Φόνος Αγραφιώτη: Γιατί ο «δράκος» είναι ο Νο1 ύποπτος

Γιατί ο 30χρονος επίδοξος «δράκος» του Αμαρουσίου είναι ο βασικός ύποπτος για την άγρια δολοφονία της 69χρονης Ελευθερίας Αγραφιώτη;

Φόνος Αγραφιώτη: Γιατί ο «δράκος» είναι ο Νο1 ύποπτος

Γιατί ο 30χρονος επίδοξος «δράκος» του Αμαρουσίου είναι ο βασικός ύποπτος για την άγρια δολοφονία της 69χρονης Ελευθερίας Αγραφιώτη; Ποιά είναι τα στοιχεία που έχουν στρέψει τις έρευνες προς το ενδεχόμενο εμπλοκής του;

Οι αξιωματικοί αναμένουν σήμερα τα πρώτα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων μετά την εξερεύνηση του τόπου της δολοφονίας της 69χρονη

1ο: Στις τρεις από τις έξι σεξουαλικές επιθέσεις που καταγγέλθηκαν, ο 30χρονος, επιτέθηκε από πίσω, πέταξε στο έδαφος τα θύματά του, και επιχείρησε να τους βγάλει το παντελόνι. Παρόμοια αλλά πιο βίαιη πτώση είχε η 69χρονη γυναίκα. Ο δολοφόνος της την πέταξε κάτω στις σκάλες και συνέχισε να το κάνει για δύο ορόφους του υπόγειου γκαράζ. Ο δράστης στη συνέχεια της έβγαλε παντελόνι και εσώρουχο προβαίνοντας όπως όλα δείχνουν στην σεξουαλική της κακοποίηση.

2ο: Η πρώτη σεξουαλική επίθεση του δράστη καταγράφεται το πρωί της 19ης Απριλίου, δύο μέρες πριν την εξαφάνιση της Ελευθερίας Αγραφιώτη.

3ο: Η περιοχή που βρέθηκε νεκρή βρίσκεται στην ακτίνα δράσης του 30χρονου «δράκου».

4ο: Σχεδόν σε όλες τις επιθέσεις του, οι γυναίκες είχαν στην κατοχή τους τσάντες με χρήματα και προσωπικά αντικείμενα τα οποία ο δράστης δεν αφαίρεσε. Το ίδιο συνέβη και στην περίπτωση της 69χρονης, δίπλα στο πτώμα της οποίας βρέθηκε η τσάντα της με χρήματα, κινητό, στοιχεία ταυτότητας και άλλα προσωπικά αντικείμενα.

Ο 30χρονος Εμ. Κ. όλη τη χθεσινή μέρα ανακρινόταν σταδιακά από τους αξιωματικούς του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σχετικά με την δολοφονία της 69χρονης γυναίκας. Όπως και μετά την σύλληψή του για τις σεξουαλικές επιθέσεις ήταν αρνητικός. Κάποιες φορές μιλούσε ακατάπαυτα, φλυαρώντας για άσχετα πράγματα και άλλες βυθιζόταν στη σιωπή του. Οι αξιωματικοί που ασχολούνται με την σοβαρή υπόθεση αναμένουν σήμερα τα πρώτα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων μετά την εξερεύνηση του τόπου της δολοφονίας της 69χρονης, ο οποίος είχε πλήθος στοιχείων, καθώς δεν υπήρχε συχνή πρόσβαση σε αυτόν. Σε προτεραιότητα είναι η σύγκριση αυτών των γενετικών αποτυπωμάτων με τα αντίστοιχα του 30χρονου «δράκου» του Αμαρουσίου. Σε αντίστοιχη εξερεύνηση προβαίνει και ο ιατροδικατής Γιώργος Ντιλέρνια, επιχειρώντας να αντλήσει στοιχεία από τη σορό της άτυχης γυναίκας. Μεγαλύτερος θα είναι ο προβληματισμός των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. στην περίπτωση που δεν ταυτοποιηθεί στον χώρο του εγκλήματος η παρουσία του 30χρονου, καθώς δεν θα μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ενός δεύτερου και πιο αδίστακτου «δράκου». Οι αστυνομικοί έχουν κάνει αίτημα στον Εισαγγελέα προκειμένου να εκδώσει διάταξη δημοσιοποίησης των στοιχείων ταυτότητας και φωτογραφιών του 30χρονου «δράκου» του Αμαρουσίου, ευελπιστώντας σε νέες καταγγελίες γυναικών που ενδεχομένως έπεσαν θύματά του και κυρίως για την αναζήτηση αυτοπτών μαρτύρων, οι οποίοι να τον είχαν δει στο σούπερ μάρκετ και το γκαράζ που βρέθηκε νεκρή η άτυχη γυναίκα.

Φόνος Αγραφιώτη: Γιατί ο «δράκος» είναι ο Νο1 ύποπτος

Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως είτε η 69χρονη δέχθηκε την επίθεση μόλις βγήκε από το αυτοκινητό της και οδηγήθηκε με τη βία στο κλιμακοστάσιο, όπου όταν αντέδρασε σπρώχτηκε στις σκάλες, είτε ανεβαίνοντας με τις σκάλες από το 2ο υπόγειο γκαράζ βρέθηκε αντιμέτωπη με τον δολοφόνο της στον επόμενο όροφο και δέχθηκε την βίαιη επίθεσή του. Δεν αποκλείουν ο δράστης να την ακολούθησε από το γκαράζ και να επιτέθηκε στο συγκεκριμένο σημείο τραβώντας τη με δύναμη προς τα πίσω.

Φόνος Αγραφιώτη: Γιατί ο «δράκος» είναι ο Νο1 ύποπτος - εικόνα 2

Όποια και να είναι η αληθινή εκδοχή, είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο αδίστακος δολοφόνος πέταξε με δύναμη από τις σκάλες την 69χρονη, από τις σκάλες του κλιμακοστασίου του 1ου υπογείου και έκανε το ίδιο μέχρι να φθάσει στο 3ο υπόγειο, όπως μαρτυρούν οι φρικιαστικές εικόνες από τις σκάλες έως και το τελικό σημείο του μαρτυρίου.

Φόνος Αγραφιώτη: Γιατί ο «δράκος» είναι ο Νο1 ύποπτος - εικόνα 3

Οι άνδρες της Ασφάλειας εντόπισαν αίματα στις σκάλες από το 1ο έως το 3ο υπόγειο, όπου βρέθηκε η σορός της 69χρονης συνταξιούχου. Ο ιατροδικαστής κ. Γιώργος Ντιλέρνια, διαπίστωσε βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, σπαμένη κλείδα, σπασμένα πλευρά, χτυπημένους ώμους, ενώ διαπίστωσε ότι και το υπόλοιπο σώμα της 69χρονης φέρει σημάδια από πτώση σε σκάλες.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι υπάρχει μία μόνο κάμερα ασφαλείας στο κατάστημα η οποία φαίνεται να καταγράφει μόνο για 10 ημέρες, με τους αστυνομικούς να μην ελπίζουν σε οπτικοακουστικά στοιχεία από αυτή και αναζητούν υλικό από κάμερες κοντινών καταστημάτων και επιχειρήσεων της περιοχής.

Η τελευταία ένδειξη ζωής της 69χρονης ήταν στις 11:00 το πρωί της 21ης Απριλίου 2016, όταν έφυγε από το σπίτι της στο Ν. Ηράκλειο με το λευκό Όπελ Κόρσα, με αριθμό κυκλοφορίας ΙΡΗ 9153, προκειμένου να πάει στο σούπερ μάρκετ του Αμαρουσίου. Στις 14 Μαΐου μετά από πληροφορία υπαλλήλου του καταστήματος στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, στο 2ο υπόγειο χώρο στάθμευση βρέθηκε κλειδωμένο το αυτοκίνητό της, το οποίο μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Στις 19:30 το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης, η έντονη δυσοσμία έγινε αντιληπτή από στέλεχος της επιχείρησης που ειδοποίησε την αστυνομία. Το πτώμα βρέθηκε σε σκοτεινό και μη χρησιμοποιούμενο κλιμακοστάσιο του υπογείου που ανήκει στον Δήμο Αμαρουσίου και δεν χρησιμοποιείται από τους υπαλλήλους του σούπερ μάρκετ. Οι σκάλες χρησιμοποιούνταν προκειμένου κάποιος από το 3ο υπόγειο να πάει σε ανοίκιαστα διαμερίσματα του κτιρίου.

Όπως και να έχει όμως, η έρευνα εντοπισμού φαίνεται να ήταν ανύπαρκτη, υποτονική ή πλημμελής. Από τη στιγμή που εντοπίστηκε το αυτοκίνητό της 69χρονης στο υπόγειο γκαράζ κανένας αστυνομικός δεν ερεύνησε το «σκοτεινό» κλιμακοστάσιο. Όποιος έκανε τον... κόπο να μπει σε αυτό πολύ εύκολα θα εντόπιζε τις μικρές και μεγάλες κηλίδες αίματος που θα τον οδηγούσαν στη σορό της άτυχης γυναίκας, μόλις έναν όροφο παρακάτω.

Η 69χρονη ήταν γυμνή από τη μέση και κάτω. Ο δράστης είχε βγάλει το παντελόνι και το εσώρουχο της, δείγμα ότι είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά. Τα παπούτσια της ήταν πεταμένα σε κοντινή απόσταση. Δίπλα της είχε την τσάντα, με την ταυτότητά της, το κινητό της τηλέφωνο, χρήματα και άλλα προσωπικά αντικείμενα.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής εξετάζοντας ως βασικό ύποπτο διάπραξης του σεξουαλικού εγκλήματος τον 30χρονο επίδοξο «δράκο» του Αμαρουσίου, ερευνούν λεπτομερέστερα τις συνθήκες των έξι σεξουαλικών επιθέσεων.

Η πρώτη καταγεγραμμένη σεξουαλική επίθεση του Εμ. Κ. έγινε στις 06:30 το πρωί στις 19 Απριλίου 2016, δύο μέρες πριν την εξαφάνιση της Ελευθερίας Αγραφιώτη. Τόπος ήταν η πεζογέφυρα της Λ. Κηφισίας κοντά στη συμβολή της με την οδό Αγ. Όρους. Ο 30χρονος έκλεισε το στόμα της γυναίκας με το χέρι, την ακινητοποίησε και άρχισε να την θωπεύει. Το θύμα αντιστάθηκε, κάλεσε σε βοήθεια και ο δράστης τράπηκε σε φυγή.

Η επόμενη εμφάνισή του ήταν το πρωί στις 11 Μαΐου στην υπόγεια διάβαση μεταξύ των οδών Καποδιστρίου και Βασ. Γεωργίου στο Μαρούσι. Ο δράστης πέταξε στο έδαφος το θύμα του, έπεσε πάνω της, της έκλεισε το στόμα και άρχισε να την θωπεύει στο στήθος και τα γεννητικά της όργανα. Και πάλι τράπηκε σε φυγή μόλις η γυναίκα αντιστάθηκε και άρχισε να φωνάζει. Ακολούθησε η σεξουαλική επίθεση, στο ίδιο σημείο σε βάρος μιας 38χρονης γυναίκας, στις 08:00 το πρωί στις 23 Μαΐου. Ο δράστης επιτέθηκε από πίσω έριξε στο έδαφος τη γυναίκα και προσπάθησε να της κατεβάσει το… παντελόνι, εξαιτίας όμως της αντίστασης του θύματος τράπηκε σε φυγή.

Μία ώρα αργότερα στην οδό Πάρνηθος στο Μαρούσι έκανε το ίδιο σε άλλη γυναίκα και στις 09:50 επέστρεψε στην υπόγεια διάβαση της Καποδιστρίου όπου επιτέθηκε σε μία 29χρονη γυναίκα. Η σύλληψή του ήρθε μετά την επίθεση το πρωί στις 25 Μαΐου, όταν στην οδό Αγράφων μία 40χρονη γυναίκα, αντιστάθηκε στην προσπάθειά του να της κλείσει το στόμα με διάφανη ταινία αμπαλάζ δεμάτων. Εκείνη τον κλώτσησε στα γεννητικά όργανα και τον γρατζούνησε στο πρόσωπο. Εξαιτίας της αντίδρασής της ο δράστης αφαίρεσε την ταινία από το στόμα της γυναίκας και απομακρύνθηκε για να συλληφθεί λίγο αργότερα κοντά στην υπόγεια διάβαση της Καποδιστρίου, όπου ενδεχομένως θα προέβαινε σε άλλη επίθεση.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΙ ΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 16 Ιαν 2021 | 08:38

Ξυλοδαρμός σταθμάρχη στο Μετρό: Πώς έφτασαν στη σύλληψη των δύο ανήλικων - Ο "έμπειρος" και ο "ντροπαλός"

Από την ανάλυση του βίντεο της επίθεσης, οι αστυνομικοί διαπιστώνουν πως οι ανήλικοι επιδίδονται σε βίαια χουλιγκάνικα χτυπήματα "του δρόμου". Συνελήφθη και ειδικός φρουρός που τους κάλυπτε.

ΣΧΗΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ 15 Ιαν 2021 | 23:36

Ξυλοδαρμός σταθμάρχη στο Μετρό: Στα χέρια της ΕΛΑΣ οι δύο ανήλικοι δράστες - Συνελήφθη αστυνομικός που τους "κάλυπτε"

Η ΕΛΑΣ προχώρησε στην προσαγωγή δύο ανήλικων ημεδαπών, για τον ξυλοδαρμό του υπαλλήλου της ΣΤΑΣΥ στο μετρό την Τετάρτη - Για υπόθαλψη εγκληματία κατηγορείται ειδικός φρουρός

ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΡΧΕΣ 15 Ιαν 2021 | 08:51

Ξυλοδαρμός σταθμάρχη στο μετρό: Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των δύο δραστών της επίθεσης

Φωτογραφίες υπόπτων νεαρών που έχουν απασχολήσει για διάφορα αδικήματα, δείχνουν οι αστυνομικοί, στον 52χρονο σταθμάρχη, που δέχθηκε την επίθεση στο Μετρό.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ 14 Ιαν 2021 | 14:27

Ξυλοδαρμός στο Μετρό: Η πρώτη κατάθεση του 52χρονου σταθμάρχη - "Με ακολούθησαν και με χτύπησαν πισώπλατα"

Οι αστυνομικοί έχουν καθαρή εικόνα των δραστών της επίθεσης στον σταθμάρχη από κάμερες ασφαλείας. Θέμα χρόνου η σύλληψή τους.

ΜΕ ΑΜΚΑ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ 14 Ιαν 2021 | 07:53

Μεγάλη κομπίνα με εικονικές συνταγογραφήσεις από 50χρονο καρδιολόγο και 67χρονο μαϊμού δικηγόρο από τη Συρία

Συνταγογραφούσαν παράνομα φάρμακα με το ΑΜΚΑ αλλοδαπών. Ο καρδιολόγος εργαζόταν και σε ιατρείο γνωστού επαγγελματικού συλλόγου, ενώ ο άεργος Σύρος είχε καταθέσεις που υπερβαίνουν τις 400.000 ευρώ…

ΜΟΝΟ ΓΚΛΟΜΠ, ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟ ΣΠΡΕΙ ΠΙΠΕΡΙΟΥ 14 Ιαν 2021 | 07:47

Πανεπιστήμια: Κάμερες, σύστημα ελεγχόμενης εισόδου και πανεπιστημιακή αστυνομία με ειδικές στολές χωρίς όπλα

Με την διαχείριση καμερών που θα τοποθετηθούν στα σημεία ελεγχόμενης πρόσβασης, θα λειτουργήσουν στα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΥΠΟ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ 13 Ιαν 2021 | 12:59

Σε αυστηρό lockdown και η Σπάρτη - Ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων και διασπορά σε μεγάλες ηλικίες

Σε έκτακτα περιοριστικά μέτρα lockdown θα μπει η Σπάρτη λόγω αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού, αλλά και της διασποράς σε μεγάλες ηλικίες.

ΔΡΑΣΤΗΣ 20ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ 13 Ιαν 2021 | 08:13

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για την ασέλγεια σε 5χρονη στο Κορωπί: "Μαμά με πήρε κάποιος και μου κατέβασε το βρακάκι"

Το αηδιαστικό περιστατικό ασέλγειας του 5χρονου κοριτσιού καταγράφηκε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου σε Ιππικό όμιλο.

ΤΙ ΨΑΧΝΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 13 Ιαν 2021 | 08:05

Έγκλημα στον Νέο Κόσμο: Ξεκαθάρισμα λογαριασμών - Ο δράστης είχε προσωπικά με έναν γιο του 53χρονου θύματος

Οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι για την πορεία των ερευνών και την εξιχνίαση της υπόθεσης.

ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ 12 Ιαν 2021 | 18:50

Σοκ στο Κορωπί: Η ανατριχιαστική περιγραφή του πεντάχρονου παιδιού για την ασέλγεια - Χειροπέδες στον 20χρονο

Ο 20χρονος ομολόγησε την πράξη του - Το φρικτό περιστατικό έλαβε χώρα σε ιππικό όμιλο ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες λειτουργούσε χωρίς άδεια.

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 12 Ιαν 2021 | 11:08

Θράσος: Κρέμασαν πανό στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ υπέρ των 8 που επιτέθηκαν στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ [εικόνες - βίντεο]

Μικρή ομάδα φοιτητών προχώρησε σε μια προκλητική κίνηση στο ιστορικό κτίριο του ΕΚΠΑ, διαμαρτυρόμενη για την πανεπιστημιακή αστυνομία και υπερασπιζόμενη τα αίσχη των 8 συλληφθέντων σε βάρος του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ.

ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ 12 Ιαν 2021 | 07:55

Κάμερες σώματος στα ΜΑΤ: Επίσημη παρουσίαση - Πώς θα καταγράφουν live τις αστυνομικές επιχειρήσεις

Το υλικό από τις κάμερες θα αποθηκεύεται και θα διατηρείται μόνο στην περίπτωση διερεύνησης αξιόποινων πράξεων.

ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ 12 ΘΑΝΑΤΟΥΣ 12 Ιαν 2021 | 07:53

Ψευτογιατρός: Ο βίος και η πολιτεία του απατεώνα με τα άσπρα - Αναβολή μέχρι τις 28 Ιανουαρίου

36 άτομα έχουν καταθέσει ότι εξαπατήθηκαν από τον αναίσχυντο κομπογιαννίτη. Συγκλονιστικές μαρτυρίες των θυμάτων του.