Φοροφυγάς- πειρατής του διαδικτύου

Σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται η φοροδιαφυγή από διαχειστική ιστοσελίδας που ειδικευόταν στην πειρατία τραγουδιών και ταινιών.

forofugas--peiratis-tou-diadiktuou
|
SHARE THIS
0
SHARES

Σε 78 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται η φοροδιαφυγή από την «πειρατεία» κινηματογραφικών ταινιών και αρχείων μουσικής μέσω ιστοσελίδων του διαδικτύου, όπως επισημαίνει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ανακοινώνοντας τη σύλληψη του 50χρονου διαχειριστή της ιστοσελίδας p2planet.net.

Οι αξιωματικοί της αρμόδιας υπηρεσίας, αναφέρουν ότι έχουν εντοπίσει πλήθος ιστοσελίδων, μέσω των οποίων διακινούντο καθημερινά εκατομμύρια μουσικά κομμάτια και κινηματογραφικές ταινίες. Εκτιμάται ότι πάνω από 2.500.000 ήταν οι εγγεγραμμένοι χρήστες στους ιστότοπους, με τη φοροδιαφυγή στις περιπτώσεις αυτές να προσεγγίζει τα 78.000.000 ευρώ.

Η σύλληψη του 50χρονου έγινε την περασμένη Δευτέρα στον Πειραιά, καθώς μέσω της ιστοσελίδας του διακινούνταν οπτικοακουστικά έργα, όπως ταινίες, τηλεοπτικές σειρές και μουσική, χωρίς να καταβάλλονται τα σχετικά πνευματικά δικαιώματα.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, ο διαχειριστής της ιστοσελίδας αποκόμιζε σημαντικά οικονομικά οφέλη, που ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και για τα οποία διενεργείται περαιτέρω έρευνα σε οικονομικό και φορολογικό επίπεδο.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook