Follow us

Φοιτητική στέγη: Πού υπάρχουν ευκαιρίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - Οι πιο οικονομικές περιοχές

Υπάρχει μεγάλη διαθεσιμότητα ακινήτων σε σχέση με τα δύο προηγούμενα χρόνια.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
enoikia

Η κρίση της πανδημίας που έφερε τα πάνω-κάτω για την αγορά ακινήτων επηρεάζει και τη φοιτητική στέγη, προκαλώντας νέες ανησυχίες σε χιλιάδες γονείς και μαθητές, που είτε έχουν μπει στο κυνήγι διαμερισμάτων ήδη, είτε περιμένουν για να μάθουν πρώτα ποια είναι η στάση που θα τηρήσουν τα πανεπιστήμια τη φετινή χρονιά.

Αυτό σε συνδυασμό με την κατακόρυφη πτώση των βραχυχρόνιων μισθώσεων λόγω του νέου κορονοϊού, ιδιαίτερα αφού τα σπίτια αυτά έχουν τα χαρακτηριστικά που νοικιάζουν συνήθως οι φοιτητές, έχει οδηγήσει σε μεγάλη διαθεσιμότητα ακινήτων σε σχέση με τα δύο προηγούμενα χρόνια.

Ωστόσο, όπως λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών E-Real Estates, οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης φοιτητικής κατοικίας στις top φοιτητικές περιοχές της Αθήνας, "παραμένουν υψηλές, δηλαδή κινούνται στα ίδια επίπεδα με τις αρχές Αυγούστου, χωρίς να καταγράφεται ακόμη κάποια αισθητή μείωση ιδιαίτερα στα διαμερίσματα που προέρχονται από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις και είναι υψηλών προδιαγραφών σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, διαμερίσματα κυρίως ανακαινισμένα και σε μεγάλο ποσοστό πλήρως ανακαινισμένα".

Αντίθετα μείωση της τάξης από 5% έως 10% καταγράφεται σε διαμερίσματα που είναι παλαιά και όχι ανακαινισμένα τα οποία δεν είχαν μειωθεί τα προηγούμενα χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποιες είναι οι περιοχές με οικονομικά ενοίκια στην Αττική

Με δεδομένο ότι οι παραδοσιακές φοιτητικές περιοχές της Αθήνας παραμένουν ακριβές, οι φοιτητές έχουν την επιλογή να αναζητήσουν εναλλακτικές περιοχές που μπορεί να είναι λίγο πιο μακριά από τις πανεπιστημιακές σχολές, είναι όμως κοντά στο μετρό κι έτσι η μετακίνηση δεν θα είναι δύσκολη.

"Είναι εντελώς λογικό όταν ένα νέο παιδί από την επαρχία έρχεται στην Αθήνα, να θεωρεί ότι όλες τις αποστάσεις θα πρέπει να τις καλύπτει εντός 10-15 λεπτών, όταν εγκλιματιστεί στους ρυθμούς της πρωτεύουσας θα κατανοήσει ότι ακόμη και μεταφορικό μέσω να διαθέτει, οι ρυθμοί, οι αποστάσεις και ο χρόνος μετακίνησης είναι εντελώς διαφορετικοί. Ενώ, ακόμη και στην καθημερινότητα του, όταν θελήσει να συναντηθεί με συμφοιτητές του ή συντοπίτες του που διαμένουν σε άλλες περιοχές της Αττικής, θα πρέπει να δαπανήσει ακόμη και 30-35 λεπτά για τη μετακίνησή του", σημειώνει ο Θεμιστοκλής Μπάκας και προσθέτει: "Είναι σημαντικό ο νέος φοιτητής να ελέγξει στην εκάστοτε περιοχή που επιλέγει να αναζητήσει φοιτητική στέγη, την διασύνδεση των μέσω μαζικής μεταφοράς προς τη σχολή. Μην ξεχνάμε ότι στην Αθήνα λειτουργούν τρόλεϊ, τραμ, λεωφορεία, ηλεκτρικός και μετρό όπου εύκολα και οικονομικά μπορείς να μετακινηθείς", επισημαίνει ο κ. Μπάκας.

Για παράδειγμα, φοιτητές που έχουν περάσει στο πρώην ΑΤΕΙ Αιγάλεω, πλέον Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, επιλέγουν το Περιστέρι, περιοχή όμορη με το Αιγάλεω που διαθέτει σταθμό του μετρό για άμεση μετακίνηση στο κέντρο των Αθηνών, αλλά και σε όλες τις περιοχές της Αττικής που διαθέτουν σταθμό του μετρό, σύμφωνα με τα στοιχεία του E-Real Estates.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Κερατσίνι, τον Κορυδαλλό, το Μοσχάτο και τη Νίκαια επιλέγουν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Πειραιά όπου μπορούν να αναζητήσουν κατοικίες με 2 υπνοδωμάτια με στόχο τη συγκατοίκηση.

Επίσης, οι φοιτητές της Γυμναστικής Ακαδημίας και του Παντείου μπορούν εύκολα να διαμείνουν στον Υμηττό, στη Δάφνη, στον Βύρωνα και στην Ηλιούπολη. "Μην ξεχνάμε ότι η Ηλιούπολη και η Δάφνη διαθέτουν σταθμό του μετρό όπου εύκολα μπορείς να μετακινηθείς σ' όλη την Αθήνα, ενώ πρόκειται για περιοχές που επιλέγουν κυρίως οικογένειες και είναι ήσυχες. Ενώ από τον Υμηττό και τον Βύρωνα εύκολα με το λεωφορείο μπορείς να μετακινηθείς μέσω της Λ. Βουλιαγμένης - Ηλιουπόλεως σε σταθμό του μετρό", σημειώνει ο κ. Μπάκας.

Τα διαμερίσματα στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη, σε περιοχές στο κέντρο υπάρχουν γκαρσονιέρες έως 300€ και διαμερίσματα από 60τμ κατάλληλα για συγκατοίκηση, με δύο υπνοδωμάτια έως 500€, όπως δείχνουν τα στοιχεία του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών E-Real Estates.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Τη φετινή χρονιά, η συμπρωτεύουσα, διαθέτει μεγαλύτερο πλήθος ακινήτων κατάλληλα για φοιτητές, σε πολλές περιπτώσεις πλήρως ανακαινισμένα, ακίνητα που το προηγούμενο διάστημα ήταν εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιων μισθώσεων", επισημαίνει ο Θεμιστοκλής Μπάκας.

Στις πρώτες περιοχές που επικεντρώνεται το ενδιαφέρον των φοιτητών είναι στην περιοχή 40 Εκκλησίες, Αγίας Σοφίας, Αριστοτέλους, Καμάρα, Ροτόντα και Προξένου Κορομηλά.

Η περιοχή της Τριανδρίας, Σαράντα εκκλησίες καθώς και η Άνω Πόλη είναι διαχρονικά οι αμέσως επόμενες επιλογές όταν οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές δεν βρίσκουν ακίνητο της αρεσκείας τους ή της οικονομικής τους δυνατότητας στις άνωθεν περιοχές .

Στον Βαρδάρη, ο ενδιαφερόμενος φοιτητής μπορεί να αναζητήσει γκαρσονιέρα 30τμ-40τμ με το μηνιαίο μίσθωμα να κυμαίνεται από 220€ έως 250€, ενώ, αν επιλέξει να τη συγκατοίκηση με συμφοιτητή του ή συμμαθητή του από το σχολείο που θα φοιτήσουν στην ίδια πόλη, το μηνιαίο μίσθωμα διαμερίσματος από 60τμ με 2Υ/Δ κυμαίνεται από 300€ έως 400€.

Στην περιοχή της Καμάρας ή της Ροτόντας που αποτελούν διαχρονικά τις περιοχές που επιλέγουν το μεγαλύτερο ποσοστό των νέων φοιτητών, οι τιμές μίσθωσης είναι υψηλότερες αγγίζοντας τα 300€ για γκαρσονιέρα 30τμ-40τμ και τα 450-470 ως ανώτερη τιμή για διαμερίσματα 60τμ με 2 Υ/Δ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πότε θα καταγραφούν μειώσεις στις τιμές

"Θεωρούμε ότι οι ζητούμενες τιμές ιδιαίτερα στις περιοχές που καταγράφονται σημαντικές αυξήσεις σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019, το επόμενο διάστημα μετά τα τέλη Σεπτεμβρίου - μέσα Οκτωβρίου όπου λογικά θα έχουν επιστρέψει περισσότερα ακίνητα από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, στις μακροχρόνιες συμβατικές μισθώσεις, οι ζητούμενες τιμές θα ρυθμιστούν και θα καταγράψουν μειώσεις αν οι ιδιοκτήτες επιθυμούν πραγματικά να μισθώσουν τα ακίνητά τους σε φοιτητές και δεν συνεχίσουν να κρατούν ουσιαστικά στάση αναμονής για την επιστροφή τους στη βραχυχρόνια μίσθωση. Μην ξεχνάμε ότι το μηναίο μίσθωμα - εισόδημα από τις παραδοσιακές - μακροχρόνιες μισθώσεις, δεν μπορεί να συγκριθεί - ταυτιστεί με τα έσοδα από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις. Οι ζητούμενες τιμές σίγουρα διαμορφώνονται διαφορετικά μετά το σύνηθες "παζάρι" των γονιών, ειδικά αν ο ιδιοκτήτης νιώσει ότι θα εισπράττει το μηνιαίο μίσθωμα χωρίς προβλήματα", σημειώνει ακόμα ο κ. Μπάκας.

Μέχρι στιγμής οι γονείς φαίνεται ότι τηρούν στάση αναμονής, επικοινωνούν με μεσιτικά γραφεία για να ενημερωθούν για τη διαθεσιμότητα των ακινήτων, τις ζητούμενες τιμές ενοικίασης καθώς και για εναλλακτικές - οικονομικότερες περιοχές που ταυτόχρονα μπορούν να διευκολύνουν τον φοιτητή να μετακινηθεί άμεσα στη σχολή του κυρίως μέσω του μετρό, αλλά η τελική τους απόφαση θα διαμορφωθεί από την πορεία της πανδημίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι πρέπει να προσέχουν οι φοιτητές

Οι 20 βασικές συμβουλές κατά την αναζήτηση φοιτητικής στέγης σύμφωνα με το Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών E-Real Estates

1. Μην ψάχνετε για σπίτι έξω από την πύλη του Πανεπιστημίου, (σύνηθες λάθος των γονέων...).

2. Μην μισθώνετε υπόγεια, σοφίτες ή πολύ παλιές κατοικίες.

3. Οργανώστε την αναζήτησή σας και μην σπεύσετε να καταλήξετε στο πρώτο που θα δείτε.

4. Να υπογράφετε πάντοτε συμβόλαιο με τον ιδιοκτήτη της κατοικίας ή τον πληρεξούσιο του και να μην κάνουν ποτέ προφορικές συμφωνίες.

5. Να μην προκαταβάλετε ούτε ένα ευρώ σε διάφορες δήθεν εταιρείες συμβούλων ακινήτων ή παροχής υπηρεσιών.

6. Να µην ανταποκρίνεστε σε αγγελίες µε χαµηλές τιµές ενοικίων, τις οποίες για να τις δει κάποιος απαιτείται προκαταβολή.

7. Εάν απευθυνθείτε σε μεσιτικό γραφείο, προσέχετε να είναι νόμιμο. Ο μεσίτης δικαιούται αμοιβή γι' αυτό πρέπει ρωτούμε ποια είναι η αμοιβή του, και καταβάλουμε την αμοιβή μόνο αν ενοικιάσουμε το σπίτι, που μας πρότεινε. Επομένως, πληρώνουμε, αφού υπογράψουμε το συμβόλαιο, με τον ιδιοκτήτη.

8. Πριν αποφασίσουμε να υπογράψουμε συμβόλαιο, ενημερωνόμαστε, για τα κοινόχρηστα τους λογαριασμούς του σπιτιού και όλα τα έξοδα, που θα επιβαρύνουν το σπίτι, πέραν του ενοικίου.

9. Η καθυστέρηση καταβολής των δαπανών κοινοχρήστων και των λογαριασμών κοινής ωφελείας έχει τα ίδια αποτελέσματα καθυστέρησης του ενοικίου.

10. Ελέγχουμε την τοποθεσία του σπιτιού, τη γειτονιά και τι μας παρέχει αυτή

11. Οι φοιτητές που θα αναζητήσουν φοιτητική στέγη στη Β.Ελλάδα (Καστοριά Φλώρινα, Κοζάνη κλπ), θα πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα αν το διαμέρισμα διαθέτει κοινόχρηστη ή αυτόνομη θέρμανση διότι ο χειμώνας είναι μεγαλύτερης διάρκειας και το μηνιαίο κόστος θέρμανσης μπορεί να αγγίξει ακόμη και το 50% του μισθώματος.

12. Κατά τις ημέρες των εγγραφών δεν αποκλείεται να προστεθεί "καπέλο" έως και 20% σε σχέση µε το αρχικά ζητούμενο µίσθωµα.

13. Ελέγχουμε, καλά, το σπίτι, για να διαπιστώσουμε τυχόν βλάβες και να τις επισημάνουμε, στον ιδιοκτήτη, ώστε να τις διορθώσει, πριν αρχίσουμε να κατοικούμε, στο σπίτι.

14. Η μίσθωση κατοικίας ισχύει, τουλάχιστον για τρία χρόνια και αν ακόμα έχει συμφωνηθεί μικρότερος ή αόριστος χρόνος.

15. Αν ο συμβατικός χρόνος έχει καθοριστεί μικρότερος της τριετίας και δεν υπάρχει συμφωνία αναπροσαρμογής του μισθώματος, για τον υπόλοιπο χρόνο, το καταβαλλόμενο μίσθωμα αυξάνεται, ετησίως, κατά ποσοστό εβδομήντα πέντε τοις εκατό (75%) του τιμαρίθμου του κόστους ζωής, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος, για τους αμέσως προηγούμενους δώδεκα (12) μήνες.

16. Η μίσθωση ορισμένου χρόνου λήγει, μόλις περάσει το διάστημα αυτό, χωρίς να απαιτείται τίποτε άλλο. Μάλιστα, θεωρείται ότι ανανεώνεται, για αόριστο χρόνο, όταν, μετά την παρέλευση του συμφωνημένου χρόνου, ο μεν ενοικιαστής εξακολουθεί να χρησιμοποιεί την κατοικία, ο δε ιδιοκτήτης δεν εναντιώνεται.

17. Η μίσθωση αόριστης διάρκειας, μετά την παρέλευση της τριετίας, λήγει, με καταγγελία του ιδιοκτήτη ή του ενοικιαστή.

18. Το ενοίκιο καταβάλλεται την ημερομηνία, που έχουν συμφωνήσει ιδιοκτήτης και ενοικιαστής.

19. Η καταβολή της εγγύησης δεν αποτελεί υποχρέωση του ενοικιαστή, που πηγάζει, από το νόμο, αλλά έχει επικρατήσει, ως μισθωτική συνήθεια.

20. Προσοχή! Από 01.01.2008, το χαρτόσημο έχει καταργηθεί, για τις κατοικίες.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Στην Αθήνα, δωρεάν: Όλα όσα μπορείς να κάνεις στην πόλη, δίχως να ξοδέψεις Ευρώ

Μέσα από μοναδικές αφηγήσεις η ιστορία της Αθήνας αλλά και της Ελλάδας ζωντανεύουν και συνδέονται με το σήμερα, ενώ το κοινό μοιράζεται μία ξεχωριστή βιωματική εμπειρία.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 20 Νοε 2025 | 08:03

Στις 28 Νοεμβρίου η επιστροφή ενός ενοικίου: Ποιους αφορά - Πώς υποβάλλονται τα δικαιολογητικά

Πρόκειται για μόνιμου χαρακτήρα μέτρο, που θα επαναλαμβάνεται κάθε Νοέμβριο

11 Νοε 2025 | 06:17

Οι Millennial γονείς μεγαλώνουν παιδιά-βέλκρο: Στενή σύνδεση ή υπερβολική προσκόλληση;

Μήπως τα παιδιά μας "κολλάνε" επειδή οι Millennial γονείς τα μεγαλώνουμε εντελώς διαφορετικά; Τι λένε οι ειδικοί για τα παιδιά που θέλουν διαρκή επαφή με τους γονείς τους.

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΨΗΦΙΣΗ 06 Νοε 2025 | 22:22

Πώς οι νέοι θα κερδίσουν ως και δύο μισθούς από τις φοροελαφρύνσεις της ΔΕΘ - Μεγάλα οφέλη και για νέα ζευγάρια με παιδιά

Η Βουλή θα ψηφίσει την Παρασκευή τη φορολογική μεταρρύθμιση που εξαγγέλθηκε στη ΔΕΘ

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 06 Νοε 2025 | 08:07

Τρεις συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη: Στους δρόμους φοιτητές, μαθητές και νοσοκομειακοί γιατροί

Τρεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας είναι προγραμματισμένες για σήμερα Πέμπτη 6 Νοεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ 05 Νοε 2025 | 17:57

Μαμντάνι: Γιος ακαδημαϊκού και γνωστής σκηνοθέτριας - Οι Ινδοί γονείς του μουσουλμάνου δήμαρχου Νέας Υόρκης

Ο Ζοράν Μαμντάνι έγινε Αμερικανός πολίτης το 2018 και πλέον ζει στην Αστόρια, μαζί με τη σύζυγό του, την οποία γνώρισε μέσω εφαρμογής γνωριμιών.

05 Νοε 2025 | 11:41

ΑΑΔΕ: Αυτόματη έκδοση ΑΦΜ σε 43.000 ανήλικα τέκνα

Ο συνολικός αριθμός των ανηλίκων που έχουν λάβει αυτοματοποιημένα ΑΦΜ ανέρχεται πλέον σε περισσότερους από 1.169.000.

ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ 03 Νοε 2025 | 10:44

Κλείνει σήμερα το απόγευμα η πλατφόρμα Α21 – Επίδομα Παιδιού

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν θα δέχεται νέες αιτήσεις μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση της πληρωμής της 5ης διμηνιαίας δόσης για το 2025.

02 Νοε 2025 | 09:51

Ενισχύσεις ύψους 600 εκατ. ευρώ τον Νοέμβριο και επιστροφή ενοικίου – Ποιες κατηγορίες πολιτών ωφελούνται

Το συνολικό δημοσιονομικό κόστος των εν λόγω μέτρων ανέρχεται σε περίπου 600 εκατ. ευρώ.

31 Οκτ 2025 | 10:25

Πότε τα chat group γονιών ξεφεύγουν από τον ρόλο τους;

Tα chat group γονιών αποκαλύπτουν τη νέα μορφή υπερπροστασίας στην εποχή των social media. Πού σταματά η αγάπη και πού αρχίζει η παρεμβατικότητα;

ΑΠΟ ΤΑ ΜΗΤΡΩΑ 29 Οκτ 2025 | 08:48

Διαγράφονται 285.000 "αιώνιοι" φοιτητές τον Δεκέμβριο απο τα ελληνικά πανεπιστήμια

Περίπου 285.000 φοιτητές θα διαγραφούν από τα μητρώα των ελληνικών πανεπιστημίων τον Δεκέμβριο, καθώς έχουν ξεπεράσει τον ελάχιστο χρόνο σπουδών της σχολής τους.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ 24 Οκτ 2025 | 15:23

Γιατί καθηγητής της Νομικής ζητά από το ΣτΕ την ανάκληση τριών αδειών εγκατάστασης ιδιωτικών πανεπιστήμων στην Ελλάδα

Ο καθηγητής ζητάει να ακυρωθούν οι άδειες εγκατάστασης και λειτουργίας παραρτημάτων πανεπιστημίων

21 Οκτ 2025 | 09:59

Πώς ένα πείραμα των ’50s επηρέασε τη γονεϊκότητα

Οι επιβραβεύσεις και οι τιμωρίες δεν μαθαίνουν τίποτα στα παιδιά και μπορεί να είναι και επβλαβείς- Ποια στρατηγική γονεϊκότητας προτείνει η νευροεπιστήμη;

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 21 Οκτ 2025 | 09:20

Σκάνδαλο στο Πάντειο Πανεπιστήμιο: Οργάνωσαν "ημερίδα" με ομιλητή γνωστό τρομοκράτη της Χαμάς

Ο ομιλητής ήταν ο Abdel Nasser Issa, πρόσωπο που σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ φέρεται να είναι "υψηλόβαθμος τρομοκράτης της Χαμάς".

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ 18 Οκτ 2025 | 08:27

Κλείσιμο της χρονιάς με τέσσερις φορολογικές υποχρεώσεις αλλά και με επιδόματα - Τι πληρώνουμε, τι εισπράττουμε

Το κλείσιμο της χρονιάς μας φέρνει αντιμέτωπους με τέσσερις φορολογικές υποχρεώσεις

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 16 Οκτ 2025 | 17:47

Πορεία φοιτητών στο Σύνταγμα: Τα ΜΑΤ στάθηκαν μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη και το μνημείο για τα Τέμπη [εικόνες - βίντεο]

Όταν έφταναν τα μπλοκ των φοιτητών στο σημείο, βρήκαν μπροστά τους διμοιρίες των ΜΑΤ που δεν επέτρεψαν να πλησιάσουν.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 09 Οκτ 2025 | 09:53

Νέο voucher έως 800 ευρώ για γονείς - Θα δίδεται κάθε μήνα, ποιοι οι δικαιούχοι

Μια νέα ευκαιρία στήριξης για οικογένειες παιδιών με αναπηρία ή αναπτυξιακές διαταραχές ανοίγει το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

ΥΦΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ 07 Οκτ 2025 | 11:13

Παπαϊωάννου για "αιώνιους" φοιτητές: 290.000 δεν ενδιαφέρθηκαν και διαγράφονται

Ο υφυπ. Παιδείας ενημέρωσε ότι για τις τετραετείς σχολές ο μέγιστος χρόνος φοίτησης είναι τα 6 έτη και για τις πενταετείς και εξαετείς, οκτώ και εννέα αντίστοιχα.

ΑΓΩΓΗ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ 06 Οκτ 2025 | 18:20

Καλιφόρνια: Tesla cybertruck έγινε παγίδα θανάτου για φοιτητές - Τράκαραν, δεν άνοιγαν οι πόρτες και κάηκαν μέσα στο όχημα

Με το ξέσπασμα της φωτιάς διακόπηκε η παροχή ρεύματος στο Cybertruck, με αποτέλεσμα τα εγκλωβιστεί σε αυτό μία 19χρονη

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 03 Οκτ 2025 | 11:25

Τι προβλέπει η υπουργική απόφαση για τη διαγραφή των "αιώνιων" φοιτητών από τα πανεπιστήμια

Υπογράφηκε από τον υφυπουργό Παιδείας η υπουργική απόφαση για τη διαγραφή των "αιώνιων" φοιτητών.

ΛΗΓΕΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ 02 Οκτ 2025 | 09:48

Τέλος χρόνου για την υποβολή αιτήσεων για τις μετεγγραφές φοιτητών

Σήμερα, Πέμπτη, στις 14:00 λήγει η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων για χορήγηση μετεγγραφής/μετακίνησης των φοιτητών.

ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ 27 Σεπ 2025 | 23:35

Άνδρας ομολόγησε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι σκότωσε τους γονείς του και τους έθαψε στην αυλή του σπιτιού [βίντεο]

Η αστυνομία συνέλαβε τον 53χρονο άνδρα, αμέσως μετά την ομολογία του στην τηλεοπτική εκπομπή

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 27 Σεπ 2025 | 10:58

Επίδομα ενοικίου: Τι θα ισχύει για όσους χρωστάνε νοίκια στους ιδιοκτήτες

Πώς το το επίδομα ενοικίου θα καταλήγει στους ιδιοκτήτες που δηλώνουν ανείσπρακτα ενοίκια

24 Σεπ 2025 | 11:40

Μετεγγραφές φοιτητών: Άνοιξε η πλατφόρμα – Από σήμερα ως τις 2 Οκτωβρίου οι αιτήσεις

Είναι ανοιχτή από σήμερα Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2025 έως και τις 2 Οκτωβρίου 2025, στις 14:00.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ 22 Σεπ 2025 | 21:20

Επιστροφή ενοικίου: Εως τέλος Νοεμβρίου η καταβολή - Τα ποσά της ενίσχυσης, οι δικαιούχοι - Ολη η διαδικασία

Η οικονομική ενίσχυση χορηγείται αυτόματα, χωρίς να απαιτείται η υποβολή αίτησης

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 22 Σεπ 2025 | 19:13

Επιστροφή ενοικίου: Βήμα βήμα η διαδικασία για την επιδότηση έως 800 ευρώ - Τον Νοέμβριο η καταβολή του

Για τη φετινή χρονιά, η επιστροφή ενοικίου αφορά μισθώσεις για το φορολογικό έτος 2024 και η καταβολή του ποσού θα γίνει εφάπαξ έως το τέλος Νοεμβρίου 2025 - Τι πρέπει να κάνετε

ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ 18 Σεπ 2025 | 11:57

Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου σε ταβέρνα στη Ρόδο με τους γονείς της - "Η οικογένεια"

Χαμογελαστή ανάμεσα στους γονείς της, Βασίλη και Πόπη, η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 15 Σεπ 2025 | 23:29

Τραγωδία στα Τέμπη: Συγγενείς θυμάτων καταγγέλλουν παραλείψεις στη δικογραφία

Οι γονείς καταγγέλλουν κενά και παραλείψεις στη δικογραφία, ενώ διαμαρτύρονται και για τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών, ο οποίος, δεν δέχθηκε στο γραφείο του, αντιπροσωπεία συγγενών θυμάτων

Ο ΚΩΔΙΚΟΣ 15 Σεπ 2025 | 07:00

Eπιστροφή ενοικίου: Πώς θα ξεκλειδώσει η επιδότηση – Μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου η προθεσμία

Ο υπολογισμός του ποσού επιστροφής γίνεται αυτόματα με βάση τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος του μισθωτή για το προηγούμενο φορολογικό έτος.

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 11 Σεπ 2025 | 17:04

Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: Πιο κοντά στον εκτελεστή του - Βρέθηκε η καραμπίνα και αποτύπωμα παλάμης - Έχει την ηλικία φοιτητή

Πιο κοντά στον δράστη της δολοφονίας του ακροδεξιού ακτιβιστή Τσάρλι Κερκ βρίσκονται οι αμερικανικές αρχές - Τα κρίσιμα ευρήματα - Είναι "ένας ήρωας της γενιάς του" είπε ο Τραμπ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ 11 Σεπ 2025 | 14:39

Φοιτητές έστησαν αντίσκηνα έξω από το υπουργείο Παιδείας: "Έκαναν εμπόρευμα τη φοιτητική στέγη - Όχι στις διαγραφές"

Μαζί τους και σύλλογοι εκπαιδευτικών, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την υποστελέχωση αλλά και για το στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.

ΕΙΧΕ ΔΥΟ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ 11 Σεπ 2025 | 13:15

Δολοφονία Κερκ: Η Μελάνια Τραμπ τον αποχαιρετά με ένα συγκινητικό μήνυμα - "Τα παιδιά του θα μεγαλώσουν χωρίς αναμνήσεις"

Συγκινητικός αποχαιρετισμός στον Τσάρλι Κερκ από την πρώτη κυρία των ΗΠΑ με τη σκέψη στα παιδιά του Κερκ που θα μεγαλώσουν χωρίς την παρουσία του.

ΣΟΚ 11 Σεπ 2025 | 12:09

Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: Κάμερα ίσως έχει καταγράψει τον δράστη - Τον πυροβόλησαν την ώρα που μιλούσε υπέρ της οπλοκατοχής

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη της δολοφονίας του ακροδεξιού ακτιβιστή Τσάρκι Κερκ στη Γιούτα - Πιστεύεται ότι πυροβόλησε από ταράτσα - Πώς ξέφυγε.

Η ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΙΠΑΝ 05 Σεπ 2025 | 15:28

Θεσσαλονίκη: Υπό κράτηση μέχρι να δικαστούν οι γονείς των μωρών που έκοβαν βόλτες μόνα τους στον δρόμο

Τα μωρά εντόπισε διερχόμενος οδηγός που ειδοποίησε την Άμεση Δράση

05 Σεπ 2025 | 09:43

Θεσσαλονίκη: Δύο αδελφάκια 1 και 2 ετών εντοπίστηκαν να μπουσουλάνε σε δρόμο - Συνελήφθησαν οι γονείς

Δύο μωρά, 1 και 2 ετών, εντοπίστηκαν χθες, στις 9.50 το βράδυ, να κινούνται μόνα τους στη Χαριλάου Θεσσαλονίκης, εκτεθειμένα σε δρόμο.

ΦΡΙΚΗ 04 Σεπ 2025 | 17:57

Αδιανόητο: Γονείς "τέρατα" στην Πενσιλβάνια κρατούσαν τα πέντε παιδιά τους κλειδωμένα μέσα στις ακαθαρσίες

Πέντε παιδιά από 5 έως 14 ετών κρατούνταν σε άθλιες συνθήκες μέσα σε "δωμάτιο-φυλακή" από τον ίδιο τους τον πατέρα.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ 31 Αυγ 2025 | 14:10

Η μεγάλη επιστροφή στα θρανία - Οδηγός επιβίωσης για γονείς και παιδιά

"Η επιστροφή στο σχολείο απαιτεί μια τριπλή προετοιμασία, πρακτική, ψυχολογική και συναισθηματική", σημειώνει η δρ Ειρήνη Αναγνώστου-Κελεπούρη

16 Αυγ 2025 | 13:01

Νύφη στην αγκαλιά των γονιών της | Η σπάνια φωτογραφία της Ευρυδίκης Βαλαβάνη από τον γάμο της με τον Γρηγόρη Μόργκαν

Η ημέρα του Δεκαπενταύγουστου έχει ιδιαίτερη σημασία για την παρουσιάστρια.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΣΟΦΙΑ ΖΑΧΑΡΑΚΗ 03 Αυγ 2025 | 09:01

Πανεπιστήμια: Αυτή είναι η νέα ρύθμιση για τους "αιώνιους" φοιτητές - Ποιοι θα έχουν μία τελευταία ευκαιρία

Υπολογίζεται ότι με τη νέα ρύθμιση περίπου 290.000 ανενεργοί φοιτητές θα διαγραφούν από τα μητρώα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο

31 Ιουλ 2025 | 09:03

"Οιδίποδας" του Ρόμπερτ Αικ στη Στέγη: Μια καταιγιστική τραγωδία με Κουρή και Καραμπέτη

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση για άλλη μια χρονιά φιλοξενεί έναν σπουδαίο ξένο σκηνοθέτη στην πρώτη του συνεργασία με Έλληνες ηθοποιούς.

31 Ιουλ 2025 | 07:57

Πιο γρήγορα οι μετεγγραφές φοιτητών: Τι προβλέπει η νέα ρύθμιση για τα ΑΕΙ

Στις αρχές Οκτωβρίου θα μάθουν το αποτέλεσμα της αίτησής τους οι φοιτητές που επιθυμούν να πάρουν μετεγγραφή από το ΑΕΙ στο οποίο εισήχθησαν.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗ 29 Ιουλ 2025 | 11:51

Από την καντίνα στο πανεπιστήμιο, στα 53 της και με τρία παιδιά- "Ποτέ δεν είναι αργά", λέει η ίδια

Δηλώνει έτοιμη να συνδυάσει τις σπουδές της με την εργασία της στην καντίνα που διατηρεί με τον σύζυγό της και τα παιδιά της.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 27 Ιουλ 2025 | 08:44
ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ 25 Ιουλ 2025 | 21:05

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε πανεπιστήμιο στο Νέο Μεξικό - Ένας νεκρός και ένας τραυματίας

Οι αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν τον ύποπτο ενώ η πανεπιστημιούπολη έχει κλείσει.

ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 22 Ιουλ 2025 | 19:29

Μαρούσι: Συγκέντρωση φοιτητών στο υπουργείο Παιδείας - Κατά του νέου νομοσχεδίου για τα Πανεπιστήμια [εικόνες - βίντεο]

Οι φοιτητές αντιδρούν στο νομοσχέδιο του υπ. Παιδείας για τη διαγραφή φοιτητών και τη θεσμοθέτηση αυστηρών μέτρων ασφαλείας στα πανεπιστήμια, όπως η τοποθέτηση τουρνικέ, κάρτας εισόδου και καμερών

ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ 17 Ιουλ 2025 | 13:18

Εικόνες ντροπής στη Χίο: Γονείς τραμπουκίζουν παιδιά σε αγώνα πόλο - Απίστευτα σχόλια από γραμματέα του δήμου [βίντεο]

Χειρονομίες και συνθήματα από γονείς εναντίον παιδιών κατά τη διάρκεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος πόλο Μίνι Παίδων στη Χίο.

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 Ιουλ 2025 | 19:27

Δολοφονία Πολωνού καθηγητή: Εντολέας η πρώην σύζυγος - Φυσικός αυτουργός ο νυν σύντροφός της - Πέντε προσαγωγές για την εκτέλεση

Η 40χρονη οικονομολόγος, πρώην σύζυγος του 43χρονου καθηγητή πανεπιστημίου των ΗΠΑ, που δολοφονήθηκε στην Αγία Παρασκευή, είναι η εντολέας της δολοφονίας του.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 14 Ιουλ 2025 | 06:32

Επίδομα παιδιού: Ποιοι γονείς θα διαγραφούν από τον κατάλογο δικαιούχων - Τα σχέδια για αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος

Για πρώτη φορά από τη θέσπιση του επιδόματος τέκνων, ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων αναμένεται να υποχωρήσει κάτω και από τις 500.000.

ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ 11 Ιουλ 2025 | 20:50

Ακίνητα: Αυτές είναι οι περιοχές που μπορείς να πάρεις σπίτι με το… νοίκι

Οι τιμές πώλησης των ακινήτων εμφανίζονται να αυξάνονται με μεγαλύτερη ταχύτητα συγκριτικά με τον ρυθμό αύξησης των ενοικίων.

ΜΑΤ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ 11 Ιουλ 2025 | 13:13

Ανάβυσσος: Ένταση, επεισόδια και χημικά στη Σύνοδο των Πρυτάνεων - Αντιδράσεις για τη διαγραφή των "αιώνιων" φοιτητών

Φοιτητικοί σύλλογοι από την Αθήνα και την περιφέρεια συγκεντρώθηκαν έξω από το ξενοδοχείο στην Ανάβυσσο όπου διεξάγεται η Σύνοδος των Πρυτάνεων.

11 Ιουλ 2025 | 10:39

Γονείς: Πρέπει να "παρακολουθούμε" τα κινητά και τα tablet των έφηβων παιδιών μας;

Τι απαντά η ειδικός για τη συνήθεια που έχουν πολλοί γονείς.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 10 Ιουλ 2025 | 07:48

Τον Σεπτέμβριο διαγράφονται οι "αιώνιοι" φοιτητές - Ποιο μπορούν να πάρουν παράταση σπουδών, όλες οι προϋποθέσεις

Αντίστροφη μέτρηση για τις διαγραφές φοιτητών. Τι φέρνει το σχέδιο νόμου που βρίσκεται ήδη σε διαβούλευση, η οποία θα διαρκέσει έως την Τρίτη 22 Ιουλίου.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 08 Ιουλ 2025 | 11:03

Διαγράφονται 290.000 "αιώνιοι" φοιτητές από τα ΑΕΙ - Οι προϋποθέσεις για δεύτερη ευκαιρία σε 35.000

Την εφαρμογή της νέας ρύθμισης για τη διαγραφή των ανενεργών φοιτητών από τα ελληνικά πανεπιστήμια επιβεβαίωσε σήμερα η υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη.

ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 07 Ιουλ 2025 | 14:53

Σύσκεψη Μητσοτάκη για τα ΑΕΙ: Τον Σεπτέμβριο διαγράφονται οι πρώτοι "αιώνιοι" φοιτητές - Υπάρχουν εγγεγραμμένοι από το 1930

Τον προσεχή Σεπτέμβριο θα διαγραφούν ανενεργοί σπουδαστές τετραετών προγραμμάτων.

ΑΓΝΩΣΤΟ ΤΟ ΓΙΑΤΙ 03 Ιουλ 2025 | 23:29

Τετραπλή δολοφονία φοιτητών στο Αϊντάχο: Σοκαριστικά στοιχεία για τον 30χρονο εγκληματολόγο που ομολόγησε την ενοχή του

Οι αρχές στις ΗΠΑ διαθέτουν πλέον την παραδοχή της ενοχής του 30χρονου που κατέσφαξε τέσσερις φοιτητές στο Αϊντάχο - Κανείς όμως δεν γνωρίζει ποια ήταν τα κίνητρά του

ΖΗΤΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 30 Ιουν 2025 | 22:48

Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Σερβία: Δεκάδες συλλήψεις - Οι φοιτητές δεν υποχωρούν

Οι αποκλεισμοί δρόμων στις πόλεις ξεκίνησαν χθες το απόγευμα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την σύλληψη 8 φοιτητών του Πολυτεχνείου.

ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΓΙΑ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟ 30 Ιουν 2025 | 18:09

Τραμπ: Απειλεί το Χάρβαρντ με διακοπή της ομοσπονδιακής χρηματοδότησης

Η κυβέρνηση Τράμπ σε επιστολή της προς τον πρόεδρο του Χάρβαρντ Άλαν Γκάρμπερ ανακοινώνει ότι εάν το πανεπιστήμιο δεν κάνει κάποιες αλλαγές αμέσως "θα χάσει "όλους τους ομοσπονδιακούς οικονομικούς πόρους του".

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ 30 Ιουν 2025 | 10:14

Επίδομα παιδιού: Κλείνει η πλατφόρμα - Τελευταία ευκαιρία για την αίτηση

Δεν θα δέχεται νέες αιτήσεις προκειμένου να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση της πληρωμής της τρίτης διμηνιαίας δόσης για το 2025.

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 23 Ιουν 2025 | 18:55

Harvard Business School για τους διανομείς του efood: ικανοποιητικές αμοιβές, ευελιξία και ανεξαρτησία

Έρευνα φοιτητών του Harvard Business School για τους διανομείς του efood: ικανοποιητικές αμοιβές, ευελιξία και ανεξαρτησία τα τρία βασικά στοιχεία που προσδιορίζουν τη συνεργασία τους, σύμφωνα με τους διανομείς.

ΑΙΧΜΗΡΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ 23 Ιουν 2025 | 10:14

Μεσσηνία: Συνελήφθη ο 61χρονος για τη δολοφονία των γονιών του - Βρέθηκε στο σπίτι του το φονικό όπλο

Συνελήφθη ο 61χρονος για την υπόθεση θανάτου του 96χρονου πατέρα του και της 93χρονης μητέρας του, στην κοινότητα Σπερχογείας, της Μεσσηνίας.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ 17 Ιουν 2025 | 18:58

Κοντά στα 200 εκατ. ευρώ η στήριξη για ενοίκιο και νέους γονείς στις αρχές του 2025

Τα επιδόματα στέγασης και γέννησης αντιστοιχούν περίπου στο 16,5% του συνόλου προνοιακών καταβολών μεταξύ Ιανουαρίου και Μαΐου - Τα ποσά που δόθηκαν σε νέους γονείς

ΣΤΟ STAR 17 Ιουν 2025 | 16:43

Θεσσαλονίκη: "Το μωρό κλαίει απεγνωσμένα επί μία εβδομάδα - Οι γονείς λείπουν όλη μέρα" - Μαρτυρία γειτόνισσας

Όπως ισχυρίζεται γειτόνισσα της οικογένειας, το βρέφος κλαίει διαρκώς επί μία εβδομάδα, είναι στο μπαλκόνι σκεπασμένο, ενώ οι γονείς λείπουν όλη μέρα από το σπίτι και έρχονται μόνο το βράδυ

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ 17 Ιουν 2025 | 15:01

Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι με προφορική εντολή εισαγγελέα οι γονείς που άφησαν το βρέφος στο μπαλκόνι

Η δικογραφία που σχηματίστηκε αφορά το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο, ενώ στρέφεται κατά του 36χρονου πατέρα και της 35χρονης μητέρας.

15 Ιουν 2025 | 08:15

Γιατί οι Έλληνες γονείς πληρώνουμε τόσα πολλά για την εκμάθηση ξένων γλωσσών εκτός σχολείου;

Έρευνα ΓΣΕΕ: Η εκμάθηση ξένων γλωσσών και ο ρόλος των κέντρων ξένων γλωσσών

ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ 10 Ιουν 2025 | 18:06

Τραγωδία στην Πάρο: Δίωξη στους γονείς για το πέντε μηνών νεκρό βρέφος - Τι αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες [βίντεο]

Ο εισαγγελέας Σύρου άσκησε δίωξη σε βάρος των δύο γονέων του 5χρονου βρέφους που έχασε τη ζωή του στην Πάρο

ΗΠΑ 06 Ιουν 2025 | 22:36

Οχάιο: 20χρονη σκότωσε τη μητέρα της με ένα τηγάνι και 23 μαχαιριές - Για να μη μάθει ότι την έδιωξαν από τη σχολή

Στο προσκήνιο ξανά η σοκαριστική μητροκτονία με δράστιδα μία νεαρή κοπέλα που δεν άντεξε να μάθει η μητέρα της ότι την είχαν διώξει από το πανεπιστήμιο.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ 06 Ιουν 2025 | 20:49

Επιστροφή ενοικίου: Χωρίς αίτηση η καταβολή κάθε Νοέμβριο - Τι πρέπει να κάνετε με τον αριθμό μισθωτηρίου

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών η διαδικασία για την είσπραξη ενός ενοικίου από τους δικαιούχους στις 30 Νοεμβρίου κάθε έτους είναι πάρα πολύ απλή

ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ 06 Ιουν 2025 | 06:31

Μπορούμε να ανιχνεύσουμε τον καρκίνο αρκετά χρόνια πριν τη διάγνωση; - Ελπιδοφόρα νέα έρευνα με ελληνική συμμετοχή

Τι έδειξε η μελέτη από ερευνητές του Πανεπιστημίου Johns Hopkins για τον πρόωρο εντοπισμό καρκινικών κυττάρων - Συμμετείχε και ο Έλληνας Καθηγητής Νίκος Παπαδόπουλος.

03 Ιουν 2025 | 09:46

Ποια είναι η πιο συχνή ερώτηση που κάνουν οι γονείς στο Chat GPT;

Τι απασχολεί τους περισσότερους γονείς;

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΑ ΑΕΙ 02 Ιουν 2025 | 07:51

Ποιοι πρυτάνεις συμμετέχουν στη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Στις 12:30 θα περάσουν την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου οι 25 πρυτάνεις προκειμένου να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 29 Μαϊ 2025 | 12:22

Πανελλήνιες 2025: Έκπτωση 50% από τη Fast Ferries στους υποψήφιους φοιτητές

Μήνυμα στήριξης στους μαθητές που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2025 στέλνει η Fast Ferries, προσφέροντάς τους έκπτωση 50% στα εισιτήρια για όλα τα δρομολόγιά της.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΙ ΕΦΕΣΗ 23 Μαϊ 2025 | 20:15

Δικαστήριο μπλόκαρε την απόφαση Τραμπ για απαγόρευση εγγραφής ξένων φοιτητών στο Χάρβαρντ

Η δικαστική απόφαση δίνει μια προσωρινή ανάσα στους χιλιάδες αλλοδαπούς φοιτητές του Χάρβαρντ - Μπλόκαρε για 15 ημέρες την εφαρμογή της κυβερνητικής απόφασης

23 Μαϊ 2025 | 15:42

Γιατί το 96% των γονιών διαχειρίζεται τους τσακωμούς των παιδιών τους με λανθασμένο τρόπο;

Όταν τα αδέλφια τσακώνονται δεν έχει σημασία ποιος έχει δίκιο!

ΗΠΑ 23 Μαϊ 2025 | 10:24

Σάλος από την απόφαση Τραμπ να απαγορεύσει τις εγγραφές ξένων φοιτητών στο Χάρβαρντ - "Πολλά εργαστήρια θα αδειάσουν"

Η κυβέρνηση Τραμπ, ανάγκασε όσους ήδη φοιτούν στο Χάρβαρντ να μετεγγραφούν σε άλλο πανεπιστήμιο, ενώ απείλησε να επεκτείνει το μέτρο και σε άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑΣ 21 Μαϊ 2025 | 09:06

Επίθεση στη Νομική: Σπουδαστές σε μεγάλο ιδιωτικό κολλέγιο οι δύο από τους δράστες - Με δίδακτρα 3.000 ευρώ

Φύλακες της Νομικής, περιέγραψαν στους αστυνομικούς που ερευνούσαν τον ξυλοδαρμό του 42χρονου διδακτορικού φοιτητή στις 30 Απριλίου, την κατάσταση που επικρατεί.

ΣΤΟ MEGA 15 Μαϊ 2025 | 20:38

Συγκλονίζουν οι δύο αδελφές για τους βιασμούς από τους γονείς τους: "Ο μπαμπάς μου είχε σχέσεις με πολιτικούς, είναι πολιτικό πρόσωπο" [βίντεο]

Στη φυλακή οι 47χρονοι γονείς - Η μάνα τις βίαζε από το 2005 έως το 2018 - "Μέχρι και στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου φέτος ήταν ανάμεσα σε παιδάκια και χαιρετούσε προέδρους και δημάρχους" λένε για τον πατέρα

ΑΠΟ ΤΟ 2018 15 Μαϊ 2025 | 15:40

ΗΠΑ: Γονείς - τέρατα κρατούσαν φυλακισμένη την κόρη τους επί 7 χρόνια - Τη βίαζαν και την κλείδωναν σε κλουβί για σκύλους

Πέρα από κάθε φαντασία το "κωσταλέξι" του Νιου Τζέρσεϊ - Γονείς κρατούσαν φυλακισμένη και βασάνιζαν επί επτά χρόνια την έφηβη κόρη τους

ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ 15 Μαϊ 2025 | 07:35

Επίθεση στη Νομική: Ψάχνουν την υπαρχηγό - Οι σχέσεις με την "παρέα της Αρκαδίας" και ο οργανωτής που δεν άνοιγε την πόρτα

Δύο άνδρες και μία γυναίκα αναζητούνται για τη βίαιη επίθεση εναντίον του 42χρονου υποψήφιου διδάκτωρ του ΕΚΠΑ μέσα στη Νομική Σχολή.

ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 14 Μαϊ 2025 | 07:57

Σήμερα οι φοιτητικές εκλογές στα Πανεπιστήμια - Μέχρι τις 7 το απόγευμα ανοιχτές οι κάλπες

Από τις 7 το πρωί είναι ανοιχτές οι κάλπες στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας για τη διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ 13 Μαϊ 2025 | 18:59

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή αντρόγυνο 47χρονων - Κατηγορούνται ότι βίαζαν τις κόρες τους

Οι πράξεις που περιγράφονται στο κατηγορητήριο φέρονται να τελέστηκαν το διάστημα από το 2007 έως το 2018, στη Θεσσαλονίκη, όταν οι δύο αδελφές ήταν ανήλικες

ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ 09 Μαϊ 2025 | 18:14

Ζαχαράκη: Συστήματα ελεγχόμενης εισόδου και αναστολή φοιτητικής ιδιότητας σε όσους συλλαμβάνονται για επεισόδια στα Πανεπιστήμια

Η υπουργός τόνισε ότι μέχρι το τέλος Ιουλίου τα πανεπιστήμια θα πρέπει να έχουν καταθέσει ή να έχουν επικαιροποιήσει τα σχέδια ασφαλείας τους

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥΠΟΛΗ 09 Μαϊ 2025 | 08:48

Πολυτεχνειούπολη: Ο 34χρονος φοιτητής που συνελήφθη, ήταν ο πρωταγωνιστής των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη

Ο 34χρονος που συνελήφθη επειδή χαστούκισε την ιδιοκτήτρια του κυλικείου στην Πολυτεχνειούπολη, είναι ο ίδιος που πρωταγωνιστούσε στα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη το 2021.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥΠΟΛΗ 07 Μαϊ 2025 | 07:42

Δύο ξεχωριστές δικογραφίες για τα επεισόδια στην Πολυτεχνειούπολη - Αναζητείται ο φοιτητής που δέχτηκε βίαιη επίθεση κατά τη συμπλοκή

Δύο ξεχωριστές δικογραφίες έχουν σχηματιστεί από την Ελληνική Αστυνομία για τα βίαια περιστατικά που σημειώθηκαν την Δευτέρα στη Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου.

06 Μαϊ 2025 | 16:37

"Σπας τζαμαρία στο πανεπιστήμιο, θα σου έρθει ο λογαριασμός" - Τι είπε ο Μαρινάκης για τη διαγραφή φοιτητών

Συνέπειες σε τρία επίπεδα για τους φοιτητές που συμμετέχουν σε έκνομες ενέργειες, προωθεί η κυβέρνηση σύμφωνα με τον Παύλο Μαρινάκη.

ΕΚΤΕΝΗΣ ΚΑΛΥΨΗ 06 Μαϊ 2025 | 16:33

Kids Wallet: Μεγάλο ενδιαφέρον για την ελληνική εφαρμογή γονικού ελέγχου στα διεθνή μέσα

Η ελληνική εφαρμογή Kids Wallet επιτρέπει σε γονείς να θέτουν χρονικούς περιορισμούς στη χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης από τα παιδιά τους

ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ 06 Μαϊ 2025 | 11:32

Πρύτανης ΕΜΠ: Ο νόμος δεν προβλέπει διαδικασία για διαγραφές φοιτητών που εμπλέκονται σε έκνομες ενέργειες

"Η άποψή μου είναι να υπάρχει διαρκής κίνηση της αστυνομίας μέσα στα ιδρύματα, ώστε να μη μεσολαβεί χρόνος να μεταβεί η αστυνομία σε ένα συμβάν", είπε ο πρύτανης του ΕΜΠ.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥΠΟΛΗ 06 Μαϊ 2025 | 09:32

"Με χαστούκισαν και με έβριζαν": Τι αποκάλυψε η γυναίκα που χτυπήθηκε στην Πολυτεχνειούπολη [βίντεο]

Για το επεισόδιο κατά το οποίο δέχθηκε χαστούκι επειδή ζήτησε να μην μπουν αφίσες στο κυλικείο που είχε νοικιάσει στη σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνειούπολης στου Ζωγράφου, μίλησε η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ 06 Μαϊ 2025 | 09:01

Πολυτεχνειούπολη: Η στιγμή του επεισοδίου στο κυλικείο της σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών - Φοιτητής χτύπησε γυναίκα

Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή του επεισοδίου στο κυλικείο της σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών το μεσημέρι της Δευτέρας στην Πολυτεχνειούπολη.

06 Μαϊ 2025 | 08:03

Πολυτεχνειούπολη: Ο εμφύλιος των τραμπούκων και το κυλικείο που ήταν 10 χρόνια υπό κατάληψη

Φοιτητές δέχτηκαν βίαια χτυπήματα, μια υπάλληλος σε κυλικείο του campus έπεσε θύμα επίθεσης από έναν κρανοφόρο αφισοκολλητή, ενώ χρειάστηκε η επέμβαση των ΜΑΤ για να αποκατασταθεί η τάξη.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 06 Μαϊ 2025 | 07:31

Κυρώσεις στα "απείθαρχα" πανεπιστήμια και διαγραφή τραμπούκων φοιτητών - Το σχέδιο της κυβέρνησης για τη βία στα ΑΕΙ

"Δεν γίνεται να μην υπάρχουν αυτοματοποιημένες πειθαρχικές συνέπειες για εκείνους τους φοιτητές, οι οποίοι έχουν μπλέξει την ελευθερία της έκφρασης με την οργανωμένη βία", είπε ο πρωθυπουργός.

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ 05 Μαϊ 2025 | 16:20

Αχαΐα: Καταγγελίες για γυμνασιάρχη ότι αποκαλεί "χωριάτες" τους μαθητές και τους εξαναγκάζει να ζητούν γονατιστοί συγγνώμη

"Από την πλευρά μας έχουμε πράξει όλα όσα προβλέπονται" αναφέρει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας για τη γυμνασιάρχη

ΨΗΦΙΑΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΓΟΝΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ 05 Μαϊ 2025 | 15:30

Σε εφαρμογή από σήμερα το Kids Wallet: Τι είναι και πώς λειτουργεί, βήμα - βήμα η διαδικασία

Ο υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δ. Παπαστεργίου κάλεσε τους γονείς να χρησιμοποιήσουν το Kids Wallet με σύνεση και να μη το μετατρέψουν σε εργαλείο κατασκοπείας.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΝΟΜΙΚΗ 03 Μαϊ 2025 | 08:29

ΑΕΙ: Μετά τη βάρβαρη επίθεση στη Νομική, η κυβέρνηση ξανά αντιμέτωπη με τους χούλιγκαν των πανεπιστημίων

Συνεχίζεται το μπρα ντε φερ κυβέρνησης και Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων - Η αποτυχημένη Πανεπιστημιακή Αστυνομία και η σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Μητσοτάκη για τα θέματα ασφαλείας

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 02 Μαϊ 2025 | 14:17

Παύλος Μαρινάκης: Η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν πέτυχε - Να διαγράφονται οι φοιτητές που καταδικάζονται για εγκλήματα

"Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα ως κυβέρνηση να παραδεχόμαστε τις αστοχίες μας", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης

ΒΙΑΙΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΗ 02 Μαϊ 2025 | 06:50

Επίθεση στη Νομική: "Τον χτυπούσαν με κράνη και λοστούς στο κεφάλι" - Τι ψάχνει η ΕΛΑΣ για τους οκτώ δράστες

Βίντεο και άλλο οπτικό υλικό που να αποτυπώνει "ακάλυπτους" τους 8 μαυροντυμένους κρανοφόρους δράστες της βίαιης εισβολής στη Νομική, αναζητούν οι Αρχές.

ΑΚΡΙΒΑΙΝΕΙ Η ΣΤΕΓΗ 01 Μαϊ 2025 | 08:15

Αγορά ή ενοίκιο; Το δίλημμα των νοικοκυριών για την πρώτη κατοικία εν μέσω νέων αυξήσεων

Τα στοιχεία με την εξέλιξη των τιμών ενοικίασης και πώλησης των ακινήτων αποτυπώνουν την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί για τα νοικοκυριά.

ΜΕΓΑΛΗ ΕΝΤΑΣΗ 30 Απρ 2025 | 13:48

Επεισόδια στο ΑΠΘ: Πετροπόλεμος και χημικά μεταξύ κουκουλοφόρων και ΜΑΤ για την ανακατάληψη στο Στέκι Φυσικού [βίντεο]

Ένταση και επεισόδια ξέσπασαν το μεσημέρι της Τετάρτης στο ΑΠΘ, με δυνάμεις της ΕΛΑΣ να επιχειρούν εκκένωση της νέας κατάληψης στο "Στέκι του Φυσικού".

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΑ SOCIAL 27 Απρ 2025 | 11:49

Μητσοτάκης στο TikTok: Το κράτος πληρώνει ένα ενοίκιό σου τον χρόνο - Επιστρέφουμε τα κέρδη από την ανάπτυξη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν μοιράζει επιδόματα αλλά επιστρέφει με μόνιμα μέτρα τα κέρδη της οικονομίας.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 22 Απρ 2025 | 20:49

Ποιοι δικαιούνται ένα ενοίκιο κάθε Νοέμβριο - Έως και 1.750 ευρώ για οικογένεια με παιδιά και φοιτητές - Αναλυτικά παραδείγματα

Πώς θα επιστρέφεται ένα ενοίκιο κάθε Νοέμβριο - Στόχος οι ενοικιαστές να πιέζουν τους ιδιοκτήτες να δηλώνεται στην Εφορία το πραγματικό ποσό - Πόσα χρήματα θα δικαιούται ένα σπίτι με παιδιά και φοιτητές