X

Φοροδιαφυγή μαμούθ σε 12 από 13 τουριστικά σκάφη στη Σαντορίνη

Μπροστά σ' ένα απίστευτο όργιο φοροδιαφυγής βρέθηκαν οι ελεγκτές της ΑΔΑΕ, κατά τη διάρκεια ελέγχων σε 12 τουριστικά σκάφη ημερησίων εκδρομών στη Σαντορίνη.

Γράφει: TheToc team

Όχι μόνο χρεώνουν με απίστευτα ποσά τα εισιτήρια για μια θαλάσσια βόλτα με το καραβάκι στη μαγευτικής Σαντορίνη , από 100 έως και 200 ευρώ το άτομο, αλλά "ξεχνούν" να τα δηλώσουν και στην εφορία.

Μπροστά σ΄ ένα απίστευτο "όργιο" φοροδιαφυγής βρέθηκαν οι ελεγκτές της ΑΔΑΕ στην Σαντορίνη, όταν πήγαν στο λιμάνι της Βλυχάδας για να ελέγξουν τα βιβλία στα τουριστικά σκάφη που κάνουν ημερήσιες κρουαζιέρες για εύπορους τουρίστες, τον περίπλου του νησιού.

Διαβάστε Επίσης

Τι διαπίστωσαν ;

Πως οι διαχειριστές 12 εκ των 13 καϊκιών που έλεγχθησαν δαπιστώθηκε ότι δεν είχαν εκδώσει συνολικά 195 εισιτήρια, συνολικής αξίας 31.500.

Λογικό και επόμενο η "καμπάνα" των ελεγκτών στους ...ξεχασιάρηδες κατόχους των τουριστικών σκαφών να "πέσει"βαριά, αφού εκτός από την επιβολή των προβλεπόμενων προστίμων οι "Ράμπο" της ΑΔΑΕ προχώρησαν σε εκτεταμένους έλέγχων των βιβλίων των συγκεκριμένων επιχειρήσεων.

Κρουαζιέρες για ...λίγους και έσοδα που ανέρχονται σε 350.000 ευρώ, την ημέρα

Να σημειωθεί ότι τα σκάφη αυτά φιλοξενούν από 8 έως και 20 άτομα ανά διαδρομή,

Μόνο στο λιμάνι της Βλυχάδας δραστηριοποιούνται πάνω από 130 τέτοια σκάφη και σε όλη την Σαντορίνη πάνω από 250, με ημερήσια είσπραξη που ανερχεται σε τουλάχιστον 350.000 ευρώ