Η μαθητική "Start Up" FLOW ON νικήτρια του διαγωνισμού Junior Achievement Greece

Οι μαθητές "επιχειρηματίες" από τη Θεσσαλονίκη δημιούργησαν την "έξυπνη" βρύση για εξοικονόμηση νερού.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Απριλίου 2021 ο Διαδικτυακός Διαγωνισμός Kαλύτερο Promo Video Mαθητικών Εικονικών Επιχειρήσεων 2021 του Junior Achievement Greece στον οποίο συμμετείχαν 55 μαθητικές "Start Up" από Γενικά Γυμνάσια και Λύκεια, ΕΠΑΛ, Εσπερινά και Ειδικά Σχολεία σε όλη την Ελλάδα. Το βραβείο Καλύτερο Promo Video κέρδισε η Μαθητική Εικονική Επιχείρηση "Flow On" από το Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με την "έξυπνη" βρύση που δημιούργησαν για την εξοικονόμηση νερού. Τη νικήτρια ομάδα βράβευσε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Έρευνας και Καινοτομίας κ. Χρίστος Δήμας ο οποίος αφού συνεχάρη την ομάδα και το JA Greece επεσήμανε ότι είχε ξεχωρίσει και ο ίδιος την FLOW ON κατά την on line ψηφοφορία για το Καλύτερο Promo Video στην ιστοσελίδα https://www.jagreece.org/promovoting.

Οι μαθητές της Α’, Β’ & Γ’ Λυκείου, δημιούργησαν το "Flow On", ένα καινοτόμο εξάρτημα που εφαρμόζεται στις βρύσες εξωτερικού χώρου και μετατρέπει σε μερικά δευτερόλεπτα μια απλή βρύση σε "έξυπνη" που ανοίγει ανέπαφα και κλείνει αυτόματα. Τα παιδιά επισημαίνουν ότι τα βασικά πλεονεκτήματα του εξαρτήματος είναι η ανθεκτικότητα στις καιρικές συνθήκες, η ανεξαρτησία από την κεντρική παροχή ρεύματος, η ευκολία εγκατάστασης και το χαμηλό κόστος. Η ομάδα απευθύνεται σε δημόσιους φορείς και ιδιώτες για την εγκατάσταση του συστήματος "Flow On" σε πάρκα, παιδικές χαρές, γήπεδα, εκπαιδευτικά ιδρύματα, ξενοδοχειακές και μεταποιητικές μονάδες, σταθμούς αυτοκινήτων, πρατήρια βενζίνης, κήπους κατοικιών και αλλού έτσι ώστε να μειωθεί η σπατάλη νερού.

Η μαθητική "Start Up" FLOW ON νικήτρια του διαγωνισμού Junior Achievement Greece


Όπως είπαν στη βράβευση τα παιδιά, ενδιαφέρον για την έξυπνη βρύση "FLOW ON" έχουν δείξει, ο Δήμαρχος Τρικκαίων και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Δήμου Θεσσαλονίκης, Σωκράτης Δημητριάδης. Οι μαθητές "στελέχη" της FLOW ON, Δαβίδ Μπεγκτζανιάν, Κωνσταντίνος Πατσατζάκης, Μαρία Τσιαούση, Γεωργία Τρικιώνη και Ιάσονας Φιλιππίδης, κατά την διαδικτυακή απονομή του βραβείου απάντησαν πολύ εύστοχα στις ερωτήσεις του Πρόεδρου του JA Greece Μάρκου Βερέμη και του Διευθυντή του γραφείου του κ. Χρίστου Δήμα, Μιχάλη Δρίτσα και έδειξαν ότι είναι έτοιμοι "επιχειρηματίες". O κ. Βερέμης και ο κ. Δρίτσας συνεχάρησαν και συνομίλησαν στη συνέχεια με την καθηγήτρια των παιδιών, την Οικονομολόγο Άννα Ματσιώρη, Yπεύθυνη για το Πρόγραμμα Μαθητική Εικονική Επιχείρηση στο Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας μαζί με τους συναδέλφους της Νικόλαο Τερψιάδη και Ελένη Μαργαρού.
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ PROMO VIDEO JA GREECE


Τα 10 Promo Video των μαθητικών "Start Up" 2021 που ξεχώρισαν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι μαθητικές "επιχειρήσεις" που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους του κοινού και την υψηλότερη βαθμολογία από την κριτική επιτροπή του JA Greece ανακοινώθηκαν στη διάρκεια της εκδήλωσης από την Υπεύθυνη του Προγράμματος Μαθητική Εικονική Επιχείρηση, Ελίζα Παυλίδη.

Flow On – Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας - "Έξυπνη βρύση" εξωτερικού χώρου που κλείνει αυτόματα όταν δεν χρησιμοποιείται.

Pet – Link – Λύκειο Κολλεγίου Ψυχικού - Πλατφόρμα που επιτρέπει στους σκύλους να επιλέξουν εκείνοι τον άνθρωπο που θα τους υιοθετήσει.

Viband – Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης - Smartwatch που προειδοποιεί με δόνηση τα άτομα με προβλήματα ακοής όταν υπάρχει κίνδυνος.

4. Gr8 Tomorrow – Εράσμειος Ελληνογερμανική Σχολή - Πλατφόρμα επαγγελματικού προσανατολισμού από μαθητές για μαθητές.

WasteFree – Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη - Μέθοδος οικολογικής διαχείρισης των αποβλήτων της επιτραπέζιας ελιάς.

Social Aid – Γυμνάσιο Μούδρου Λήμνου - Συσκευή που "διαβάζει" ηχητικά τις ετικέτες των προϊόντων για τα άτομα με προβλήματα όρασης.

REUZ – E.E.E.E.K. Αγίου Δημητρίου - Ανακύκλωση μαγειρικών σκευών μετατρέποντάς τα σε διακοσμητικά αντικείμενα.

Ellada Useful Items from Greece – ΕΠΑΛ Νικήτης - Βιοδιασπώμενα σουβενίρ με πληροφορίες για την Αρχαία Ελλάδα .

QR Blinders – 1o ΓΕΛ Ιλίου - Eφαρμογή που διαβάζει QRcodes και στέλνει ηχητικές πληροφορίες στα άτομα με προβλήματα όρασης.

Art-Tech – Πρότυπο Γυμνάσιο Αναβρύτων - Μετατροπή απλών φωτογραφιών σε έργα τέχνης με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης.

"Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στις ομάδες που διακρίθηκαν αλλά και σε όλες τις 55 μαθητικές "επιχειρήσεις" που κατάφεραν έναν άθλο μέσα σε συνθήκες πανδημίας και τηλεκπαίδευσης. Είναι όλες οι επιχειρηματικές ιδέες πολύ έξυπνες και τα promo video των παιδιών πολύ υψηλής ποιότητας", δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του JA Greece και Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του JA Europe, Αργύρης Τζικόπουλος.

ΠΕΓΚΥ ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ
ΚΟΡΑΛΙΑ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΗ


Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η κεντρική ομιλήτρια, κα Πέγκυ Αντωνάκου CEO Google Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ενέπνευσε τα παιδιά "Startuppers" τονίζοντας ότι όσο μεγαλύτερα όνειρα κάνουν, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχουν να τα κάνουν πραγματικότητα. Η μαθήτρια Κοραλία Χατζηγιαννάκη, Ιδρύτρια του "Τhe Greek Mask Project", εξέφρασε το θαυμασμό της στους συνομήλικούς της έφηβους "επιχειρηματίες" για την προσπάθεια και το πάθος τους δώσουν λύσεις σε κοινωνικά προβλήματα μέσα από την επιχειρηματικότητα.

Στην έναρξη της εκδήλωσης συγκίνησαν οι μαθήτριες "επιχειρηματίες" από το μικρό και ακριτικό νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων Ικαρίας που μίλησαν σε ζωντανή σύνδεση μαζί με την καθηγήτριά τους Ηρώ Πάντικ. Τα παιδιά, από το μικρό Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Φούρνων Ικαρίας, συμμετείχαν στο διαγωνισμό με την καινοτόμα ιστοσελίδα "Digital Fournoi" που είναι η πρώτη που συγκεντρώνει όλες τις πληροφορίες για τις ομορφιές και την εξαιρετική κουζίνα του νησιού. "Η ζωή μας εδώ ήταν μονότονη πριν ξεκινήσουμε το project", είπε η μαθήτρια Μαρία Παδιά και τόνισε: "Χάρη στην καθηγήτριά μας, την κυρία Ηρώ Πάντικ που μας έβαλε στο project της Μαθητικής Εικονικής Επιχείρησης, νιώθουμε πολύ πιο δημιουργικοί και χαρούμενοι, νιώθουμε υπερήφανοι για αυτό που έχουμε καταφέρει και κάνουμε πολύ πιο μεγάλα όνειρα για τη ζωή μας".
ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΦΟΥΡΝΟΥΣ ΙΚΑΡΙΑΣ


Το διαγωνισμό παρουσίασε η Δημοσιογράφος, Διευθύντρια Επικοινωνίας του JA Greece Μαρία Γιαννέτου με την συμβολή των μελών της ομάδας του JA Greece ενώ η Μαριάνθη Καρατζά, Διευθύντρια Λειτουργίας του Junior Achievement Greece ήταν η Υπεύθυνη Παραγωγής της εκδήλωσης. Τα 55 promo videoπαρουσιάσθηκαν στο πλαίσιο ενός εικονικού ταξιδιού σε όλη την Ελλάδα με γραφιστικά της GraphicsDesigner Αθηνάς Καραλή και εφέ του σκηνοθέτη Στέφανου Παπαδόπουλου. Η εκτέλεση της παραγωγής έγινε στα στούντιο της Artecniko.

Το έπαθλο της νικήτριας ομάδας από το Διαγωνισμό Kαλύτερο Promo Video είναι η απ’ ευθείας πρόκρισή της στην τελική δεκάδα του Πανελλαδικού Τελικού Διαγωνισμού που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιουνίου 2021. Η Μαθητική Εικονική Επιχείρηση που θα κερδίσει το πρώτο βραβείο τον Ιούνιο θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Τελικό του JA Europe στις 15 Ιουλίου 2021 στον οποίο συμμετέχουν 40 χώρες από όλη την Ευρώπη. Τον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό φιλοξενεί φέτος το Junior Achievement Λιθουανίας.

Χορηγοί προγράμματος: ΜetLife, Citi Foundation, Raycap, Eθνική Τράπεζα, Accenture, EY, PwC. Χορηγός εκδήλωσης: Genesis Pharma Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ, Πρώτο Πρόγραμμα, Ερα ΣΠΟΡ, ΚΟSMOS FM, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, Aθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Capital.gr, The Toc, Athens Dj, Rock FM, Λάμψη, Tηλεθεατής, Τηλέραμα, Epixeiro.gr, ελculture.gr, AtticaNews.gr.

Το πρόγραμμα της Μαθητικής Εικονικής Επιχείρησης υλοποιείται υπό την Αιγίδα της Πρόεδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και με την έγκριση του Yπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Το JA Greece είναι βραχίονας του παγκόσμιου Junior Achievement που εκπαιδεύει στην επιχειρηματικότητα 12 εκατομμύρια παιδιά κάθε χρόνο στις ΗΠΑ και σε άλλες 120 χώρες. Το JA Worldwide, με ιστορία 100 ετών, βρίσκεται στην 7η θέση των 200 Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών μετη σημαντικότερη προσφορά, επιρροή, αποτελεσματικότητα και δικτύωση σε όλο τον κόσμο.

TO ΒΙΝΤΕΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟ PROMO VIDEO ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΕΙΚΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ 2021: https://www.youtube.com/watch?v=FZaD0m1prwI

ΤΟ PROMO VIDEO ΤΗΣ ΝΙΚΗΤΡΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ FLOW ON: https://www.youtube.com/watch?v=8ctMO8CU-1Y&t=1s

ΤΑ PROMO VIDEO ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ: https://www.jagreece.org/promovoting

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ 11 Μαϊ 2021 | 14:27

Η απίστευτη μεταμόρφωση του 57ου Λυκείου Αθήνας- Οι σκάλες έγιναν βιβλιοθήκη...

Οι μαθητές του 57ου Λυκείου Αθήνας ομόρφυναν με τον δικό τους τρόπο τα σκαλοπάτια του σχολείου τους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΔΥ 11 Μαϊ 2021 | 12:53

Μακρή: Το ποσοστό των θετικών κρουσμάτων στη μαθητική κοινότητα είναι ελάχιστο

Τι είπε η Ζ. Μακρή για τα self test στα σχολεία και τα πρώτα αποτελέσματα.

ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ 11 Μαϊ 2021 | 09:50

Εύοσμος: Κατάληψη στο Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο μία ημέρα μετά το άνοιγμα των σχολείων

Στο Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης περίπου 10-15 μαθητές έχουν κλείσει με κάδους την πόρτα και διαμαρτύρονται.

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΕΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 18 10 Μαϊ 2021 | 16:06

Γεωργαντάς: Από τον Σεπτέμβριο θα εμβολιάζονται και οι μαθητές

Από το Σεπτέμβριο στη μάχη κατά του κορονοϊού με το εμβόλιο μπαίνουν και οι μαθητές.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Η ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΑ ΠΕΛΩΝΗ 10 Μαϊ 2021 | 15:39

Self test: Μπορεί να βγάλει αρνητικό αποτέλεσμα και όμως να είναι κάποιος θετικός στον κορονοϊό;- Η απάντηση

Τα self test μπορεί να δείξουν ότι κάποιος είναι θετικός στον κορονοϊό αλλά τελικά το αποτέλεσμα να είναι ψευδές

ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΑΝΕΛΕΓΧΟ 10 Μαϊ 2021 | 12:08

Θεσσαλονίκη: Απίστευτες ουρές μαθητών που βγήκαν θετικοί στο self test - Κάνουν και rapid [εικόνες - βίντεο]

Στην ουρά για rapid test μαθητές που βγήκαν θετικοί στο self test, στη Θεσσαλονίκη - Ελπίζουν ότι το αποτέλεσμα ήταν λάθος.

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 10 Μαϊ 2021 | 11:36

Σχολεία: Πρώτο κουδούνι με 3.000 θετικά self test για μαθητές και καθηγητές

Περίπου 3.000 είναι τα self test μαθητών και εκπαιδευτικών που βρέθηκαν θετικά - Οι μισοί από τους 1,7 εκατ. τα καταχώρισαν στην πλατφόρμα.

ΕΚΑΝΑΝ ΝΕΑ RAPID TEST 10 Μαϊ 2021 | 08:15

Ιωάννινα: Αλαλούμ με ψευδώς θετικά self test σε μαθητές

Δεκάδες self test μαθητών στα Ιωάννινα βγήκαν θετικά ή οριακά θετικά - Εικάζεται ότι η συγκεκριμένη παρτίδα ήταν προβληματική.

Η ΝΕΑ ΚΥΑ 10 Μαϊ 2021 | 07:18

Άνοιγμα σχολείων: Στα θρανία πάνω από 1,3 εκατ. μαθητές - Τι αλλάζει στα self test – Πότε μπαίνουν απουσίες

Οι τελευταίες οδηγίες για την έναρξη των δια ζώσης μαθημάτων στα σχολεία . Όλη η διαδικασία για τις βεβαιώσεις των self test. Η απόφαση για τις απουσίες.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ 10 Μαϊ 2021 | 06:33

Self tests: Οι νέες ημερομηνίες - Πότε μπορούν να τα προμηθευτούν δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι

Δωρεάν διάθεση self tests έως και την Τετάρτη μόνο στην εκπαιδευτική κοινότητα.

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ 09 Μαϊ 2021 | 20:34

Άνοιγμα σχολείων: Θετικά 858 self test μαθητών και εκπαιδευτικών - Από τα 255.528 που δηλώθηκαν

Στα 858 ανέρχονται τα θετικά self test μαθητών και εκπαιδευτικών λίγες ώρες πριν από την έναρξη των δια ζώσης μαθημάτων στα σχολεία.

ΑΠΟΤΟΜΗ ΕΞΑΡΣΗ 09 Μαϊ 2021 | 15:55

Συναγερμός στο Μεσολόγγι: Εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού - Δεν ανοίγουν τα σχολεία

Ο Δήμος Μεσολογγίου αποφάσισε όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να παραμείνουν κλειστά έως την Τετάρτη 12 Μαΐου.

ΤΙ ΕΙΠΕ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 09 Μαϊ 2021 | 11:19

Self test σε νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς: Απαντήσεις σε 10 ερωτήσεις για το άνοιγμα των σχολείων - Δηλώσεις Κεραμέως

Self test και στα παιδιά των νηπιαγωγείων και των παιδικών σταθμών - Πώς ανοίγουν τη Δευτέρα τα σχολεία - Νωρίτερα η έναρξη των μαθημάτων τον Σεπτέμβριο.