στην Ιθάκη, το "άγνωστο" ιδιωτικό νησί και η απόβαση στη Χίο

Τι περιλαμβάνει η νέα επένδυση των 85 εκατ. € στην Ιθάκη από την εφοπλιστική οικογένεια Τσάκου.

ΑΠΟ ΤΙΣ 10 ΕΩΣ ΤΙΣ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 23 Οκτ 2025 | 16:35

Επιστρέφει το Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας 2025

Το φεστιβάλ γίνεται η φωνή των παιδιών και των εφήβων αντανακλώντας όλα όσα τους απασχολούν σήμερα - οικογενειακές σχέσεις, φιλίες, απώλειες, τα πρώτα σκιρτήματα της καρδιάς, ζητήματα ταυτότητας και αποδοχής, bullying και διαφορετικότητα

ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ 18 Οκτ 2025 | 19:16

Oh my dog: Πρωταγωνιστές οι πιο πιστοί φίλοι του ανθρώπου και η αξία της φιλοζωίας στο pet festival στη Θεσσαλονίκη

Η συγκεκριμένη διοργάνωση φέρνει πρωτοβουλίες φιλοζωίας στο επίκεντρο με τους ιδιοκτήτες και τους εκπαιδευτές σκύλων να μοιράζονται επιδείξεις και εξειδικευμένες συμβουλές με το κοινό

ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΠΡΟΣΕΚΡΟΥΣΕ ΣΤΑ ΒΡΑΧΙΑ 17 Οκτ 2025 | 10:27

Τραγωδία με μετανάστες στη Χίο: Δύο γυναίκες νεκρές - Ενας άνδρας στη ΜΕΘ

Στη διάρκεια της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης απεγκλωβίστηκαν από δύσβατη, βραχώδη περιοχή πέντε άτομα.

16 Οκτ 2025 | 10:16

Το Saskeptism Festival στο ρυθμό του Bacardi -Μια νύχτα "10 με Τόνο"

Τα μπαρ Bacardi με το χαρακτηριστικό Caribbean spirit, έγιναν το σημείο συνάντησης κάθε παρέας.

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ 07 Οκτ 2025 | 09:59

Καταγγελίες στη Χίο για μαθηματικό που αυνανιζόταν μπροστά σε τρεις συναδέλφους του

Καθηγήτριες σχολείου καταγγέλλουν συνάδελφό τους ότι αυνανιζόταν μπροστά τους.

01 Οκτ 2025 | 09:00

Το Art Explora Festival φέρνει ένα δεκαήμερο γεμάτο τέχνη στο λιμάνι του Πειραιά

Το πρώτο πλωτό μουσείο στον κόσμο κάνει στάση στον Πειραιά και παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 29 Σεπ 2025 | 12:33

Ανδρουλάκης από Χίο: Πλήρες σχέδιο συγκάλυψης από την κυβέρνηση για την υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ - Αδιανόητο και προσβλητικό

"Μιλάμε για πράγματα αδιανόητα, προσβλητικά και για τις μνήμες των ανθρώπων και περιφρονητικά για τη νοημοσύνη του λαού", τόνισε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 27 Σεπ 2025 | 21:57

Νίκος Ανδρουλάκης: Επίσκεψη στα μαστιχοχώρια της Χίου

Το πρωί της Κυριακής, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα επισκεφτεί τη Βολισσό που επλήγη από την πυρκαγιά του περασμένου Αυγούστου

ΑΠΟ ΤΙΣ 9 ΩΣ ΤΙ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 25 Σεπ 2025 | 18:35

Στην Αλόννησο για το "AMoS Film Festival" ο Πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό - Το πρώτο φεστιβάλ με επίκεντρο τη θάλασσα

Το πρώτο φεστιβάλ κινηματογράφου με θεματικό άξονα τη θάλασσα, ξεκινά 9-12 Οκτωβρίου στην Αλόννησο, την καρδιά του μεγαλύτερου θαλάσσιου πάρκου της Ελλάδας

ΜΕ ΣΗΜΑΙΑ ΚΥΠΡΟΥ 21 Σεπ 2025 | 20:35

Έληξε ο συναγερμός στο λιμάνι της Χίου: Είχε γίνει καταγγελία για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο πλοίο "Θαλασσίτης"

Καθυστέρησε ο απόπλους έπειτα από τηλεφώνημα για βόμβα στο πλοίο "Θαλασσίτης" - Απέπλευσε μετά τον έλεγχο

18 Σεπ 2025 | 21:24
18 Σεπ 2025 | 13:45

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 4ο Φεστιβάλ Μουσικής Χάλκης – Δημήτρης Κρεμαστινός

Για πέντε ημέρες, η Χάλκη φιλοξένησε μοναδικές συναυλίες σε διάφορα σημεία του νησιού παρασύροντας το κοινό σε μια μοναδική μυσταγωγία.

ΕΥΠ 16 Σεπ 2025 | 07:11

Αποκαλύψεις για τον Τούρκο με τα 12.500 κινητά που συνελήφθη στη Χίο - Οι σχέσεις με την τουρκική μαφία και κυκλώματα μεταναστών

Τα συνολικά 12.500 κινητά τηλέφωνα, δεν έφεραν νόμιμα παραστατικά αγοράς, ούτε άδεια από τις τελωνειακές αρχές για την εξαγωγή τους στην Τουρκία.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 15 Σεπ 2025 | 20:02

Χίος: Εντοπίστηκε σκάφος Τούρκων με 12.500 κινητά αξίας 700.000 ευρώ - Πώς τους ανακάλυψε η ΕΥΠ

Οι αρχές συνέλαβαν τους δυο επιβαίνοντες στο ιστιοφόρο, ηλικίας 72 και 62 ετών, με 12.500 κινητά τα οποία δεν έφεραν τα νόμιμα παραστατικά αγοράς - αποδείξεις

12 Σεπ 2025 | 12:29

Το Φεστιβάλ Γάνδης ακύρωσε συναυλία με Ισραηλινό μαέστρο - Απολογείται ο Βέλγος πρωθυπουργός

Ακυρλωνει συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Μονάχου υπό την διεύθυνση του Ισραηλινού Λαχάβ Σάνι, διότι οι θέσεις του για τον πόλεμο στη Γάζα θεωρήθηκαν ασαφείς.

11 Σεπ 2025 | 09:00
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΘΕΣΜΟΣ 09 Σεπ 2025 | 10:53

Στο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Το Φεστιβάλ συμπληρώνει φέτος δέκα χρόνια συνεχούς παρουσίας και έχει πλέον καταξιωθεί ως σημαντικός πολιτιστικός θεσμός.

ΕΩΣ ΤΙΣ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 02 Σεπ 2025 | 15:28

Η Χίος ζει φέτος στον παλμό του 4ου The Chios Festival

Ξεκίνησε το 4ο Φεστιβάλ Χίου- Τα δρώμενα και οι καλεσμένοι

ΚΟΜΨΗ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΗ 01 Σεπ 2025 | 11:15

Μιμή Ντενίση: Super chic στη Χίο - Οικογενειακώς στο νησί για το φεστιβάλ του

Η εμφάνιση της Μιμής Ντενίση στο 4ο Φεστιβάλ Χίου

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 31 Αυγ 2025 | 14:25

Χίος: Πώς απέδρασε ο Τούρκος διακινητής από το πλοίο - Πήδηξε στη θάλασσα με τις χειροπέδες - Κρατούνται οι 4 αστυνομικοί

Δεν έχει εντοπιστεί ακόμα ο 32χρονος Τούρκος κρατούμενος, που απέδρασε πηδώντας στη θάλασσα - Κρατούνται οι 4 αστυνομικοί που τον συνόδευαν

31 Αυγ 2025 | 11:42

Θρίλερ στη Χίο: Κρατούμενος Τούρκος διακινητής έπεσε στη θάλασσα κατά τη μεταγωγή του - Έρευνες για τον εντοπισμό του

Ο κρατούμενος, ο οποίος κατηγορείται για υπόθεση διακίνησης μεταναστών, κατά τη διάρκεια της μεταγωγής του στη Μυτιλήνη εξήλθε στο κατάστρωμα και έπεσε στη θάλασσα

5-7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 29 Αυγ 2025 | 09:00

LAComics Festival: Για 7η χρονιά στη Λάρισα το μεγάλο διεθνές φεστιβάλ κόμικ [εικόνες]

Το μεγάλο διεθνές φεστιβάλ της Θεσσαλίας για τα comics και τη street art επιστρέφει από τις 5 έως και τις 7 Σεπτεμβρίου 2025 στον Μύλο του Παππά στη Λάρισα. Με ελεύθερη είσοδο.

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ 27 Αυγ 2025 | 23:13

Τοματοπόλεμος στην Ισπανία: Χιλιάδες κόσμος βάφτηκε κόκκινος στο φεστιβάλ "Τοματίνα" [εικόνες]

Το φεστιβάλ διεξάγεται κάθε χρόνο την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, στην πόλη της Μπουνόλ κοντά στη Βαλένθια της Ισπανίας.

26 Αυγ 2025 | 12:01

Ο Γούντι Αλεν απαντά μετά την έντονη κατακραυγή της Ουκρανίας για τη συμμετοχή του σε ρωσικό φεστιβάλ

"Αυτό είναι ντροπή και προσβολή για τα θύματα των Ουκρανών ηθοποιών και σκηνοθετών που σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν από Ρώσους εγκληματίες πολέμου", ανέφερε το ΥΠΕΞ της Ουκρανίας.

ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 25 Αυγ 2025 | 18:07

Ο Γούντι Άλεν σε ρωσικό φεστιβάλ κινηματογράφου - "Είναι ντροπή και προσβολή", καταγγέλλει η Ουκρανία

"Κλείνει σκόπιμα τα μάτια στις φρικαλεότητες που διαπράττει η Ρωσία στην Ουκρανία κάθε μέρα εδώ και 11 χρόνια" ανέφερε το Υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας.

ΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΧΡΟΝΙΑ 25 Αυγ 2025 | 12:10

The Chios Festival: Η Χίος μετατρέπεται σε ένα ανοιχτό θέατρο πολιτισμού, ιστορίας και σύγχρονης δημιουργίας.

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, από σήμερα Δευτέρα 25 Αυγούστου η Χίος μετατρέπεται σε ένα ανοικτό θέατρο πολιτισμού, ιστορίας και σύγχρονης δημιουργίας. Ο λόγος για το The Chios Festival.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ 25 Αυγ 2025 | 10:59

Χάρης Δούκας: Αντίστροφη μέτρηση για το Φεστιβάλ Κολωνού, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Ο Χάρης Δούκας με ανάρτησή του προσκαλεί το κοινό να απολαύσει το πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ Κολωνού.

COPERNICUS 20 Αυγ 2025 | 13:37

Meteo: Το 22% της Χίου έχει καεί από το 2016 - Πάνω από 100.000 στρέμματα χάθηκαν μόνο φέτος

Οι καμένες εκτάσεις, που αντιστοιχούν σε πάνω από 180.000 στρέμματα (εκ των οποίων περισσότερα από 100.000 στρ. καταγράφηκαν φέτος), περιλαμβάνουν δάση, θαμνώδεις εκτάσεις και αγροτικές περιοχές.

ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΥΓΕΙ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ 19 Αυγ 2025 | 15:44

Χίος: Συνελήφθη 33χρονος για απόπειρα γυναικοκτονίας - Στο νοσοκομείο η πρώην σύντροφός του

Η πρώην σύντροφος του 33χρονου νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα που δεν απειλούν όμως την ζωή της.

METEO 17 Αυγ 2025 | 10:00

Φωτιές στη Χίο: Σχεδόν 70.000 στρέμματα έχουν επηρεαστεί από τα πύρινα μέτωπα - Δείτε δορυφορικό χάρτη

69.089 στρέμματα επηρεάστηκαν από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη βορειοδυτική Χίο μεταξύ 12 και 15 Αυγούστου

16 Αυγ 2025 | 15:45

ΥΠΠΟ για τη φωτιά στη Χίο: Μικρής έκτασης φθορές στο βυζαντινό ναό του Αγίου Γεωργίου και στο Κάστρο της Βολισσού

Η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης (12/08) στη Βόρεια Χίο, στην περιοχή της Ποταμιάς εξαπλώθηκε με ταχύτητα

ΑΥΞΗΜΕΝΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ 15 Αυγ 2025 | 08:50

Φωτιές: Καλύτερη η εικόνα σε Αχαΐα και Χαλκιδική – Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στη Χίο

Στην Αχαΐα, βελτιωμένη φαίνεται η εικόνα της πυρκαγιάς στον Μπάλα, ενώ οι αρχές προχώρησαν και σε δύο προσαγωγές για την χθεσινή αναζωπύρωση στην περιοχή.

ΠΥΡΙΝΑ ΜΕΤΩΠΑ 14 Αυγ 2025 | 20:43