
Ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης του διπλού φονικού στα Ανώγεια.
Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης έκρινε αρχικά κατά πλειοψηφία 5-2 ένοχο τον κατηγορούμενο Μανώλη Καλομοίρη, για τη δολοφονία του Γιώργου Ξυλούρη και μάλιστα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.
Ωστόσο, σύμφωνα με την ΕΡΤ, του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της "ανάρμοστης συμπεριφοράς" του θύματος, που ουσιαστικά τον ώθησε στο έγκλημα.
Έτσι τελικά του επιβλήθηκε κάθειρξη 15 ετών για την πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική φυλάκιση 3 ετών για οπλοφορία, φυλάκιση 3 ετών και για οπλοχρησία οπλοκατοχή η ποινή είναι ένα έτος, ενώ αφαιρείται η ποινή που έχει ήδη εκτίσει.
Να υπενθυμίσουμε ότι το διπλό φονικό σημειώθηκε στις 2 Μαΐου 2020, σε μια συμπλοκή στα Ανώγεια όπου είχε χάσει την ζωή του ο 63χρονος Λευτέρης Καλομοίρης και στη συνέχεια ο 32χρονος Γιώργος Ξυλούρης.
Οργισμένη ήταν η αντίδραση των συγγενών του 32χρονου Γιώργου Ξυλούρη, στο άκουσμα της απόφασης.

Το χρονικό του εγκλήματος
Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι πρόκειται για την υπόθεση του διπλού φονικού στα Ανώγεια τον Μάιο του 2020, όταν -για ασήμαντες κτηματικές διαφορές- είχε δολοφονηθεί ο πατέρας του κατηγορούμενου, μαντιναδολόγος Λευτέρης Καλομοίρης 62 ετών απο τον Γιώργο Ξυλούρη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 30χρονος πρώην τερματοφύλακας, νυν πυγμάχος Μανώλης Καλομοίρης φέρεται να χτύπησε με τις γροθιές του τον συνομήλικό του, τον κτηνοτρόφο, Γιώργο Ξυλούρη, σε καυγά που ξέσπασε μεταξύ τους.
Όμως η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο, τα πνεύματα οξύνθηκαν και ο κτηνοτρόφος επέλεξε να λύσει τις διαφορές τους με τα όπλα. Πήγε στο σπίτι του, πήρε το όπλο του και επέστρεψε στη κατοικία της οικογένειας Καλομοίρη. Έξω από το σπίτι συνάντησε τον 62χρονο, ο οποίος του ζήτησε να δώσει τόπο στην οργή και να φύγει. Όμως εκείνος ήταν ανένδοτος.
"Τι θες εδώ, πάλι εδώ είσαι;" ήταν οι πρώτες κουβέντες του 62χρονου προς τον 30χρονο. Εκείνη τη στιγμή, ο Μανώλης Καλομοίρης ήταν μέσα στο σπίτι και έκανε μπάνιο. Ο Γιώργος Ξυλούρης ζήτησε από τον Καλομοίρη να κάνει στην άκρη, όμως ο τελευταίος προκειμένου να αποτρέψει το φονικό, αντιστάθηκε. Τότε άρχισε να δέχεται απανωτά χτυπήματα στο πρόσωπο.
Στη συνέχεια, βλέποντας ότι ο 63χρονος είχε πέσει στα πόδια του, συγκρατώντας τον με όλη τη δύναμη του για να μην μπει μέσα στο σπίτι, έβγαλε το όπλο και τον σκότωσε εν ψυχρώ.
Τότε βγήκε έξω ο Μανώλης Καλομοίρης και βλέποντας τον πατέρα του να κείτεται νεκρός, άδειασε τις σφαίρες από το πιστόλι των 9mm στο σώμα του 30χρονου κτηνοτρόφου.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr