
Ελεύθερος μετά την απολογία του αφέθηκε ο 14χρονος που κατηγορείται ότι πυροβόλησε με καραμπίνα και σκότωσε τον 17χρονο αδελφό του στην Μάνδρα Ατικής, την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου.
Ειδικότερα, σε βάρος του 14χρονου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο 14χρονος ισχυρίζεται ότι ο θάνατος του 17χρονου αδελφού του προκλήθηκε από λάθος. Μετά την απολογία του, στον ανήλικο επιβλήθηκε το αναμορφωτικό μέτρο της παρακολούθησης από επιμελητή.
"Παίζαμε κυνήγι"
"Πήγαμε να παίξουμε κυνήγι. Μου έδωσε το όπλο ο Φώτης για να πάει να τρομάξει το γουρούνι. Βγήκαν μαζί με το γουρούνι και το όπλο πυροβόλησε μόνο του. Η σφαίρα πέτυχε τον αδερφό μου στο κεφάλι. Τρομοκρατήθηκα…" είχε αναφέρει ο 14χρονος περιγράφοντας τη στιγμή που πυροβόλησε τον 17χρονο αδερφό του.
"Είναι σοκαρισμένο όπως είναι αναμενόμενο. Σε τι κατάσταση είμαστε εμείς αστυνομικοί και δικηγόροι που πρέπει να εξηγήσουμε σε αυτό το παιδάκι γιατί δεν είναι με τα αδέλφια του και τους γονείς του για να θρηνήσει το αδελφάκι του" σημείωσε ο δικηγόρος της οικογένειας του 14χρονου.
Ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο
Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο 14χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, μια βαρύτατη κατηγορία που ο συνήγορος του παιδιού πιστεύει πως γρήγορα θα μετατραπεί σε πλημμέλημα.
"Είναι δεδομένο ότι στο δικαστήριο ότι θα λάβει την πλημμεληματική διάσταση. Δηλαδή το τραγικό συμβάν έγινε από αμέλεια".
"Κυνηγούσαμε με τον αδερφό μου, ο οποίος κρατούσε την καραμπίνα, όταν κάποια στιγμή είδαμε ένα γουρούνι. Το ζώο έτρωγε σε ένα σημείο στο οποίο δεν μπορούσαμε να το πυροβολήσουμε. Τότε, ο αδερφός μου έδωσε σε μένα την καραμπίνα για να πάει να τρομάξει το γουρούνι. Τελικά όμως το όπλο εκπυρσοκρότησε στα χέρια μου".
Το όπλο που προκάλεσε τον θάνατο 17χρονου, το είχε βρει ο ίδιος σε ένα σεντούκι στο μαντρί κοντά στον τόπο της τραγωδίας.
"Υπήρχε ένα κρυμμένο όπλο το οποίο ο 17χρονος θανών πήρε και παρέδωσε στον 14χρονο στα πλαίσια κυνηγιού. Οι ευθύνες των γονέων είναι άλλη υπόθεση", σημειώνει ο δικηγόρος της οικογένειας.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr