Φίλος Π. Φύσσα: Φασιστική οργάνωση η Χρυσή Αυγή

"Φασιστική οργάνωση που εξυπηρετεί την αστική τάξη, η Χρυσή Αυγή" σύμφωνα με τον φίλο του Παύλου Φύσσα που καταθέτει στο δικαστήριο.

filos-p-fussa-fasistiki-organwsi-i-xrusi-augi
SHARE THIS
0
SHARES

Με ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής προς τον μάρτυρα Μιχάλη Ξυπόλητο,φίλο του Παύλου Φύσσα συνεχίζεται η δίκη ,στην αίθουσα του Κορυδαλλού.

Ο μάρτυρας απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως "Η ιδεολογία της Χρυσής Αυγής είναι φασιστική, ναζιστική, στρέφεται κατά των πολιτικών της αντιπάλων και προσπαθεί να την επιβάλει με τη βία" ενώ τόνισε πως "ο φασισμός έχει πολλά είδη. Εξυπηρετεί, προφανώς, κάποια συγκεκριμένη τάξη. Η ιστορία έχει δείξει ότι εξυπηρετεί την αστική τάξη".

Κατά την διάρκεια της κατάθεσης του κ. Ξυπόλητου ένας άντρας από το κοινό που σηκώθηκε να αποχωρήσει από την αίθουσα φώναξε προς τον κατηγορούμενο για την δολοφονία του μουσικού "Ρουπακιά, θα τα πούμε!" προκαλώντας την αντίδραση της προέδρου Μαρίας Λεπενιώτη η οποία σε αυστηρό τόνο τον ρώτησε γιατί διακόπτει την διαδικασία. Ο άντρας απάντησε πως δεν θέλει τίποτα και ότι "είπε κάτι και φεύγει για να πάει σε άλλη δίκη". Σε ερώτηση αστυνομικού αν η πρόεδρος "θέλει να κάνουν κάτι" η πρόεδρος απάντησε πως δεν θέλει : "Όχι, να φύγει".

Από την σημερινή διαδικασία απουσιάζει ο κατηγορούμενος Αναστάσιος Μιχάλαρος , ένας από αυτούς που έχουν αναγνωρίσει οι μάρτυρες φίλοι του μουσικού, πως βρισκόταν στην καφετέρια Κοράλλι το βράδυ πριν την δολοφονία καθώς σύμφωνα με τον δικηγόρο του αλλά και την σύζυγο του που προσήλθε στο δικαστήριο δεν έχει δυνατότητα να λάβει άλλη άδεια από την δουλειά του στο ναυπηγείο που εργάζεται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook